Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta9191 wrote:Santi ja tylko dodam, że jak nie masz maści na sutki to rozsmaruj swoją mleko
O właśnie zapomniałam o tym. I wietrz je. Jak masz to możesz tez założyć specjalne osłonki na sutki.
Ostatnio schyliłam się w nich jak podlewalam kwiaty na balkonie i wylało mi się z nich mleko na stopy 🤣espoir lubi tę wiadomość
-
Po prostu Zoe wrote:O właśnie zapomniałam o tym. I wietrz je. Jak masz to możesz tez założyć specjalne osłonki na sutki.
Ostatnio schyliłam się w nich jak podlewalam kwiaty na balkonie i wylało mi się z nich mleko na stopy 🤣Noelle, Batylda, Chaos, Po prostu Zoe, NatkaZ, unify, _agrafka_, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Batylda mam założony szew ciągły śródskórny i tak jakby on w skórze jest pociągnięty trzy razy a z tego co rozumie reszta jest w głębszych tkankach. Szew zerwał się w tych dwóch pierwszych pociągnięciach i trzyma tylko to ostatnie miejsce notabene tak jakby najbliżej wejścia do pochwy (ciężko mi to wytłumaczyć 🙈). Mam go dociągać żeby się nie poluźnił - bo jakby nie było z jednej strony zwisa luźna nitka. 🤷🏻♀️Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
O matko! Noelle aż mnie zaczeło boleć na samą myśl. To chyba jakś sadysta, a nie lekarz kazał Ci to samej zrobić 😱Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
unify wrote:Zoe a jak Twoja rana? Miałaś chyba dzisiaj iść na kontrolę. Pytam,bo też zauważyłam żółtawe uplawy przy podcieraniu i wydaje mi się,że to z rany 🤔
Już opowiadam. Właśnie wyszłam od ginekolog. Rana na szczęście nie rozchodzi się. Ale tak jak podejrzewałam wycieki są z rany. Powiedziała to samo co położna w szpitalu. Mój organizm źle reaguje na szwy ale podobno tragedii nie ma. Do tej pory podmywałam się za każdym razem samą wodą, do tego co któraś wizyta pianka ginexid, osuszanie jednorazowym ręcznikiem. Powiedziała, że szwy wewnątrz jeszcze się nie rozpuściły i wesoło sobie wiszą. Nie chciała ich ruszać i wyciągać bo skoro źle na szwy reaguje to żeby się nie rozeszło od środka 😩
W zaleceniach mam używanie 4 razy dziennie tantum rosa, kilka razy psiukanie octeniseptem, podmywanie się wodą z mydłem, osuszanie, wietrzenie w te upały. Mam nie dopuścić do zapocenia. Ten klimat nie służy gojeniu się tych miejsc.
Noelle dołączam do teamu #uwolnić_dupska 🤪unify lubi tę wiadomość
-
37,0-37,4. A kontroluje kilka razy dziennie i w nocy bo... Mamy pierwszy katar. Dziś byłam u pediatry, młody zaczął kaszleć w nocy. bałam się, bo starszak co chwilę przynosi choroby z przedszkola. Na szczęście to tylko sam katar.
Espoir, mam to samo z strzelaniem mlekiem do męża 😅😂😅 -
kamkam wrote:37,0-37,4. A kontroluje kilka razy dziennie i w nocy bo... Mamy pierwszy katar. Dziś byłam u pediatry, młody zaczął kaszleć w nocy. bałam się, bo starszak co chwilę przynosi choroby z przedszkola. Na szczęście to tylko sam katar.
