Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogusia wrote:Cześć dziewczyny,
czy mogę dołączyć do was? Czytam was od początku, ale jakoś jeszcze nie odważyłam się, żeby napisać. Ostatnią miesiączkę miałam 15.09. W tamtym tygodniu byłam na pierwszej USG. Okazało się, że są dwa pęcherzyki i dwa ciałka żółte, z tym, że jest duża różnica w rozmiarach, 0.28 m i 0,19 cm. Ginekolog mi powodzial, że nie mogę się nastawiać, że ciąża bliźniacza się utrzyma, ponieważ na tym etapie wszystko może się zmienić, tym bardziej, że jeden pęcherzyk jest dużo mniejszy. Teraz z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę 02.11.
Witamy 🙂
W takim razie trzymamy kciuki aby ciąża bliźniacza się utrzymała👊🥰 , to jeszcze chwilka🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Ogusia wrote:Cześć dziewczyny,
czy mogę dołączyć do was? Czytam was od początku, ale jakoś jeszcze nie odważyłam się, żeby napisać. Ostatnią miesiączkę miałam 15.09. W tamtym tygodniu byłam na pierwszej USG. Okazało się, że są dwa pęcherzyki i dwa ciałka żółte, z tym, że jest duża różnica w rozmiarach, 0.28 m i 0,19 cm. Ginekolog mi powodzial, że nie mogę się nastawiać, że ciąża bliźniacza się utrzyma, ponieważ na tym etapie wszystko może się zmienić, tym bardziej, że jeden pęcherzyk jest dużo mniejszy. Teraz z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę 02.11. -
Cześc dziewczyny, trzymam kciuki za każdej następne usg i czekam na wszystkie dobre wieści ☺️ Mało pisze a czytam wszystko bo u mnie sinusoida. Raz jest dobrze i chodzę na spacer z synem a raz wegetuje na kanapie 🤦🏻♀️Dzisiaj odnalazłam w kuchni zgniła cebule której mój mąż nie czuł wcale. Ja ledwo zdążyłam do łazienki 😂
Właśnie się umówiłam na prenatalne 22.11. Przez moja wade serca może uda się zrobić na NFZ bo nie ukrywam 400 zł to dużo troszkę za jedno badanie 🤭 a w poprzedniej ciąży nie miałam.
Jeśli chodzi o pierwsza stronę to mogę uzupełnić tylko nie wiem jak ja wyszukam wszystkie daty bo to jednak już 44 strony… chyba ze jakoś tu można wiadomości prywatne…Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 12:37
-
Mango44 wrote:O której wizyta?
14.15 i mam nadzieję, że zdążę, bo muszę jeszcze córkę z przedszkola odebrać.
Dzięki dziewczyny za kciuki 😘
Ogusia witam cieplutko i powodzenia czekamy na bliźniaki 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 12:48
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, a jak dajecie rade z praca i dolegliwosciami? Pracujecie, jestescie na zwolnieniu?
Milego poniedzialku i witam nowe dziewczyny 👋
Powodzenia na wizytach!
Ja mam pierwsza z polozna za tydz, uwaga przez telefon...
Annie a fuj, zgnila cebula, na sama mysl 🤢😐🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 13:42
-
nick nieaktualnyOgusia wrote:Cześć dziewczyny,
czy mogę dołączyć do was? Czytam was od początku, ale jakoś jeszcze nie odważyłam się, żeby napisać. Ostatnią miesiączkę miałam 15.09. W tamtym tygodniu byłam na pierwszej USG. Okazało się, że są dwa pęcherzyki i dwa ciałka żółte, z tym, że jest duża różnica w rozmiarach, 0.28 m i 0,19 cm. Ginekolog mi powodzial, że nie mogę się nastawiać, że ciąża bliźniacza się utrzyma, ponieważ na tym etapie wszystko może się zmienić, tym bardziej, że jeden pęcherzyk jest dużo mniejszy. Teraz z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę 02.11.
Kciuki za wiztye i dwamaluszki, trzeba byc dobrej mysli ❤️ -
Lilah wrote:Hej dziewczyny, a jak dajecie rade z praca i dolegliwosciami? Pracujecie, jestescie na zwolnieniu?
Milego poniedzialku i witam nowe dziewczyny 👋
Powodzenia na wizytach!
Ja mam pierwsza z polozna za tydz, uwaga przez telefon...
Annie a fuj, zgnila cebula, na sama mysl 🤢😐🙈
Ja pracuję "przy biurku" więc ze zmęczeniem muszę walczyć... Staram się często pić żeby pobudzać organizm.
Mdłości bardzo sporadyczne i krótkie, więc tutaj daję radę 👍Syn 2018
-
Lekarz odp rano ,kazał pić herbatę z imbirem ewentualnie krople. Mówi,że jak nie minie to szpital i leki dożylnie 🙊🙊
Ale o dziwo ostatnie wymioty były wczoraj przed 22 i do tej pory spokój (ODPUKAC!!), tylko nudności . Mam nadzieję,że juz nie powrócą w takiej formie...
