X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2022
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam jak z tym jest bo niektórzy lekarze wrecz polecają się w ciąży szczepić żeby na maleństwo tez przeszło. Jak moja mama się szczepiła w Poznaniu to mówiła ze sporo było właśnie kobiet w zaawansowanej ciąży. Zgłupieć idzie…

No właśnie zdania są podzielone 🙊 swoją drogą badania trwają nadal to nikt nie może mi dać gwarancji ,że nic się nie wydarzy .
    Ciocia moja jak się szczepiła też mówiła ,że było kilka kobiet już ze sporym brzuszkiem

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarza mówił żebu się szczepić. I w trakcie starań i w ciąży. Ja się zaszczepiłam w lipcu. Więc jestem spokojniejsza. Bo koleżanka ze szpitala opowiadała jak ciężarne przechodziły covida o nie będę tu siać paniki. Ale po takich historiach cieszę się że się zaszczepiłam.

Kagu3 lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejmijcie decyzję z lekarzem, z uwzględnieniem tego, że zakażenie covidem w ciąży również może nie być bezpieczne. Ja zawsze uważam, że to jest już temat dla ciężarnej i lekarza, absolutnie dla internetowych znawców, chyba, że mówimy o grupie, na której odpowiadają lekarze, zgodnie z wiedzą medyczną. Ale i tak Wasz lekarz jest najlepszym źródłem informacji, zna Waszą historię medyczną. Wiadomo,że to luźne rozmowy ale temat dość trudny dla wielu i świeży. Ja osobiście jestem na tak, w II trymestrze i po procesie organogenezy.

Domi93, Annie_, Moni**, Kasia_94, aannkka lubią tę wiadomość

• Emi123 Znajoma

Wysłany: 20 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witałam się z wami tydzień temu, ale w ogóle się nie odzywałam bo strasznie się źle się czułam, tylko was podczytywałam. Byłam w piątek u lekarza to był 4 tydzień i 5 dni i byl widoczny pęcherzyk. Ostatnio pisałam o progesteronie, brałam duphaston 3 razy dziennie i tak jak nagle zaczęłam się dobrze czuć, piersi przestaly mnie boleć czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron, z poziomu 20 spadł do 9 😢 dzisiaj byłam u lekarza stwierdził że pęcherzyk wygląda nieprawidłowo i pewnie też dlatego progesteron spadł ale dał mi luteinę bo twierdzi że trzeba walczyć do końca i wizyta znowu za dwa tygodnie. Więc tak jak ledwo się zaczęłam cieszyć po trzech latach starań z ciąży, teraz płacz i w sumie nie mam nadziei że będzie dobrze.

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi123 wrote:
    Hej dziewczyny, witałam się z wami tydzień temu, ale w ogóle się nie odzywałam bo strasznie się źle się czułam, tylko was podczytywałam. Byłam w piątek u lekarza to był 4 tydzień i 5 dni i byl widoczny pęcherzyk. Ostatnio pisałam o progesteronie, brałam duphaston 3 razy dziennie i tak jak nagle zaczęłam się dobrze czuć, piersi przestaly mnie boleć czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron, z poziomu 20 spadł do 9 😢 dzisiaj byłam u lekarza stwierdził że pęcherzyk wygląda nieprawidłowo i pewnie też dlatego progesteron spadł ale dał mi luteinę bo twierdzi że trzeba walczyć do końca i wizyta znowu za dwa tygodnie. Więc tak jak ledwo się zaczęłam cieszyć po trzech latach starań z ciąży, teraz płacz i w sumie nie mam nadziei że będzie dobrze.

Cholera jak ciężko się czyta takie rzeczy.... 😔
    Kochana trzeba wierzyć do końca , odpoczywaj jak najwięcej, maleństwo walczy ❤️❤️
    Trzymamy kciuki aby wszystko dobrze się skończyło.

Emi123 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi123 wrote:
    Zaciskam kciuki i to co mówi lekarz TRZEBA WIERZYĆ!! :*

Emi123 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Dorrotaaa Koleżanka

Wysłany: 20 października 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi123 wrote:
    Mocno trzymam kciuki✊🍀

Emi123 lubi tę wiadomość

• Emi123 Znajoma

Wysłany: 20 października 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny ❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orianna, Annie, Marti- może któraś z Was zrobić listę 🤰

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, trzymaj się, trzymam kciuki, a Ty trzymaj się nadziei, bo kto jak nie Ty uwierzy w Twoje dziecko ✊

Emi123, Madlene28 lubią tę wiadomość

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi wierzę, że będzie dobrze. Tylko wiara w nas i nasze maleństwa pomoże.. no i leki oczywiście.
    Co do szczepień - na covid planuje 3 dawkę, szczepienie na grypę źle przeszłam więc nie będę ryzykować.

