Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mango44 wrote:Włączyłam bajkę Auta, usiadłam z synem (w niedzielę jak jesteśmy w domu puszczam mu jakaś taką dłuższa bajkę i oglądam z nim) i zasnęłam na pół godziny 🙈
Ale czuję się o niebo lepiej 🤭
Widzę, że masz synka z roku mojej córy! Też tak dziś zrobiłam! Odpaliłam netflixa i poszłam na drzemkę 🙈córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Widzę, że masz synka z roku mojej córy! Też tak dziś zrobiłam! Odpaliłam netflixa i poszłam na drzemkę 🙈
U mnie jest ten "problem" że moje dziecko nie jest nauczone siedzenia przed telewizorem albo w telefonie, a w niedzielę oglądamy zawsze razem dłuższą bajkę sam by nie wysiedział tyle
Ale chyba nawet nie zauważył mojej nieobecności 😅Syn 2018
-
Zuzlo wrote:Ooo tak, wzdęcia mam masakryczne! Aż mnie przeraża, bo serio brzuch mam 4-5 miesiąc 😫 w pracy najgorzej! Rano jest jeszcze okay, a po 3 h czuje, że spodnie mnie opinają i brzuchol wystaje! W takim tempie to zamiast ukryć ciąże jak najdłużej to zaraz się kapną i będzie po umówię 😖
A co do samopoczucia, to mi dziś słabo. Zero siły. Mdłości tez mam. Poza tym wszystko mi śmierdzi -
Hej hej, co do samopoczucia to u mnie mdłości są, mega wrażliwość na zapachy,ale póki co bez wymiotów. Czuję się gruba przez wieczne wzdęcia i od wczoraj bardzo bolą mnie piersi. Jutro mam wizytę o 14.15 i jestem dziwnie spokojna myślę, że będzie dobrze i zdziwię się jeśli będzie inaczej 🙈
-
Mamma-mia wrote:mamy dzieci z tego samego rocznika I powiem Ci, ze ja to neiraz też tak mam, ale to przez wysoki progesteron, wypychanie jelit po prostu... Później przyjdzie czas, że brzuchy będa nam się wydawały "za małe" jak na dany tc 😂😂
A co do samopoczucia, to mi dziś słabo. Zero siły. Mdłości tez mam. Poza tym wszystko mi śmierdzi
Naprawdę przez progesteron? Ja nawet jak w ciąży nie byłam to odkąd pamietam mam problem z tym brzuchem na dole… co na to pomaga 😂córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Naprawdę przez progesteron? Ja nawet jak w ciąży nie byłam to odkąd pamietam mam problem z tym brzuchem na dole… co na to pomaga 😂
-
Domi93 wrote:Ja sikalam raz , przy poronieniu tydzień po test wyszedł mi jeszcze pozytywny, po czym wpadłam na pomysł ,że to pomyłka i maluch jest .. pomimo ,że objawów zero 🙊i teraz to by mnie nie uspokoiło chyba 😔
Bo to tak jest, że po poronieniu beta utrzymuje się jeszcze nawet do dwóch tygodni... dlatego testy wychodzą pozytywne, jedynie badanie z krwi może pokazać, że beta spada a to coś niepokojącego -
Domi93 wrote:Dziewczyny,czy robi któraś z Was test Nifty bądź PAPPA ? Zaczęłam zastanawiać się nad tym drugim, dużo tańsza wersja ,ale myślę czy jest sens się stresować ?? Czy może wystarcza standardowe badania prenatalne??
Ja dostałąm skierowanie na PaPPa z racji wieku, wiec ono chyba jest standardowe. Wiem, jest jeszcze USG ale ono chyba wszystkiego nie wykrywa, warto wykonać obydwa. -
Puldzia wrote:Gosiaczkova gratuluję ! I trzymam kciuki za resztę wizytujących i czekających na wynik bety:)
U mnie mdłości nadal - chociaż są takie do przeżycia. Przygryzam migdały i biszkopty i jest w miarę ok. Pomaga mi też cola "0". Zobaczymy jak długo będą mnie męczyć bo z córką było to prawie do 16 tygodnia.