Espoir, mam to samo z strzelaniem mlekiem do męża 😅😂😅
Ja od urodzenia nie sprawdzałam a dzisiaj mnie coś tknęło i miał 37,3. Zachowuje się normalnie i pytanie czy taka temperatura jest u takich dzieci ok czy coś się dzieje. Jak zwykle szukam dziury w całym 🤦 -
Lilak wrote:Ja od urodzenia nie sprawdzałam a dzisiaj mnie coś tknęło i miał 37,3. Zachowuje się normalnie i pytanie czy taka temperatura jest u takich dzieci ok czy coś się dzieje. Jak zwykle szukam dziury w całym 🤦
Interenty piszą, że to jest prawidłowa temperatura u maluszków.
Mój mąż ma podobnie, co chwilę doszukuje się czegoś 🤣 dobrze jednak, że ta położna przychodzi do nas codziennie to na bieżąco mu tłumaczy, że np. psikanie czy taki ciężki oddech to jest normalne itd. -
Mama po przejściach wrote:U nas było 37,2.
To jeśli ja mam poszyte wewnątrz to chyba do zimy mi się to nie wygoi, trudno żeby w tym miejscu było sucho 🙈
No tak. Tym bardziej jak taki żar się z nieba leje. Dziś i tak mały był spokojny to posiedziałam bez gaci. Ale jakoś nie chce cały dzień latać bez gaci i zostawiać wszędzie krwawe ślady. Zanim mąż wróci to będzie tego tyle że pomyśli że to miejsce zbrodni 🤪
U mnie jeszcze opuchnięcie nie zeszło do końca… 😞 -
Gratuluję wczorajszo - dzisiejszym mamusiom!
I trzymam kciuki Dani za Ciebie jutro.
Noelle naprawdę mi przykro, że Ci tak tak "kiełbasi" jeszcze ta rana. Mam nadzieję, że to kwestia dni aż się przygoi i będzie lepiej. Ale ta wizja ściagania samemu szwu też mnie przeraża....
u nas troszkę lepiej - minął mi nawał mleczny i całkowicie się karmienie zmieniło. Zaczęła bardziej efektywnie ciągnąć, dłużej je i w końcu dłużej śpi - nawet po 3 godziny co u nas jest nie lada sukcesem. Niemniej jutro przychodzi do mnie CDL przyjrzeć się mojemu karmieniu, może coś doradzi. I chciałabym wprowadzić butelkę na karmienia.
Za to jedną brodawkę mam popękaną i boli jak szlag. Pomaga smarowanie lanoliną (maść purelan z medeli) i wietrzenie. A jak chodzę w staniku to w muszlach ochronnych. Widzę, że pomaga, więc jak coś to polecam.Dani, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
I u nas dziś o 18.15 urodził się synek🙂 54 cm 3730g. Poród mino ze drugi był cięższy, parte skurcze były za lekkie, młody nie chciał wyjść, stara blizna jeszcze do tego blokowała mu wyjście 🙈 chciałam się poddać i umrzeć :p tak mówiłam😀
Lilak , Chaos, Mala_syrenka, Marta9191, unify, NatkaZ, Bee, espoir, Karolina90, Noelle, _agrafka_, Bajka111, Po prostu Zoe, Mama po przejściach, Magdalena29, Batylda, Dani, Nikola, Veruka, Cyprysek89, Jasiaaa, kamkam, Santi_14, KasiaC lubią tę wiadomość
-
Edithh gratulacje
ja znów mówiłam, że zaraz zemdleje 😂
Santi jakbyś dalej czuła zgrubienie lub np. ten obszar by się zaczerwienil to polecam rozmasować szczoteczką soniczna do twarzy. Najzwyklejsza z allegro dosłownie za 20zl, dla mnie to była niesamowita ulga i po jednym dniu wszystko przeszło.
Noelle przykro mi, że tyle "niespodzianek" Cię spotyka. Mam nadzieję, że mimo wszystko to się zagoi ładnie. A o balsamie Szostakowskiego słyszałam same dobre opinie.
My też dziś byliśmy u pediatry z zielonym glutem, ale na szczęście to od suchego powietrza, a nie jakaś infekcjaSanti_14 lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny