Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co suplementujecie w 2 trymestrze?

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:

Ja tylko femibion 2, według mojego lekarza nic więcej nie trzeba (jesli z krwi nie wychodzą niedobory), ale dziewczyny często biorą oddzielnie magnez, kwasy, etc.

Riptide lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregna plus i osobno pregna dha

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregne plus i magnez

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Ja biorę z health labs little me 2 trymestr, plus osobno biorę omega 3 i magnez i ja też biorę probiotyk, bo już wcześniej miałam problem z jelitami lactinova mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 12:00

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Ja biorę Prenatal Duo (ale tak sama włączyłam, bo wcześniej miałam zalecenia brać prenatal uno), wit d3, magnez, kwas foliowy (folian bo ze wzg na moje mutacje nie mogę zwykłego), probiotyk i czosnek w kapsułkach (biorę od zawsze ze względu na wcześniejsze złe posiewy).

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Prenatal DUO oraz magnez.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 14:23

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:

Pueria Duo, dodatkowo magnez w razie potrzeby oraz wit d i c ze względu na zalecenia lekarza. D, ponieważ jestem chorowita, a C, ponieważ miałam te problemy z zapaleniem pęcherza. Od kiedy piję sok z żurawiny 100% codziennie 4 łyżki + wit C w leku i dużo wody, to wszystko jest super. Biorę też nadal progesteron. Wczoraj miałam zdziwko w aptece, dostałam receptę na 45 tabletek, bo przez 3 tygodnie mam brać do kolejnej wizyty. Lekarz napisał dawkowanie „2x” a nie „2x1”, więc pani nie wydała mi 45 tabletek tylko 30, bo tylko tyle mogła :( mówiłam, że jestem w ciąży i jest mi to niezbędne, była nieugięta. Kazala dzwonić do lekarza lub ewentualnie przyjść jak się skończy po receptę farmaceutyczną. W czwartek mam wizytę u ginekologa w luxmedzie, liczę, że on mi wypisze na nowo receptę :/ Mój prowadzący wraca 04.01 i wtedy mam wizytę u niego.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Pueria Duo, dodatkowo magnez w razie potrzeby oraz wit d i c ze względu na zalecenia lekarza. D, ponieważ jestem chorowita, a C, ponieważ miałam te problemy z zapaleniem pęcherza. Od kiedy piję sok z żurawiny 100% codziennie 4 łyżki + wit C w leku i dużo wody, to wszystko jest super. Biorę też nadal progesteron. Wczoraj miałam zdziwko w aptece, dostałam receptę na 45 tabletek, bo przez 3 tygodnie mam brać do kolejnej wizyty. Lekarz napisał dawkowanie „2x” a nie „2x1”, więc pani nie wydała mi 45 tabletek tylko 30, bo tylko tyle mogła :( mówiłam, że jestem w ciąży i jest mi to niezbędne, była nieugięta. Kazala dzwonić do lekarza lub ewentualnie przyjść jak się skończy po receptę farmaceutyczną. W czwartek mam wizytę u ginekologa w luxmedzie, liczę, że on mi wypisze na nowo receptę :/ Mój prowadzący wraca 04.01 i wtedy mam wizytę u niego.

O kurcze, no tak to jest czasem się im pomyli :( no niestety też farmaceuta nie może chyba wydać ci więcej niż na recepcie, to jednak wszystko w systemach teraz mają i muszą się rozliczać z tego. Ale na pewno ten lekarz ci wypisze nową receptę, mogłaś spróbować też na teleporadzie chociaż nie wiem czy zwykły internista chciałby wypisywać ten progesteron, ciekawe w sumie.

preg.png

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Jak mi się skończył duphaston to właśnie w Luxmedzie mi przepisała lekarka, także nie powinno być z tym problemu. A ja dziewczyny jestem przeziębiona, mimo, że staram się dbac o siebie. Mam straszny katar i pęka mi głowa. Wzielam rano paracetamol, ale nie pomógł, więc nie będę więcej brać. Zrobiłam sobie inhalacje i mam prenalen katar i jest trochę lepiej. Właśnie wjechał rosół i mam dzisiaj dzień w łóżku. Na szczęście nie mam gorączki.

Katarzyna439, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

age.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pueria Duo. Po ostatniej wizycie duphaston już mam odstawiony, ale właśnie muszę skonsultować na wizycię kwestię magnezu, bo mi powieka zaczęła drgać, także przypuszczam, że to niedobór. W środę mam wizytę w LuxMed to się upewnię.
    Rajstopy ciążowe kupuję właśnie z Gatty, akurat dzisiaj zamawiałam na allegro, żeby na święta dotarły. Oczywiście na ostatnią chwilę mi się przypomniało, ale normalne już by mnie cisnęły w brzuch na 100%.