W środę poinformowałam szefa o ciąży. Miałam trochę stresu bo otworzyliśmy drugie biuro i będzie mu brakować pracownika. No ale uprzedziłam go, że będę pracować do połowy stycznia więc ma trochę czasu na znalezienie kogoś. Przyjął to względnie...
Teraz tylko zamartwiam się żeby wszystko było dobrze.
Gin dał mi skierowanie na Program Badań Prenatalnych na NFZ - fajnie z jego strony. Wy też robicie?
Ja też dostałam od lekarza skierowanie, a jakie masz badania i gdzie robisz?
-
Ja idę na pierwsze prenatalne 24.11 😊 w holamed
aannkka, Moni**, Mango44 lubią tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Mango44 wrote:Fajnie że to już ten czas ❤️
Ja mam dopiero jutro pierwszą wizytę u gina , 🙈
My tylko tydzień do przodu jesteśmy 😅
Ale wiem, że dostanę skierowanie na następnej wizycie (w 11 tyg) a kolejki są długie więc już się musiałam umowic 😅🙈Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Gosiaczkova wrote:My tylko tydzień do przodu jesteśmy 😅
Ale wiem, że dostanę skierowanie na następnej wizycie (w 11 tyg) a kolejki są długie więc już się musiałam umowic 😅🙈
Ja, jeśli oczywiście jutro będzie wszystko dobrze, też chyba umowie się już na prenatalne. Najwyżej zawsze można odwołać ☺️Syn 2018
-
Cześć dziewczyny Ja jeszcze nie myślę o prenatalnych, bo przede mną dzisiaj decydująca wizyta 🙈. Zobaczymy czy będzie serduszko i czy wszystko w porządku. W poprzedniej ciąży prenatalnych nie robiłam, bo mój gin nie widział żadnych nieprawidłowości i zdałam się na niego. Synek urodził się całkowicie zdrowy
-
Madlene28 wrote:Cześć dziewczyny Ja jeszcze nie myślę o prenatalnych, bo przede mną dzisiaj decydująca wizyta 🙈. Zobaczymy czy będzie serduszko i czy wszystko w porządku. W poprzedniej ciąży prenatalnych nie robiłam, bo mój gin nie widział żadnych nieprawidłowości i zdałam się na niego. Synek urodził się całkowicie zdrowy
-
Madlene28 wrote:Cześć dziewczyny Ja jeszcze nie myślę o prenatalnych, bo przede mną dzisiaj decydująca wizyta 🙈. Zobaczymy czy będzie serduszko i czy wszystko w porządku. W poprzedniej ciąży prenatalnych nie robiłam, bo mój gin nie widział żadnych nieprawidłowości i zdałam się na niego. Synek urodził się całkowicie zdrowy
O której wizyta?
Ja dzisiaj obudziłam się z cyckami flakami, ale właśnie znowu zaczęły boleć 🙈
Ufffff 😅Syn 2018
-
Jestem ostatnio strasznie zmęczona. Dziś też od rana chce mi się spać. Jest mi trochę niedobrze. Kawa mi nie smakuje. Jakieś brudy mi wylatują po tym żelu. Kurde dziś miałabym wizytę a tak to ponad tydzień czekania.
-
-
Cześć dziewczyny,
czy mogę dołączyć do was? Czytam was od początku, ale jakoś jeszcze nie odważyłam się, żeby napisać. Ostatnią miesiączkę miałam 15.09. W tamtym tygodniu byłam na pierwszej USG. Okazało się, że są dwa pęcherzyki i dwa ciałka żółte, z tym, że jest duża różnica w rozmiarach, 0.28 m i 0,19 cm. Ginekolog mi powodzial, że nie mogę się nastawiać, że ciąża bliźniacza się utrzyma, ponieważ na tym etapie wszystko może się zmienić, tym bardziej, że jeden pęcherzyk jest dużo mniejszy. Teraz z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę 02.11.Dorrotaaa, TuRuda lubią tę wiadomość