X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2022
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TuRuda wrote:
    Rozumiem Cię doskonale, ja na szczęście mam pakiet w medicoverze i za badania i większość wizyt nie płacę. Chodzę tylko dodatkowo do mojego specjalisty spoza medicoveru gin-endo, który wyprowadził mnie z problemów hormonalnych, on oficjalnie prowadzi ciążę i będzie mi robił prenatalne, także te wizyty u niego nie są aż tak częste. A nie byłam w stanie zaufać tak w pełni żadnemu lekarzowi w medicoverze, żeby tam w 100% prowadzić ciążę. Wiem, że często dziewczyny chodzą hybrydowo, czyli część na nfz a część prywatnie żeby ciąć koszty.

No właśnie słyszałam o tym hybrydowym chodzeniu , ale obawiam się ,że jak tak zacznę chodzić to lekarz prywatny już będzie miał zupełnie inne podejście a tu mam głowę spokojna i wiem ,że jak coś by się działo to jadę do Niego i pomoże, ewentualnie w szpitalu też pewnie inaczej by patrzył ( to znaczy ja mam nadzieję że tak by było ,chociaż w pierwszej ciąży to nie odczułam tego że chodziłam całą ciążę prywatnie bo przy porodzie go nie było ,ale z drugiej strony nie zadzwoniłam że rodzę bo nie było jak 😆) bo przecież już np badania bym robiła na NFZ więc wiedziałby ,że chodzę też gdzie indziej🤔
    To On by wiedział ,że chodzę do drugiego . Po za tym to mój jedyny lekarz i nie wiem czy bym dobrze się czuła przy następnym ja to tych ginekologów to zawsze jak zło konieczne 😂
    Z innej znowu strony zamiaruje rodzić w prywatnym szpitalu więc On i tak za dużo nie pomoze ...yhh ciężki to temat .
    Myślę ,że już nie będę komplikować i zostanę tak jak jest .
    Aczkolwiek w tym tyg jadę na badania i pewnie jak zobaczę jaka wyjdzie sumka to pewnie zacznę myslec inaczej 😆
    To chore jest że odprowadzamy składki a za wszystko trzeba płacić aby człowiek czuł się pewniejszy ....

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze objawy doszło coś ?
    Ja zauważyłam,że włosy mi się zaczęły mega szybko przetłuszczac ( przed ciążą myłam głowę raz na tydzień, teraz co trzy dni to max )
    Ale najlepsze jest to ,że co ogole nogi to zaraz znowu muszę golić ! No normalnie tego to nie słyszałam 🤣🤣

A no i oczywiście łażę dalej ciągle głodna to to od tygodnia jakoś bez zmian 😆😆
    Jak śniadań nie byłam w stanie jeść to teraz otworze oczy i myślę to tu chapnąć 😆😆
    Przez chwilę to pomyślałam ,że jeśli tak zostanie to cukrzyca ciążowa tylko mnie wybawi od dodatkowych kg 🤦🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 16:25

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja zauważyłam,że włosy mi się zaczęły mega szybko przetłuszczac ( przed ciążą myłam głowę raz na tydzień, teraz co trzy dni to max )
    Ale najlepsze jest to ,że co ogole nogi to zaraz znowu muszę golić ! No normalnie tego to nie słyszałam 🤣🤣

Jak śniadań nie byłam w stanie jeść to teraz otworze oczy i myślę to tu chapnąć 😆😆
    Przez chwilę to pomyślałam ,że jeśli tak zostanie to cukrzyca ciążowa tylko mnie wybawi od dodatkowych kg 🤦🤦

2-3 dni temu przeszły mi objawy (ból brzucha, skurcze i kłucie) oprócz zmęczenia i częstszego wypróżniania ^^' Trochę się martwię, ale staram się myśleć pozytywnie, podobno tak może się zdarzyć. Ale ja dopiero zaczynam 6 tydzień według USG.

👧 07.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    2-3 dni temu przeszły mi objawy (ból brzucha, skurcze i kłucie) oprócz zmęczenia i częstszego wypróżniania ^^' Trochę się martwię, ale staram się myśleć pozytywnie, podobno tak może się zdarzyć. Ale ja dopiero zaczynam 6 tydzień według USG.

