Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta, to u mnie tez byly pytania, czy juz w rodzinie byly jakies wady, czy sa w rodzinie dzieci z wadami itp... jakie leki viore, czy ciaza poczeta droga naturalna, czy ja mam jakies choroby wspoltowarzyszace itp
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Co do ktg to różnie to wychodzi. Ja jestem osobą szczupła, w całej ciąży przytyłam tylko 9 kg. Kiedyś na ktg u ginekologa skurcze wychodziły na 98-100% - położna mnie nastraszyla, że zaraz urodzę ale się rozeszło. Za to na porodówce skurcze się pisały na 35-40% 🤷🏼♀️ Ale wtedy już naprawdę rodziłam.
Usg też mam jeszcze dopochwowe, prenatalne miałam też tak i dodatkowo przez brzuch. To chyba od wagi nie zależy bo nadal jestem szczupła
Ciśnienie, wagę itp mierzy i wpisuje u mnie położna przed badaniem u ginekologa.
-
nick nieaktualnyMarta9191 wrote:To pierwsza moja ciąża, długo się staraliśmy z mężem. A Ty masz już dziecko?
-
Ja juz po prenatalnych uff. Wszystko w porządku i na swoim miejscu ❤ i miałam usg przez brzuch wiec niepotrzebnie sie stresowalam Panem ginekologiem😂 ogolnie to przez cale badanie nic nie mowil, tylko rzucal liczbami do pielęgniarki. Na koniec powiedział tylko ze wszystko w porządku i ryzyko male. Takze nie jestem do konca usatysfakcjonowana, ale moze to tak wyglada.
I tak jak myslalam,na 70-80%....chlopak🤭Mama po przejściach, Marta9191, Monia66, trodde, Kate90, Chaos, Kitaja, Paulina93, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Unify gratulacje ☺️
U mnie pan był bardzo rozmowny i żartobliwy.
- A teraz będziemy sobie oglądać. Widzi pani rękę?
- widzę
- widzi pani drugą rękę?
- widzę
- widzi pani nogi?
- widzę.
Stukając mnie lekko w brzuch pytał czy widzę teraz dziecko na trampolinie 😂 a mała wyglądała jakby właśnie spadała w dół po skoku z rękoma i nogami podniesionymi do góry 😍 pewnie tak samo wyglada jak się poruszam lub ćwiczę. Fajnie. Nie wiedziałam ze aż tak się może ruszać.
Opowiadał jaki rodzaj wad genetycznych można wykryć. Czym one się różnią. Pokazywał przeziernosc karku, tłumaczył jakie są normy. Pokazywał serce i słuchaliśmy go. Opowiedział o wadzie serca brata. Również zalecał echo serca. Przeliczajac ryzyko mówił o tych drogich badaniach genetycznych, mówił jakie miałam ryzyko bez badań wchodząc na wizytę a jakie ryzyko po badaniach. Mówił ze części ciała są odpowiedniej długości. Praktycznie cały czas mówiłMama po przejściach, unify, Monia66, Kate90, Kitaja, Paulina93, Paulina93, Paulina93, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, bo mam urwanie głowy w pracy 😂😂😂 Chyba 17.12 przejdę już na zwolnienie, bo za dużo już siedzenia przy tym komputerze. Gratuluję wszystkim udanych prenatalnych i usg 💕🤩❤️ Do mnie jutro przyjeżdża pielęgniarka pobrać krew na Nifty Pro, a 30.11 mam prenatalne. 💛❤️
Co do usg piersi byłam ostatnio i wyszły mi małe torbielki, ale lekarka powiedziała, że możliwe, że po ciąży znikną👍😊Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Ciesze się z Waszych wizyt 😘 ja tez wrocilam niedawno, na razie zwykła wizyta, bo prenatalne za tydzien, ale też już miałam usg przez brzuch, dzidzia ma 5,6 cm, ❤️ bije prawidłowo, tylko zdjęcie usg wyszło śmieszne bo Kruszyna się ruszała, nawet machala rączkami i nóżkami 😁 na drugim jajniku mam 3 cm torbiel, a gin powiedział, że jak na razie nic nie trzeba z nia robić. Kolejna wizyta 7 grudnia, pokażę Wam jeszcze mojego jak to siostra młodsza mówi, kosmite 😁😁😁
https://zapodaj.net/c622bf5a1bfd9.jpg.htmlMama po przejściach, Kitaja, Paulina93, Klarciaa, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia66 wrote:Ciesze się z Waszych wizyt 😘 ja tez wrocilam niedawno, na razie zwykła wizyta, bo prenatalne za tydzien, ale też już miałam usg przez brzuch, dzidzia ma 5,6 cm, ❤️ bije prawidłowo, tylko zdjęcie usg wyszło śmieszne bo Kruszyna się ruszała, nawet machala rączkami i nóżkami 😁 na drugim jajniku mam 3 cm torbiel, a gin powiedział, że jak na razie nic nie trzeba z nia robić. Kolejna wizyta 7 grudnia, pokażę Wam jeszcze mojego jak to siostra młodsza mówi, kosmite 😁😁😁
https://zapodaj.net/c622bf5a1bfd9.jpg.htmlMonia66 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem z opolszczyzny, ale na pograniczu slaska i moje miasto todzinne i meza...
Ale na stale tez kieszkam w DEKate90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyNo to pare nas tu jest Mój szwagier i mój brat też z rodzinami mieszkają w Niemczech dobrych kilka lat. Obie żony tam rodziły. Szwagier ma jedno, mój brat 5te w drodze 🙈 Ale wracając do tematu... co jak co ale chciałabym rodzic w Niemczech albo żeby w Polsce w szpitalach było jak u Was. Zazdroszczę tej intymności, sal na wyłączność. Już nie wspominając o standardach
-
Zoe co za zbieg okoliczności! Ja mieszkam przy babkamedica i właśnie tam chciałam robić prenatalne mam gabinet swojego gina zaraz obok, dzieki za polecenie ^^
Dobra zapisuje sie na 18.12 !Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 21:55
Po prostu Zoe lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10