X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola ja polecam też na insta baby nitka, tylko tam dziewczyna szyję na zamówienie lub bajkowe wnętrza kids :)

Zoe nie mów mi nic o terminie porodu :P mój nakazał Małemu wyjść nie wcześniej jak w Dzień Matki, bo oddają duży etap na budowie, a co do auta to hmmm... zmieniliśmy dosłownie 3 mies przed zajściem w ciążę, ale podczas ciąży kupił taki straszy trochę dla swoich pracowników plus szuka sobie "służbowego" Berlingo obecnie, bo nie będzie tym samym jeździł po budowach i woził dziecka 😂

Agrafka kciuki kochana! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 08:38

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Przepraszam za dociekliwe pytanie, ale właśnie wczoraj szukałam takich informacji w necie i konkretnej odpowiedzi nie znalazłam. Mi się wydaje, że te tkanki krocza mam dosyć elastyczne, nie czuję żadnego napięcia przy masażu i tak się zastanawiam czy każda kobieta może mieć inaczej czy poprostu mam złą ocenę sytuacji 🤔 ?

Zoe położna mi mówiła, że od przyszłego tygodnia zaczniemy jakieś "czary" by przyspieszać poród 😆 A mój każe córce czekać do samego TP, bo przecież on ma teraz tyle zobowiązań i terminów jeszcze 😂🤦🏼‍♀️

Agrafka trzymam kciuki! Może to już niedługo ❤
    Ja też nie czuje żadnego oporu przy masażu i też wydaje mi się to dziwne. Niekiedy czuje kłucie, co sprowadza mnie do porządku żeby nie przesadzić z naciąganiem. Szkoda że nie robiłam tego przy pierwszej ciąży, miałabym porównanie.

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już szukam! Dzięki :)

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    Ja też nie czuje żadnego oporu przy masażu i też wydaje mi się to dziwne. Niekiedy czuje kłucie, co sprowadza mnie do porządku żeby nie przesadzić z naciąganiem. Szkoda że nie robiłam tego przy pierwszej ciąży, miałabym porównanie.

A jak podczas pierwszego porodu? Nastąpiło pęknięcie albo miałaś nacinane, czy udało się bez uszkodzeń?

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko mój tak ma 😅
    Auto zmieniliśmy na cztery miesiące przed ciąża. Mieliśmy małe sportowe auto, on od dwóch lat cisnął mnie na dziecko. Więc wkurzona w końcu powiedziałam, żeby najpierw wsadził do naszego auta fotelik, wózek i dwie walizki wtedy pogadamy 🤪
    A teraz ogląda amerykańskie auta siedmioosobowe 🤦‍♀️ Mam nadzieję, że jednak zakończy na takim co mamy tylko z poprzedniego roku

• Nikola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Przepraszam za dociekliwe pytanie, ale właśnie wczoraj szukałam takich informacji w necie i konkretnej odpowiedzi nie znalazłam. Mi się wydaje, że te tkanki krocza mam dosyć elastyczne, nie czuję żadnego napięcia przy masażu i tak się zastanawiam czy każda kobieta może mieć inaczej czy poprostu mam złą ocenę sytuacji 🤔 ?

Zoe położna mi mówiła, że od przyszłego tygodnia zaczniemy jakieś "czary" by przyspieszać poród 😆 A mój każe córce czekać do samego TP, bo przecież on ma teraz tyle zobowiązań i terminów jeszcze 😂🤦🏼‍♀️

Agrafka trzymam kciuki! Może to już niedługo ❤

Wiesz co czuje ze są elastyczne, jednak jak staram się rozciągać, to czuje opór, ktory jest nie nieprzyjemny. Nie wiem jak to opisać, ale to taki ścięgnistych kwałek ciała i kiedy mocniej napieram na ścianki, to czuje ból i nie wyobrażam sobie, ze tam ma przejść dziecko.

