Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Riptide wrote:Dziewczyny, co suplementujecie w 2 trymestrze?
Ja tylko femibion 2, według mojego lekarza nic więcej nie trzeba (jesli z krwi nie wychodzą niedobory), ale dziewczyny często biorą oddzielnie magnez, kwasy, etc.Riptide lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 12:00
Riptide lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Ja biorę Prenatal Duo (ale tak sama włączyłam, bo wcześniej miałam zalecenia brać prenatal uno), wit d3, magnez, kwas foliowy (folian bo ze wzg na moje mutacje nie mogę zwykłego), probiotyk i czosnek w kapsułkach (biorę od zawsze ze względu na wcześniejsze złe posiewy).Riptide lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓
-
Riptide lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pueria Duo, dodatkowo magnez w razie potrzeby oraz wit d i c ze względu na zalecenia lekarza. D, ponieważ jestem chorowita, a C, ponieważ miałam te problemy z zapaleniem pęcherza. Od kiedy piję sok z żurawiny 100% codziennie 4 łyżki + wit C w leku i dużo wody, to wszystko jest super. Biorę też nadal progesteron. Wczoraj miałam zdziwko w aptece, dostałam receptę na 45 tabletek, bo przez 3 tygodnie mam brać do kolejnej wizyty. Lekarz napisał dawkowanie „2x” a nie „2x1”, więc pani nie wydała mi 45 tabletek tylko 30, bo tylko tyle mogła mówiłam, że jestem w ciąży i jest mi to niezbędne, była nieugięta. Kazala dzwonić do lekarza lub ewentualnie przyjść jak się skończy po receptę farmaceutyczną. W czwartek mam wizytę u ginekologa w luxmedzie, liczę, że on mi wypisze na nowo receptę Mój prowadzący wraca 04.01 i wtedy mam wizytę u niego.Riptide lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Pueria Duo, dodatkowo magnez w razie potrzeby oraz wit d i c ze względu na zalecenia lekarza. D, ponieważ jestem chorowita, a C, ponieważ miałam te problemy z zapaleniem pęcherza. Od kiedy piję sok z żurawiny 100% codziennie 4 łyżki + wit C w leku i dużo wody, to wszystko jest super. Biorę też nadal progesteron. Wczoraj miałam zdziwko w aptece, dostałam receptę na 45 tabletek, bo przez 3 tygodnie mam brać do kolejnej wizyty. Lekarz napisał dawkowanie „2x” a nie „2x1”, więc pani nie wydała mi 45 tabletek tylko 30, bo tylko tyle mogła mówiłam, że jestem w ciąży i jest mi to niezbędne, była nieugięta. Kazala dzwonić do lekarza lub ewentualnie przyjść jak się skończy po receptę farmaceutyczną. W czwartek mam wizytę u ginekologa w luxmedzie, liczę, że on mi wypisze na nowo receptę Mój prowadzący wraca 04.01 i wtedy mam wizytę u niego.
O kurcze, no tak to jest czasem się im pomyli no niestety też farmaceuta nie może chyba wydać ci więcej niż na recepcie, to jednak wszystko w systemach teraz mają i muszą się rozliczać z tego. Ale na pewno ten lekarz ci wypisze nową receptę, mogłaś spróbować też na teleporadzie chociaż nie wiem czy zwykły internista chciałby wypisywać ten progesteron, ciekawe w sumie.
-
Nowa_Ola wrote:Pueria Duo, dodatkowo magnez w razie potrzeby oraz wit d i c ze względu na zalecenia lekarza. D, ponieważ jestem chorowita, a C, ponieważ miałam te problemy z zapaleniem pęcherza. Od kiedy piję sok z żurawiny 100% codziennie 4 łyżki + wit C w leku i dużo wody, to wszystko jest super. Biorę też nadal progesteron. Wczoraj miałam zdziwko w aptece, dostałam receptę na 45 tabletek, bo przez 3 tygodnie mam brać do kolejnej wizyty. Lekarz napisał dawkowanie „2x” a nie „2x1”, więc pani nie wydała mi 45 tabletek tylko 30, bo tylko tyle mogła mówiłam, że jestem w ciąży i jest mi to niezbędne, była nieugięta. Kazala dzwonić do lekarza lub ewentualnie przyjść jak się skończy po receptę farmaceutyczną. W czwartek mam wizytę u ginekologa w luxmedzie, liczę, że on mi wypisze na nowo receptę Mój prowadzący wraca 04.01 i wtedy mam wizytę u niego.
Jak mi się skończył duphaston to właśnie w Luxmedzie mi przepisała lekarka, także nie powinno być z tym problemu. A ja dziewczyny jestem przeziębiona, mimo, że staram się dbac o siebie. Mam straszny katar i pęka mi głowa. Wzielam rano paracetamol, ale nie pomógł, więc nie będę więcej brać. Zrobiłam sobie inhalacje i mam prenalen katar i jest trochę lepiej. Właśnie wjechał rosół i mam dzisiaj dzień w łóżku. Na szczęście nie mam gorączki.Katarzyna439, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę Pueria Duo. Po ostatniej wizycie duphaston już mam odstawiony, ale właśnie muszę skonsultować na wizycię kwestię magnezu, bo mi powieka zaczęła drgać, także przypuszczam, że to niedobór. W środę mam wizytę w LuxMed to się upewnię.
