Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama po przejściach wrote:Czyli masz jutro?
Też mam jutro i według miesiączki też jutro będzie 12+5 😊
Na zsuwaczku ustawiłam wiek ciąży według usg i moich wyliczeń. Trzymam kciuki
U mnie termin się już dwa razy się zmieniał - wg OM 30.05, później 8.06, teraz 3.06. Zobaczymy co jutro powiedząWalczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
-
Marta9191 wrote:Kochane proszę o poradę- lepiej zrobić badanie prenatalne w 11 tygodniu 4 dniu czy 12 tygodniu 3 dniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 11:01
-
NatkaZ wrote:U nas w rodzinie raczej pół na pół. U nas dwie dziewczynki, u brata bliźnięta - chłopcy (nie do odróżnienia 😁😂). U jedenego szwagra syn, u drugiego córka. Tak że ten 🤪
A co do przeczuć to moja intuicja chyba szwankuje w tym temacie: pierwsza ciąża byłam przekonana, że będzie chłopiec mamy dziewczynkę. Z drugą była identyczna sytuacja 😂 W tej straconej ciąży cały czas mam przeświadczenie, że to na pewno był chłopczyk i tak cały czas myślę o naszym aniołku.
Jeszcze w temacie mdłości, czy Wy też macie taki dziwny posmak w ustach? Normalnie jakbym jakiegoś płynu się opiła 🤢
Natka ja też mam taki posmak. Gorzko - nieokreślony. Żadne jedzenie go nie zabija i wszystko przez to smakuje paskudnie.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Ja prenatalne miałam w 11 + 6 dni. Ginekolog mi powiedziała że będzie w porządku jeżeli umowie się w tygodniu od 16 do 20 listopada. I tak zrobiłam. Ponieważ wtedy z miesiączki wychodził mi termin porodu na 26 maja, a według usg na 1 czerwca.Teraz termin mam na 31 maja.
-
Hej Dziewczynki
Co do daty wykonania USG prenatalnego, to bardziej chodzi o rozmiar płodu, czyli gdy długość ciemieniowo-siedzeniowa płodu (wskaźnik CRL) wynosi od 45 do 84 mm. A że zazwyczaj te wymiary przypadają na 11-14 tydzień, dlatego też wybrany jest ten okres. -
Marta9191 wrote:Dzięki za pomoc, już przełożyłam badanie na późniejszy termin i teraz muszę jakoś wytrzymać te 3 tygodnieWalczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
-
Paulina93 wrote:Nie ukrywam, że też się kierowałam tym, że im później będę na badaniach (w ramach możliwego zakresu), tym większa szansa, że już poznamy płeć 😊
Też mam nadzieję, że już coś będzie widać 😊 bardzo bym chciała, żeby mąż był na badaniu ale to nie możliwe 😔 dostajecie po badaniu prenatalnym tylko zdjęcia czy jest możliwość dostać płytę, żeby było słychać jak bije serduszko i jak bobas się porusza
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Zapytaj lekarza czy możesz nagrać filmik dla męża telefonem 😉
Jak mam taki plan na najbliższej wizycie. Myślę że babeczka nie będzie miała nic przeciwko. Tym bardziej że jest zakaz przychodzenia z osobą towarzyszącą.
Płyty i tak nie miałabym na czym odtworzyć bo mój laptop nie posiada odtwarzacza. -
Po prostu Zoe wrote:Zapytaj lekarza czy możesz nagrać filmik dla męża telefonem 😉
Jak mam taki plan na najbliższej wizycie. Myślę że babeczka nie będzie miała nic przeciwko. Tym bardziej że jest zakaz przychodzenia z osobą towarzyszącą.
Płyty i tak nie miałabym na czym odtworzyć bo mój laptop nie posiada odtwarzacza.
Dobry pomysł, spróbuję nagrać. Mam nadzieję, że jak będziemy rodzić to już się trochę ta sytuacja z koronawirusem unormuje i mąż nie będzie musiała czekać do wyjścia ze szpitala, żeby zobaczyć dziecko
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
nick nieaktualnyPaulina93 wrote:Ja będę miała 12+5
Ja bede mieć 12+3 Dziewczyny a ja mam inne pytanie, właściwie do tych które już miały. Ja jestem po drugiej wizycie. Na pierwszej potwierdzałam ciąże na drugiej miałam kontrolną. Miałam robione dwa razy usg dopochowowo, na prenatalnych miałyście już normalnie przez brzuszek?Paulina93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam teraz 12+4 prenatalne, z corka mialam 13+3, moj lekarz sam ustalal termin...
Kate, ja poprzednio mialam i przez brzuch i dopochwowo prenatalne, bo przez brzuch nie wszystko bylo widac, takze bylo 2w1Kate90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja tez bede bez meza, bo musi zostac z corka, jej bysmy juz niestety nie mogli zabrac... ale przy corce dostalismy kilka pieknych fotek, wiec mam nadzieje, ze i teraz dostaniemy piekne i maz bedzie mogl poogladac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
unify wrote:Ja niestety tez dzis sama, bez meza. Mam mega stresa, prosze wesprzyjcie dobra mysla😊 w dodatku pierwszy razy ide do mezczyzny co jeszcze bardziej potęguje moj stres😂
Jeśli chodzi o ginekologa - mężczyznę, wcale się tym nie stresuj, tym bardziej że prawie zawsze usg jest już przez brzuch. Chyba odkryć brzuch się nie wstydzisz? 😉
Też jutro mam u mężczyzny i w sumie było mi to obojętne, ważne że dobry specjalista i żeby z dzieciątkiem wszytko dobrze było.
Trzymaj się!Paulina93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyunify wrote:Ja niestety tez dzis sama, bez meza. Mam mega stresa, prosze wesprzyjcie dobra mysla😊 w dodatku pierwszy razy ide do mezczyzny co jeszcze bardziej potęguje moj stres😂
Sumireguska, Paulina93 lubią tę wiadomość