Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuję się rozgrzeszona z tym prasowaniem 😉 tym bardziej, że też wrzucam do suszarki ,aż mi głupio w taką pogodę,ale wtedy poprostu jest szybciej.
Lilak 5 godzin spania? 😮 zazdroszczę. Wczoraj moja córka posłała w dzień trochę dłużej to ja już panika, czy to nie z powodu żółtaczki ( której nie ma 😆). Moja dostała pozwolenie od położnej jedzenia w dzień nawet co godzinę a w nocy co 3. I efektem niby z dnia na dzień przytyła 100 gram.
Dobrze, że nie kupiłam tego Emolium 😜
-
Cdl i w szpitalu mówili że trzy godz liczy się od momentu rozpoczęcia karmienia.
Mój kawaler już tyje elegancko, nawet go nie ważę przed ani po jedzeniu. 300 g w tydzień 💪 Pediatra powiedziała, że jeżeli mały chce pospać 4 godz to mu pozwolić ale jak więcej to już go wybudzać. W nocy budzi się jak w zegarku 23, 2, 5, czasem +- 30 min. W dzień bardziej ruchomo bo potrafi długo nie spać. Już nie jesteśmy na mm. W tym tyg robię eksperyment i zobaczę ile przytyje w tydzień na karmieniu na żądanie i odciągam mniej laktatorem, pozwalam trochę dłużej na cycku być. Liczę na to że już będzie elegancko tył i powoli laktator pójdzie w odstawkę skoro mojego mleka wystarcza.
Ale na ojca zmianę karmienia o 2 w nocy zawsze mleka naprodukuje 😆 biedny chodzi jak zombi, ale cóż poradzę, chciał dziecka to je ma 🤪 -
Zoe, grupa na fb Szczepienia rozwiewamy wątpliwości
Prowadzona i konsultowana przez lekarzy. Mnóstwo rzetelnych informacji
My synka szczepiliśmy 5w1, córka chyba będzie miała też 5w1 i to z refundacja że względu na niska wagę urodzeniowa. Dla mnie przekonującym argumentem była m. In ilosc wkluc. Łączyłam też szczepienia które tylko się dało, żeby nie latać co chwilę do przychodni, alsynek dobrze je znosił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 16:30
Po prostu Zoe lubi tę wiadomość
-
Lol to ja też się lepiej zacznę już za żłobkiem ogladać....
Z kremów do buzi z filtrem mam mustelę - potwierdzam, że nie bieli.
I też suszę w suszarce bębnowej i nie prasuję rzeczy. Nie są wymięte, więc mi się nie chce
Noelle - ja to połowę porodu nie pamiętammuszę pytać męża np. kiedy zapłakała, ile co trwało bo dla mnie to jakbym w amoku była niby obecna ale nie rejestrująca dokładnie wydarzeń
ale pierwszy dzień po porodzie to bardziej byłam w szoku jaki ja ból przed chwilą przeżyłam. Teraz już zapomniałam na amen
Podziwiam Wam, że dajecie radę z kolkami itp. Zdziwiłam się sama sobą, ale póki co jestem mamą, która prawie płacze jak dziecko płacze. Jakbym widziała, że ją boli brzuszek to bym umarła. Oby mnie to ominęło. Chociaż takie rozdrażnienie może nadal mam przez baby blues. Wczoraj mnie znowu dopadł ale znowu tylko wieczorem. Siedziałam mężowi zapłakana na kolanach z pół godz. Mam nadzieję, że to szybko minie.
Cyprysek, kciuki
-
nick nieaktualnyCześć
Melduje że mój mały książę jest już po drugiej stronie brzucha
Tymoteusz, 3490g 56cm. Urodził się dziś o 14:47
Noelle, Jasiaaa, Bajka111, espoir, Magdalena29, Mama po przejściach, Sumireguska, Veruka, unify, Cyprysek89, Lilak , AśKa31, Santi_14, Chaos, Dani, Mala_syrenka, slodka100, Batylda, KasiaC, NatkaZ, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Nikola o nie….. mocno? 😩 Kup sobie szybko aqua gel w opatrunku - mi bardzo pomógł.
