X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2022
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2022

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Hej, dzień dobry. Ja też byłam dzisiaj w labo i prawie zeszłam jak usłyszałam, że mam zapłacić dokładnie 278 zł.. Masakra. Ciąża to zdecydowanie nie jest stan dla biedaków 😂 Potem jeszcze zabulilam na koszulę dla syna, bo mi się przypomniało, że już że wszystkich wyrósł no i tak prawie 4 stówki pękły.. Potem spożywka i pozamiatane.. Samopoczucie u mnie dobre, więc humor średni

Nic nie mów nawet,ja zostawiłam 220 także trochę mniej 🤣 ale w piątek idę oglądać malucha także kolejne 200zl dojdzie recepta na dupka i dochodzi znowu 130zl a no i witaminy. Oj wesoło jest ...i weź teraz człowieku nie miej 🤦🤦

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Też tak mam...

Ja dziś byłam nieplanowano na wizycie, ponieważ od ndz mam bóle brzucha, miałam dużo stresu i wczoraj pojawiły się plamienia występujące przez cały dzień.
    Na szczęście wszystko gra, wg om 6+5, ale wg USG zarodek znowu jest większy i dziś 7+3, ma ponad 13 mm ❤️
    Dostałam profilaktycznie duphaston i mam odpoczywać. Z tym drugim to ciężko... Ale staram się.

Super, że wszystko dobrze z maluszkiem :) ja mam jakieś złe przeczucia i nawet moja mama mi powiedziała, że mam cycki jak bym w ogóle w ciąży nie była. Teraz to już w ogóle mam wątpliwości czy się rozwija..

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Alano Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze dzisiaj dzień labo.
    U mnie też, ale tam gdzie chodzę na szczęście ciężarnym pobierają w innym gabinecie, to zazwyczaj jest bez kolejki i nikomu się nie trzeba tłumaczyć.
    Trzymam kciuki wszystkim za dobre wyniki :)

Domi93 lubi tę wiadomość

oar8hgqshs4niyt3.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Super, że wszystko dobrze z maluszkiem :) ja mam jakieś złe przeczucia i nawet moja mama mi powiedziała, że mam cycki jak bym w ogóle w ciąży nie była. Teraz to już w ogóle mam wątpliwości czy się rozwija..

Przestań nawet tak myślec, jest wiele ciąż bezobjawowych i być może masz aż tyle szczęścia 🙂
    Ale pamiętaj,że wszystko moze się jeszcze zmienić , dlatego lepiej nie narzekaj 🙂

Madlene28 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alano wrote:
    Widzę, ze dzisiaj dzień labo.
    U mnie też, ale tam gdzie chodzę na szczęście ciężarnym pobierają w innym gabinecie, to zazwyczaj jest bez kolejki i nikomu się nie trzeba tłumaczyć.
    Trzymam kciuki wszystkim za dobre wyniki :)

I tak powinno być wszędzie...byłaby to ogromna wygoda dla kobiet w ciąży .
    A tu właśnie człowiek idzie i się tłumaczy bo co zrobić , później spojrzenia ludzi .... 🤦

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Dorrotaaa Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Ale mega zazdro ☺️ ja dopiero 18ego mam wizytę i strasznie mi się już dłuży. Dobrze, że w czwartek to wesele to jakoś zleci.. Weekend pewnie również jeszcze pod znakiem imprezy. A potem byle do czwartku. O której masz wizytę?
    Już po wizycie😃okruszek rośnie wszystko dobrze,dostalam skierowanie na prenatalne jutro się zapiszę na za 2-3tygodnie

Mango44, Madlene28, Domi93, Moni**, TuRuda lubią tę wiadomość

• Mango44 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorrotaaa wrote:
    Już po wizycie😃okruszek rośnie wszystko dobrze,dostalam skierowanie na prenatalne jutro się zapiszę na za 2-3tygodnie
    Super ❤️❤️❤️

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wydajecie kasy na te badania... Masakra jakaś... Dlatego ja chodzę na NFZ 🙈

A tak serio, w moim mieście jest taki paradoks, że na NFZ są dużo lepsi lekarze niż prywatnie 😁👍

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety bardzo trudno znaleźć lekarza, który przyjmuje na NFZ.. Porażka jakaś. Wiem, wiem.. Trzecia ciąża, a ja panikuję jak przy pierwszej. To chyba nigdy nie przechodzi, niezależnie od ilości dzieci. 😂🙈

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prywatnie zupełnie inne podejście... Na NFZ myślę ,że znalazłbym ale prywatnie chodzę z wyboru.
    Madlene28 to chyba nie panika 🙂
    Ja po prostu nie wiem czemu czuję się bezpieczniej jak idę prywatnie , ogólnie na NFZ to boje się chodzić 😆
    Tłumaczę sobie to tym ,że przecież w ciąży nie jest się przez całe życie ... Także idzie przeżyć 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę raz do roku na NFZ do najlepszego lekarza w mieście i tak się stało, że moja coroczna wizyta kontrolna okazała się pierwszą wizytą ciążową :D

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona89 chyba jesteś urodzona pod szczęśliwą gwiazdą ☺️

Domi, miałam na myśli raczej to, że wciąż niepokoi mnie niedobór objawów :D Chociaż prawda jest taka, że przy mojej ruchliwej dwójeczce nie mam czasu na skupianie się na objawach.. Może to jest powodem ich braku. Ten na górze wie, że muszę ogarniać 😂

