Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję serduszek ❤️❤️❤️
-
AguniWaj94 wrote:Dziewuszki, dzis byla wizyta . Nie tak sobie ja wyobrażałam...
A wiec to koniec naszego cudu ... ciaza sie zatrzymala zaraz po ostatniej wizycie . Dostalam skierowanie do szpitala , wiec jutro rano mam jechac .
Dziekuje za wiare, kciuki i to ze wspieralyscie . No coz statystyki sa okrutne , jestem w tych 30 % , to wcale nie tak malo wbrew pozorom .
Jest ciezko , chociaz staram sie godzic z tym ze tak musialo byc , ze dziudulek bylby chory. Wierze ze uda sie ponownie . W koncu wedlug statystyki 2 kolejne ciaze beda ksiazkowe ...
Boje sie tylko co mnie jutro czeka ...
Mam nadzieję że jestem już ostatnia i ze wszystkie przytulicie swoje zdrowe bobaski w czerwcu !
Hej, to naprawdę niepojęte dlaczego tak się dzieje. Też przez to przechodziłam, ale mnie już życie tak skopało po tyłku, że wtedy przyjęłam to na chłodno. Uznałam, że pewnie tak miało być. Byłam wtedy rzekomo w 9tc a ciąża zatrzymała się na 6+4..Tydzień czekałam na samoistne poronienie, bo nie chciałam iść do szpitala. Mimo wszystko traumatyczne przeżycie... Trzymaj się! Bądź silna
Jeszcze co do statystyk : ja po tym poronieniu mam zdrowego synka i aktualnie znowu jestem w ciąży pozostaje wierzyć, że będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 07:01
-
Dorrotaaa wrote:Dziewczyny na papierze brązowe brudzenie😔😪na 10:30 wizyta proszę trzymajcie kciuki😭😢😥
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Dorrotaaa wrote:Dziewczyny na papierze brązowe brudzenie😔😪na 10:30 wizyta proszę trzymajcie kciuki😭😢😥
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
✊✊✊Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Dorrotaaa wrote:Z dzidzia wszystko dobrze serduszko bije
Te plamienia mogly byc brzez bakterie ktora mam w moczu dostalam leki
Dziękuję za wsparcie❤
Uff , całe szczęście 🙂🥰Dorrotaaa lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Dorrotaaa wrote:3 cm szczęścia serduszko bije 180/min. UFFF leżenie,leki zero stresu i zero sexu
Dbajcie o siebie kochane❤❤
Dorrotaaa lubi tę wiadomość
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Kochane dziewczyny ❤️
Gratuluję serduszek ❤️
Tez miałam wczoraj wizytę, ja będę troszkę częściej niż potrzeba u lekarza, bo bardzo się obawiam:(
Wczoraj maluszek miał 2,2 cm i był to równo 8 tydzień ciąży
Wszystkie wyniki badań książkowe, wczoraj lekarz pobrał mi tez cytologię
Prenatalne 6.12 mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze
Ale jeszcze między czasie mój lekarz sprawdzi co słuchać w brzuchu i zrobimy usg piersi
Dorrotaaa, Mango44 lubią tę wiadomość
-
Wszystkim dziewczynom co widziały dzisiaj serduszka serdeczne gratulacje Ja mam prenatalne 19.11 czyli równo za 2 tygodnie. Na razie jestem spokojna jak co 2 tygodnie podglądam dzidziusia, bo jakbym dłużej miała czekać pomiędzy wizytami to bym się pewnie niecierpliwiła. Kalendarz belly mnie poinformował, że za tydzień mija u mnie największe ryzyko poronienia, także już czekam jak na szpilkach, bo chciałabym się już bardziej cieszyć ciążą i mniej martwić o tego maluszka, mimo że już 3 razy widziałam jak mu pikało serduszko. Ciężkie są ciąże po stratach, mam nadzieję, że w 2 trymestrze będzie lepiej, zwłaszcza jak zacznę czuć ruchy.
Dorrotaaa lubi tę wiadomość
-
TuRuda wrote:Wszystkim dziewczynom co widziały dzisiaj serduszka serdeczne gratulacje Ja mam prenatalne 19.11 czyli równo za 2 tygodnie. Na razie jestem spokojna jak co 2 tygodnie podglądam dzidziusia, bo jakbym dłużej miała czekać pomiędzy wizytami to bym się pewnie niecierpliwiła. Kalendarz belly mnie poinformował, że za tydzień mija u mnie największe ryzyko poronienia, także już czekam jak na szpilkach, bo chciałabym się już bardziej cieszyć ciążą i mniej martwić o tego maluszka, mimo że już 3 razy widziałam jak mu pikało serduszko. Ciężkie są ciąże po stratach, mam nadzieję, że w 2 trymestrze będzie lepiej, zwłaszcza jak zacznę czuć ruchy.
Ja bym zbankrutowała jakbym co dwa tyg chodziła podglądać malucha 🙊🙊
Już myślałam aby do drugiego lekarza chodzić na NFZ ale stwierdziłam,że już nie będę kombinować...muszą mi wystarczyć wizyty co 3,5 tyg ale teraz już przy najblizszej to umowie się do max 3 tyg 😆😆
Oj tak ,tak naprawdę odetchniemy jak bedziemy czuć ruchy maluchów ale też tak nie do końca bo jak będą spać to już będą nerwy bo nie czuć 😂
Ja pamiętam z synkiem ,że jak za długo nie czułam go to jak męczyłam brzuch że wściekły później kopał za dwóch także pewnie sobie słodko spał a matka budziła bo czemu to dać dziecku spać 🤣🤣Dorrotaaa lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Rozumiem Cię doskonale, ja na szczęście mam pakiet w medicoverze i za badania i większość wizyt nie płacę. Chodzę tylko dodatkowo do mojego specjalisty spoza medicoveru gin-endo, który wyprowadził mnie z problemów hormonalnych, on oficjalnie prowadzi ciążę i będzie mi robił prenatalne, także te wizyty u niego nie są aż tak częste. A nie byłam w stanie zaufać tak w pełni żadnemu lekarzowi w medicoverze, żeby tam w 100% prowadzić ciążę. Wiem, że często dziewczyny chodzą hybrydowo, czyli część na nfz a część prywatnie żeby ciąć koszty.