Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczkova wrote:Też się bardzo boję wad 😔 ale to chyba każda świadoma kobieta tak ma.. ale w sumie co teraz w Polsce zrobimy nawet jak coś będzie nie tak? Nic... niektóre pojadą najwyzej na Czechy a innym pozostaje chyba tylko modlitwa by jednak okazało się to nieprawda 😖
W ogóle z innego tematu te pierwsze miesiące są okropne - detektora tetna nie użyjesz bo za wcześnie, ruchów nie czujesz i jedyne co zostaję to czekać do kolejnych wizyt. Nie mam pojęcia jak wytrzymam 😖😢 chyba w międzyczasie umowie się prywatnie do innego by skontrolować bo zwariuje
Kurcze a myślałam ,że tylko ja tak świruje . A jednak to normalne ...
Dokładnie nic zrobić nie możemy ani sprawdzić ... Też już czytałam o detektorze ale ponoć On też nie zawsze się sprawdza , i coś czuję,że mając ten sprzęt bylabym codziennie na pogotowiu .... Ehh jak my to przetrwamy ... Byleby do tego 17 tyg ,niech już będzie czuć malucha , chyba dopiero wtedy odetchniemy .
Ja wizyta co 3 tyg ale dla mnie to wieczność 🤦 chciałabym codzienn chociaż tak na sekundę , tylko usłyszeć serducho ,napewno miałabym mniej siwych włosów 🙊🙊Gosiaczkova lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Albo glukometr do beta hcg 🙈
Codziennie bym sprawdzała czy nie spada..😅
Byłoby to już coś.
Ja pewnie kupię ten detektor bo mam nadzieje, że dzięki temu przestanę co tydzień sikać na testy 🤦♀️ ale to jeszcze trochę czasu do tego... a wizytę mam dopiero za miesiąc 😖Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Ja sikalam raz , przy poronieniu tydzień po test wyszedł mi jeszcze pozytywny, po czym wpadłam na pomysł ,że to pomyłka i maluch jest .. pomimo ,że objawów zero 🙊i teraz to by mnie nie uspokoiło chyba 😔
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Ja sikalam raz , przy poronieniu tydzień po test wyszedł mi jeszcze pozytywny, po czym wpadłam na pomysł ,że to pomyłka i maluch jest .. pomimo ,że objawów zero 🙊i teraz to by mnie nie uspokoiło chyba 😔
Przykro mi 😔 Ja się cały czas boję, że stracę a nawet nie będę o tym wiedziała bo nie zacznę krwawić 😖Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Gosiaczkova wrote:Przykro mi 😔 Ja się cały czas boję, że stracę a nawet nie będę o tym wiedziała bo nie zacznę krwawić 😖
Mam identycznie 🙊🙊
Ehh musimy przetrwać jakoś , w czerwcu będziemy siwe ale szczęśliwe ❤️💪
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Moja córka niestety urodziła się z chorobą genetyczną (niedziedziczną). I te badania za 300zl tej choroby nie wykazują, tylko test Nifty lub amniopunkcja. Także ktoś wybuli 300zl,cieszy się, że jest wszystko w porządku.. A tak naprawdę to wszystko wychodzi po porodzie.
Lepiej być dobrej myśli, bo i tak za bardzo nie mamy wpływu na to co będzie potem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 23:35
-
Domi93 wrote:Ja z poprzedniej ciąży wszystko wywalilam , łącznie z ubraniami 🤣🤣 zostały mi dwie koszule i szlafrok 😆
Ale tyle lat ...
