X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2022
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Też się bardzo boję wad 😔 ale to chyba każda świadoma kobieta tak ma.. ale w sumie co teraz w Polsce zrobimy nawet jak coś będzie nie tak? Nic... niektóre pojadą najwyzej na Czechy a innym pozostaje chyba tylko modlitwa by jednak okazało się to nieprawda 😖
    W ogóle z innego tematu te pierwsze miesiące są okropne - detektora tetna nie użyjesz bo za wcześnie, ruchów nie czujesz i jedyne co zostaję to czekać do kolejnych wizyt. Nie mam pojęcia jak wytrzymam 😖😢 chyba w międzyczasie umowie się prywatnie do innego by skontrolować bo zwariuje

Kurcze a myślałam ,że tylko ja tak świruje . A jednak to normalne ...
    Dokładnie nic zrobić nie możemy ani sprawdzić ... Też już czytałam o detektorze ale ponoć On też nie zawsze się sprawdza , i coś czuję,że mając ten sprzęt bylabym codziennie na pogotowiu .... Ehh jak my to przetrwamy ... Byleby do tego 17 tyg ,niech już będzie czuć malucha , chyba dopiero wtedy odetchniemy .
    Ja wizyta co 3 tyg ale dla mnie to wieczność 🤦 chciałabym codzienn chociaż tak na sekundę , tylko usłyszeć serducho ,napewno miałabym mniej siwych włosów 🙊🙊

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo glukometr do beta hcg 🙈
    Codziennie bym sprawdzała czy nie spada..😅
    Byłoby to już coś.
    Ja pewnie kupię ten detektor bo mam nadzieje, że dzięki temu przestanę co tydzień sikać na testy 🤦‍♀️ ale to jeszcze trochę czasu do tego... a wizytę mam dopiero za miesiąc 😖

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikalam raz , przy poronieniu tydzień po test wyszedł mi jeszcze pozytywny, po czym wpadłam na pomysł ,że to pomyłka i maluch jest .. pomimo ,że objawów zero 🙊i teraz to by mnie nie uspokoiło chyba 😔

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja sikalam raz , przy poronieniu tydzień po test wyszedł mi jeszcze pozytywny, po czym wpadłam na pomysł ,że to pomyłka i maluch jest .. pomimo ,że objawów zero 🙊i teraz to by mnie nie uspokoiło chyba 😔

Przykro mi 😔 Ja się cały czas boję, że stracę a nawet nie będę o tym wiedziała bo nie zacznę krwawić 😖

Ana.Ta lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Przykro mi 😔 Ja się cały czas boję, że stracę a nawet nie będę o tym wiedziała bo nie zacznę krwawić 😖

Mam identycznie 🙊🙊
    Ehh musimy przetrwać jakoś , w czerwcu będziemy siwe ale szczęśliwe ❤️💪

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko ja mam taki stres, więc dobrze wiedzieć że nie jestem jedyna. Mamy przekichane żyć w kraju z zacofanymi poglądami😑

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka niestety urodziła się z chorobą genetyczną (niedziedziczną). I te badania za 300zl tej choroby nie wykazują, tylko test Nifty lub amniopunkcja. Także ktoś wybuli 300zl,cieszy się, że jest wszystko w porządku.. A tak naprawdę to wszystko wychodzi po porodzie.

Lepiej być dobrej myśli, bo i tak za bardzo nie mamy wpływu na to co będzie potem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 23:35

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja z poprzedniej ciąży wszystko wywalilam , łącznie z ubraniami 🤣🤣 zostały mi dwie koszule i szlafrok 😆
    Ale tyle lat ...
    Także aż strach pomyśleć,że niedługo muszę jechać na zakupy bo będę w sukienkach w zimę chodziła 🤣🤣🤣🤣🤣

Ja wiedziałam że będę miała kiedyś drugie dziecko więc zachomikowalam kilka rzeczy, np. cieplejsze większe bluzy, które uwielbiałam 😍
    Muszę jakiegoś lumkpa odwiedzić 🤔