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny nie wiem kiedy ostatnio tu pisałam 🤦🏻‍♀️ Przeczytałam wszystko, jestem na bieżąco ale lekko mi serce pękło na niektóre wiadomości 😞 oby już takich nie było. Reszcie dziewczyn gratuluje pozytywnych wizyt 😍
    U nas ostatnie 2 tygodnie to był domowy szpital. Syn z jakims bliżej nieokreślonym wirusem (rodzinna powiedziała ze to mogło być wszystko 🤦🏻‍♀️). Ja kończę antybiotyk na zapalenie zatok a mąż do dzisiaj nie słyszy na uszy 🙄.
    Do tego wszystkiego oczywiście moje mdłości to przeorały nas te tygodnie niesamowicie… 2 tygodnie temu myślałam ze mi mdłości przechodzą bo takie 3 dni miałam lepsze a tu taki uj… do dzisiaj są i znowu się nasilają. W piątek idę na kolejna wizytę do ginekologa a prenatalne umówione na 22.
    U mnie w mieście jest chyba 2 lekarzy którzy przyjmują na NFZ a nawet nie wiem jacy są bo nie znam nikogo kto do nich chodzi/ chodził 😂

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Ona89 chyba jesteś urodzona pod szczęśliwą gwiazdą ☺️

Domi, miałam na myśli raczej to, że wciąż niepokoi mnie niedobór objawów :D Chociaż prawda jest taka, że przy mojej ruchliwej dwójeczce nie mam czasu na skupianie się na objawach.. Może to jest powodem ich braku. Ten na górze wie, że muszę ogarniać 😂

Kurcze szkoda ,że u mnie nie wpadl na to ,ze też mam robotę 🤣🤣
    Dziś poległam ...głowa boli tak,że mi ją rozsadzi zaraz ., wzdęcia takie ,że aż brzuch boli i jeszcze cycki dziś doskwierają ,mało tego mdłości tak samo ,dobrze ,że syn wyrozumiały .... W domu nic nie zrobione , tylko uprasowalam małemu koszule na jutro . Kładę się spać ,mam nadzieję,że rano będzie lepiej ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 20:07

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rzadko się odzywam ale czytam regularnie 😊
    U mnie też były słabsze objawy i mega się cieszyłam.. a o wczoraj znowu tragedia 😔
    Leciałam dziś do kibla po 3 łyżkach barszczu 🤢🤮

Wizytę mam dopiero na 19.11, więc trochę już mam stresa, że taka przerwa...
    A w dodatku jutro idę na test obciążenia glukozą 😔🤢
    Proszę trzymajcie mocno ✊ bym nie zwymuotowała glukozy oraz by jednak jakimś cudem wyszedł dobrze.

Dorrotaaa lubi tę wiadomość

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Dziewczyny, rzadko się odzywam ale czytam regularnie 😊
    U mnie też były słabsze objawy i mega się cieszyłam.. a o wczoraj znowu tragedia 😔
    Leciałam dziś do kibla po 3 łyżkach barszczu 🤢🤮

Wizytę mam dopiero na 19.11, więc trochę już mam stresa, że taka przerwa...
    A w dodatku jutro idę na test obciążenia glukozą 😔🤢
    Proszę trzymajcie mocno ✊ bym nie zwymuotowała glukozy oraz by jednak jakimś cudem wyszedł dobrze.

✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼
    Trzymam mocno kciuki bo moja ginekolog tez chce mnie wysłać ale odwlekam jak mogę bo wiem ze nie dam rady tego wypić 😢
    Jedyne co mogę ci polecić to dolanie soku z cytryny. Ja tak w poprzedniej ciąży zrobiłam. To było odrobinkę lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 20:25

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • TuRuda Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upewnij się u położnych czy Ci pozwolą dolać cytrynę, bo ogólnie ona zaburza wyniki krzywej i większość pielęgniarek nie pozwala jej dodawać.

Mamma-mia lubi tę wiadomość

f2w3xm5e9k2qgzsv.png

• TuRuda Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne za niecałe 2 tygodnie i już się doczekać nie mogę. A dodatkowo kalendarz belly mnie poinformował, że za 2 dni mija największe ryzyko utraty ciąży, także czekam na ten dzień jak na zbawienie. Wiem, że jeszcze trochę rzeczy się może zdarzyć do końca 12tc, ale jakoś mnie ten kalendarz belly pocieszył, że za 2 dni jeśli nic się złego nie dzieje to mogę trochę bardziej odetchnąć. A po prenatalnych jak w ogóle będzie ok to zacznę się na poważnie cieszyć i może trochę zacznę ogarniać jakieś artykuły czy inne wiadomości dotyczące opieki nad noworodkami. Bo ciągle to odkładałam w czasie, bo nie chciałam się potem rozczarować, aż tak mocno.

Mango44, Dorrotaaa lubią tę wiadomość

f2w3xm5e9k2qgzsv.png

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango44 wrote:
    Ale wydajecie kasy na te badania... Masakra jakaś... Dlatego ja chodzę na NFZ 🙈

A tak serio, w moim mieście jest taki paradoks, że na NFZ są dużo lepsi lekarze niż prywatnie 😁👍
    Ja na badania wydaje całe 0 zł ;)
    Chodzę z luxmedu. Place 70 zł/miesiac za pełną usługę, a korzystam z wielu specjalistów i sama decyduje kiedy mam wizyty. W ciągu ostatniego miesiąca byłam już u internisty, na usg piersi, u chirurga, 2x u ginekologa, robiłam badania ze skierowania od nich i teraz w pt też mam ich całą masę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 06:46

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TuRuda wrote:
    Upewnij się u położnych czy Ci pozwolą dolać cytrynę, bo ogólnie ona zaburza wyniki krzywej i większość pielęgniarek nie pozwala jej dodawać.
    Dokładnie. Nie powinno się tego robić.
    Można kupić w aptece cytrynowa glukozę po prostu.

age.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