Emi123 lubi tę wiadomość

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Orianna, Annie, Marti- może któraś z Was zrobić listę 🤰

A to nie jest tak ,że założyciel grupy może założyć listę ? 🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 19:19

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ktokolwiek na jakiejkolwiek stronie ale lepiej żeby była na pierwszej 😁 edytujesz post i lecisz z listą ☺️ ja prowadziłam w poprzedniej ciąży, bo założyłam wątek ale na innych grupach normalnie dziewczyny z pierwszej strony jeśli założyciel odszedł

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Nie, ktokolwiek na jakiejkolwiek stronie ale lepiej żeby była na pierwszej 😁 edytujesz post i lecisz z listą ☺️ ja prowadziłam w poprzedniej ciąży, bo założyłam wątek ale na innych grupach normalnie dziewczyny z pierwszej strony jeśli założyciel odszedł

Aaa ,dziękuję za wyjaśnienie 😃😃

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dzisiaj czujecie ? :)
    Jakieś nowe objawy? A może właśnie jakieś ustąpiły?
    Ktoś ma dziś lekarza?

Ja mam jutro na 8. Jakoś już prawie doczekałam.. :D więc proszę jutro o trzymanie kciuków za mnie i mojego okruszka :D

aannkka, Dorrotaaa lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Bea8407 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Jak się dzisiaj czujecie ? :)
    Jakieś nowe objawy? A może właśnie jakieś ustąpiły?
    Ktoś ma dziś lekarza?

Ja mam jutro na 8. Jakoś już prawie doczekałam.. :D więc proszę jutro o trzymanie kciuków za mnie i mojego okruszka :D
    Trzymamy kciuki. U mnie różnie raz objawów wogole brak czuje się świetnie mogę przekopać cały dom w zdłuż i szerz wysprzątać wszystko poprać poprasować, a drugiego dnia jak przywalą ze zdwojoną siłą :D wtedy mdłości słabości ból brzucha ból cycków :) nic tylko leżeć hehe
    A rejestrowała się któraś z was już na badania prenatalne? mi lekarz na ostatniej wizycie zlecił i kazał już się zarejestrować bo są kolejki a to można zrobić tylko do 12 tyg. Dlatego mam termin na 12-11-2021. Trochę się stresuje, oby wszytko było w porządku...

w4sq3e3kxjq5ipta.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea8407 wrote:
    Trzymamy kciuki. U mnie różnie raz objawów wogole brak czuje się świetnie mogę przekopać cały dom w zdłuż i szerz wysprzątać wszystko poprać poprasować, a drugiego dnia jak przywalą ze zdwojoną siłą :D wtedy mdłości słabości ból brzucha ból cycków :) nic tylko leżeć hehe
    A rejestrowała się któraś z was już na badania prenatalne? mi lekarz na ostatniej wizycie zlecił i kazał już się zarejestrować bo są kolejki a to można zrobić tylko do 12 tyg. Dlatego mam termin na 12-11-2021. Trochę się stresuje, oby wszytko było w porządku...

Ja jeszcze do prenatalnych mam czas :)
    Będzie wszystko dobrze :D 12.11 to już zaraz
    Jak tak myślę to ciekawe jak bardzo będę panikować przed nimi

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙂
    Ja już przywitałam toaletę namiętnie więc mogę zacząć dzień , to już rytuał taki chyba 🤣🤣

Ja będę się zapisywać tylko znowu ja dostałam kartkę ,że badanie się robi między 11 a 14 tyg ciąży , spora rozbieżność 🤔
    Ja zamiaruje się zapisać koło 12 a jeszcze nie dzwonię bo czeka się ok tydzień ,myślę ,że za dwa tyg zadzwonie i się umowie aby być spokojna 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie silne zaparcia, poza tym pojawiły się mdłości i delikatny ból piersi. Póki co nie wymiotuję, ale jak dźwignę szybciej małego to aż mnie kręci w żołądku. Myślę, że to dobre znaki na jutro :)

Gosiaczkova, Kagu3, aannkka lubią tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    U mnie silne zaparcia

Ja właśnie też z lekka zaparta ale to przez luteinę pewnie.

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