Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi93 wrote:Tak ,też nad tym myślałam co to będzie i stwierdziłam ,że powiem ,że na kontrolę i tyle 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 13:19
Madlene28 lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Ja tak samo, chociaż ostatnio się stresowałam bo mi położna przed wizytą założyła kartę ciąży i dała całe to opakowanie na to i nie zmieściło mi się do torebki więc musiałam trzymać na widoku i tak się modliłam żeby nikt znajomy nie przyszedł. Już nie mówiąc że w poprzedniej ciąży biochemicznej byłam na becie i krew mi pobierała niedaleka sąsiadka...
Oj to już naprawdę miałaś pecha 🙊
Mi się jak do tej pory udaje , zobaczymy jak długo. Aby wytrzymać do 12 tyg i później niech wiedzą 🙂Moni** lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
nick nieaktualnyHej ja miałam wczoraj wizytę na NFZ, pani nie znalazła w ogóle zarodka, pojechałam do lekarza prywatnie, który znalazł zarodek ale nie był pewien czy na pewno, więc skończyłam u swojego lekarza, który znalazł zarodek 2.5 mm, jeszcze bez serduszka, kazał się nie przejmować bo wszystko wygląda dobrze, ale jeśli to co poprzednio znalazł było zarodkiem, to za mało urósł(chociaż sam tego nie powiedział, tylko to, że na tym etapie to mógł być błąd pomiaru itd). Więc 3.11 mam decydujące USG, na którym dowiem się, czy ciąża się rozwija, nie wiem, jak dam radę do tego czasu. Dziś zrobiłam badania krwi- beta wyszła >10000, prog 17(wzięłam od razu luteinę od lekarza poz,od gina czekam na odpowiedź). Jakoś średnio mi to wygląda, jestem źle nastawiona, maksymalna obsuwa w tej ciąży to 2-3 dni. Mam popieprzone sny, ciągle płacze, przestaję wierzyć, że będzie dobrze, wcześniej nigdy nie miałam takich akcji.
-
Kagu3 wrote:Hej ja miałam wczoraj wizytę na NFZ, pani nie znalazła w ogóle zarodka, pojechałam do lekarza prywatnie, który znalazł zarodek ale nie był pewien czy na pewno, więc skończyłam u swojego lekarza, który znalazł zarodek 2.5 mm, jeszcze bez serduszka, kazał się nie przejmować bo wszystko wygląda dobrze, ale jeśli to co poprzednio znalazł było zarodkiem, to za mało urósł(chociaż sam tego nie powiedział, tylko to, że na tym etapie to mógł być błąd pomiaru itd). Więc 3.11 mam decydujące USG, na którym dowiem się, czy ciąża się rozwija, nie wiem, jak dam radę do tego czasu. Dziś zrobiłam badania krwi- beta wyszła >10000, prog 17(wzięłam od razu luteinę od lekarza poz,od gina czekam na odpowiedź). Jakoś średnio mi to wygląda, jestem źle nastawiona, maksymalna obsuwa w tej ciąży to 2-3 dni. Mam popieprzone sny, ciągle płacze, przestaję wierzyć, że będzie dobrze, wcześniej nigdy nie miałam takich akcji.
Nie trać wiary, to nie są jeszcze złe wiadomości. Musisz jakoś wytrzymać do kolejnej wizyty. -
nick nieaktualnyMoni** wrote:Nie trać wiary, to nie są jeszcze złe wiadomości. Musisz jakoś wytrzymać do kolejnej wizyty.
Moni** lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Szczerze..to jeśli coś jest nie tak, to spodziewałam się, że będę krwawić, miec dolegliwości bólowe, cokolwiek..a tu nic..nie wiem, co myśleć o tej ciąży, jutro powtarzam betę i mam nadzieję, że wzrośnie, bo jeśli nie, to w sumie koniec nadziei
Trzymamy kciuki aby było wszystko wporzadku, trzeba byc dobrej myśli.
Kagu3 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Kagu, a właśnie myślałam o Tobie dzisiaj. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Może ciąża tak jak u mnie jest młodsza i dlatego jeszcze nie widać? Ja trzymam kciuki bardzo mocno, bo wiem jak się cieszysz z tego stanu
musisz wierzyć.
Czekamy na wynik bety jutro i bądź dobrej myśli 😘Kagu3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlene28 wrote:Kagu, a właśnie myślałam o Tobie dzisiaj. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Może ciąża tak jak u mnie jest młodsza i dlatego jeszcze nie widać? Ja trzymam kciuki bardzo mocno, bo wiem jak się cieszysz z tego stanu
musisz wierzyć.
Czekamy na wynik bety jutro i bądź dobrej myśli 😘 -
Kagu, witaj w klubie...
Po wizycie.
Pęcherzyk (o dziwo urósł) do 16mm ale brak zarodka. Dziś 7+3. Lekarz kazał zrobić 2 bety. Ale jak sam powiedział "nie jest to to, co chcielibyśmy widzieć".Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin wrote:Kagu, witaj w klubie...
Po wizycie.
Pęcherzyk (o dziwo urósł) do 16mm ale brak zarodka. Dziś 7+3. Lekarz kazał zrobić 2 bety. Ale jak sam powiedział "nie jest to to, co chcielibyśmy widzieć".
Będziesz dziś robić betę czy jutro? -
nick nieaktualny
-
"uwidoczniono pęcherzyk ciążowy; 17,7mm"
Tyle mam napisane.
Idę na betę jutro i w piątek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 15:12
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
nick nieaktualnyAnakin wrote:"uwidoczniono pęcherzyk ciążowy; 17,7mm"
Tyle mam napisane.
Idę na betę jutro i w piątek.
U mnie pęcherzyk i zarodek odpowiadają mniej więcej wiekowi ciąży. Ale wiedza, ile wcześniej miał zarodek, sugeruje mi że coś jest nie tak. Nie wiem, mam nadzieję, że się mylę. Mój lekarz wczoraj mniempryzjal po 20, zrobił dokładne USG i mówił, że pęcherzyk ciążowy jest prawidłowy, pęcherzyk żółtkowy też, na nim zarodek 2.5 mm, na ten wiek ciąży wygląda ok, ale dlaczego wcześniej widział zarodek 1 mm i tak niby mało urósł..jedyne rozwiązanie dla mnie na plus jest takie, że wcześniej to.nie był zarodek albo był mniejszy.
Dzwoniłam do labu, bo nie oznaczyli mi bety z rozcienczeniem jak prosiłam i dali wynik ogólny, będę miała dokładny wynik w ciągu godziny -
Kagu, u mnie dzisiaj mija 22 dni od pozytywnego testu i dopiero mam 6t5d, zarodek 0,74cm i serduszko wczoraj. W kartę ciąży mam wpisany termin porodu na 06.06.2022, ale to najwidoczniej pomyłka, bo na usg mam 16.06 i to by się zgadzało z wiekiem ciąży wg usg. Zalatany ten mój lekarz i nawet moją datę urodzenia pomylił 🙈. Ale, do czego zmierzam- nie wiem jak jest w Polsce, ale w Niemczech czekają na serduszko do 8tc. Jeśli do tego czasu się nie pojawi, nie dają nadziei. Myślę, że wszystko się może jeszcze u Ciebie wykształcić. Bądź dobrej myśli naprawdę.
-
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:Dziękuję Madlene
Beta z dziś 14318. Jak jutro przyrodnie to jestem dobrej myśli, bo tak na oko wczoraj było poniżej 10 k i raczej by tak nie wzrosła jeśli zarodek zatrzymałby się na 2.5 mm, tak liczę
Dokładnie. Beta powinna przyrosnąć o minimum 66 % w ciągu 48h, więc zobaczysz, że będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 16:29
-
nick nieaktualnyMadlene28 wrote:Dokładnie. Beta powinna przyrosnąć o minimum 66 % w ciągu 48h, więc zobaczysz, że będzie dobrze
Ja też nie chciałabym spotkać nikogo. A betę robiłam w miejscu pracy mamy i też się bałam że ją spotkam . Teraz już wieMadlene28 lubi tę wiadomość