Mi też te objawy przeszły , brzuch nie boli nie kłuje .
    Ale zostały mdłości i czuję piersi przy dotyku . Zmęczenie zostało ogromne , latam siku też bardzo często ,najgorzej w nocy bo ciagle mam uczucie ,że muszę już do łazienki ..
    U mnie to się wymioty rozkręciły w połowie 6 tyg.

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli brzuch, ale teraz inaczej, jak złapie mnie ból i popuszcza to czuję jakby mi rozpulchniało/puchnął dół brzucha - takie dziwne, też tak macie?
    Poza tym zmęczenie, nie mogę się skupić w pracy i ciągle jestem głodna, a też nie byłam fanką śniadań :)

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Mi też te objawy przeszły , brzuch nie boli nie kłuje .
    Ale zostały mdłości i czuję piersi przy dotyku . Zmęczenie zostało ogromne , latam siku też bardzo często ,najgorzej w nocy bo ciagle mam uczucie ,że muszę już do łazienki ..
    U mnie to się wymioty rozkręciły w połowie 6 tyg.

Też mam twarde i tkliwe piersi przy dotyku :D Przynajmniej tyle, ale biorę Duphaston i nie wiem, czy to nie kwestia leku.

👧 07.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Też mam twarde i tkliwe piersi przy dotyku :D Przynajmniej tyle, ale biorę Duphaston i nie wiem, czy to nie kwestia leku.

A widzisz możliwe ,ja też jestem na duphastonie 🙂
    A może dzidzia będzie taka grzeczna ,że nie będzie Cię męczyć ,tego życzę 🙂

Daisy___ lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Mnie boli brzuch, ale teraz inaczej, jak złapie mnie ból i popuszcza to czuję jakby mi rozpulchniało/puchnął dół brzucha - takie dziwne, też tak macie?
    Poza tym zmęczenie, nie mogę się skupić w pracy i ciągle jestem głodna, a też nie byłam fanką śniadań :)

Z tym brzuchem na razy miałam podobnie 🤔
    Najczęściej wieczorem jak już się położyłam . Teraz od kilku dni jest spokój , nieraz tylko poczuje brzucho jak za szybko wstanę ale to już wcześniej miałam i nawet chyba coś wspominałam tu na forum 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    A widzisz możliwe ,ja też jestem na duphastonie 🙂
    A może dzidzia będzie taka grzeczna ,że nie będzie Cię męczyć ,tego życzę 🙂

Z drugiej strony - twarde piersi miałam i przed braniem leku 🙊

Tak swoją drogą, znajoma ma mdłości teraz, w 12-13 tygodniu, kto wie, może ten objaw mi się pojawi później - albo w ogóle 😁

👧 07.2022
  • Alimama Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:

Ja też ciągle głodna a jak nie zjem to mam takie mdlości że nie mam sily wstać z łóżka. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych zachcianek a teraz jadłabym tylko słone albo ostre. Za to slodkich rzeczy nie tykam. Chociaż ogólnie jestem na L4 przez te krwawienia i całymi dniami tylko leżę (i w międzyczasie gotuję żeby nie zaglodzić trzylatki) i nie mam siły na nic.

Alicja 👶 2019
    OM 20.09
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Poczytuje forum już id kilku tygodni, w poprzedniej ciąży cały czas podczytywałam i nie miałam odwagi dołączyć. Chyba głównie przez Naszą trudna historie. Jestem aktualnie 7+4 wg OM, dzisiaj na wizycie slyszalam serduszko. Staraliśmy się z mężem o drugie dziecko i aż sami byliśmy w szoku, że się nam udało, bo tak jak wspomniałam droga do bycia rodzicami za nami długa i trudna.
    W domu mam 13 miesięczna córcię. Czuję się gorzej niż w poprzedniej ciąży, cierpię na niepowsciagliwe wymioty, zwracam wszystko od wody po jakikolwiek pokarm, a na dodatek teraz już nie mam praktycznie apetytu. Lecę z wagi, pije na siłę elektrolity ale skierowanie do szpitala już mam, jeżeli nie będę w stanie nadal nic jesc, pić. Zmęczenie ogromne, ledwo pcham dzień, zimno mi. Najgorzej że mam leki do zażywanie i zastrzyki. Jak zwrócę leki, to męczarnia od nowa.

