X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wypowiem się co do cen. Ogarniam wizyty z pakietu PZU. USG genetyczne i Pappe miałam na NFZ ze względu na wiek. Placówka, w której mam lekarza prowadzącego ma umowę z NFZ, a i mój lekarz ma uprawnienia do wykonywania USG genetycznych więc wszystko mam w jednym miejscu.

Jutro będzie równo 16tc i mam na plusie 3kg.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Dziewczyny na jaki okres czasu lekarz jednorazowo wystawia wam zwolnienie w ciąży? Od wizyty do wizyty, czy może na 2 tygodnie? Jak to wygląda? Jest to gdzieś określone?
    Na tyle, ile chciałam. Ja biorę co miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2024, 18:58

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Ja o cenach się nie wypowiem bo wizyty ogarniam z pakietu PZU. Co przyznam bardzo ratuje budżet. Jedynie płaciłam do tej pory za pappe i USG to wtedy krew była 400 + 390 za badanie. I kilka badań z krwii których nie mam w pakiecie.
    Odebrałam wyniki moczu, są bakterie 228 przy normie do 130 😡 Pani w Diagnostyce powiedziała żeby dziś zacząć od ogólnego moczu a posiew robić jak coś wyjdzie. W sumie logiczne. Nie przemyślałam tylko że drugie badanie najwcześniej dopiero w poniedziałek bo święto w sobotę + niedziela. Tak czy inaczej zapisałam się do lekarza na poniedziałek ale mam z tyłu głowy czy nie pojechać już dziś ewentualnie jutro na szpital żeby przez weekend już coś zacząć działać.

No właśnie ja dlatego wyżej pisałam aby zrobić posiew, różnica w cenie badania chyba 20zl, a mi tez bakterie w ogolonym wyszły, a w posiewie nic. Jeżeli Cię coś boli lub piecze przy oddawaniu moczu to posiew konieczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2024, 20:16

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Dziewczyny na jaki okres czasu lekarz jednorazowo wystawia wam zwolnienie w ciąży? Od wizyty do wizyty, czy może na 2 tygodnie? Jak to wygląda? Jest to gdzieś określone?

U mnie każde zwolnienie jest na 4 tygodnie, bo co tyle teraz mam wizyty, wcześniej wizyty co 2 Tyg, ale zwolnienie ciagle na 28 dni.

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Wyniki ogólnie w porządku, wszystko ładnie w normie. Tylko że właśnie problem jest taki ze mnie boli, ciśnie i swędzi przy oddawaniu moczu plus teraz jak doczytałam te plecy w odcinku lędźwiowym co mnie czasami łapią szczególnie z prawej strony to może być powiększenie czegoś tam na nerkach. Ehhh, doktor Google i takie samo diagnozowanie nie pomoga

Ja byłam dzisiaj u lekarza bo też mnie boli przy sikaniu i też mam bakterie, w poniedziałek badanie moczu oraz posiew, jak będzie dużo bakterii to będzie antybiotyk.

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Ja byłam dzisiaj u lekarza bo też mnie boli przy sikaniu i też mam bakterie, w poniedziałek badanie moczu oraz posiew, jak będzie dużo bakterii to będzie antybiotyk.

W poniedziałek powtórzę badania, zrobię dodatkowo posiew i będziemy myśleć co dalej.
    A problem pojawił się taki że podobno na posiew musi być oddzielny pojemnik a dokładniej taki z płytką. Więc mogłam zrobić tylko jedno badanie.
    Będę myśleć w poniedziałek, do tego czasu będę ogarnąć żurawinę

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    W poniedziałek powtórzę badania, zrobię dodatkowo posiew i będziemy myśleć co dalej.
    A problem pojawił się taki że podobno na posiew musi być oddzielny pojemnik a dokładniej taki z płytką. Więc mogłam zrobić tylko jedno badanie.
    Będę myśleć w poniedziałek, do tego czasu będę ogarnąć żurawinę

Niby trzeba, ale jak dasz w zwykłym to tez przyjmą.

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego torbiela w glowce to moze troszke Cie uspokoje ale ostatnio tak samo miala moja kolezanka ktora jest w ciazy 2 miesiace starszej od Nas, na jedym z usg wyszlo jej ze dzieciatko ma torbiel ale lekarka ja uspokoila ze to sie zdarza i sie wchlonie, pare tyg pozniej byla juz ona rzeczywiscie duzo mniejsza a teraz zniknela calkowicoe, robila badania polowkowe i wszystko jest ok wiec wierze ze u Ciebie tez tak bedzie😃 ale rozumiem bardzo dobrze Twoje nerwy

IssGreen lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzyłam w pracy jak wpadają dziewczynom l4 ciążowe to akurat zawsze na miesiąc. Co do cen to mnie mega ratuje luxmed bo do tej pory zapłaciliśmy tylko 4 razy za wizytę u mojej ginekolog, a tak to badania I takie usg jak mam stracha to mam za darmo. Prenatalne i pappę miałam za darmo bo mi moja gin dala skierowanie i na nfz. Mnie jakiś czas temu niepokoiła wydzielina i zrobiłam sobie biocenozę i się okazało, że wszystko ok, ale tutaj jak już Cie boli czy swędzi przy sikaniu to faktycznie lepiej posiew zrobić.

