Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggi wrote:A czym się różnią muszle od osłonek?
Muszle laktacyjne wklada sie w biustonosz i sluza np do tego, zeby mleko lapaly jak sa bardzo duze wycieki, albo do wietrzenia piersi, zeby boleane sutki nie ocieraly o wkladki biustonosza, tylko mialy luz miedzy piersia, a biustonoszemMaggi, Dani lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Noelle, moze Klara bedzie pierwsza, rizpakowana dziewczynka
Maggi lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Noelle z Klarą no gdzie Wy się tak śpieszycie! 😊 ja mam wizytę w przyszłą środę i już się nie mogę doczekać. Dzisiaj cały dzień leżę na kanapie, muszę zregenerować siły po nocy ale nie jest to łatwe Ola ciągle mnie kopie w lewą stronę, już jestem obolała 🙈 ale czuję, że do terminu nie dociągnę 😁
-
Noelle wrote:Zaraz Was nadrobię ale póki co do brzegu - Klara waży 3200 gram, szyjka bardzo miękka, rozwarcie na jeden palec z dużym luzem, nie chciała wkładać drugiego bo bała się, że urodzę dzisiaj ale powiedziała że spokojnie by wlazł. 😆
Kilała Klarę po głowie. 🥲 Badanie bolało jak cholera. 🙈
Ohhhh co za emocje. 😂
Noelle oooo chyba będziesz następna! ☺️ Klara ma już ładną wagę, Ty zw chwile masz ciąże donoszoną więc pozostaje czekać. Trzymam kciuki
-
Lepiej niech Klara do przyszłego tygodnia poczeka, bo to jednak ciut wcześnie, ale niech za długo tam nie siedzi. Duża dziewczynka. Wagowo bardzo do mojej zbliżona na tym etapie. Ale się dzieje;) swoją drogą dzisiaj jeszcze wolny termin na rozpakowywanie;D
-
Noelle wrote:Zaraz Was nadrobię ale póki co do brzegu - Klara waży 3200 gram, szyjka bardzo miękka, rozwarcie na jeden palec z dużym luzem, nie chciała wkładać drugiego bo bała się, że urodzę dzisiaj ale powiedziała że spokojnie by wlazł. 😆
Kilała Klarę po głowie. 🥲 Badanie bolało jak cholera. 🙈
Ohhhh co za emocje. 😂34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy. -
Ja nie kupowałam narazie ani muszli ani nakładek. Bo przy pierwszej ciąży nie udało się karmić. Teraz coprawda chciałabym bardzo i będę walczyć ale stwierdziłam ze jak mam kupować tylko po to żeby „leżały” to się wstrzymam. Ale jak okaże się ze uda się karmić to chętnie posłucham jakie Wam się przydały i sprawdziły.
No dziewczyny przed chwila przy podcieraniu była dosłownie kropelka krwi.
I teraz pytanie czy to po wczorajszych seksach ze starym czy coś rzeczywiscie zaczyna się dziać.
Tymbardziej ze dzisiaj jak stary wrócił z pracy a ja stałam przy obiedzie to mówi do mnie:
Oooooo kotleciki i mizeria miałem taka ochotę !
Wiec mimochodem rzuciłam sobie No najedz się na zapas 🤣 i w sumie sama nie wiem oco mi chodziło.
Noelle wagowo u nas chyba dziewczyny podobnie, tydzień temu u mnie młoda miała 2900 wiec teraz pewnie tez coś około tego będzie miała jak Twoja Klara a ja mam obecnie 35+5 -
Mala_syrenka wrote:Pełnia jutro chyba nie? Jakoś w dzień, jeśli się nie mylę. Czyli moc księżyca będzie najwyższa dzisiejszej nocy czy jutrzejszej?
Noelle, Mala_syrenka, Maggi lubią tę wiadomość
-
Ja nakładek do szpitala przy pierwszym ogrodzie nie miałam a okazały się niezbędne bo miałam płaskie brodawki i młody miał problem ze złapaniem. Siostra musiała na szybko dowozić. Pamietam jeszcze że kupiła i były za duże i jechała jeszcze raz (medela ma te nakładki bodajże s i m). Teraz zabieram od razu i liczę ze się nie przydadzą.
-
Gdzie czujecie teraz czkawkę? Bo ja się zastanawiałam czy czasem moja mała się nie odwróciła 🙈🙈🙈 u lekarki w środę była główką w dół, położna w piątek powiedziała, że główka jest na dole ale ciałko tak poprzecznie 🙄 a teraz czkawke czuje na wysokości pępka 🙄 i te nóżki z lewej strony 🙄🙄🙄 chyba oszaleje...