X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2022
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam jak z tym jest bo niektórzy lekarze wrecz polecają się w ciąży szczepić żeby na maleństwo tez przeszło. Jak moja mama się szczepiła w Poznaniu to mówiła ze sporo było właśnie kobiet w zaawansowanej ciąży. Zgłupieć idzie…

No właśnie zdania są podzielone 🙊 swoją drogą badania trwają nadal to nikt nie może mi dać gwarancji ,że nic się nie wydarzy .
    Ciocia moja jak się szczepiła też mówiła ,że było kilka kobiet już ze sporym brzuszkiem

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarza mówił żebu się szczepić. I w trakcie starań i w ciąży. Ja się zaszczepiłam w lipcu. Więc jestem spokojniejsza. Bo koleżanka ze szpitala opowiadała jak ciężarne przechodziły covida o nie będę tu siać paniki. Ale po takich historiach cieszę się że się zaszczepiłam.

Kagu3 lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejmijcie decyzję z lekarzem, z uwzględnieniem tego, że zakażenie covidem w ciąży również może nie być bezpieczne. Ja zawsze uważam, że to jest już temat dla ciężarnej i lekarza, absolutnie dla internetowych znawców, chyba, że mówimy o grupie, na której odpowiadają lekarze, zgodnie z wiedzą medyczną. Ale i tak Wasz lekarz jest najlepszym źródłem informacji, zna Waszą historię medyczną. Wiadomo,że to luźne rozmowy ale temat dość trudny dla wielu i świeży. Ja osobiście jestem na tak, w II trymestrze i po procesie organogenezy.

Domi93, Annie_, Moni**, Kasia_94, aannkka lubią tę wiadomość

• Emi123 Znajoma

Wysłany: 20 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witałam się z wami tydzień temu, ale w ogóle się nie odzywałam bo strasznie się źle się czułam, tylko was podczytywałam. Byłam w piątek u lekarza to był 4 tydzień i 5 dni i byl widoczny pęcherzyk. Ostatnio pisałam o progesteronie, brałam duphaston 3 razy dziennie i tak jak nagle zaczęłam się dobrze czuć, piersi przestaly mnie boleć czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron, z poziomu 20 spadł do 9 😢 dzisiaj byłam u lekarza stwierdził że pęcherzyk wygląda nieprawidłowo i pewnie też dlatego progesteron spadł ale dał mi luteinę bo twierdzi że trzeba walczyć do końca i wizyta znowu za dwa tygodnie. Więc tak jak ledwo się zaczęłam cieszyć po trzech latach starań z ciąży, teraz płacz i w sumie nie mam nadziei że będzie dobrze.

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi123 wrote:
    Hej dziewczyny, witałam się z wami tydzień temu, ale w ogóle się nie odzywałam bo strasznie się źle się czułam, tylko was podczytywałam. Byłam w piątek u lekarza to był 4 tydzień i 5 dni i byl widoczny pęcherzyk. Ostatnio pisałam o progesteronie, brałam duphaston 3 razy dziennie i tak jak nagle zaczęłam się dobrze czuć, piersi przestaly mnie boleć czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron, z poziomu 20 spadł do 9 😢 dzisiaj byłam u lekarza stwierdził że pęcherzyk wygląda nieprawidłowo i pewnie też dlatego progesteron spadł ale dał mi luteinę bo twierdzi że trzeba walczyć do końca i wizyta znowu za dwa tygodnie. Więc tak jak ledwo się zaczęłam cieszyć po trzech latach starań z ciąży, teraz płacz i w sumie nie mam nadziei że będzie dobrze.

Cholera jak ciężko się czyta takie rzeczy.... 😔
    Kochana trzeba wierzyć do końca , odpoczywaj jak najwięcej, maleństwo walczy ❤️❤️
    Trzymamy kciuki aby wszystko dobrze się skończyło.

Emi123 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi123 wrote:
    Zaciskam kciuki i to co mówi lekarz TRZEBA WIERZYĆ!! :*

Emi123 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Dorrotaaa Koleżanka

Wysłany: 20 października 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi123 wrote:
    Mocno trzymam kciuki✊🍀

Emi123 lubi tę wiadomość

• Emi123 Znajoma

Wysłany: 20 października 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny ❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orianna, Annie, Marti- może któraś z Was zrobić listę 🤰

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, trzymaj się, trzymam kciuki, a Ty trzymaj się nadziei, bo kto jak nie Ty uwierzy w Twoje dziecko ✊

Emi123, Madlene28 lubią tę wiadomość

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi wierzę, że będzie dobrze. Tylko wiara w nas i nasze maleństwa pomoże.. no i leki oczywiście.
    Co do szczepień - na covid planuje 3 dawkę, szczepienie na grypę źle przeszłam więc nie będę ryzykować.

