Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Espoir, przy pierworodnej chudłam, na początku że zmęczenia i stresu szybko bardzo, a później trzymałam bardzo niską wagę, a nie robiłam nic, tylko karmiłam. A jadłam wtedy sporo. Odstawiłam młoda i zaczelam tyc od razu;D
A teraz waga stoi, ale jem bardzo dużo i to głównie slodycze niestety, więc i tak dobrze,że stoi, a nie idzie w górę
Za to moja kuzynka, póki karmiła, ani gram jej nie zleciał mimo diety. -
Dziewczyny u nas tez te kupy wyglądają podobnie a kleksy to syn stawia na okrągło i ja nawet nie wiedziałam ze to może być coś niepokojącego 😳
Jem wszystko i pije wszystko tzn to na co mam akurat czas albo ktoś ugotuje 😝
Ja juz 6 tygodni po porodzie i zostało mi 6 kg a przytyłam w ciąży 14. Tylko ze ja teraz wciagam za dużo słodyczy i jak się nie opamiętam to będę znowu wyglądała jakbym była w ciąży 🤦♀️ -
unify wrote:Właśnie ja nie mam dziur żadnych.. wszystko się niby pięknie goi. Więc nie wiem czemu ta krew się sączy.
Może rany w środku jeszcze dobrze się nie wygoniły. Mi dopiero w tym tyg wypadły trzy rozpuszczalne szwy. A nie mam pojęcia ile ich było od środka. U mnie delikatnie ropa i krew pojawia się z najdalszym szwie. W sensie dziurce po nitce, bo pomiędzy ładnie się zrosło. Ale bliżej wejścia mam kawałek rany i tam jest większy krwawy kawałek 🤦♀️ Chciałabym wrócić do nocnych igraszek. Wizytę popołogowa mam dopiero za półtora tyg 🥲 -
Noelle, u nas też takie kupy są. W ogóle się tym nie spinam. Ale już przy synku byłam częstym widzem atlasu kup u Hafiji więc od tamtego czasu jestem spokojna.
Gorzej, że córeczka złapała od synka (lub ode mnie) katar. Nie ma tragedii, ale od czasu do czasu brzydko zaharczy. Odciągnęłam raz katarkiem, a tak to psikam woda morska i smaruje maścią majerankowa.. Na poniedziałek umowilam wizytę u lekarza, i mam nadzieję że do tego czasu się nie pogorszy. Starszak dalej chory, uszy i oczy już ok, ale został brzydki kaszel, a łudziłam się że w poniedziałek wróci do zlobka🙈🙈🙈
Mi narazie waga się zatrzymała, zeszła połowa. Ale nie martwię się. Zleci choć jem dużo i dużo słodyczy.. Tak było przy synku przynajmniej więc liczę na powtorke😅
Nikola, na pewno wszystko ogarniesz!
-
Ja schudłam prawie do tego co przed ciążą, ale teraz znowu waga zaczęła mi iść do góry.
Dzisiaj laktatorem odciągnęłam 10ml, a magiczną butelką, która była przyczepiona do drugiej piersi 20ml
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Ja się nie warzyłam i nie będę może za 3 miechy to zrobię. U mnie kupy takie same. Po preparat na pleśniawka pójdę w poniedziałek niech będzie w domu i po espumissan tez niech będzie. Mam wizytę położnej w poniedziałek. Ja odciąganie mnóstwo mleka i mrożę , bo inaczej mam wrażenie ze piersi mi eksplodują a ich wielkość, twardość nie pozwalają na normalne ssanie piersi przez synka i chyba dlatego zaczęły się kolki małe.
To mam nadzieje ze ta przepona to przejściowy stan jak reszta która jeszcze wróci do normy, bo to dopiero tydzień połogu.
Dziewczyny tydzień po szyciu, a moje krocze to znaczy szwy tak bardzo mnie ciągną ze nie mogę siedzieć. Tez tak miałyście?
Zoe po jakim czasie przestały puchnąć Ci nogi?
-
Mi nogi przestały puchnąć w połowie drugiego tygodnia po porodzie. Ale obrączki też nadal nie mogę założyć.
Jaki preparat na pleśniawki polecacie w razie "w". Te 12 lat temu był Aftin, ale nie mam zielonego pojęcia czy on nadal jest dostępny.
Co do wagi to ja mam już -4kg od tych sprzed ciąży, ale u mnie jest z czego schodzić 🤷♀️🙈Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
U mnie jeszcze 6 kilo na plusie ale jestem jakaś taka szczuplejsza niż przed ciążą. 🙈 Zawsze miałam potężny tyłek a teraz jestem jakimś takim szczypiorkiem. 😅 Może to złudzenie i w ciąży był jeszcze większy? 🤔Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️