Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie_ wrote:Ja się właśnie zastanawiam jak z tym jest bo niektórzy lekarze wrecz polecają się w ciąży szczepić żeby na maleństwo tez przeszło. Jak moja mama się szczepiła w Poznaniu to mówiła ze sporo było właśnie kobiet w zaawansowanej ciąży. Zgłupieć idzie…
No właśnie zdania są podzielone 🙊 swoją drogą badania trwają nadal to nikt nie może mi dać gwarancji ,że nic się nie wydarzy .
Ciocia moja jak się szczepiła też mówiła ,że było kilka kobiet już ze sporym brzuszkiem
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Mój lekarza mówił żebu się szczepić. I w trakcie starań i w ciąży. Ja się zaszczepiłam w lipcu. Więc jestem spokojniejsza. Bo koleżanka ze szpitala opowiadała jak ciężarne przechodziły covida o nie będę tu siać paniki. Ale po takich historiach cieszę się że się zaszczepiłam.
Kagu3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodejmijcie decyzję z lekarzem, z uwzględnieniem tego, że zakażenie covidem w ciąży również może nie być bezpieczne. Ja zawsze uważam, że to jest już temat dla ciężarnej i lekarza, absolutnie dla internetowych znawców, chyba, że mówimy o grupie, na której odpowiadają lekarze, zgodnie z wiedzą medyczną. Ale i tak Wasz lekarz jest najlepszym źródłem informacji, zna Waszą historię medyczną. Wiadomo,że to luźne rozmowy ale temat dość trudny dla wielu i świeży. Ja osobiście jestem na tak, w II trymestrze i po procesie organogenezy.
Domi93, Annie_, Moni**, Kasia_94, aannkka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witałam się z wami tydzień temu, ale w ogóle się nie odzywałam bo strasznie się źle się czułam, tylko was podczytywałam. Byłam w piątek u lekarza to był 4 tydzień i 5 dni i byl widoczny pęcherzyk. Ostatnio pisałam o progesteronie, brałam duphaston 3 razy dziennie i tak jak nagle zaczęłam się dobrze czuć, piersi przestaly mnie boleć czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron, z poziomu 20 spadł do 9 😢 dzisiaj byłam u lekarza stwierdził że pęcherzyk wygląda nieprawidłowo i pewnie też dlatego progesteron spadł ale dał mi luteinę bo twierdzi że trzeba walczyć do końca i wizyta znowu za dwa tygodnie. Więc tak jak ledwo się zaczęłam cieszyć po trzech latach starań z ciąży, teraz płacz i w sumie nie mam nadziei że będzie dobrze.
-
Emi123 wrote:Hej dziewczyny, witałam się z wami tydzień temu, ale w ogóle się nie odzywałam bo strasznie się źle się czułam, tylko was podczytywałam. Byłam w piątek u lekarza to był 4 tydzień i 5 dni i byl widoczny pęcherzyk. Ostatnio pisałam o progesteronie, brałam duphaston 3 razy dziennie i tak jak nagle zaczęłam się dobrze czuć, piersi przestaly mnie boleć czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron, z poziomu 20 spadł do 9 😢 dzisiaj byłam u lekarza stwierdził że pęcherzyk wygląda nieprawidłowo i pewnie też dlatego progesteron spadł ale dał mi luteinę bo twierdzi że trzeba walczyć do końca i wizyta znowu za dwa tygodnie. Więc tak jak ledwo się zaczęłam cieszyć po trzech latach starań z ciąży, teraz płacz i w sumie nie mam nadziei że będzie dobrze.
Cholera jak ciężko się czyta takie rzeczy.... 😔
Kochana trzeba wierzyć do końca , odpoczywaj jak najwięcej, maleństwo walczy ❤️❤️
Trzymamy kciuki aby wszystko dobrze się skończyło.Emi123 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Emi123 wrote:Hej dziewczyny, witałam się z wami tydzień temu, ale w ogóle się nie odzywałam bo strasznie się źle się czułam, tylko was podczytywałam. Byłam w piątek u lekarza to był 4 tydzień i 5 dni i byl widoczny pęcherzyk. Ostatnio pisałam o progesteronie, brałam duphaston 3 razy dziennie i tak jak nagle zaczęłam się dobrze czuć, piersi przestaly mnie boleć czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron, z poziomu 20 spadł do 9 😢 dzisiaj byłam u lekarza stwierdził że pęcherzyk wygląda nieprawidłowo i pewnie też dlatego progesteron spadł ale dał mi luteinę bo twierdzi że trzeba walczyć do końca i wizyta znowu za dwa tygodnie. Więc tak jak ledwo się zaczęłam cieszyć po trzech latach starań z ciąży, teraz płacz i w sumie nie mam nadziei że będzie dobrze.