Nawet udało mi się coś zjeść ,ale rano to bałam się jak cholera cokolwiek łyknąć 🙊
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Jest serduszko ❤️ usg pokazało termin na 06.06, ale do weryfikacji na następnej wizycie. Powinnam być szczęśliwa, ale w mojej sytuacji nie wiem sama co myśleć.
Zuzlo , aannkka, Gosiaczkova, Lilah, Moni**, Annie_, Mango44, Dorrotaaa, Kagu3 lubią tę wiadomość
-
Madlene28 wrote:Jest serduszko ❤️ usg pokazało termin na 06.06, ale do weryfikacji na następnej wizycie. Powinnam być szczęśliwa, ale w mojej sytuacji nie wiem sama co myśleć.
Super ♥️ Tylko się cieszyć 😍
Jeśli mogę spytać, to 'w Twojej sytuacji' tzn?Madlene28 lubi tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Madlene28 wrote:Jest serduszko ❤️ usg pokazało termin na 06.06, ale do weryfikacji na następnej wizycie. Powinnam być szczęśliwa, ale w mojej sytuacji nie wiem sama co myśleć.
Super wiadomośc !
Będzie dobrze 🙂Madlene28 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Madlene28 lubi tę wiadomość
-
Zuzlo wrote:Super ♥️ Tylko się cieszyć 😍
Jeśli mogę spytać, to 'w Twojej sytuacji' tzn?
Jasne. Aktualnie nadal w trakcie rozwodu, 2 dzieci z małżeństwa i teraz ciąża z nowym partnerem. Tak się jakoś potoczyło.. -
Ja mam jutro wizytę. Miałam mieć dzisiaj ale przesunęłam, żeby iść do mojego lekarza. Zobaczymy czy się rozwija ciąża czy nie... No i serce już musi bić. Dziś z spoko 7+2 ale jak już coś to młodsza jest ta ciąża...Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Madlene28 wrote:Jasne. Aktualnie nadal w trakcie rozwodu, 2 dzieci z małżeństwa i teraz ciąża z nowym partnerem. Tak się jakoś potoczyło..
Tylko się cieszyć kochana , widzę ,że synek malutki także fajnie będą się bawic 🙂
Układasz sobie życie na nowo ,a dzidziuś tylko świadczy o tym ,że jesteś szczęśliwa 🥰🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Madlene28 wrote:Jasne. Aktualnie nadal w trakcie rozwodu, 2 dzieci z małżeństwa i teraz ciąża z nowym partnerem. Tak się jakoś potoczyło..
Rzeczywiście nieco skomplikowana sytuacja, ale dzieci to cud wiec trzeba się cieszyć 😊
A Ty masz już praktycznie 3 takie cuda ❤ masz ogromne szczęścieStarania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Tak, złożyłam pozew o rozwód z jego winy, bo pił i zatruwal mi życie. Uciekłam od niego z 2,5 r dzieckiem i w 24tc.. Wniosek wpłynął w czerwcu zeszłego roku i jak dotąd mieliśmy tylko jedną sprawę o zabezpieczenie alimentacyjne. Tak teraz działają sądy. Nie wiem czy się nie wycofać i po prostu jak najszybciej rozwieść się bez orzeczenia o winie byle być wolną.
Moni** lubi tę wiadomość
-
Madlene28 wrote:Tak, złożyłam pozew o rozwód z jego winy, bo pił i zatruwal mi życie. Uciekłam od niego z 2,5 r dzieckiem i w 24tc.. Wniosek wpłynął w czerwcu zeszłego roku i jak dotąd mieliśmy tylko jedną sprawę o zabezpieczenie alimentacyjne. Tak teraz działają sądy. Nie wiem czy się nie wycofać i po prostu jak najszybciej rozwieść się bez orzeczenia o winie byle być wolną.
Ehh biedna 😔 dość ,że z maluszkiem to w ciąży ... Silna jesteś .
Wiesz co nieraz jest lepiej ,odpuścić ,zależy też jakie On ma podejście czy zdaje sobie sprawę,że to On zjebał .
Dla Ciebie też lepiej , bo nerwy to teraz najmniej Ci potrzebne .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Anakin wrote:Ja mam jutro wizytę. Miałam mieć dzisiaj ale przesunęłam, żeby iść do mojego lekarza. Zobaczymy czy się rozwija ciąża czy nie... No i serce już musi bić. Dziś z spoko 7+2 ale jak już coś to młodsza jest ta ciąża...
-
Ogusia witaj! Faktycznie różnie bywa w ciążach bliźniaczych… moja kuzynka miała bardzo dużą różnice na początku, jak u Ciebie i później się wyrównało. Ma dwóch zdrowych chłopaków24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…