Ale najważniejsze że bije serduszko!
    Przyjmiecie mnie? :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, czuj się jak u siebie :)
    Nie zazdroszczę tych wymiotów... musisz być wykończona, a jeszcze taki maluch w domu.

21.06.2022 Alicja ❤️
    09.2017 pusty pęcherzyk
    Koniec leczenia…
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów to mi część przeszła, część przeszła i wróciła- generalnie jestem cały czas głodna, jak nie zjem to mnie strasznie mdli, apetyt zaczął dopisywać na odmianę... znowu bóle piersi I czasem podbrzusza, wypadanie włosów na potęgę, na zmianę zaparcia i biegunki i częste zawroty głowy ale bez omdleń.. dodatkowo meczy mnie cały czas (szczególnie nocą) uczucie zatkanego nosa.

Od samego początku ciąży mam też taką dziwną przypadłość- pulsuje mi dół brzucha w rytm mojego tetna. Gdy byłam bardzo szczupła rzeczywiście miałam wyczuwalne tętno na brzuchu, minęło mi to po tym jak przytyłam.
    Od kiedy jestem w ciąży znowu mam tą "dolegliwość", jest ona nawet widoczna jak odkryje brzuch leżąc 😅 zaczęłam się śmiać, że normalnym ludziom sprawdzą się puls na szyi a mi będą sprawdzać po brzuchu czy żyję 🤣🤣
    Miała lub ma któraś z was podobne anomalie? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 18:04

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Co do objawów to mi część przeszła, część przeszła i wróciła- generalnie jestem cały czas głodna, jak nie zjem to mnie strasznie mdli, apetyt zaczął dopisywać na odmianę... znowu bóle piersi I czasem podbrzusza, wypadanie włosów na potęgę, na zmianę zaparcia i biegunki i częste zawroty głowy ale bez omdleń.. dodatkowo meczy mnie cały czas (szczególnie nocą) uczucie zatkanego nosa.

Od samego początku ciąży mam też taką dziwną przypadłość- pulsuje mi dół brzucha w rytm mojego tetna. Gdy byłam bardzo szczupła rzeczywiście miałam wyczuwalne tętno na brzuchu, minęło mi to po tym jak przytyłam.
    Od kiedy jestem w ciąży znowu mam tą "dolegliwość", jest ona nawet widoczna jak odkryje brzuch leżąc 😅 zaczęłam się śmiać, że normalnym ludziom sprawdzą się puls na szyi a mi będą sprawdzać po brzuchu czy żyję 🤣🤣
    Miała lub ma któraś z was podobne anomalie? 😁

Ja mam tak z tym pulsem 😆 ale tylko jak leżę na plecach , kiedyś się śmiałam ,że serce mam w brzuchu 🤣🤣🤣🤣🤣

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Cześć dziewczyny! Poczytuje forum już id kilku tygodni, w poprzedniej ciąży cały czas podczytywałam i nie miałam odwagi dołączyć. Chyba głównie przez Naszą trudna historie. Jestem aktualnie 7+4 wg OM, dzisiaj na wizycie slyszalam serduszko. Staraliśmy się z mężem o drugie dziecko i aż sami byliśmy w szoku, że się nam udało, bo tak jak wspomniałam droga do bycia rodzicami za nami długa i trudna.
    W domu mam 13 miesięczna córcię. Czuję się gorzej niż w poprzedniej ciąży, cierpię na niepowsciagliwe wymioty, zwracam wszystko od wody po jakikolwiek pokarm, a na dodatek teraz już nie mam praktycznie apetytu. Lecę z wagi, pije na siłę elektrolity ale skierowanie do szpitala już mam, jeżeli nie będę w stanie nadal nic jesc, pić. Zmęczenie ogromne, ledwo pcham dzień, zimno mi. Najgorzej że mam leki do zażywanie i zastrzyki. Jak zwrócę leki, to męczarnia od nowa.

