X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola ja polecam też na insta baby nitka, tylko tam dziewczyna szyję na zamówienie lub bajkowe wnętrza kids :)

Zoe nie mów mi nic o terminie porodu :P mój nakazał Małemu wyjść nie wcześniej jak w Dzień Matki, bo oddają duży etap na budowie, a co do auta to hmmm... zmieniliśmy dosłownie 3 mies przed zajściem w ciążę, ale podczas ciąży kupił taki straszy trochę dla swoich pracowników plus szuka sobie "służbowego" Berlingo obecnie, bo nie będzie tym samym jeździł po budowach i woził dziecka 😂

Agrafka kciuki kochana! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 08:38

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Przepraszam za dociekliwe pytanie, ale właśnie wczoraj szukałam takich informacji w necie i konkretnej odpowiedzi nie znalazłam. Mi się wydaje, że te tkanki krocza mam dosyć elastyczne, nie czuję żadnego napięcia przy masażu i tak się zastanawiam czy każda kobieta może mieć inaczej czy poprostu mam złą ocenę sytuacji 🤔 ?

Zoe położna mi mówiła, że od przyszłego tygodnia zaczniemy jakieś "czary" by przyspieszać poród 😆 A mój każe córce czekać do samego TP, bo przecież on ma teraz tyle zobowiązań i terminów jeszcze 😂🤦🏼‍♀️

Agrafka trzymam kciuki! Może to już niedługo ❤
    Ja też nie czuje żadnego oporu przy masażu i też wydaje mi się to dziwne. Niekiedy czuje kłucie, co sprowadza mnie do porządku żeby nie przesadzić z naciąganiem. Szkoda że nie robiłam tego przy pierwszej ciąży, miałabym porównanie.

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już szukam! Dzięki :)

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    Ja też nie czuje żadnego oporu przy masażu i też wydaje mi się to dziwne. Niekiedy czuje kłucie, co sprowadza mnie do porządku żeby nie przesadzić z naciąganiem. Szkoda że nie robiłam tego przy pierwszej ciąży, miałabym porównanie.

A jak podczas pierwszego porodu? Nastąpiło pęknięcie albo miałaś nacinane, czy udało się bez uszkodzeń?

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko mój tak ma 😅
    Auto zmieniliśmy na cztery miesiące przed ciąża. Mieliśmy małe sportowe auto, on od dwóch lat cisnął mnie na dziecko. Więc wkurzona w końcu powiedziałam, żeby najpierw wsadził do naszego auta fotelik, wózek i dwie walizki wtedy pogadamy 🤪
    A teraz ogląda amerykańskie auta siedmioosobowe 🤦‍♀️ Mam nadzieję, że jednak zakończy na takim co mamy tylko z poprzedniego roku

• Nikola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Przepraszam za dociekliwe pytanie, ale właśnie wczoraj szukałam takich informacji w necie i konkretnej odpowiedzi nie znalazłam. Mi się wydaje, że te tkanki krocza mam dosyć elastyczne, nie czuję żadnego napięcia przy masażu i tak się zastanawiam czy każda kobieta może mieć inaczej czy poprostu mam złą ocenę sytuacji 🤔 ?

Zoe położna mi mówiła, że od przyszłego tygodnia zaczniemy jakieś "czary" by przyspieszać poród 😆 A mój każe córce czekać do samego TP, bo przecież on ma teraz tyle zobowiązań i terminów jeszcze 😂🤦🏼‍♀️

Agrafka trzymam kciuki! Może to już niedługo ❤

Wiesz co czuje ze są elastyczne, jednak jak staram się rozciągać, to czuje opór, ktory jest nie nieprzyjemny. Nie wiem jak to opisać, ale to taki ścięgnistych kwałek ciała i kiedy mocniej napieram na ścianki, to czuje ból i nie wyobrażam sobie, ze tam ma przejść dziecko.