Także aż strach pomyśleć,że niedługo muszę jechać na zakupy bo będę w sukienkach w zimę chodziła 🤣🤣🤣🤣🤣
Ja wiedziałam że będę miała kiedyś drugie dziecko więc zachomikowalam kilka rzeczy, np. cieplejsze większe bluzy, które uwielbiałam 😍
Muszę jakiegoś lumkpa odwiedzić 🤔Syn 2018
-
Domi93 wrote:Dziewczyny Was też tak męczą wzdęcia ? Rano jest fajnie ,ale na wieczór jak co najmniej 4 MSC ciąży 🤔🤔
Chyba muszę w tyg jechać na zakup biustonosza rozmiar większego 😆 bo moja kochana miseczka B już ciasna 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ooo tak, wzdęcia mam masakryczne! Aż mnie przeraża, bo serio brzuch mam 4-5 miesiąc 😫 w pracy najgorzej! Rano jest jeszcze okay, a po 3 h czuje, że spodnie mnie opinają i brzuchol wystaje! W takim tempie to zamiast ukryć ciąże jak najdłużej to zaraz się kapną i będzie po umówię 😖córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Domi93 wrote:Ja tak samo się nie znam 🙊 z synkiem miałam tylko te u lekarza , teraz nadal chodzę do lekarza tego same ale dość ,ze oczywiście On zrobi ocenę ( prywatnie) to dał namiar na lekarza który mówi ,że.ma lepszy sprzęt od razu zdj 3D i kwalifikacje , ponieważ mój tych kwalifikacji nie ma... dochodzi mi 300zl
Ja po poronieniu się potwornie boję,że będzie jakaś wada ...tak wiem sama się nakręcam 🤦 ale cholernie się tego boje ....
I teraz jak dolicze te testy to dojdzie znowu ok 300-350 to kurde powoem ,że spora suma jak na jeden MSC ..
I zaczynam myśleć,że chyba zostanę tylko przy wizycie u mojego lekarza plus ten z tymi kwalifikacjami , mam nadzieję,że uspokoi mnie to .
Ja zrobię pappe i prenatalne w zupełnie innym miejscu (zresztą mój lekarz nie ma certyfikatu dod tego).
Ja tez jestem po poronieniu i właśnie jakieś o wady jestem dziwnie spokojna... Może to jest kwestia tego że wokół mnie jest dużo kobiet które poroniły a zaraz potem urodziły zdrowe dzieciaczki:)Syn 2018
-
Gosiaczkova wrote:Też się bardzo boję wad 😔 ale to chyba każda świadoma kobieta tak ma.. ale w sumie co teraz w Polsce zrobimy nawet jak coś będzie nie tak? Nic... niektóre pojadą najwyzej na Czechy a innym pozostaje chyba tylko modlitwa by jednak okazało się to nieprawda 😖
W ogóle z innego tematu te pierwsze miesiące są okropne - detektora tetna nie użyjesz bo za wcześnie, ruchów nie czujesz i jedyne co zostaję to czekać do kolejnych wizyt. Nie mam pojęcia jak wytrzymam 😖😢 chyba w międzyczasie umowie się prywatnie do innego by skontrolować bo zwariuje
Planujesz kupić detektor? Ostatnio przyjaciółka w ciąży mnie o niego pytała ale w sumie ja nie używałam wcześniej, teraz jakoś też nie czuję potrzeby...
Ja o tą ciążę jestem dziwnie spokojna mimo tego że poprzednią poroniłam. Myślę że przy życiu trzymają mnie objawy i wysoka temperatura, którą obiecuję mierzyć tylko do wizyty 😅Syn 2018
-
Domi93 wrote:Ja sikalam raz , przy poronieniu tydzień po test wyszedł mi jeszcze pozytywny, po czym wpadłam na pomysł ,że to pomyłka i maluch jest .. pomimo ,że objawów zero 🙊i teraz to by mnie nie uspokoiło chyba 😔
Ja po poronieniu też miałam jeszcze długo tłuste krechy.
Mi też przeszło przez myśl żeby sikać na testy. Ale doszłam do wniosku że to w sumie bez sensu, bo beta jest już na takim poziomie że nawet jak spadnie to test i tak będzie wyglądał tak samo 😏Syn 2018
-
Ja mam całe pudło ubrań ciążowych. Bo zawsze planowaliśmy drugie dziecko z resztą też będą dla sióstr jak zajdą w ciążę. Takze myślę że będzie się w co ubrać. Mi właśnie w w ciąży z synkiem szybko wyszedł brzuch przez wzdęcia. Jak kolejna ciąża jest szybciej widoczna to trochę mnie to załamuje. Bo wolałabym żeby w pracy wiedzieli dopiero w przyszłym roku. W dodatku w przyszłym weekend ograanizuje urodziny moje i synka bo mamy dzień po dniu. Więc zaczną się pytania dlaczego wina. Nie piję a będę przed wizytą i nie wiem czy wymyślać czy jednak mojej rodzinie powiedzieć.
