Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka, gratulacje! Super, że udało się bez nacięcia i zazdro że mąż mógł być z Tobą. Heh, ja też nie zdążyłam na zzo..🙈,
Cierpliwa, udanego weekendu, to ostatni taki w 3 😊😅
Nitka, a u Ciebie coś będą działać w weekend?
KasiaC trzymam kciuki żeby udało się wstrzelić w datę ☘️☘️☘️
-
Lillak, Bajka- gratulacje dziewczyny!!!!! ❤️ W końcu
Bajka czyli po oxy tym razem bardzo szybko akcja się posuwała, rozwarcie itd, ze skurcze parte miałaś po 3 godzinach już, tak? No to nieźle. Rozumiem ze bardzo bolało, nie zdążyli Ci podać znieczulenia. No ale może nie jest zły taki szybki poród. Sama nie wiem.
Najważniejsze ze już tulisz swoją miłość 🥰
KasiaC- powodzenia jutro!!!! Oby to jutro się wydarzyło!
Noelle w brzuch się poparzyłaś? Oj to niefart jeszcze do tych wszystkich przebój z czopem, bólami itp...
Ja bym chciała urodzić w przyszły weekend...Tak mi pasuje. Kto ze mną?
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Noelle, paskudnie się przypieklas.
W pierwszej ciąży oblałam się wrzątkiem. Skórę zostawiałam na opatrunkach, znam ten ból.
Jest taki fajny opatrunek że srebrem i pod nim się ładnie goi. Niby ranę trzeba wietrzyć, ale wydaje mi się,że pod nim goiło się mega szybko. Może jeszcze zdąży się zagoić do porodu? -
Noelle ojej przykro mi. Oby się szybko zagoiło. ✊❤
Dani tak. Akcja szła jak szalona. I ja absolutnie nie narzekam na brak znieczulenia. Taka ciekawostka, że miałam proponowane, no ale nie zdążyłam czekając na lekarza. 😁 Ja też długo ten pierwszy etap przeciągałam bez sensu na sali indukcyjnej. Nie wiedziałam kiedy zgłosić, bo dla mnie ból po prostu był i tyle. Ciężko mi go oceniać w jakiejś skali. Aż w końcu położna pytała jak idzie i w ogóle. 🙂 A i dostałam gaz. Okropnie dziwne uczucie. Dosłownie chyba na 3 czy 4 skurczach go miałam. Niezbyt mi się to podobało, ale przynajmniej na czymś się skupiałam. 🤷♀️ -
Dani wrote:Ja bym chciała urodzić w przyszły weekend...Tak mi pasuje. Kto ze mną?
Ja jestem chętnaale pewnie nic z tego 😅
To by było 38+5/38+6
Ale chyba jako pierworódka to nie mam szans 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 21:04
Dani lubi tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Bajka111 wrote:Zoe dokładnie. Przy pierwszym porodzie tego nie miałam. Dopiero teraz.
Mama po przejściach ja podejrzewam emocje połączone z bólem. Ewidentnie nie z zimna. 😁 -
Dani ja też zgłaszam się na ochotnika na przyszły weekend chociaż może być nawet szybciej 😁 jutro albo w niedzielę teraz itd
Noelle biedna współczuję 😔
Ja miałam oxy tylko poprzednio z córką i tak skurcze są po tym mega bolesne ale i cała akcja szybko idzie więc ja tak wolę nawet byle już być poDani lubi tę wiadomość
-
kamkam wrote:Bajka, czy pierwszy poród miałaś z oksytocyną czy bez? Pamietam podczas pierwszego porodu trzęsłam się jak galareta. Przy drugim w ogóle. Pierwszy poród był z Oxy, drugi bez. Całkiem możliwe, że teraz też było mi zimno ale nawet tego nie zakodowałam, bo wszystko działo się tak szybko, za szybko.
A widzisz. Nie, pierwszy był bez oksy. -
Dostałam właśnie linki od sąsiadki która niedawno rodzila- joga w ciazy bo ponoć bo któryms ćwiczeniu na drugi dzień rodzila heh. Spróbować można 😁 choć ja tam takich ćwiczeń nie lubię bo wolę bardziej energy cardio itp.. 😋 ale spróbuje jutro może jak znajdę czas więc podsylam może któras z was by chciała to proszę 😊
https://youtube.com/watch?
v=JEMc3xO8e2I&feature=share
https://youtube.com/watch?v=RUIsLSOXYn0&feature=shareWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 21:35
Noelle, Dani lubią tę wiadomość
-
Słodka pierwszy link nie działa
ćwiczę jogę, treningi wzmacniające i na piłce od 4 tygodni codziennie. Z tego drugiego linka dużo razy ćwiczyłam i nicWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 22:07
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja wypiłam sobie na wieczór pierwszy swój napar z malin i nie wiem czy to był dobry pomysł na wieczór bo coś tam zaczyna mnie ćmić jakieś tam skurczybyki i nie będę mogła zasnąć jeszcze może haha jutro przełóże te herbatki bardziej w ciągu dnia 😁