Emi123 lubi tę wiadomość

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Orianna, Annie, Marti- może któraś z Was zrobić listę 🤰

A to nie jest tak ,że założyciel grupy może założyć listę ? 🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 19:19

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ktokolwiek na jakiejkolwiek stronie ale lepiej żeby była na pierwszej 😁 edytujesz post i lecisz z listą ☺️ ja prowadziłam w poprzedniej ciąży, bo założyłam wątek ale na innych grupach normalnie dziewczyny z pierwszej strony jeśli założyciel odszedł

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Nie, ktokolwiek na jakiejkolwiek stronie ale lepiej żeby była na pierwszej 😁 edytujesz post i lecisz z listą ☺️ ja prowadziłam w poprzedniej ciąży, bo założyłam wątek ale na innych grupach normalnie dziewczyny z pierwszej strony jeśli założyciel odszedł

Aaa ,dziękuję za wyjaśnienie 😃😃

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dzisiaj czujecie ? :)
    Jakieś nowe objawy? A może właśnie jakieś ustąpiły?
    Ktoś ma dziś lekarza?

Ja mam jutro na 8. Jakoś już prawie doczekałam.. :D więc proszę jutro o trzymanie kciuków za mnie i mojego okruszka :D

aannkka, Dorrotaaa lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Bea8407 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Jak się dzisiaj czujecie ? :)
    Jakieś nowe objawy? A może właśnie jakieś ustąpiły?
    Ktoś ma dziś lekarza?

Ja mam jutro na 8. Jakoś już prawie doczekałam.. :D więc proszę jutro o trzymanie kciuków za mnie i mojego okruszka :D
    Trzymamy kciuki. U mnie różnie raz objawów wogole brak czuje się świetnie mogę przekopać cały dom w zdłuż i szerz wysprzątać wszystko poprać poprasować, a drugiego dnia jak przywalą ze zdwojoną siłą :D wtedy mdłości słabości ból brzucha ból cycków :) nic tylko leżeć hehe
    A rejestrowała się któraś z was już na badania prenatalne? mi lekarz na ostatniej wizycie zlecił i kazał już się zarejestrować bo są kolejki a to można zrobić tylko do 12 tyg. Dlatego mam termin na 12-11-2021. Trochę się stresuje, oby wszytko było w porządku...

w4sq3e3kxjq5ipta.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea8407 wrote:
    Trzymamy kciuki. U mnie różnie raz objawów wogole brak czuje się świetnie mogę przekopać cały dom w zdłuż i szerz wysprzątać wszystko poprać poprasować, a drugiego dnia jak przywalą ze zdwojoną siłą :D wtedy mdłości słabości ból brzucha ból cycków :) nic tylko leżeć hehe
    A rejestrowała się któraś z was już na badania prenatalne? mi lekarz na ostatniej wizycie zlecił i kazał już się zarejestrować bo są kolejki a to można zrobić tylko do 12 tyg. Dlatego mam termin na 12-11-2021. Trochę się stresuje, oby wszytko było w porządku...

Ja jeszcze do prenatalnych mam czas :)
    Będzie wszystko dobrze :D 12.11 to już zaraz
    Jak tak myślę to ciekawe jak bardzo będę panikować przed nimi

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙂
    Ja już przywitałam toaletę namiętnie więc mogę zacząć dzień , to już rytuał taki chyba 🤣🤣

Ja będę się zapisywać tylko znowu ja dostałam kartkę ,że badanie się robi między 11 a 14 tyg ciąży , spora rozbieżność 🤔
    Ja zamiaruje się zapisać koło 12 a jeszcze nie dzwonię bo czeka się ok tydzień ,myślę ,że za dwa tyg zadzwonie i się umowie aby być spokojna 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie silne zaparcia, poza tym pojawiły się mdłości i delikatny ból piersi. Póki co nie wymiotuję, ale jak dźwignę szybciej małego to aż mnie kręci w żołądku. Myślę, że to dobre znaki na jutro :)

Gosiaczkova, Kagu3, aannkka lubią tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    U mnie silne zaparcia

Ja właśnie też z lekka zaparta ale to przez luteinę pewnie.

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