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

Od wizyty do wizyty czyli w moim przypadku na 3 tygodnie

age.png

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak dziewczyny. Mam potwierdzona przepuklinę pępkowa. Dziś wyszłam do domu. Dziękuję że martwiłyście się u mnie. Jedyne zalecenia to nie dźwigać i brać magnez. Ale ja sama prywatnie pójdę do uroginekologa.

W szpitalu junior bardzo mi szalał w brzuchu😂 ciągle leżałam a on nie przyzwyczajony i brykał. Teraz mam się nie przemęczać więc będę więcej leżeć.

Kaktusowa, Magdak-51, IssGreen, meggie94, Saimi, Katt, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mnie co parę dni boli w okolicy pępka. Tak 2 cm w lewo od pępka zaczyna, taki jakby skurczowy ból. Po rozmasowaniu lub zmianie pozycji przestaje. Ból krótkotrwały, niezbyt silny. Ponoć takie bóle występują i są normalne ale już sama nie wiem. Zastanawiam się też czy to nie od ewentualnych zrostow po zastrzykach bo heparyne daje sobie w okolicy pępka. Może za blisko. Ja też jestem mega szczupła i chociaż przytyłam już 4kg to wszystko poszło w brzuch tylko.. Może się rozciąga i stąd ten ból plus skóra podrażniona po zastrzykach.
    Jaki to ból był Kasia? Jakieś inne objawy tej przepukliny?

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za dobre słowo dziewczyny. W sprawie torbielów pozostaje nam tylko czekać. Oby wynik kolejnego USG był przychylny. Zastanawiałam się, czy mogłam coś zrobić, by ustrzec się przed torbielami u dzieciątka wcześniej, ale niestety nie mogłam.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Dziękuję za dobre słowo dziewczyny. W sprawie torbielów pozostaje nam tylko czekać. Oby wynik kolejnego USG był przychylny. Zastanawiałam się, czy mogłam coś zrobić, by ustrzec się przed torbielami u dzieciątka wcześniej, ale niestety nie mogłam.

Nie mogłaś i nie obwiniaj siebie, tylko się zadręczasz. Trzymam kciuki i wierzę, że torbiele się wchłoną.

IssGreen lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:

Tak jak mówi Ola, nie mogłaś nic zrobić i przeciez to nie Twoja wina ! Nie wkręcaj sobie. Tak samo jak dziecko ma powiekszone NT czy jest opuchnięte przez infekcję mamy to przecież infekcji tez nie przewidzisz. Zobaczysz, że się wchłonie ta torbiel ❤️ nie wiem czy jesteście wierzące, ale jak tak to jest taka modlitwa do sw. Marty i ja odmawiasz co wtorek przez 9 tygodni i zobowiązałam się, że jak będzie zdrowe dziecko to będę polecać modlitwę dalej 😁

IssGreen, Madzia35 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anekk Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nie było mnie tu ostatnio dużo sie ostatnio działo:)

Piszę do was z nieco przestroga- szaleje rumień zakaźny.
    I niestety mialam kontakt z taką osobą zostaje czekac na badania 😞

Dopytujcie znajomych/najbliższych przed spotkaniem po x razy czy na pewno są zdrowi czy w przedszkolu nie szaleją jakies plagii..

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostry kujący ból w pępku tak jakby od środka mi ktoś rwał. Taki skurczowy. Wystający pępek to są objawy przepukliny

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze brzuszki też jednego dnia są mniejsze, kolejnego już normalnego rozmiaru? Ja teraz mam tyle wolnego czasu że się sobie intensywnie przyglądam i zaczęłam się doszukiwać różnych rzeczy🙈🙈

• Anekk Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Czy wasze brzuszki też jednego dnia są mniejsze, kolejnego już normalnego rozmiaru? Ja teraz mam tyle wolnego czasu że się sobie intensywnie przyglądam i zaczęłam się doszukiwać różnych rzeczy🙈🙈
    Tez tak mam i też się doszukiwałam 🙈
    Mysle ze tez kwestia wzdęć tak sobie to tlumacze 😉

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj u przyjaciółki wypiłam 2.5 litra wody to jak wychodziłam od niej to miałam brzuch jak w 9 miesiącu ciąży 🤣🤣

age.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