• Chaos Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiu fiu, czyżby pierwsze porodowe emocje na forum?? 😊😊😊 Agrafka, kciuki i dawaj znać!!
    Ja coraz częściej mam brzuch jak kamień ale ze tak cały czas. Do tego doszedł ból ręki po szczepieniu i synek który od połowy nocy spał przyklejony do mnie.. Jednym słowem ciężka noc 🙈

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach, niestety, musiałam zostać nacięta. Nigdy nie interesowało mnie czy jestem elastyczna na dole czy też nie, dopóki nie musiałam siedzieć przez 2 tygodnie na jednym pośladku po porodzie, później kłucie blizny, dopiero niedawno przestałam ją odczuwać przy seksach. Gdybym się interesowała 3 lata temu, miałabym porównanie i wiedziałabym na co się nastawiać. Mam nadzieję że mój tunel jest na tyle przepchany i elastyczny po pierwszym porodzie, że tym razem mnie nie natną ani nie pękne :)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Dziewczyny szukam ładnego kompletu do wozka kocyk i podusia dla chłopca. Czy możecie polecić jakaś stronę z takimi kompletami?
    Ja zamawialam z millov ;) motulinka ma tez fajne

Nikola lubi tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo podczas masażu, nie wiem czy dobrze go robie ale już zeby cos poczuć to wkladam 4 palce i staram sie z calej sily naciskac w dol a potem rozszerzać palce. Przy rozszerzaniu palcow czuje rozciaganie wiec chyba ten sposob cos daje ale jakbym miala jednym palcem jezdzic tak jak pokazuja na filmikach to bym sie zanudzila :/

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny boli mnie od samego czytania 😊😅 ja nic przy podwoziu nie majstruje.. Będzie co ma być 🙈🙈🙈

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nic nie czułam więc poprosiłam o ten masaż męża.
    Jeżeli macie możliwość to zróbcie to samo - jest przeogromna różnica. 🙈
    Ja czułam totalny bezsens tego masażu bo nie było jakiegoś specjalnego oporu, bólu, pieczenia. Ale jak mąż się za to zabrał to myślałam, że zaraz urodzę. 😂 A robił to na prawdę delikatnie. 🤷🏻‍♀️

Sumireguska lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też nic nie grzebie i nie grzebałam. Jakieś to dla mnie takie niefajne. Ciąża jest obrzydliwa i jakbym miała sobie jeszcze bolu dokładać, to nie. Nie dla mnie;D
    Mój mąż cała noc co się ruszyłam, to na równe nogi czy rodze. Nie wiem, co mu strzeliło. Może ta cesarka jutro i się stresuje.
    Ciekawe jak tam Agrafka. I jak długo będzie nas w napięciu trzymać;D

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pęknięciami przy kolejnych porodach chyba może być różnie. Szwagierka mówiła, że pęka za każdym razem. Pierwszy syn był najcieńszy 😉 niecałe 4 kg ale długi. Kolejnych dwóch miała krótkich ale grubych, ponad 4100. Takie dwa małe pyzaki. Po trzech miesiącach wyskoczyli z siatek centylowych

• espoir Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak Wy same sobie to możecie zrobić, ja ledwo sięgam, żeby po sikaniu się podetrzeć, a gdzie jeszcze paluchy tam wsadzić 🙈
    ale ja w ogóle mam ogromny brzuch (i niestety dupe też), ostatnio pod koniec kąpieli wolałam Starego, żeby mi plecy umył i zaczęłam wypuszczać wodę z wanny. no i on mi mydli te plecy i zagadaliśmy się i mówię do niego "kurde zagadałeś mnie i cała woda mi z wanny uciekła", a on do mnie "nie chce Ci nic mówić, ale tylko z przodu masz pustą wannę, za Tobą poziom wody wciąż taki sam" - obracam łeb i faktycznie - tama ze mnie idealna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 09:58

Noelle, NatkaZ, Sumireguska, Mala_syrenka, Chaos, unify, Maggi, Santi_14, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir 😂😂😂😂
    Ale fakt jest taki, że ja też już tamuję cielskiem wodę w wannie. 😅

espoir lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu agrafka czekamy na wieści. Jesli coś się zaczęło to powodzenia! ✊

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espior może daję radę, bo z natury mam długie ręce😂 ile ja się zawsze muszę naszukać, żeby nie mieć przykrótkich rękawów 🤦🏼‍♀️
    Z usg wynika, że córka ma tak samo.

espoir lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, znowu mi to zrobiłaś 🤣🤣🤣

Noelle, espoir, Maggi lubią tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle tak zrobie, poprosze chlopaka :)

Mała syrenka to już jutro?? :O jeejku jak ja ci zazdroszcze że znasz dokładną date i jednak bedziesz to miała z głowy i zobaczysz dziubka, jejku, o ktorej godzinie?? :)

Agrafka dawaj znać!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 10:22

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