Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziewczyny spałabym cały czas🤭zmęczenie to jedyny objaw który mam
Dzis 10+1 we wtorek wizyta,skierowanie na prenatalne dostane,jak ten czas ucieka😃
Brazowe brudzenie już wiecej sie nie pojawiło 😀😃 to jest chore co dzieję sie u nas w kraju,oby wszystko było dobrze -
Dziś dopiero skojarzyłam czemu nic mi nie smakuje do picia oprócz herbaty 🙊
W każdym soku czuję chemię,taki dziwny posmak 🤢
A znowu soki 100% są za gęste i nie daje rady ich pić . Woda oczywiście nadal na sam widok mi się cofa 🤣🤣
I mdłości znowu się rozkręcają na całego 🙊🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 19:30
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Dziewczyny a ja się nieśmiało zareklamuje z moim startującym biznesem 🤭 Zapraszam was po personalizowane metryki waszych szkrabów:
Facebook: https://www.facebook.com/sketchwithlovepl/
Instagram: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/
Może coś wam się spodoba ❤️Domi93, TuRuda, Dorrotaaa lubią tę wiadomość
-
Mavi wrote:Dziewczyny a ja się nieśmiało zareklamuje z moim startującym biznesem 🤭 Zapraszam was po personalizowane metryki waszych szkrabów:
Facebook: https://www.facebook.com/sketchwithlovepl/
Instagram: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/
Może coś wam się spodoba ❤️
Świetna rzecz do pokoju maluszka ❤️
Mam nadzieję,że znajdę Panią w czerwcu 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Dorrotaaa wrote:Ja dziewczyny spałabym cały czas🤭zmęczenie to jedyny objaw który mam
Dzis 10+1 we wtorek wizyta,skierowanie na prenatalne dostane,jak ten czas ucieka😃
Brazowe brudzenie już wiecej sie nie pojawiło 😀😃 to jest chore co dzieję sie u nas w kraju,oby wszystko było dobrze
Luzik! Ja mam to samo! Przychodzę z pracy i najchętniej leżałabym cały czas w łożku! Na spacery mi się nie chce wychodzić - tragedia! Ale tak zmęczona jestem jakbym nie wiem co robiła..Dorrotaaa lubi tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Domi93 wrote:Dziś dopiero skojarzyłam czemu nic mi nie smakuje do picia oprócz herbaty 🙊
A znowu soki 100% są za gęste i nie daje rady ich pić . Woda oczywiście nadal na sam widok mi się cofa 🤣🤣
Mam dokładnie tak samo! I w ciąży z synem też tak miałam, dlatego obstawiam, że w moim brzuszku znowu mieszka chłopak
-
Ona_89' wrote:Mam dokładnie tak samo! I w ciąży z synem też tak miałam, dlatego obstawiam, że w moim brzuszku znowu mieszka chłopak
Ja z synem takich jajec nie miałam 🤣
A znowu ja mam jakieś przeczucie ,że jest dziewczynka w brzuszku.
W pierwszej ciąży nie miałam pojęcia ,nic nie przeczuwałam 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Hej dziewczyny..ale dzisiaj miałam chwilę zwątpienia. Wiecie co.. Kompletnie mnie nie bolą piersi i nie ma w nich żadnych zmian. W sumie poza tym, że jestem wzdęta, czasem mam mdłości jak dłużej nie jem i jestem mega senna to nic się nie dzieje.
Na dodatek przymierzyłam sukienkę na wesele, którą miałam już na imprezie w sierpniu i jest taka na styk 🙈🙄 a to dopiero początki tak naprawdę.. Jestem z lekka załamana. Chyba w razie w gdyby mi było niewygodnie to wezmę coś na przebranie.. 😱 -
Madlene28 wrote:Hej dziewczyny..ale dzisiaj miałam chwilę zwątpienia. Wiecie co.. Kompletnie mnie nie bolą piersi i nie ma w nich żadnych zmian. W sumie poza tym, że jestem wzdęta, czasem mam mdłości jak dłużej nie jem i jestem mega senna to nic się nie dzieje.
Na dodatek przymierzyłam sukienkę na wesele, którą miałam już na imprezie w sierpniu i jest taka na styk 🙈🙄 a to dopiero początki tak naprawdę.. Jestem z lekka załamana. Chyba w razie w gdyby mi było niewygodnie to wezmę coś na przebranie.. 😱
Wiesz ,z tymi dolegliwościami to nie przejmuj się , podjerzewam,że teraz to już będzie Nas łapać i puszczać 🙂
Ja wczoraj wieczorem już takie nudności ,że prawie odwiedziłam toaletę i myslalam ,że zaczyna się . A dziś wstałam i o dziwo jest ok ,tylko delikatnie muli .
Ja piersi też mam raz tak ,raz tak .
U mnie aby wzdęcia nie odpuszczają ,są praktycznie całą dobę ,
O ubraniach nawet nie mów ... Ja mam to samo ,a właśnie kończę druga kanapkę z nutellą 🙊🙊
Stwierdziłam,że biorę się za siebie a na słodycze pozwolę sobie tylko rano przy okazji śniadania ,w ciągu dnia koniec ,żeby się paliło waliło . Bo będzie naprawdę źle
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Dziś dopiero skojarzyłam czemu nic mi nie smakuje do picia oprócz herbaty 🙊
I mdłości znowu się rozkręcają na całego 🙊🙊
Musisz się chyba pod kroplówkę podłączyć żeby jakiekolwiek płyny przyjmować 🤣Syn 2018
-
Madlene28 wrote:Hej dziewczyny..ale dzisiaj miałam chwilę zwątpienia. Wiecie co.. Kompletnie mnie nie bolą piersi i nie ma w nich żadnych zmian. W sumie poza tym, że jestem wzdęta, czasem mam mdłości jak dłużej nie jem i jestem mega senna to nic się nie dzieje.