Rajstopy ciążowe kupuję właśnie z Gatty, akurat dzisiaj zamawiałam na allegro, żeby na święta dotarły. Oczywiście na ostatnią chwilę mi się przypomniało, ale normalne już by mnie cisnęły w brzuch na 100%.
Kaktusowa zdrówka! Teraz o choroby niestety nie trudno, tyle tego wszystkiego panuje...Kaktusowa, Riptide lubią tę wiadomość
-
Ja dziś za to mam jakiś przypływ energii, wysprzątałam cały dom łącznie z łazienkami, zrobiłam dobry obiad, nawet choinkę wyciągnęłam i teraz zaczynam odpoczynek. Muszę pamiętać o piciu wody bo zawsze miałam z tym problem, a teraz nie mogę tego pomijać. Tak mnie uspokoiła ta wizyta która miałam w poniedziałek, że wszystkie moje schizy odeszły. Jestem jakaś taka spokojna i pozytywnie patrze w przyszłość. Na pewno pomogło w tym usg, które jeszcze nie było tym prenatalnym ale lekarz już mógł stwierdzić że przezierność karkowa jest ok, kośc nosowa również, więc to dodało mi nadziei i spokoju. Moja podejrzana wydzielina również od prawie 2 tygodni nie wróciła, także bardzo się cieszę. Oby tak już zostało do końca ciąży. 😍😍😍😍
Saimi, Katarzyna439 lubią tę wiadomość
-
Paatka wrote:Ja biorę Pueria Duo. Po ostatniej wizycie duphaston już mam odstawiony, ale właśnie muszę skonsultować na wizycię kwestię magnezu, bo mi powieka zaczęła drgać, także przypuszczam, że to niedobór. W środę mam wizytę w LuxMed to się upewnię.
Rajstopy ciążowe kupuję właśnie z Gatty, akurat dzisiaj zamawiałam na allegro, żeby na święta dotarły. Oczywiście na ostatnią chwilę mi się przypomniało, ale normalne już by mnie cisnęły w brzuch na 100%.
Kaktusowa zdrówka! Teraz o choroby niestety nie trudno, tyle tego wszystkiego panuje...
A jak jest z rozmiarówką tych ciążowych? Zamawiasz taki sam rozmiar jak nosiłaś tych normalnych?👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Kasia1988 wrote:Ja też biorę Pueria duo i żelazo.
A jak dziewczyny z dentystą? Leczyłyście? Kontrole? Fluoryzacja? Z tego co kojarzę to się leczy bez znieczulenia a w pierwszej ciąży miałam fluoryzacje ale chyba teraz się nie zdecyduje.
Ja byłam jakoś 3 tygodnie temu na higienizacji, ściągała mi kamień itp, no i mam do zrobienia 2 zęby, ale dopiero w 2 trymestrze mi kazała przyjsc, więc akurat po Świętach:) -
nick nieaktualny
-
Kasia1988 wrote:Ja też biorę Pueria duo i żelazo.
A jak dziewczyny z dentystą? Leczyłyście? Kontrole? Fluoryzacja? Z tego co kojarzę to się leczy bez znieczulenia a w pierwszej ciąży miałam fluoryzacje ale chyba teraz się nie zdecyduje. -
Kaktusowa wrote:Jak mi się skończył duphaston to właśnie w Luxmedzie mi przepisała lekarka, także nie powinno być z tym problemu. A ja dziewczyny jestem przeziębiona, mimo, że staram się dbac o siebie. Mam straszny katar i pęka mi głowa. Wzielam rano paracetamol, ale nie pomógł, więc nie będę więcej brać. Zrobiłam sobie inhalacje i mam prenalen katar i jest trochę lepiej. Właśnie wjechał rosół i mam dzisiaj dzień w łóżku. Na szczęście nie mam gorączki.
Na takie przeziębieniowe tematy ja robiłam herbatę z miodem, sokiem malinowym, cytryna, gozdziki i cynamon. Pomagało i na zatoki i na ogólne samopoczucie. Paracetamol tez brałam, w sumie przez cały pierwszy trymestr pewnie z 10 tabletek, bo miałam migreny albo ból zatok właśnie i łudziłam się, ze w końcu pomoże (nie pomagało).Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 17:04
Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Domi_95 wrote:A jak jest z rozmiarówką tych ciążowych? Zamawiasz taki sam rozmiar jak nosiłaś tych normalnych?
Taak, standardowy rozmiar, który noszę normalnych
Do dentysty idę właśnie we wtorek, bo w tym roku nawet na kontroli nie byłam. Ciągle coś i wcale o tym nie myślałam...Domi_95 lubi tę wiadomość