• Chaos Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiu fiu, czyżby pierwsze porodowe emocje na forum?? 😊😊😊 Agrafka, kciuki i dawaj znać!!
    Ja coraz częściej mam brzuch jak kamień ale ze tak cały czas. Do tego doszedł ból ręki po szczepieniu i synek który od połowy nocy spał przyklejony do mnie.. Jednym słowem ciężka noc 🙈

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach, niestety, musiałam zostać nacięta. Nigdy nie interesowało mnie czy jestem elastyczna na dole czy też nie, dopóki nie musiałam siedzieć przez 2 tygodnie na jednym pośladku po porodzie, później kłucie blizny, dopiero niedawno przestałam ją odczuwać przy seksach. Gdybym się interesowała 3 lata temu, miałabym porównanie i wiedziałabym na co się nastawiać. Mam nadzieję że mój tunel jest na tyle przepchany i elastyczny po pierwszym porodzie, że tym razem mnie nie natną ani nie pękne :)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Dziewczyny szukam ładnego kompletu do wozka kocyk i podusia dla chłopca. Czy możecie polecić jakaś stronę z takimi kompletami?
    Ja zamawialam z millov ;) motulinka ma tez fajne

Nikola lubi tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo podczas masażu, nie wiem czy dobrze go robie ale już zeby cos poczuć to wkladam 4 palce i staram sie z calej sily naciskac w dol a potem rozszerzać palce. Przy rozszerzaniu palcow czuje rozciaganie wiec chyba ten sposob cos daje ale jakbym miala jednym palcem jezdzic tak jak pokazuja na filmikach to bym sie zanudzila :/

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny boli mnie od samego czytania 😊😅 ja nic przy podwoziu nie majstruje.. Będzie co ma być 🙈🙈🙈

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nic nie czułam więc poprosiłam o ten masaż męża.
    Jeżeli macie możliwość to zróbcie to samo - jest przeogromna różnica. 🙈
    Ja czułam totalny bezsens tego masażu bo nie było jakiegoś specjalnego oporu, bólu, pieczenia. Ale jak mąż się za to zabrał to myślałam, że zaraz urodzę. 😂 A robił to na prawdę delikatnie. 🤷🏻‍♀️

Sumireguska lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też nic nie grzebie i nie grzebałam. Jakieś to dla mnie takie niefajne. Ciąża jest obrzydliwa i jakbym miała sobie jeszcze bolu dokładać, to nie. Nie dla mnie;D
    Mój mąż cała noc co się ruszyłam, to na równe nogi czy rodze. Nie wiem, co mu strzeliło. Może ta cesarka jutro i się stresuje.
    Ciekawe jak tam Agrafka. I jak długo będzie nas w napięciu trzymać;D

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pęknięciami przy kolejnych porodach chyba może być różnie. Szwagierka mówiła, że pęka za każdym razem. Pierwszy syn był najcieńszy 😉 niecałe 4 kg ale długi. Kolejnych dwóch miała krótkich ale grubych, ponad 4100. Takie dwa małe pyzaki. Po trzech miesiącach wyskoczyli z siatek centylowych

• espoir Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak Wy same sobie to możecie zrobić, ja ledwo sięgam, żeby po sikaniu się podetrzeć, a gdzie jeszcze paluchy tam wsadzić 🙈
    ale ja w ogóle mam ogromny brzuch (i niestety dupe też), ostatnio pod koniec kąpieli wolałam Starego, żeby mi plecy umył i zaczęłam wypuszczać wodę z wanny. no i on mi mydli te plecy i zagadaliśmy się i mówię do niego "kurde zagadałeś mnie i cała woda mi z wanny uciekła", a on do mnie "nie chce Ci nic mówić, ale tylko z przodu masz pustą wannę, za Tobą poziom wody wciąż taki sam" - obracam łeb i faktycznie - tama ze mnie idealna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 09:58

Noelle, NatkaZ, Sumireguska, Mala_syrenka, Chaos, unify, Maggi, Santi_14, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir 😂😂😂😂
    Ale fakt jest taki, że ja też już tamuję cielskiem wodę w wannie. 😅

espoir lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu agrafka czekamy na wieści. Jesli coś się zaczęło to powodzenia! ✊

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espior może daję radę, bo z natury mam długie ręce😂 ile ja się zawsze muszę naszukać, żeby nie mieć przykrótkich rękawów 🤦🏼‍♀️
    Z usg wynika, że córka ma tak samo.

espoir lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, znowu mi to zrobiłaś 🤣🤣🤣

Noelle, espoir, Maggi lubią tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle tak zrobie, poprosze chlopaka :)

Mała syrenka to już jutro?? :O jeejku jak ja ci zazdroszcze że znasz dokładną date i jednak bedziesz to miała z głowy i zobaczysz dziubka, jejku, o ktorej godzinie?? :)

Agrafka dawaj znać!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 10:22

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