-
Mango44 wrote:Planujesz kupić detektor? Ostatnio przyjaciółka w ciąży mnie o niego pytała ale w sumie ja nie używałam wcześniej, teraz jakoś też nie czuję potrzeby...
Ja o tą ciążę jestem dziwnie spokojna mimo tego że poprzednią poroniłam. Myślę że przy życiu trzymają mnie objawy i wysoka temperatura, którą obiecuję mierzyć tylko do wizyty 😅
Tak, myślę, że go kupię zeby nie zwariować 😅🙈Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Aa a termin mam wyznaczony na 13.06 zarówno lekarz i aplikacja tak powiedzieli 😅
Moni**, Bu lubią tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Mango44 wrote:Ja po poronieniu też miałam jeszcze długo tłuste krechy.
Mi też przeszło przez myśl żeby sikać na testy. Ale doszłam do wniosku że to w sumie bez sensu, bo beta jest już na takim poziomie że nawet jak spadnie to test i tak będzie wyglądał tak samo 😏
No dokładnie. Zanim po poronieniu beta spadnie do 0 żeby nie była wykrywalna to trochę schodzi. Nawet kilka dni, tygodni więc chyba testy nie są dobrym pomysłem. -
Hej laski 😀 gratulacje wizyt i serduszek! Obu tak dalej 🤩
Kurde ja swoją pierwszą wizytę mam 8 listopada będzie to 7+5 i grubo się zastanawiam czy nie iść gdzieś szybciej sprawdzić. Z drugiej strony zostały 2 tygodnie.. aj sama nie wiem.
Są tu dziewczyny co mają generalnie mało objawów? w sensie mnie może delikatnie bolą piersi czasem jakieś zmęczenie, ale tak to nic 🤭 też nie mam czasu przy mojej dwójce dobrze usiąść i pomyśleć czy cos mi dolega 😂
Dobrej niedzieli! -
nick nieaktualnyaannkka wrote:Hej laski 😀 gratulacje wizyt i serduszek! Obu tak dalej 🤩
Kurde ja swoją pierwszą wizytę mam 8 listopada będzie to 7+5 i grubo się zastanawiam czy nie iść gdzieś szybciej sprawdzić. Z drugiej strony zostały 2 tygodnie.. aj sama nie wiem.
Są tu dziewczyny co mają generalnie mało objawów? w sensie mnie może delikatnie bolą piersi czasem jakieś zmęczenie, ale tak to nic 🤭 też nie mam czasu przy mojej dwójce dobrze usiąść i pomyśleć czy cos mi dolega 😂
Dobrej niedzieli!
Co do wizyty, to nie pomogę ale ja nie wytrzymałabym pewnie 🙈
Ja jutro idę na wizytę NFZ, zobaczymy jak to będzie wyglądało
-
aannkka wrote:Hej laski 😀 gratulacje wizyt i serduszek! Obu tak dalej 🤩
Dobrej niedzieli!
Hej! Ja prawie nie mam żadnych objawów, wcześniej jeszcze brzuch mnie bolał bardzo (takie skurcze co jakiś czas bardzo bolesne jak na okres). W poprzedniej ciąży miałam mnóstwo objawów, a jednak się nie udało, więc staram się nie martwić, że teraz jest w druga stronę.
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Witajcie, dziś moje wymioty osiągnęły apogeum 😔😔😔🤢
Od 2:30 w nocy zgaga i wymioty co godz ...trzyma do teraz ,a ja sił nie mam już chodzić .
W nocy to miałam już spać w łazience bo co chwila latałam ...
Te wymioty zapewne nocne to przez zgagę🙊🙊🙊
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