X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, przy pierworodnej chudłam, na początku że zmęczenia i stresu szybko bardzo, a później trzymałam bardzo niską wagę, a nie robiłam nic, tylko karmiłam. A jadłam wtedy sporo. Odstawiłam młoda i zaczelam tyc od razu;D
    A teraz waga stoi, ale jem bardzo dużo i to głównie slodycze niestety, więc i tak dobrze,że stoi, a nie idzie w górę;D
    Za to moja kuzynka, póki karmiła, ani gram jej nie zleciał mimo diety.

• unify Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    U mnie dokładnie tak samo. Ale walczę i łatam dziury tym balsamem 😁
    Właśnie ja nie mam dziur żadnych.. wszystko się niby pięknie goi. Więc nie wiem czemu ta krew się sączy.

atdc2n0a92hantdh.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas tez te kupy wyglądają podobnie a kleksy to syn stawia na okrągło i ja nawet nie wiedziałam ze to może być coś niepokojącego 😳

Jem wszystko i pije wszystko tzn to na co mam akurat czas albo ktoś ugotuje 😝

Ja juz 6 tygodni po porodzie i zostało mi 6 kg a przytyłam w ciąży 14. Tylko ze ja teraz wciagam za dużo słodyczy i jak się nie opamiętam to będę znowu wyglądała jakbym była w ciąży 🤦‍♀️

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Właśnie ja nie mam dziur żadnych.. wszystko się niby pięknie goi. Więc nie wiem czemu ta krew się sączy.

Może rany w środku jeszcze dobrze się nie wygoniły. Mi dopiero w tym tyg wypadły trzy rozpuszczalne szwy. A nie mam pojęcia ile ich było od środka. U mnie delikatnie ropa i krew pojawia się z najdalszym szwie. W sensie dziurce po nitce, bo pomiędzy ładnie się zrosło. Ale bliżej wejścia mam kawałek rany i tam jest większy krwawy kawałek 🤦‍♀️ Chciałabym wrócić do nocnych igraszek. Wizytę popołogowa mam dopiero za półtora tyg 🥲

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ważyłam się z tydzień temu to nadal mam 4 kg po ciąży. Podejrzewam ze dwa kilo ważą pełne mleczaki 😂 a resztę ta odrobina brzuszka

• Chaos Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle, u nas też takie kupy są. W ogóle się tym nie spinam. Ale już przy synku byłam częstym widzem atlasu kup u Hafiji więc od tamtego czasu jestem spokojna.

Gorzej, że córeczka złapała od synka (lub ode mnie) katar. Nie ma tragedii, ale od czasu do czasu brzydko zaharczy. Odciągnęłam raz katarkiem, a tak to psikam woda morska i smaruje maścią majerankowa.. Na poniedziałek umowilam wizytę u lekarza, i mam nadzieję że do tego czasu się nie pogorszy. Starszak dalej chory, uszy i oczy już ok, ale został brzydki kaszel, a łudziłam się że w poniedziałek wróci do zlobka🙈🙈🙈

Mi narazie waga się zatrzymała, zeszła połowa. Ale nie martwię się. Zleci choć jem dużo i dużo słodyczy.. Tak było przy synku przynajmniej więc liczę na powtorke😅

Nikola, na pewno wszystko ogarniesz!

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja do swojej wagi już wróciłam, do ciuchów też. Ale to efekt jedynie cukrzycy, bo przytyłam mniej niż z synem. Po pierwszej ciąży parę miesięcy mi samo schodziło. Ale waga wagą, a wygląda wyglądem. 😕

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam prawie do tego co przed ciążą, ale teraz znowu waga zaczęła mi iść do góry.

Dzisiaj laktatorem odciągnęłam 10ml, a magiczną butelką, która była przyczepiona do drugiej piersi 20ml

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zleciało 10kg, zostało 6. Brzuch praktycznie płaski, ale nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży, a obrączka zatrzymuje się w połowie palca 🥴

relgtv73ymxx11gn.png

• Nikola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie warzyłam i nie będę może za 3 miechy to zrobię. U mnie kupy takie same. Po preparat na pleśniawka pójdę w poniedziałek niech będzie w domu i po espumissan tez niech będzie. Mam wizytę położnej w poniedziałek. Ja odciąganie mnóstwo mleka i mrożę , bo inaczej mam wrażenie ze piersi mi eksplodują a ich wielkość, twardość nie pozwalają na normalne ssanie piersi przez synka i chyba dlatego zaczęły się kolki małe.

To mam nadzieje ze ta przepona to przejściowy stan jak reszta która jeszcze wróci do normy, bo to dopiero tydzień połogu.
    Dziewczyny tydzień po szyciu, a moje krocze to znaczy szwy tak bardzo mnie ciągną ze nie mogę siedzieć. Tez tak miałyście?

Zoe po jakim czasie przestały puchnąć Ci nogi?

• Nikola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy które czekają jeszcze na maluszki co u Was???? Czekam na wiesci.

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po tygodni zeszła opuchlizna ze stop ale stare buty lekko ciasnawo nadal.

Nikola, mnie szwy przestały ciągnąć i usiadłam w miarę normalnie dzień po zdjęciu szwów. Tego samego dnia było nadal źle. Ale u mnie to gojenie długie… 🤦‍♀️

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy takie kupki 💩💩💩 i jak od razu przebiorę to się jeszcze przelewa na pampersie 😁 z tym, że u nas 2 w dzień i 2 solidne w nocy. Mała od wtorku jest na esputiconie i przy kupie nadal się pręży ale już mniej no i nie płacze więc pomaga 😁

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi Ola ma 15dni a ja -10kg, zostało mi 7 😊 ale z tym już będzie gorzej bo to udka i dupka 🙈 ale wodę też jeszcze mam bo nie założę obrączki dalej.

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nogi przestały puchnąć w połowie drugiego tygodnia po porodzie. Ale obrączki też nadal nie mogę założyć.

Jaki preparat na pleśniawki polecacie w razie "w". Te 12 lat temu był Aftin, ale nie mam zielonego pojęcia czy on nadal jest dostępny.

Co do wagi to ja mam już -4kg od tych sprzed ciąży, ale u mnie jest z czego schodzić 🤷‍♀️🙈

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 2kg do wagi sprzed ciąży ale brzuch mam spory i w żadne spodnie się nie mieszczę 🤷🏼‍♀️
    To chyba tylko ja nie odciągam pokarmu…mała wisi na mnie cały dzień, nawet nie dałabym rady🙈

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka, ja też nie odciągam, jak już się zbiorę i wyjmę laktator, to ZAWSZE mała nagle nabiera apetytu.

Myślicie że z tymi obrączkami jest jeszcze nadzieja, czy trzeba będzie powiększać?

relgtv73ymxx11gn.png

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda ja mam nadal lekką nadzieję, że obejdzie się bez powiększania. 🙈

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, do kiedy dajesz sobie czas? Bo ja też się łudzę, ale jednocześnie zamówiłam 3 pary nowych spodni 🙈

relgtv73ymxx11gn.png

• Noelle Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 6 kilo na plusie ale jestem jakaś taka szczuplejsza niż przed ciążą. 🙈 Zawsze miałam potężny tyłek a teraz jestem jakimś takim szczypiorkiem. 😅 Może to złudzenie i w ciąży był jeszcze większy? 🤔

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