Emi123 lubi tę wiadomość
-
Emi123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emi wierzę, że będzie dobrze. Tylko wiara w nas i nasze maleństwa pomoże.. no i leki oczywiście.
Co do szczepień - na covid planuje 3 dawkę, szczepienie na grypę źle przeszłam więc nie będę ryzykować.Emi123 lubi tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Kagu3 wrote:Orianna, Annie, Marti- może któraś z Was zrobić listę 🤰
A to nie jest tak ,że założyciel grupy może założyć listę ? 🤔🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 19:19
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
nick nieaktualnyNie, ktokolwiek na jakiejkolwiek stronie ale lepiej żeby była na pierwszej 😁 edytujesz post i lecisz z listą ☺️ ja prowadziłam w poprzedniej ciąży, bo założyłam wątek ale na innych grupach normalnie dziewczyny z pierwszej strony jeśli założyciel odszedł
-
Kagu3 wrote:Nie, ktokolwiek na jakiejkolwiek stronie ale lepiej żeby była na pierwszej 😁 edytujesz post i lecisz z listą ☺️ ja prowadziłam w poprzedniej ciąży, bo założyłam wątek ale na innych grupach normalnie dziewczyny z pierwszej strony jeśli założyciel odszedł
Aaa ,dziękuję za wyjaśnienie 😃😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Jak się dzisiaj czujecie ?
Jakieś nowe objawy? A może właśnie jakieś ustąpiły?
Ktoś ma dziś lekarza?
Ja mam jutro na 8. Jakoś już prawie doczekałam..więc proszę jutro o trzymanie kciuków za mnie i mojego okruszka
aannkka, Dorrotaaa lubią tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Gosiaczkova wrote:Jak się dzisiaj czujecie ?
Jakieś nowe objawy? A może właśnie jakieś ustąpiły?
Ktoś ma dziś lekarza?
Ja mam jutro na 8. Jakoś już prawie doczekałam..więc proszę jutro o trzymanie kciuków za mnie i mojego okruszka
wtedy mdłości słabości ból brzucha ból cycków
nic tylko leżeć hehe
A rejestrowała się któraś z was już na badania prenatalne? mi lekarz na ostatniej wizycie zlecił i kazał już się zarejestrować bo są kolejki a to można zrobić tylko do 12 tyg. Dlatego mam termin na 12-11-2021. Trochę się stresuje, oby wszytko było w porządku...
-
Bea8407 wrote:Trzymamy kciuki. U mnie różnie raz objawów wogole brak czuje się świetnie mogę przekopać cały dom w zdłuż i szerz wysprzątać wszystko poprać poprasować, a drugiego dnia jak przywalą ze zdwojoną siłą
wtedy mdłości słabości ból brzucha ból cycków
nic tylko leżeć hehe
A rejestrowała się któraś z was już na badania prenatalne? mi lekarz na ostatniej wizycie zlecił i kazał już się zarejestrować bo są kolejki a to można zrobić tylko do 12 tyg. Dlatego mam termin na 12-11-2021. Trochę się stresuje, oby wszytko było w porządku...
Ja jeszcze do prenatalnych mam czas
Będzie wszystko dobrze12.11 to już zaraz
Jak tak myślę to ciekawe jak bardzo będę panikować przed nimiStarania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Witajcie 🙂
Ja już przywitałam toaletę namiętnie więc mogę zacząć dzień , to już rytuał taki chyba 🤣🤣
Ja będę się zapisywać tylko znowu ja dostałam kartkę ,że badanie się robi między 11 a 14 tyg ciąży , spora rozbieżność 🤔
Ja zamiaruje się zapisać koło 12 a jeszcze nie dzwonię bo czeka się ok tydzień ,myślę ,że za dwa tyg zadzwonie i się umowie aby być spokojna 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
U mnie silne zaparcia, poza tym pojawiły się mdłości i delikatny ból piersi. Póki co nie wymiotuję, ale jak dźwignę szybciej małego to aż mnie kręci w żołądku. Myślę, że to dobre znaki na jutro
Gosiaczkova, Kagu3, aannkka lubią tę wiadomość
-
Madlene28 wrote:U mnie silne zaparcia
Ja właśnie też z lekka zaparta ale to przez luteinę pewnie.
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)