Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny witajcie w słoneczna (w katowicach) sobotę 😊
Czy któraś z was ma problem z zatkanym nosem ?
Głównie wieczorami i w nocy?
Jak sobie z tym radzicie ?Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Madlene28 wrote:Ojoj, źle się dzieje dziewczyny. Ta godzina, a ja miałam atak wilczego głodu. Czułam, że jak nie zjem to umrę
boję się o swoją wagę przy takim trybie spożywania posiłków 🙈 O drugim śniadaniu słyszałam, ale o drugiej kolacji jeszcze nie :]
Did -
Gosiaczkova wrote:Dziewczyny witajcie w słoneczna (w katowicach) sobotę 😊
Czy któraś z was ma problem z zatkanym nosem ?
Głównie wieczorami i w nocy?
Jak sobie z tym radzicie ?
Witam, u mnie ponuro, ale jest nadzieja, że wyjdzie słońce. Tak, ciągle zatkany nos wieczorem i rano - stosuję tylko sól morską.Gosiaczkova lubi tę wiadomość
Did -
Dzień dobry, u mnie w Wlkp też pochmurno. W nocy mało spałam, bo Miłoszowi idą 2 zęby i trzeci też pomału czuć. Budził się co chwilę, piszczał i chciał się przytulać. Herbatka, mleko, pampers i on ostatecznie wstał o 7 pełen energii. A ja? No cóż 🙈 proza życia
-
Madlene28 wrote:Ojoj, źle się dzieje dziewczyny. Ta godzina, a ja miałam atak wilczego głodu. Czułam, że jak nie zjem to umrę
boję się o swoją wagę przy takim trybie spożywania posiłków 🙈 O drugim śniadaniu słyszałam, ale o drugiej kolacji jeszcze nie :]
Jej ..ja o tej godz to już na drugie siku się budzę 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Dziewczyny,czy robi któraś z Was test Nifty bądź PAPPA ? Zaczęłam zastanawiać się nad tym drugim, dużo tańsza wersja ,ale myślę czy jest sens się stresować ?? Czy może wystarcza standardowe badania prenatalne??
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Dziewczyny,czy robi któraś z Was test Nifty bądź PAPPA ? Zaczęłam zastanawiać się nad tym drugim, dużo tańsza wersja ,ale myślę czy jest sens się stresować ?? Czy może wystarcza standardowe badania prenatalne??
Ja robię Pappa tak jak w pierwszej ciąży.Domi93 lubi tę wiadomość
Syn 2018
-
Dzień dobry wszystkim ❤️
Mam dzisiaj wku**a na maksa i jeszcze spinę ze starym że z tych nerwów i krzyków i do tego z całego dnia w biegu przy sprzątaniu zaczął mnie ciągnąć brzuch. Chyba najwyższy czas się przestawić na tryb: wyluzuj i zwolnij 😁 cycki bolą dzisiaj mniej (dosłownie poczułam je dzisiaj kilka razy), mdłości jakichkolwiek dzisiaj brak, tylko zmęczenie zostało a ja się bronię przed wkręcaniem sobie zaniku objawów i wiadomo czego 😉
Mąż wrócił do domu, przejął młodego więc zakamuflowałam się w sypialni i może zamowi e synowi kurtkę i buty na zimę bo w mojej mieścinie posucha 🤨
Jak tam dzisiajsze nastroje ciężaróweczki? ☺️Syn 2018
-
Ja dziś w miarę dobrze ale zauważyłam że się szybciej męczę. Właściwie mogłabym już iść spać. Hehe. Krwawienia pojawiają się ale już lzjesze. I coś bardziej do słodkiego mnie ciągnie...
-
Mango44 nie ma co się denerwować, trzeba szukać spokoju i relaksu
U mnie dobrze, dzisiaj mało co robiłam to i żadnych objawów nie czuję, poza tym że ciagle jestem głodna. Nigdy tak nie miałam, a teraz budzę się w nocy i mnie tak ssie, że nie mogę spać!24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Dziewczyny Was też tak męczą wzdęcia ? Rano jest fajnie ,ale na wieczór jak co najmniej 4 MSC ciąży 🤔🤔
Chyba muszę w tyg jechać na zakup biustonosza rozmiar większego 😆 bo moja kochana miseczka B już ciasna 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Mango44 wrote:Dzień dobry wszystkim ❤️
Mam dzisiaj wku**a na maksa i jeszcze spinę ze starym że z tych nerwów i krzyków i do tego z całego dnia w biegu przy sprzątaniu zaczął mnie ciągnąć brzuch. Chyba najwyższy czas się przestawić na tryb: wyluzuj i zwolnij 😁 cycki bolą dzisiaj mniej (dosłownie poczułam je dzisiaj kilka razy), mdłości jakichkolwiek dzisiaj brak, tylko zmęczenie zostało a ja się bronię przed wkręcaniem sobie zaniku objawów i wiadomo czego 😉
Mąż wrócił do domu, przejął młodego więc zakamuflowałam się w sypialni i może zamowi e synowi kurtkę i buty na zimę bo w mojej mieścinie posucha 🤨
Jak tam dzisiajsze nastroje ciężaróweczki? ☺️
Myślę ,że mężowie przyzwyczajeni .
