Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
w ogóle jaki przypał. ostatnio Starszaki mi w nocy kaszlały, więc mówię Staremu, żeby dał im Grintuss (syrop na kaszel) na noc. no i dał Bartkowi, dał Maćkowi, a potem siada zadowolony. to się zapowietrzyłam z oburzenia i mówię mu "Stary, a Wojtek? co Ty nie wiesz do cholery, że masz trójkę dzieci?!" a Stary tak stoi i do mnie "yyy myślałem, że mam czwórkę, ale niech Ci będzie".
i wiecie co, serio, zapomniałam, że jest Szymek 😳😳😳😳 matka roku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 11:18
Bajka111, Chaos, Mala_syrenka, _agrafka_, Karolina90, Batylda, NatkaZ, Nicia lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Dzięki za polecenia kremów z filtrem. Muszę tez kupić inny bo szału z tym g. Dostanę.
Ja mam neno duo na dwie piersi. Ładuje się przez kabel USB. Jestem zadowolona.
Żłobki 1400, jak 1200 to plus dodatkowe opłaty. Chciałabym go od marca/ kwietnia puścić -
Jutro będę miła wizytacje. Przyjeżdzają rodzice i babcia. Babcia kabluje wszystko swojej drugiej córce- cioci dobra rada. Muszę chatę ogarnąć i obiad z deserem. Już dzwoniłam po posiłki, siostra nadciąga 🤣 przecież nie dam satysfakcji cioci dobra rada że nie ogarniam będąc sama w domu do 17 😁 przecież można u mnie jeść z podłogi 😆
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Ja planuje dać synka żłobka państwowego ale to dopiero od września będzie można a ja podejrzewam w sierpniu będę musiała wrócić do pracy wiec na miesiąc będę musiała coś wymyslec jeśli chodzi o opiekę nad synkiem. U mnie tez prywatny żłobek to koszt około 1200-1400 zł
-
Starszak chodzi do żłobka oczywiście prywatnego, na publiczny nie było szans. 1300 zł. Teraz Młoda już zapisana do żłobka, ale pewnie i tak się nie dostanie i pójdzie do tego samego. A od września starszak do przedszkola... prywatnego.
Czekam aż pójdą do szkoły, tam to się już muszą dostać. 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 13:46
-
Mamusie czy któraś jeszcze prasuje ubranka i pieluchy? 😄 ja jestem z siebie dumna, że chociaż wyprać zdążę 🙈 Moje dziecko z tych ulewających, a i ubranek nie kupiłam tych małych za dużo to pralka z jej rzeczami leci codziennie 🙈
Na badaniu słuchu, które dzisiaj robiliśmy, zachowywała sie jak dama 😁 grzeczna i spokojna. Najbardziej tata był zdenerwowany tą całą naszą pierwszą wyprawą 😆 -
Noo moje drogie ja już na swojej pryczy
(tzn byłam wcześniej ale tu obiad tu nowe kolezanki) rozwarcie nadal na 1 cm ale saczą mi się wody 🙄 i to co pisałam o tym śluzie to były wody. Np na izbie Pani Doktor powiedziała, że wynik nie jest jednoznaczny ale na wszelki wypadek zleci badania. Na oddziale jak mnie doktorek zbadał to została po mnie mokra plama 🙄 mam już wenflon i dostalam antybiotyk. Na dodatek przed chwilą tak mnie przeczyściło po tej mieszance😁😁😁
slodka100, Nikola, Noelle, unify, KasiaC, Dani, _agrafka_, Batylda, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
Cyprysek89 wrote:Noo moje drogie ja już na swojej pryczy
(tzn byłam wcześniej ale tu obiad tu nowe kolezanki) rozwarcie nadal na 1 cm ale saczą mi się wody 🙄 i to co pisałam o tym śluzie to były wody. Np na izbie Pani Doktor powiedziała, że wynik nie jest jednoznaczny ale na wszelki wypadek zleci badania. Na oddziale jak mnie doktorek zbadał to została po mnie mokra plama 🙄 mam już wenflon i dostalam antybiotyk. Na dodatek przed chwilą tak mnie przeczyściło po tej mieszance😁😁😁
Powodzenia, trzymam kciuki ✊
Jak przeczyściło to też dobrze, jeden problem z głowy 😉 -
Dziś ost raz z córką idziemy odebrać chłopców z przedszkola ale jak widzę ten upał to się odechciewa ...
Załatwianie opieki dla córki +chłopaków jak wrócą z przedszkola nie takie proste jak prawie każdy z dziadków pracuje ale jakoś ogarnelam rozpiske 😁 mąż będzie chodził do pracy żeby później jak wyjdziemy że szpitala z nami pobyć dłużej.
No nic przede mną ost weekend z brzuszkiem. Chodź nie obrazę sie jakbym miała w niedzielę już rodzic 🤭 -
nick nieaktualny
-
Ten emolium suncare to porażka, kupiłam za poleceniem w sprayu niby miał być lepszy. Taaa, teraz się zastanawiam czym to domyć.
Ja też z tych co nie prasują. Ubranek mam od groma a i tak młody leżakuje na działce w samych bodziakach.
Byliśmy dzisiaj na ważeniu i niby za mało idziemy do przodu. Dostałam nowe zalecenia. Ehh. Wszystko inaczej niż w szpitalu. Pępek ogarniać octaniseptem a odparzenia sudocremem. Nad pępkiem położna chwilę popracowała i już kikuta nie ma 🙈 a my się tak pieściliśmy z nim.
Za tydzień położna przychodzi do domu z wagą i wtedy powinien już ważyć tyle co w dniu urodzenia. Więc ruszamy z większą produkcją mleka i koniec ze spaniem po 5h. Max co 3h ma żłopać.
Zaczęliśmy się śmiać z mężem od kiedy liczyć te 3h od chwili gdy zaczyna jeść czy gdy kończy, bo to czasem trwa ponad godzinę 🤣
-
Lilak wrote:Ten emolium suncare to porażka, kupiłam za poleceniem w sprayu niby miał być lepszy. Taaa, teraz się zastanawiam czym to domyć.
Ja też z tych co nie prasują. Ubranek mam od groma a i tak młody leżakuje na działce w samych bodziakach.
Byliśmy dzisiaj na ważeniu i niby za mało idziemy do przodu. Dostałam nowe zalecenia. Ehh. Wszystko inaczej niż w szpitalu. Pępek ogarniać octaniseptem a odparzenia sudocremem. Nad pępkiem położna chwilę popracowała i już kikuta nie ma 🙈 a my się tak pieściliśmy z nim.
Za tydzień położna przychodzi do domu z wagą i wtedy powinien już ważyć tyle co w dniu urodzenia. Więc ruszamy z większą produkcją mleka i koniec ze spaniem po 5h. Max co 3h ma żłopać.
Zaczęliśmy się śmiać z mężem od kiedy liczyć te 3h od chwili gdy zaczyna jeść czy gdy kończy, bo to czasem trwa ponad godzinę 🤣
Na Madalińskiego mi powiedzieli, że od początku karmienia do rozpoczęcia kolejnego ma być te 3 h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 15:41
Lilak lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️