Kaktusowa zdrówka! Teraz o choroby niestety nie trudno, tyle tego wszystkiego panuje... :/

Kaktusowa, Riptide lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś za to mam jakiś przypływ energii, wysprzątałam cały dom łącznie z łazienkami, zrobiłam dobry obiad, nawet choinkę wyciągnęłam i teraz zaczynam odpoczynek. Muszę pamiętać o piciu wody bo zawsze miałam z tym problem, a teraz nie mogę tego pomijać. Tak mnie uspokoiła ta wizyta która miałam w poniedziałek, że wszystkie moje schizy odeszły. Jestem jakaś taka spokojna i pozytywnie patrze w przyszłość. Na pewno pomogło w tym usg, które jeszcze nie było tym prenatalnym ale lekarz już mógł stwierdzić że przezierność karkowa jest ok, kośc nosowa również, więc to dodało mi nadziei i spokoju. Moja podejrzana wydzielina również od prawie 2 tygodni nie wróciła, także bardzo się cieszę. Oby tak już zostało do końca ciąży. 😍😍😍😍

Saimi, Katarzyna439 lubią tę wiadomość

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja biorę Pueria Duo. Po ostatniej wizycie duphaston już mam odstawiony, ale właśnie muszę skonsultować na wizycię kwestię magnezu, bo mi powieka zaczęła drgać, także przypuszczam, że to niedobór. W środę mam wizytę w LuxMed to się upewnię.
    Rajstopy ciążowe kupuję właśnie z Gatty, akurat dzisiaj zamawiałam na allegro, żeby na święta dotarły. Oczywiście na ostatnią chwilę mi się przypomniało, ale normalne już by mnie cisnęły w brzuch na 100%.

Kaktusowa zdrówka! Teraz o choroby niestety nie trudno, tyle tego wszystkiego panuje... :/

A jak jest z rozmiarówką tych ciążowych? Zamawiasz taki sam rozmiar jak nosiłaś tych normalnych?

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Pueria duo i żelazo.

A jak dziewczyny z dentystą? Leczyłyście? Kontrole? Fluoryzacja? Z tego co kojarzę to się leczy bez znieczulenia a w pierwszej ciąży miałam fluoryzacje ale chyba teraz się nie zdecyduje.

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:

A jak dziewczyny z dentystą? Leczyłyście? Kontrole? Fluoryzacja? Z tego co kojarzę to się leczy bez znieczulenia a w pierwszej ciąży miałam fluoryzacje ale chyba teraz się nie zdecyduje.

Ja byłam jakoś 3 tygodnie temu na higienizacji, ściągała mi kamień itp, no i mam do zrobienia 2 zęby, ale dopiero w 2 trymestrze mi kazała przyjsc, więc akurat po Świętach:)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 14:23

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:

Ja byłam miesiąc przed zajściem w ciążę na higiniezacji więc może pójdę w 3 trymestrze ew na kontrolę. Co do zębów ja przed ciążą małe dziurki bez znieczulenia robiłam i moim zdaniem da się przeżyć, tzn każdy na pewno ma inny próg bólu, ale to boli tylko przez chwile jak jest mały ubytek więc nie ma też tragedii takiej, a lepiej w ciąży mieć zęby wyleczone, bo bakterie z próchnicy mogą szkodzić dziecku.

preg.png

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Jak mi się skończył duphaston to właśnie w Luxmedzie mi przepisała lekarka, także nie powinno być z tym problemu. A ja dziewczyny jestem przeziębiona, mimo, że staram się dbac o siebie. Mam straszny katar i pęka mi głowa. Wzielam rano paracetamol, ale nie pomógł, więc nie będę więcej brać. Zrobiłam sobie inhalacje i mam prenalen katar i jest trochę lepiej. Właśnie wjechał rosół i mam dzisiaj dzień w łóżku. Na szczęście nie mam gorączki.

Na takie przeziębieniowe tematy ja robiłam herbatę z miodem, sokiem malinowym, cytryna, gozdziki i cynamon. Pomagało i na zatoki i na ogólne samopoczucie. Paracetamol tez brałam, w sumie przez cały pierwszy trymestr pewnie z 10 tabletek, bo miałam migreny albo ból zatok właśnie i łudziłam się, ze w końcu pomoże (nie pomagało).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 17:04

Kaktusowa lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    A jak jest z rozmiarówką tych ciążowych? Zamawiasz taki sam rozmiar jak nosiłaś tych normalnych?

Taak, standardowy rozmiar, który noszę normalnych

Do dentysty idę właśnie we wtorek, bo w tym roku nawet na kontroli nie byłam. Ciągle coś i wcale o tym nie myślałam...

Domi_95 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