WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tam wstyd zaraz. Nie masz na to wpływu, a lekarze też przesadzają. Nie dość,że taka ciężarna ma już dość i wyczekuje końca, to naobiecuja,że to zaraz i się czeka jeszcze bardziej.
    Tylko będą bardziej męczyć, czy urodziłaś itd. To irytujące.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, mi piwo raz wybilo po pol godzinie, ale mowie ja tylko pszenicze z sokiem bananowym, wiec wiadomo...
    Ale tak to tez moge owoce,ciasta, nawet sniadanie z bialym pieczywem bez problemu... z Mia tez tak mialam, ze moglam jesc idealnie z dieta, a moglam co chcialam i efekt byl taki sam🤷🏼‍♀️ nie wiem o co kaman, no ale...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam, może Cię juz nie zobaczy;)

• Noelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy myśleli, że urodzę ponad 5 tygodni temu a ja dalej chodzę z wielkim brzuchem. 🙈
    Myślę, że tak wyleżałam tą szyjkę że będą mi wywoływać poród w 42 tygodniu. 😅

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam wrażenie że mam tak rozchodzoną, że nic z niej nie wypadnie 🤪 jeszcze jakiś czas temu miałam wrażenie że zgubię dziecko po drodze a teraz czuję że moje rozwarcie trzyma niczym trytytka 🤣

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech coś w tym jest. W pierwszej ciąży też lekarze non stop mi gadali, że na pewno urodzę szybciej, że już na następnej wizycie się nie zobaczymy blabla. Bo i szyjka się skracała, twardnienia, skurczy multum, nawet regularnych i to mocnych. Urodziłam po terminie. 😁😁😁 Także no różnie to bywa. 😁 Dlatego teraz nie nastawiam się na szybszy poród. :)

Cccierpliwa no właśnie tak to jest. Generalnie no po słodyczach, owocach, słodkich napojach mam bum w górę od początku. Ale kawałek ciasta, słodka kawa są ok. Oby już do końca. Teraz to rzadko po czym jest ok. 😄 Już niedługo będziemy miały spokój. 🥳

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Miała któraś z Was takie cholerstwo w posiewie? Enterococcus faecalis - liczne kolonie.
    I oprócz tego lactobacillus spp wzrost obfity (Ale to akurat dobrze) I gbs ujemny.

Czeka mnie antybiotyk?

l22nej28tcppkg68.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny a jak to jest.. jak łożysko nie ma oznak starzenia to znaczy, ze do porodu jeszcze długa droga?

I tez już się pogubiłam… słuchałam dziś na YouTube, ze jak odejdą wody, to nawet jak są bezbarwne należy nie czekać z jadą do szpitala, a do tej pory położne byłam pewna, ze ma się te 3h. Ponoć jak odejdą wody i wysunie się pępowina zagraża to dzidzi. Za dużo tych różnych informacji.

• kamkam Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że to wszystko się non stop zmienia. Przy pierwszym porodzie odeszły wody, tzn zaczęły się sączyć o 10 rano, o 21 urodziłam syna. Położną powiedziała, że gdybym urodziła godzinę później, musielibyśmy leżeć na obserwacji dobę dłużej.

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie… nie znasz dnia i godziny, a kiedy pojechałaś do szpitala? Dlaczego dobę dłużej? Czyli lepiej jak wody nie odejdą?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasia, będzie antybiotyk, bo tej bakterii nie powinno tam być.
    Nikola, łożysko nie ma tu znaczenia. Jak się nadmiernie starzeje, to wtedy pojawia się problem jak się poród nie zaczyna, ale to,że się nie starzeje, nic nie zmienia.
    W ogóle nic nie zmienia. Możesz bez przygotowania organizmu nagle zacząć rodzic, a możesz mieć wszystkie możliwe objawy i mieć wywoływany. Sama widzisz, co dziewczyny piszą. I lekarza nie słuchaj, jak mówi,że poród zaraz czy daleko. Bo takie historie,że lekarz dałby sobie rękę obciąć,że nic nie rusza, a tego samego dnia dziewczyna była na porodówce też tu widziałam. Mi lekarz mówił,że dziecko wysoko, szyjka długa, przenoszę jak nic, a ja tydzień później urodziłam tuż przed terminem. Oni się nie powinni w ogóle wypowiadać. Bo tego się przewidzieć nie da.
    Ja słyszałam,że jak wody są czyste, to na spokojnie. Nawet słyszałam o 12 godzinach;) nie wytrzymałabym. Ale na spokojnie możesz się umyć, wypić kawę, czy coś zjeść. Jak są zielone, to wiadomo, trochę szybciej, ale bez paniki. No, a jakby się pępowina wysunęła, to raczej będziesz czuła. Nie spotkałam się z czymś takim. A prawdopodobnie i tak zacznie się od skurczy;D
    Pamiętaj, im dłużej wytrzymasz w domu, tym szybciej pójdzie w szpitalu. No i im bardziej zaawansowana akcja, tym mniejsza szansa,że dojedziesz na izbę i będzie po wszystkim;D bo stres często zatrzymuje akcje.
    No, ale cóż. Taka mądra jestem, a w szpitalu byłam jak tylko wyleciał mi krwisty czop i miałam nieregularne skurcze;D teraz bym zrobiła inaczej, bo przez to od 10 do 18 byłam na patologii, a mogłam być w domku.