Ale najważniejsze że bije serduszko!
    Przyjmiecie mnie? :)

Ojej współczuję z wymiotami 😔😔
    Ja miałam tak jak Ty tylko kilka dni i myślałam ,że zejdę .
    Też miałam jechać do szpitala...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Emi123 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy mnie pamiętacie, ale pisałam wcześniej że miałam nieprawidlowy kształt pęcherzyka ciążowego, później lekarka powiedziała że to puste jajo i już chciała mi dawać skierowanie do szpitala, a dzisiaj byłam na wizycie żeby w sumie potwierdzić że powinnam się zgłosić na wywołanie poronienia a okazało się że jest zarodek z bijącym serduszkiem! Prawie spadłam z fotela jak to zobaczyłam! Lekarz z resztą jak mu opowiedziałam to wszystko to też zaniemówił i 10 razy mi pokazywał serduszko. Co prawda ciąża jest młodsza o tydzień ale na ten moment jest okej. Mam przyjść znowu za dwa tygodni (z OM 7t5d a z USG 6t5d)Spotkalyscie się z tym żeby był tydzień różnicy? Będzie dobrze? Czy to też zły objaw?
    Więc chyba do was wracam, dziewczyny! Trzymajcie kciuki żeby już nic się złego nie wydarzyło i żeby było dobrze do końca ciąży!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 18:34

Dorrotaaa, Lolita, Mango44, TuRuda lubią tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o najbardziej widocznych objawach w tym momencie - wzdęcia . Takie ogromne ,że ojej .
    Mam brzuch w tym momencie jak na ok 5msc 🤦
    I ogólnie jestem spuchnięta , mam nadzieję,że spuchnięta a nie ,że przytylam.
    Okaże się to za 3 tyg jak odstawie duphaston

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi123 wrote:
    Co prawda ciąża jest młodsza o tydzień ale na ten moment jest okej. Mam przyjść znowu za dwa tygodni (z OM 7t5d a z USG 6t5d)Spotkalyscie się z tym żeby był tydzień różnicy? Będzie dobrze? Czy to też zły objaw?
    Więc chyba do was wracam, dziewczyny! Trzymajcie kciuki żeby już nic się złego nie wydarzyło i żeby było dobrze do końca ciąży!
    Gratulacje, ale historia! Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. A pęcherzyk ma teraz dobry kształt i czy się powiększył?

21.06.2022 Alicja ❤️
    09.2017 pusty pęcherzyk
    Koniec leczenia…
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi123 wrote:
    Hej, nie wiem czy mnie pamiętacie, ale pisałam wcześniej że miałam nieprawidlowy kształt pęcherzyka ciążowego, później lekarka powiedziała że to puste jajo i już chciała mi dawać skierowanie do szpitala, a dzisiaj byłam na wizycie żeby w sumie potwierdzić że powinnam się zgłosić na wywołanie poronienia a okazało się że jest zarodek z bijącym serduszkiem! Prawie spadłam z fotela jak to zobaczyłam! Lekarz z resztą jak mu opowiedziałam to wszystko to też zaniemówił i 10 razy mi pokazywał serduszko. Co prawda ciąża jest młodsza o tydzień ale na ten moment jest okej. Mam przyjść znowu za dwa tygodni (z OM 7t5d a z USG 6t5d)Spotkalyscie się z tym żeby był tydzień różnicy? Będzie dobrze? Czy to też zły objaw?

Hej, u mnie jest teraz ponad tydzień różnicy, a przy córce miałam prawie 2 tygodnie. To kwestia późniejszej owulacji po prostu :) gratuluję serduszka ❤️

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Emi123 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk się powiększył, nie jest idealnie okrągły ale na pewno wygląda lepiej niż wcześniej, a lekarz stwierdził że nie z takich pęcherzyków dzieci się rodziły 🙈

TuRuda lubi tę wiadomość

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