Kasia ja też niewiele wiem. 😂 Tak bardzo zagubiłam się tam w czasie, że nie mam pojęcia kiedy co się działo a do tego od oksytocyny aż do wyjścia małej nie otworzyłam oczy nawet na sekundę tylko się darłam. 🙈
No i dzisiaj w nocy okazało się, że my też mamy kolki. 😔Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
ej może to zwykle bóle brzuszka? kolki to darcie dziecka przez jakieś 3 godziny non stop, nic nie pomaga, żadne krople, żadne szumisie, okłady, masowanie... Bartek miał kolki to momentami ubierałam słuchawki i nosiłam go ze słuchawkami, bo myślałam, że zwariuje...
na to tylko czas pomaga.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Nosz kur….. wyglada to tak jak u Ciebie:( Mąż mi przywiózł jakieś coś w sprayu i jakaś maść. Wystraszyłam się strasznie!
Kate bardzo gratuluje, ja już jestem sfrustrowana i chyba przestane odbierać telefony i odpisywać na zapytania czy już urodziłam:/ Bo to tylko potęguje moje samopoczucie, które pozostawia wiele do życzenia.
Chciałabym się podzielać to waszych wpisów, ale ….😁 mój synek jest cały czas w brzuchu, który teraz dodatkowo miecze jak cholera
-
Kate gratulacje! 😘
Nikola współczuję 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 17:39
Nikola lubi tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Kate90 serdeczne gratulacje 👏
Opisz nam co i jak jeśli masz ochotę.
Pisałyście o suchej skórze, właśnie przed chwilą zapytałam o to moją położną i ona twierdzi żeby nic z tym nie robić, bo to dziecko nie boli, poprostu zrzuca "starą" skórę.
Moja mała kluska w 6 dobie waży już więcej nie przy urodzeniu 😄 Czyli to wcale nie jest moje złudzenie, że prawie nic innego nie robię tylko karmię🙈 -
Kate! gratulacje!
Veruka wrote:Foxy zapisywałaś do żłobka w Gdańsku? 3 lata temu zapisywalam Sarę i była 760 w kolejce (w drugim coś koło 680) i o dziwo się dostała jak miała koło 1,5 roku. Z tym, że jej nie daliśmytakże nadzieja jest 🙂
Zoe, w poniedziałek minie 2 tyg. jak jesteśmy tylko na piersi... przez cały ten czas nie sprawdzałam przyrostów, jedynym miernikiem było 8-10 konkretnych kup na dobę. W poniedziałek mamy wizytę u pediatry zobaczymy jak Młody przykoksował i wtedy będę ewentualnie myśleć co dalej.
Ja na USG bioderek dostawałam jakieś kosmiczne terminy. Wcześniej udało nam się zarejestrować prywatnie do podobno super specjalisty ale dopiero na połowę lipca. Ostatecznie zdecydowaliśmy się pójść do LUXMEDu w ramach pakietu meża, który podpiął pod siebie Syna (czas oczekiwania 1 tydzień). Jeśli wszystko będzie okej to zwolnimy ten prywatny termin lipcowy a jak będziemy mieli jakieś wątpliwośći to pójdziemy jeszcze prywatnie -
Jeezu ja już na porodówce pod oxy 🙈 moja lekarka powiedziała, że chce żebym urodziła na jej dyżurze 😁 tak mi pogmerała, że aż krwią chlusnęło😁 trzymać kciuki 😊
AśKa31, Noelle, Lilak , Po prostu Zoe, Santi_14, Chaos, Dani, Mama po przejściach, unify, Mala_syrenka, slodka100, Foxy, Batylda, KasiaC, NatkaZ, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Espoir no to może faktycznie tylko ból brzuszka i chwała panu. 🙈
Aż tak źle nie było a każdy ryk kończył się soczystym mokrym bąkiem. 😆
Cyprysek kciuki! ❤️
Nikola jutro powinno już być duuuużo lepiej. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 18:27
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Jasiaaa wrote:O czyli nie jestem sama
Dani, a kiedy masz się stawić do szpitala jakby nic się nie działo?
U mnie w szpitalu na 8 dzień po terminie. A to będzie 01 lipiec.
Ja mam isc na ktg-monitoring w szpitalu w najblizszy wtorek, potem piatek, gdyby nic sie nie dzialo. Nie dali mi daty kiedy indukcja czy cos. Dzis od rana brzuch pobolewa caly dzien ale nie mocno, mam wielka nadzieje ze moze w weekend sie rozkreci. Trzymam kciuki za Ciebie!
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Wielkie gratulacje Kate!!!! 😍
Cyprysek -kciuki!! To po koktajlu poloznych te wody tak szybko odeszly? 😃Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️