Monia66, Bajka111 lubią tę wiadomość

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo ja nie wiedziałam, że czop z krwią to powód do jechania na porodówkę. Mi taki odszedł półtora tygodnia przed porodem. 🤷‍♀️

Wody odeszły mi o północy i wtedy pojechałam do szpitala. Głównie dlatego. Urodziłam po 10. A wody były zielone, ale tego się dowiedziałam na porodówce, gdzie nikt mi nie wierzył, że wody mi odchodzą. 🤦‍♀️ Także jestem ciekawa różnicy, bo ja nie zdawałam sobie sprawy, że one są zielone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2021, 20:45

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, nie zapytałam położnej. Byłam już tak podekscytowana że mam syna w ramionach, że nie obchodziło mnie to zbytnio 🤷 może wewnętrzne ustalenia szpitala? Nie wiem. Po prostu tak mi powiedziała położna po porodzie:)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) zatem tego się trzymam. Tylko i wyłącznie spokój, panowanie nad emocjami i jeszcze raz spokój. Mam nadzieje, ze będzie ksiazkowo😄💪🏼

• Monia66 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziewczyny pytanie, ruszcaie się już na tak późnym etapie same gdzieś dalej z domu? Czy raczej gdzieś po okolicy typu sklep, rodzina? Mój ma egzamin jutro, więc kierowca jestem ja cały czas i tak się zastanawiam, czy jest sens jeździć 40 km do mojego M i jego rodziców, czy raczej już dać sobie spokój? Termin w następną niedzielę, no ale może się coś ruszyć w kazdej chwili i potem nie wiem jak mialabym wracać autem po torbe i jeszcze do szpitala,jesli nie znalazłby się drugi kierowca żeby mnie zawiezc 🙈

qb3cj48ae751dsv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:38

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę na cały dzień do kuzynki 40 km. Biorę ze sobą jedynie dokumenty w razie w.

• Noelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka w tym 30 tygodniu jak miałam szyjkę 1,5 cm łapała się za głowę i mówiła, że cud jak dotrwam do 35 tygodnia leżąc. 🤷🏻‍♀️Póki co mam się dobrze i na horyzoncie nie widać porodu - ale wizyta musi być co tydzień bo w życiu nie dotrzymam do 1 czerwca.... 😏 Myślę, że dotrzymam ale nie będę się kłócić. 😂
    A jak zapytałam kiedy jechać do szpitala to powiedziała, że jak odejdą wody to od razu zresztą jak zaczną mi się skurcze to ona też by nie czekała tylko od razu jechała bo przecież z taką szyjką to to dziecko ze mnie wyskoczy (ta akurat....). Jak zapytałam czy takie regularne skurcze co 5 minut będą spoko bo to przecież pierwszy poród to mi powiedziała, że chyba oszalałam bo z takimi skurczami to ja do najbliższego skrzyżowania nie dojadę. 😂

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi 😊

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Moja lekarka w tym 30 tygodniu jak miałam szyjkę 1,5 cm łapała się za głowę i mówiła, że cud jak dotrwam do 35 tygodnia leżąc. 🤷🏻‍♀️Póki co mam się dobrze i na horyzoncie nie widać porodu - ale wizyta musi być co tydzień bo w życiu nie dotrzymam do 1 czerwca.... 😏 Myślę, że dotrzymam ale nie będę się kłócić. 😂
    A jak zapytałam kiedy jechać do szpitala to powiedziała, że jak odejdą wody to od razu zresztą jak zaczną mi się skurcze to ona też by nie czekała tylko od razu jechała bo przecież z taką szyjką to to dziecko ze mnie wyskoczy (ta akurat....). Jak zapytałam czy takie regularne skurcze co 5 minut będą spoko bo to przecież pierwszy poród to mi powiedziała, że chyba oszalałam bo z takimi skurczami to ja do najbliższego skrzyżowania nie dojadę. 😂

Dość dziwna ta twója lekarka 😄 mi od razu odeszły wody i skurcze były regularne. Na IP rozwarcie na 2 cm a urodziłam dopiero kilkanaście godzin później 🤷🏼‍♀️

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