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny Was też tak męczą wzdęcia ? Rano jest fajnie ,ale na wieczór jak co najmniej 4 MSC ciąży 🤔🤔
    Chyba muszę w tyg jechać na zakup biustonosza rozmiar większego 😆 bo moja kochana miseczka B już ciasna 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ooo tak, wzdęcia mam masakryczne! Aż mnie przeraża, bo serio brzuch mam 4-5 miesiąc 😫 w pracy najgorzej! Rano jest jeszcze okay, a po 3 h czuje, że spodnie mnie opinają i brzuchol wystaje! W takim tempie to zamiast ukryć ciąże jak najdłużej to zaraz się kapną i będzie po umówię 😖

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja tak samo się nie znam 🙊 z synkiem miałam tylko te u lekarza , teraz nadal chodzę do lekarza tego same ale dość ,ze oczywiście On zrobi ocenę ( prywatnie) to dał namiar na lekarza który mówi ,że.ma lepszy sprzęt od razu zdj 3D i kwalifikacje , ponieważ mój tych kwalifikacji nie ma... dochodzi mi 300zl
    Ja po poronieniu się potwornie boję,że będzie jakaś wada ...tak wiem sama się nakręcam 🤦 ale cholernie się tego boje ....
    I teraz jak dolicze te testy to dojdzie znowu ok 300-350 to kurde powoem ,że spora suma jak na jeden MSC ..
    I zaczynam myśleć,że chyba zostanę tylko przy wizycie u mojego lekarza plus ten z tymi kwalifikacjami , mam nadzieję,że uspokoi mnie to .

Ja zrobię pappe i prenatalne w zupełnie innym miejscu (zresztą mój lekarz nie ma certyfikatu dod tego).
    Ja tez jestem po poronieniu i właśnie jakieś o wady jestem dziwnie spokojna... Może to jest kwestia tego że wokół mnie jest dużo kobiet które poroniły a zaraz potem urodziły zdrowe dzieciaczki:)

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Też się bardzo boję wad 😔 ale to chyba każda świadoma kobieta tak ma.. ale w sumie co teraz w Polsce zrobimy nawet jak coś będzie nie tak? Nic... niektóre pojadą najwyzej na Czechy a innym pozostaje chyba tylko modlitwa by jednak okazało się to nieprawda 😖
    W ogóle z innego tematu te pierwsze miesiące są okropne - detektora tetna nie użyjesz bo za wcześnie, ruchów nie czujesz i jedyne co zostaję to czekać do kolejnych wizyt. Nie mam pojęcia jak wytrzymam 😖😢 chyba w międzyczasie umowie się prywatnie do innego by skontrolować bo zwariuje

Planujesz kupić detektor? Ostatnio przyjaciółka w ciąży mnie o niego pytała ale w sumie ja nie używałam wcześniej, teraz jakoś też nie czuję potrzeby...

Ja o tą ciążę jestem dziwnie spokojna mimo tego że poprzednią poroniłam. Myślę że przy życiu trzymają mnie objawy i wysoka temperatura, którą obiecuję mierzyć tylko do wizyty 😅

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:

Ja po poronieniu też miałam jeszcze długo tłuste krechy.
    Mi też przeszło przez myśl żeby sikać na testy. Ale doszłam do wniosku że to w sumie bez sensu, bo beta jest już na takim poziomie że nawet jak spadnie to test i tak będzie wyglądał tak samo 😏

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całe pudło ubrań ciążowych. Bo zawsze planowaliśmy drugie dziecko z resztą też będą dla sióstr jak zajdą w ciążę. Takze myślę że będzie się w co ubrać. Mi właśnie w w ciąży z synkiem szybko wyszedł brzuch przez wzdęcia. Jak kolejna ciąża jest szybciej widoczna to trochę mnie to załamuje. Bo wolałabym żeby w pracy wiedzieli dopiero w przyszłym roku. W dodatku w przyszłym weekend ograanizuje urodziny moje i synka bo mamy dzień po dniu. Więc zaczną się pytania dlaczego wina. Nie piję a będę przed wizytą i nie wiem czy wymyślać czy jednak mojej rodzinie powiedzieć.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango44 wrote:
    Planujesz kupić detektor? Ostatnio przyjaciółka w ciąży mnie o niego pytała ale w sumie ja nie używałam wcześniej, teraz jakoś też nie czuję potrzeby...