Mój już nic nie mówi aby czeka aż skończę , co nie powiem aby bardziej mnie nakręca gdy On pod koniec już się śmieje 🙊🙊🤦
Ostatnio już miałam cisnąć czymś ale kuźwa miałam talerz ,a z kompletu jeszcze żadnego nie stluklam to trochę szkoda 🤣🤣🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Dziewczyny,czy robi któraś z Was test Nifty bądź PAPPA ? Zaczęłam zastanawiać się nad tym drugim, dużo tańsza wersja ,ale myślę czy jest sens się stresować ?? Czy może wystarcza standardowe badania prenatalne??
Przy badanich prenatalnych w poprzedniej ciazy lekarz kazał zrobic pappe. To właściwie tylko statystyka ale powiedział że dopiero jak dopisze wynik papryka badanie prenatalne będzie kompletne.
Nad nifty się zastanawiam... -
Wzdęcia mnie też męczą 😔 brzuch od nich masakrycznie boli...
Stanik też będę rozmiar większy zamawiać bo aktualne są dużo za małe 😖
A co do prenatalnych to zupełnie się nie znam 😔 myślałam, że te na nfz 3 starcząStarania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Domi93 wrote:Dziewczyny Was też tak męczą wzdęcia ? Rano jest fajnie ,ale na wieczór jak co najmniej 4 MSC ciąży 🤔🤔
Chyba muszę w tyg jechać na zakup biustonosza rozmiar większego 😆 bo moja kochana miseczka B już ciasna 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Moje staniki też już ciasne 🙈
Na szczęście mam kilka z ciąży z synem bo potem piersi wróciły do swojego rozmiaru i wróciłam do swoich starych 😅Syn 2018
-
Mango44 wrote:Moje staniki też już ciasne 🙈
Na szczęście mam kilka z ciąży z synem bo potem piersi wróciły do swojego rozmiaru i wróciłam do swoich starych 😅
Ja z poprzedniej ciąży wszystko wywalilam , łącznie z ubraniami 🤣🤣 zostały mi dwie koszule i szlafrok 😆
Ale tyle lat ...
Także aż strach pomyśleć,że niedługo muszę jechać na zakupy bo będę w sukienkach w zimę chodziła 🤣🤣🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Gosiaczkova wrote:Wzdęcia mnie też męczą 😔 brzuch od nich masakrycznie boli...
Stanik też będę rozmiar większy zamawiać bo aktualne są dużo za małe 😖
A co do prenatalnych to zupełnie się nie znam 😔 myślałam, że te na nfz 3 starczą
Ja tak samo się nie znam 🙊 z synkiem miałam tylko te u lekarza , teraz nadal chodzę do lekarza tego same ale dość ,ze oczywiście On zrobi ocenę ( prywatnie) to dał namiar na lekarza który mówi ,że.ma lepszy sprzęt od razu zdj 3D i kwalifikacje , ponieważ mój tych kwalifikacji nie ma... dochodzi mi 300zl
Ja po poronieniu się potwornie boję,że będzie jakaś wada ...tak wiem sama się nakręcam 🤦 ale cholernie się tego boje ....
I teraz jak dolicze te testy to dojdzie znowu ok 300-350 to kurde powoem ,że spora suma jak na jeden MSC ..
I zaczynam myśleć,że chyba zostanę tylko przy wizycie u mojego lekarza plus ten z tymi kwalifikacjami , mam nadzieję,że uspokoi mnie to .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 21:39
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Też się bardzo boję wad 😔 ale to chyba każda świadoma kobieta tak ma.. ale w sumie co teraz w Polsce zrobimy nawet jak coś będzie nie tak? Nic... niektóre pojadą najwyzej na Czechy a innym pozostaje chyba tylko modlitwa by jednak okazało się to nieprawda 😖
W ogóle z innego tematu te pierwsze miesiące są okropne - detektora tetna nie użyjesz bo za wcześnie, ruchów nie czujesz i jedyne co zostaję to czekać do kolejnych wizyt. Nie mam pojęcia jak wytrzymam 😖😢 chyba w międzyczasie umowie się prywatnie do innego by skontrolować bo zwariujeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 21:46
Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...