Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała syrenka ja jak znajdę żłobek za 1200 to będzie ich po stopach całować 😅 jak nic trzeba będzie iść po podwyżkę bo 500+ idą na syna konto. Jak kiedyś zasłuży to dostanie 😆
Składaliście już wnioski na 500+? Zrobiłam to w tamtym tyg a nadal cisza. zero odpowiedzi z urzędu 🧐 -
nick nieaktualny
-
My już po podcięciu wedzidelka, synek był mega dzielny nie to co matka 😂 teraz pozostaje nam tylko masować ranę żeby się nie zrosło. Synek w szoku bo nagle może językiem ruszać 😄
Mój synek odpukać raczej z tych spokojnych, mieliśmy kilka razy akcje bolący brzuszek ale ogólnie nie mogę narzekać.
500 + już dostaliśmy, po tygodniu od złożenia chyba mieliśmy odpowiedz i za chwile pieniążki były, wyrównanie za maj plus całość za czerwiec. -
U nas złobka za 1200zł też ze świecą szukać. Dwa dni po urodzeniu mój Młody miał już pesel i zapisaliśmy go w kolejce do miejskiego żłobka. Mogliśmy wybrać 3 - najlepsze miejsce to 567 a najdalsze 670. Pewnie jak przyjdzie jego kolej to będzie już chodził do szkoły.Po prostu Zoe wrote:Składaliście już wnioski na 500+? Zrobiłam to w tamtym tyg a nadal cisza. zero odpowiedzi z urzędu 🧐
o 500+ składaliśmy jeszcze w maju i po 3 dniach przyszła kasa za te kilka dni maja. Z tego co wiem to w każdym regionie sa inne terminy wypłat. My jeszcze załapaliśmy się na jakiś majowyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 09:35
-
Zoe, a jakie ceny w Wawie? Bo ja w małym mieście, a uważam,że na taką dziure to kwota kosmos. A córka chodziła 4 miesiące i to była masakra. Nie wiem, jakby było teraz, bo jednak jest starsza, ale pójdzie już do przedszkola. I musi jej się spodobać, a młodszej żłobek, bo za rok matka wraca do pracy, do ludzi;)
500 + zlozylam i nawet już dostałam. Też odkładamy corkom, ale przy tym jak pieniądz traci na wartości, nie wiem,czy to dobre rozwiązanie. -
Zoe, ja też jestem niezadowolona z emolium, zamówiłam dermedic sunbrella krem i jest ok, nie bieli. Używałam go przy synku, ale w tym roku zachciało mi się zmiany i klops😅
U nas za żłobki też takie ceny, ale mój spokój jest tyle warty więc synek chodzi. Poza tym nie byłabym w stanie mu tak zorganizować dnia i atrakcji jak ma tam. No i moja psycha mogłaby tego nie znieśc, zwłaszcza teraz😂😂 żeby nie było bardzo kocham swoje dzieci 🙈🙈🙈
Dziewczyny, rozpakowujcie się! Chcemy poznać kolejnego bejbika!!! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 09:36
-
nick nieaktualny
-
Tez mam ten emolium ale małego jeszcze nie smarowałam, kurczę miałam wziąć tą sumbrelle z dermedic ale akurat nie było jak robiłam zamówienie, chociaż moja siostra ją i ma i tez jej ślady u małej na buzi zostały do tego ją uczulił i miała całą buzie w krostach 😔
-
Osz kurcze, wznowili odwiedzimy w szpitalu w ktorym chce rodzić. To oznacza że w Wawie sa tylko dw szpitale z odwiedzinami - a to z kolei oznacza że najprawdopodobniej bedą one jeszcze bardziej oblegane
Echh, czas sie chyba nastawić że jednak jest duże ryzyko że mnie odeślą a chciałam jak najbardziej na spokojnie ten poród przeżyć..
No albo cisne w domu do upadłego i jade z pełnym rozwarciem :pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 10:02
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
nick nieaktualny
-
Zoe mamagin wprowadziła do swojego sklepu filtr dla bobasów
ja czekam na przesyłkę.
Ja wszystkie normalności typu zasiłek macierzyński i 500+ ogarnęła dopiero w środęteż nie mam jeszcze żadnej decyzji. I w ogóle okazało się, że przysługuje nam bon wakacyjny 😂 myślałam że na działalności gospodarczej tego nie ma. Więc szaleństwo 😂
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Gf jest tylko dla jednej osoby na szczęście no ale nadal
Dziewczyny jakie macie laktatory? Waham sie między Medelą, Lansinoh a Spectrą łeh. Zależy mi na tym żeby odciąganie mleka mnie nie unieruchamiało w jednym miejscu więc najlepiej wypada Medela na dwie piersi z biustonoszem do buteleczek i silniczkiem na baterie. Jak Wam się sprawdziły wasze?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mała syrenka, w niektorych przedszkolach przyjmują nawet dwuletnie dzieci. Mój starszak zaczął chodzić do przedszkola jak miał 2 lata i 5 miesięcy.
2 lata temu robiłam rozeznanie w żłobkach i wtedy kwota 1200 zł była normalna. Teraz aż się boję pytać. Niestety u mnie w pobliżu nie ma państwowych żłobków, są tylko prywatne. -
ja mam 3 24/7, Bartek w szkole do 15 codziennie, ale weźcie pod uwagę, że przy większej ilości dzieci one bawią się ze sobą 😜 i ja karmiąc Szymka nie muszę jednocześnie być clownem dla drugiego dziecka 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 11:22
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