Ja o tą ciążę jestem dziwnie spokojna mimo tego że poprzednią poroniłam. Myślę że przy życiu trzymają mnie objawy i wysoka temperatura, którą obiecuję mierzyć tylko do wizyty 😅

Tak, myślę, że go kupię zeby nie zwariować 😅🙈

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa a termin mam wyznaczony na 13.06 zarówno lekarz i aplikacja tak powiedzieli 😅

Moni**, Bu lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango44 wrote:
    Ja po poronieniu też miałam jeszcze długo tłuste krechy.
    Mi też przeszło przez myśl żeby sikać na testy. Ale doszłam do wniosku że to w sumie bez sensu, bo beta jest już na takim poziomie że nawet jak spadnie to test i tak będzie wyglądał tak samo 😏

No dokładnie. Zanim po poronieniu beta spadnie do 0 żeby nie była wykrywalna to trochę schodzi. Nawet kilka dni, tygodni więc chyba testy nie są dobrym pomysłem.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski 😀 gratulacje wizyt i serduszek! Obu tak dalej 🤩
    Kurde ja swoją pierwszą wizytę mam 8 listopada będzie to 7+5 i grubo się zastanawiam czy nie iść gdzieś szybciej sprawdzić. Z drugiej strony zostały 2 tygodnie.. aj sama nie wiem.
    Są tu dziewczyny co mają generalnie mało objawów? :D w sensie mnie może delikatnie bolą piersi czasem jakieś zmęczenie, ale tak to nic 🤭 też nie mam czasu przy mojej dwójce dobrze usiąść i pomyśleć czy cos mi dolega 😂
    Dobrej niedzieli!

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Kurde ja swoją pierwszą wizytę mam 8 listopada będzie to 7+5 i grubo się zastanawiam czy nie iść gdzieś szybciej sprawdzić. Z drugiej strony zostały 2 tygodnie.. aj sama nie wiem.
    Są tu dziewczyny co mają generalnie mało objawów? :D w sensie mnie może delikatnie bolą piersi czasem jakieś zmęczenie, ale tak to nic 🤭 też nie mam czasu przy mojej dwójce dobrze usiąść i pomyśleć czy cos mi dolega 😂
    Dobrej niedzieli!
    Hej ja w porównaniu do poprzednich ciaz nie mam za dużo objawów. Mam trądzik na twarzy, czego dawno nie miałam, czasami leciutkie mdłości, a senność to moje drugie imię, serio, śpię przed południem z młodszym dzieckiem i chodzę spać ok 21-22 🤣

Co do wizyty, to nie pomogę ale ja nie wytrzymałabym pewnie 🙈

Ja jutro idę na wizytę NFZ, zobaczymy jak to będzie wyglądało

• Bu Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Dobrej niedzieli!

Hej! Ja prawie nie mam żadnych objawów, wcześniej jeszcze brzuch mnie bolał bardzo (takie skurcze co jakiś czas bardzo bolesne jak na okres). W poprzedniej ciąży miałam mnóstwo objawów, a jednak się nie udało, więc staram się nie martwić, że teraz jest w druga stronę.

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziś moje wymioty osiągnęły apogeum 😔😔😔🤢
    Od 2:30 w nocy zgaga i wymioty co godz ...trzyma do teraz ,a ja sił nie mam już chodzić .
    W nocy to miałam już spać w łazience bo co chwila latałam ...
    Te wymioty zapewne nocne to przez zgagę🙊🙊🙊

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