Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie skurcze bez zmian - nadal nieregularne z tym, że wszystkie są już jak te okresowe. 🤷🏻♀️
W tym tempie to ja urodzę w piątek ale w przyszłym tygodniu. 😂
Jak kręcę biodrami to jakby tych skurczy jest więcej i są takie konkretniejsze więc chyba zaraz będę chodzić po schodach. 😂
I hit! Rozkręcam akcje porodową a moi teściowie uznali, że to genialny czas na odwiedziny. 😂😂😂Maggi lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ale w napięciu trzymacie !
Noelle teściowie jak zawsze na medal
Ja też cholera z tych zabetonowanych. Dzisiaj umyłam wszystkie okna, byłam na spacerze 7 km, sprzątnęłam całą chatę i wracając z spaceru wlazłam po schodach na 7 piętro. A ten dziad w brzuchu ani drgnie.
Wiec póki nie mogę sobą, jaram się porodami z forum. Trzymam kciuki dziewczyny
-
Noelle wrote:U mnie skurcze bez zmian - nadal nieregularne z tym, że wszystkie są już jak te okresowe. 🤷🏻♀️
W tym tempie to ja urodzę w piątek ale w przyszłym tygodniu. 😂
Jak kręcę biodrami to jakby tych skurczy jest więcej i są takie konkretniejsze więc chyba zaraz będę chodzić po schodach. 😂
I hit! Rozkręcam akcje porodową a moi teściowie uznali, że to genialny czas na odwiedziny. 😂😂😂
Syrenka, mi teraz odeszły przy pełnym rozwarciu podczas jednego ze skurczy, tak że tego 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 17:37
-
Mala_syrenka wrote:Noelle, właśnie dlatego wolałabym,żeby wody odeszły. Bo tak to nie wiadomo, na czym się stoi. Akcja może się nie rozbujac, wyciszyć na kilka dni, a nawet tygodni, a Ty nie wiesz, na czym stoisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 17:47
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Przypomniał mi się odcinek Przyjaciół jak Rachel próbowała wywołać poród i później ciągle ktoś rodził przed nią
espoir lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Mala_syrenka wrote:Zoe, to jest fajna waga, nie za dużo, nie za mało. Do 3500 pewnie nawet nie dobije. A tak straszyli hipotrofia.
Ile miałaś wód? Jakie afi? W ogóle jakie macie afi, jeśli macie podane? Bo mi się wydaje,że mam dużo, 17 aż. Coś mi się wydaje,że dużo kg zostawię w szpitalu 😂😂
Noelle, daj znać jakbyś jechała na szpital, chociaż kropkę
Batylda, na wizycie babeczka badała mnie na fotelu to powiedziała ze szyjka jest już zgładzona. Dała mi skierowania na badania do porodu żebym miała świeższe, po czym po tym badaniu powiedziała że nie wie czy doczekam żeby jutro na nie iść 😅 po włożeniu palcy mówi „o matko, dziecko, toż to już główka tak nisko”. W internetach czytałam, ze od zgładzenia szyjki w ciągu 72 godz się rodzi. Zobaczymy 🤷♀️ Nie jestem tak optymistycznie nastawiona jak ona. Bo ani jednego skurczu nie miałam od niedzieli.
W czterech miejscach patrzył te Afi. Odpowiednio 6,38; 12,83; 15,97; 17,5
-
kamkam wrote:Noelle, moja też nas odwiedziła podczas skurczy po wizycie lekarskiej 🤣 tak że może teściowe przyciągają porody 🤪
Syrenka, mi teraz odeszły przy pełnym rozwarciu podczas jednego ze skurczy, tak że tego 🤪
Kochana, Ty jesteś tak wyjątkowym przypadkiem, że ja nie wiem 😂😂
A jak się czujesz?
Czemu nasze rozpakowane mamusie nic nie piszą? Ani jak się czują, ani jak maluszki. To,że my tu czekamy na akcje nie znaczy, że wszystko musi się kręcić wokół porodów! -
U nas Ignacy waży 3200. Rozwarcie na 1 palec,szyjka miękka, ale jeszcze ma z 1.5 cm.
Docent powiedziała, że najlepiej jakbym urodziła w przeciągu tygodnia to dam radę. Jak później to obstawia CC ze względu na moje gabaryty i główkę małego, która wyprzedza ontydzien.Santi_14, Mama po przejściach, Chaos, unify, Maggi, Po prostu Zoe, Bajka111, AśKa31, NatkaZ, Veruka lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Zoe, jestem ciekawa bardzo.
Ja naprawdę nie lubię jak lekarze tak prognozują. Kamkam miała nie pojawić się na wizycie po 2 tygodniach, a jednak na chwilę zdążyła. Potem lekarz był bliżej prawdy 😃😃
Mi się wydaje,że jak szyjka wykazuje gotowość, to fajnie, ale żeby coś ruszyło, to muszą być skurcze. A lekarze może mówią,że dobrze to wygląda,żeby ciężarnej nie stresować, bo to jednak nie sprzyja.
No, ale co ja tam wiem. Dałabym rękę obciąć,że nasze pierworodki dokulaja się na spokojnie chociaż do 39 tc;D -
nick nieaktualny
-
A dziękuję, czuje się coraz lepiej. Spodziewałam się większych boli obkurczających podczas karmienia ,czytałam że bóle obkurczające po kolejnym porodzie są porównywalne do skurczy porodowych, ale nie jest tak źle
zdecydowanie lepiej czuje się w stanie po porodzie niż 3 dni temu 😃 pewnie do czasu kiedy młody zacznie wariować w nocy - wtedy znów zacznę narzekać 🤣 mam nadzieję, że jutro już wyjdziemy do domu. Mały głównie śpi, pewnie zbiera siły żeby zrobić nocną rozróbę w domu jak wrócimy. Bardzo tęsknię za starszakiem.
Tak w ogóle, to całkiem inne emocje niż przy pierwszym dziecku. Super, bo bardziej na luzie. Ale przy pierwszym było inaczej, łzy w oczach, miłość od pierwszego wejrzenia, mega zachwyt, mąż, ktorego pierwszy raz widziałam płaczącego ze szczęścia. Teraz i ja i maz mieliśmy łzy w oczach z powodu szoku, co się stało w ciągu kilkunastu minut 🤣.Santi_14, Niezapominajka5, Bajka111, unify, Nitka1, Dani lubią tę wiadomość