X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2022
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2022

Oceń ten wątek:
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Tak ,też nad tym myślałam co to będzie i stwierdziłam ,że powiem ,że na kontrolę i tyle 🙂
    Ja tak samo, chociaż ostatnio się stresowałam bo mi położna przed wizytą założyła kartę ciąży i dała całe to opakowanie na to i nie zmieściło mi się do torebki więc musiałam trzymać na widoku i tak się modliłam żeby nikt znajomy nie przyszedł. Już nie mówiąc że w poprzedniej ciąży biochemicznej byłam na becie i krew mi pobierała niedaleka sąsiadka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 13:19

Madlene28 lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Ja tak samo, chociaż ostatnio się stresowałam bo mi położna przed wizytą założyła kartę ciąży i dała całe to opakowanie na to i nie zmieściło mi się do torebki więc musiałam trzymać na widoku i tak się modliłam żeby nikt znajomy nie przyszedł. Już nie mówiąc że w poprzedniej ciąży biochemicznej byłam na becie i krew mi pobierała niedaleka sąsiadka...

Oj to już naprawdę miałaś pecha 🙊
    Mi się jak do tej pory udaje , zobaczymy jak długo. Aby wytrzymać do 12 tyg i później niech wiedzą 🙂

Moni** lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja miałam wczoraj wizytę na NFZ, pani nie znalazła w ogóle zarodka, pojechałam do lekarza prywatnie, który znalazł zarodek ale nie był pewien czy na pewno, więc skończyłam u swojego lekarza, który znalazł zarodek 2.5 mm, jeszcze bez serduszka, kazał się nie przejmować bo wszystko wygląda dobrze, ale jeśli to co poprzednio znalazł było zarodkiem, to za mało urósł(chociaż sam tego nie powiedział, tylko to, że na tym etapie to mógł być błąd pomiaru itd). Więc 3.11 mam decydujące USG, na którym dowiem się, czy ciąża się rozwija, nie wiem, jak dam radę do tego czasu. Dziś zrobiłam badania krwi- beta wyszła >10000, prog 17(wzięłam od razu luteinę od lekarza poz,od gina czekam na odpowiedź). Jakoś średnio mi to wygląda, jestem źle nastawiona, maksymalna obsuwa w tej ciąży to 2-3 dni. Mam popieprzone sny, ciągle płacze, przestaję wierzyć, że będzie dobrze, wcześniej nigdy nie miałam takich akcji.

• Moni** Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Hej ja miałam wczoraj wizytę na NFZ, pani nie znalazła w ogóle zarodka, pojechałam do lekarza prywatnie, który znalazł zarodek ale nie był pewien czy na pewno, więc skończyłam u swojego lekarza, który znalazł zarodek 2.5 mm, jeszcze bez serduszka, kazał się nie przejmować bo wszystko wygląda dobrze, ale jeśli to co poprzednio znalazł było zarodkiem, to za mało urósł(chociaż sam tego nie powiedział, tylko to, że na tym etapie to mógł być błąd pomiaru itd). Więc 3.11 mam decydujące USG, na którym dowiem się, czy ciąża się rozwija, nie wiem, jak dam radę do tego czasu. Dziś zrobiłam badania krwi- beta wyszła >10000, prog 17(wzięłam od razu luteinę od lekarza poz,od gina czekam na odpowiedź). Jakoś średnio mi to wygląda, jestem źle nastawiona, maksymalna obsuwa w tej ciąży to 2-3 dni. Mam popieprzone sny, ciągle płacze, przestaję wierzyć, że będzie dobrze, wcześniej nigdy nie miałam takich akcji.

Nie trać wiary, to nie są jeszcze złe wiadomości. Musisz jakoś wytrzymać do kolejnej wizyty.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png

27.10.19. Synek ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Nie trać wiary, to nie są jeszcze złe wiadomości. Musisz jakoś wytrzymać do kolejnej wizyty.
    Szczerze..to jeśli coś jest nie tak, to spodziewałam się, że będę krwawić, miec dolegliwości bólowe, cokolwiek..a tu nic..nie wiem, co myśleć o tej ciąży, jutro powtarzam betę i mam nadzieję, że wzrośnie, bo jeśli nie, to w sumie koniec nadziei

Moni** lubi tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Szczerze..to jeśli coś jest nie tak, to spodziewałam się, że będę krwawić, miec dolegliwości bólowe, cokolwiek..a tu nic..nie wiem, co myśleć o tej ciąży, jutro powtarzam betę i mam nadzieję, że wzrośnie, bo jeśli nie, to w sumie koniec nadziei

Trzymamy kciuki aby było wszystko wporzadku, trzeba byc dobrej myśli.

Kagu3 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, a właśnie myślałam o Tobie dzisiaj. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Może ciąża tak jak u mnie jest młodsza i dlatego jeszcze nie widać? Ja trzymam kciuki bardzo mocno, bo wiem jak się cieszysz z tego stanu :) musisz wierzyć.

Czekamy na wynik bety jutro i bądź dobrej myśli 😘

Kagu3 lubi tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się po wizycie. Jest serduszko. Zarodek 13mm. Wg usg wiek ciazy 7+4.
    Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Ustalimy wtedy termin badań prenatalnych.