Na dodatek przymierzyłam sukienkę na wesele, którą miałam już na imprezie w sierpniu i jest taka na styk 🙈🙄 a to dopiero początki tak naprawdę.. Jestem z lekka załamana. Chyba w razie w gdyby mi było niewygodnie to wezmę coś na przebranie.. 😱
Żebyś sobie nie wykrakała 🤪
Ja 3 dni temu martwiłam się totalnym brakiem objawów, a wczoraj miałam combo ze zdwojoną siłą 😵
Mega ból piersi, mdłości, masakryczne zmęczenie i chyba zaczyna mnie coś krzyż boleć... Pamiętam że z synem nie mogłam głowy nad wanną umyć bo tak bolało 😱Syn 2018
-
Wróciłam do domu. Wszystko jest dobrze zarodek ma 12.2 mm serduszko bije. Plamienia raczej od mięśniaków bo są też podśluzówkowe. Termin porodu wg OM 21 czerwiec, wg USG 24 więc różnica żadna. Cięcie tydzien szybkiej będzie. Kolejna wizyta 6 grudnia, prenatalne 17 grudzień.
Tak więc brak bólu piersi nie zawsze jest złym znakiem tak jak i brązowe plamienia.
Ogólnie ta ciąża jest dla nas ogromnym zaskoczeniem jeżeli mam być szczera jeszcze się oswajam z tym, że będę mama trójki, ale chyba jakoś to będzie. Teraz byle było zdrowe!Mango44, Moni**, legusta, Domi93, Madlene28, Dorrotaaa, TuRuda, Bu, Ona_89', Gosiaczkova lubią tę wiadomość
-
Aannkka świetna wiadomość! 🙂
A ja dziś pojechałam do Lidla ,udało mi się upolować ostatnia parę legginsów w rozmiarze jeszcze s , a noszę m i mam nadzieję,że będą dobre 😃
I kalafior w promocji także teraz głąbów mi nie braknie , chyba z nich aż sałatkę zrobię ze szczęścia 🤣🤣🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Dziewczyny a ja mam w tej chwili tak, że mdłości nie pozwalają mi nic zjeść. Ostatnio jak sie zaczynały to przegryzalam cos i przechodziły a teraz jak zbliżam się do lodówki to jeszcze bardziej chce mi się wymiotować i mam ścisk. A już jak coś wmuszę to wcale nie mijają. Czy to normalne?Alicja 👶 2019
OM 20.09 -
Alimama, Kurcze wiem jak się czujesz. Tak, jak pisałam w swoim pierwszym poście, ja się borykam z niepowsciagliwymi wymiotami, więc doskonale wiem jak to może męczyć. Ja aktualnie, głównie leżę, zatrudniliśmy na parę godzin nianie, bo nie jestem w stanie zajmować się mała, a mąż już był na wolnym i prowadzi własną firmę, więc nie da rady zajmować się dzieckiem, bo wtedy nie ma dochodu.
Ja ledwo co jem i pije, zmuszam się rano, popołudniu choćby nie wiem co, nic nie pomaga i nawet wodę zwracam, miałam już taka akcje godzinę temu. Wyglądam jakbym była poważnie chora. Przy pobieraniu krwi na badania prawie zeszłam, więc położyli mni i było ciężko, naprawdę.
Jeżeli mogę coś doradzić, to o dziwo wchodzi mi słodkie winogrono, bez pestek. Zwracam ale tylko część, a tak sobie myślę że ma sporo cukru, więc glukoza w organizmie się podnosi. Przez te wymioty i brak apetytu, jest mi ciągle zimno. Wiem jedno, najgorszy był dla mnie pierwszy trymestr, więc trzymam się tej myśli. Oby tylko dzidzia zdrowo rosła
Trzymam za wszystkie kciuki, żebyśmy w czerwcu dzieliły się wzajemnie radością!
-
Gratuluję udanych wizyt ❤
Ja idę dziś na pierwsze USG,wg moich wyliczeń to będzie 5+5 tc. Prośba o kciuki 🙏
W ogóle to non stop jest mi zimno, nie mogę się zagrzać pomimo, że siedzę w bluzie pod kocem a w pokoju mam 23 stopnie. W poprzedniej ciąży z kolei było mi wciąż gorąco, zimą spałam na kołdrze a po mieszkaniu latałam w podkoszulku. Ciekawe, czy w takim razie trafi się nam dziewczynka?Moja przyjaciółka na początku ciąży też chodziła taka spicniała i teraz czeka na córeczkę ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 14:57
-
Dziewczyny które mają wiecej niż jedną pociechę 😃
Jak wasze brzuszki w drugiej ciąży ?
Kurcze u mnie to wzdęcia wzdęciami ,ale jutro dopiero zaczynam 10tc a mi już brzucho odstaje ... Z synkiem brzuszek dopiero było widać w 5msc a tu w 3 ???
Taka różnica 🙊
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