Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mojego w szpitalu nie ubierałam bo pielęgniarki owijały go w pieluszki ( robiły taki kokon) i w rożek, raz go ubrałam w body na długi rękaw i pół śpiochy i jak go badały to mi go znowu po swojemu pozawijały wiec go już nie ubierałam, leżał w tej pieluszce i rozku ale ogólnie zauważyłam ze on raczej problemów z termoregulacja nie ma, woli raczej jak jest chłodniej niż cieplej.
Jeśli chodzi o porównanie aktywności w brzuchu a teraz to ciężko mi powiedzieć, jak był w brzuchu to więcej buszował w nocy a teraz raczej śpi lub je wie chyba u nas się nie sprawdziło.slodka100 lubi tę wiadomość
-
Moja miała body i półśpiochy, do tego kocyk. Na wyjście dresowy kombinezon i czapeczka. Teraz to body z krótkim rękawem.
Co do temperamentu i cyklu dobowego to u nas się sprawdziło. W brzuchu najbardziej aktywna była wieczorami i w nocy i tak jej zostało 🙈slodka100 lubi tę wiadomość
-
Cierpliwa, Bajka, trzymam kciuki ✊
Noelle, nadrabiam, nadrabiam i myślę sobie "może na następnej stronie będzie" zaczęło sie"", ale słusznie ktoś Ci kiedyś na forum wróżył, że o ironio będzie później niż przypuszczasz 🙃
A tak na poważnie, to szczerze współczuję, że się tak męczysz. I to tyle już czasu
Dziewczyny, osiągnęłam cel! Donosiłam małą do momentu, kiedy urodziła się pierworodna 💪
Teraz już niech będzie co ma być!
Unify, a jak tam Twoje krocze teraz?
Ty to miałaś Kochana przeboje 😥 a tak dzielnie to wszystko znosisz.Batylda, slodka100, Papillon, NatkaZ, Bajka111 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bajka, Cccierpliwa kciuki ✊
Unify tulę bardzo. 🤗 Jesteś mega dzielna! A z każdym dniem ból będzie mniejszy. U mnie przez moment miała być cesarka, bo mały źle się ustawił w kanale rodnym i spadało mu tętno, ale na szczęście zmiana boku pomogła i po 15 minutach już był gotowy. Próżnociągu i kleszczy podobno nie stosują prawie w ogóle 😕 ale moja przyjaciółka też to przeżywała i wiem, że to coś strasznego. Oby ten Maluszek Wam wszystko wynagrodził!!!
Co do temperamentu mojego dziecka, mogę stwierdzić, że w brzuchu w nocy zawsze spał i najlepiej całą noc by przespał z tego co widzę, tylko ja bym chyba wybuchła 😂😂😂 I jak mnie kopał w brzuchu, tak kopie mnie teraz i bije z🤷♀️
Mama po przejściach tak takie cyce mają wady i zalety. Nie mieszczę się już w staniki 😱 miałam małe B, a teraz mam jakieś E, jestem coraz chudsza, bo mam 4 kg na plusie z czego chyba 3 ważą cyce 🤣🤣🤣
Dziewczyny jeśli macie chłopaka w brzuchu weźcie sobie więcej kompletów ubranek do szpitala, ja miałam bardzo dużo i i tak już prawie nie miał w czym chodzić. Jak nie obsikane to obrzygane 🤣🤣🤣 modliłam się, żeby wystarczyło nam nim tata przyjedzie, a na ostatnie badania i tak pojechał zarzygany 🤷♀️ co zrobić.unify lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Pije ktoras z was ten napar z liści malin? 1/ dzień chyba wystarczy co ??
slodka100 lubi tę wiadomość
-
W szpitalu ubierali mi mała w body na długi i polspiochy. Tam było tak ciepło, a mała i tak wiecznie na mnie,że nie przykrywalam. Teraz w szpitalu ubrałabym bardzo cieniutki pajacyk albo body i przykrywała pieluszka. Bo jednak to małe przywykło do 36.6 st i trzeba dać chwilę,żeby się przestawiło.
Ale zalezy od dziecka. Moja lubi chłód i ubieram ja lekko. Śpi jak żabka w bodziaku na krótki odkryta. Skarpetek nie ubieram, bo ma tak chude nogi,że się żadne nie trzymają. Czapeczkę miała tylko że szpitala do auta. Od mojego porodu pogoda jest bajeczna.
Ja Wam dziewczyny też współczuję. Męczyłam się tak samo i nie wiem, jak długo by to jeszcze trwało. Cieszę się,że to za mną. A Wam życzę,żeby przy tych mekach przynajmniej poród był lekki.slodka100 lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Pije ktoras z was ten napar z liści malin? 1/ dzień chyba wystarczy co ??
Ja piję jeden dziennie ale spokojnie można aż 1litr wypijać ^^
Mam zamiar teraz przejść do dwóch szklanek naparu dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 12:56
slodka100 lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
A ja wcale nie piję, nie kupiłam, bo się bałam, że za szybko urodzę (co nie bardzo mi pasowało), a teraz już nie widzę sensu kupować, skoro widzę po przykładach że niekoniecznie to poskutkuje. Za to u mnie codziennie ananas i daktyle 😁
Cccierpliwa coś milczy, czyżby się działo? 🤔😉
-
Zaraz was nadrobie dziewczyny, ale chcialam szybko zameldowac, ze ja w domu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700