Moni**, Domi93, Madlene28, Gosiaczkova, TuRuda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Kagu, a właśnie myślałam o Tobie dzisiaj. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Może ciąża tak jak u mnie jest młodsza i dlatego jeszcze nie widać? Ja trzymam kciuki bardzo mocno, bo wiem jak się cieszysz z tego stanu :) musisz wierzyć.

Czekamy na wynik bety jutro i bądź dobrej myśli 😘
    Dziś mijają 22 dni od pozytywnego testu, 20 dni od pozytywnej bety. Więc dziś jest na pewno 6+ ale jeśli ta beta rośnie, to dziś dopiero jest 10000. Mam nadzieję wciąż, ale ciąża nie może być dużo młodsza. Przy Lili widziałam serduszko w 7+0 wg mnie i też byłam pewna, a u doktora to było 6+3 i mała miała 7 mm, tego się trzymam, że jeszcze może tak być

• Anakin Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, witaj w klubie...

Po wizycie.

Pęcherzyk (o dziwo urósł) do 16mm ale brak zarodka. Dziś 7+3. Lekarz kazał zrobić 2 bety. Ale jak sam powiedział "nie jest to to, co chcielibyśmy widzieć".

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin wrote:
    Kagu, witaj w klubie...

Po wizycie.

Pęcherzyk (o dziwo urósł) do 16mm ale brak zarodka. Dziś 7+3. Lekarz kazał zrobić 2 bety. Ale jak sam powiedział "nie jest to to, co chcielibyśmy widzieć".

Będziesz dziś robić betę czy jutro?

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png

27.10.19. Synek ♥️
  • Amara Znajoma

Wysłany: 26 października 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za was dziewczyny.
    Ja mam jutro wizytę i już panikuje, wiem że co ma być to będzie, ale po tych 2 stratach nie umiem pozytywnie myśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin wrote:
    Kagu, witaj w klubie...

Po wizycie.

A pęcherzyk żółtkowy? Nic nie ma?

• Anakin Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "uwidoczniono pęcherzyk ciążowy; 17,7mm"

Tyle mam napisane.

Idę na betę jutro i w piątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 15:12

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin wrote:
    "uwidoczniono pęcherzyk ciążowy; 17,7mm"

Tyle mam napisane.

Idę na betę jutro i w piątek.
    Idź i trzymam kciuki, mocno. Może u Ciebie ciąża jest młodsza, czy wielkość pęcherzyka sugeruje, że to już 7+?
    U mnie pęcherzyk i zarodek odpowiadają mniej więcej wiekowi ciąży. Ale wiedza, ile wcześniej miał zarodek, sugeruje mi że coś jest nie tak. Nie wiem, mam nadzieję, że się mylę. Mój lekarz wczoraj mniempryzjal po 20, zrobił dokładne USG i mówił, że pęcherzyk ciążowy jest prawidłowy, pęcherzyk żółtkowy też, na nim zarodek 2.5 mm, na ten wiek ciąży wygląda ok, ale dlaczego wcześniej widział zarodek 1 mm i tak niby mało urósł..jedyne rozwiązanie dla mnie na plus jest takie, że wcześniej to.nie był zarodek albo był mniejszy.

Dzwoniłam do labu, bo nie oznaczyli mi bety z rozcienczeniem jak prosiłam i dali wynik ogólny, będę miała dokładny wynik w ciągu godziny

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, u mnie dzisiaj mija 22 dni od pozytywnego testu i dopiero mam 6t5d, zarodek 0,74cm i serduszko wczoraj. W kartę ciąży mam wpisany termin porodu na 06.06.2022, ale to najwidoczniej pomyłka, bo na usg mam 16.06 i to by się zgadzało z wiekiem ciąży wg usg. Zalatany ten mój lekarz i nawet moją datę urodzenia pomylił 🙈. Ale, do czego zmierzam- nie wiem jak jest w Polsce, ale w Niemczech czekają na serduszko do 8tc. Jeśli do tego czasu się nie pojawi, nie dają nadziei. Myślę, że wszystko się może jeszcze u Ciebie wykształcić. Bądź dobrej myśli naprawdę.

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Madlene

Beta z dziś 14318. Jak jutro przyrodnie to jestem dobrej myśli, bo tak na oko wczoraj było poniżej 10 k i raczej by tak nie wzrosła jeśli zarodek zatrzymałby się na 2.5 mm, tak liczę

Madlene28, Moni** lubią tę wiadomość

• Zuzlo Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się stresuje, ale bardziej, że spotkam kogoś ode mnie z pracy! Małe miasto i wiecie 🙈

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Dziękuję Madlene

Beta z dziś 14318. Jak jutro przyrodnie to jestem dobrej myśli, bo tak na oko wczoraj było poniżej 10 k i raczej by tak nie wzrosła jeśli zarodek zatrzymałby się na 2.5 mm, tak liczę

Dokładnie. Beta powinna przyrosnąć o minimum 66 % w ciągu 48h, więc zobaczysz, że będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 16:29

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Dokładnie. Beta powinna przyrosnąć o minimum 66 % w ciągu 48h, więc zobaczysz, że będzie dobrze :)
    Przy takich wartościach może już mniej więc będę zadowolona jutro jeśli wzrośnie np o 25 proc po jednym dniu..

Ja też nie chciałabym spotkać nikogo. A betę robiłam w miejscu pracy mamy i też się bałam że ją spotkam . Teraz już wie

Madlene28 lubi tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