Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka9106 wrote:Dziękuję za słowa otuchy, jeszcze chwila a zostanę chyba ekspertem od analizy badań, mam przeczytane cały internet i już sama nie wiem co myśleć. W krwi leukocyty wyszły w normie a skoro niby mam infekcje to też powinny być podwyższone, to samo z ph moczu jest idealne 6,5, co w infekcji jest rzadko spotykane.
No nic pozostaje mi zrobić ponowne badanie w czwartek, jestem zmuszona zrobić badanie ogólne zamiast posiewu bo na wynik czeka się min 3 dni, i nie zdąży dotrzeć. Ale jeśli wynik się powtórzy wtedy jadę do większego miasta od razu we wtorek zrobić posiew. Póki co zostało mi picie większych ilości wody.
Kochana na posiew wszędzie będziesz czekać ok 3 dni, ponieważ oni próbują wyhodować bakterie i to tyle zajmuje. Jeśli przez 3 dni nic nie „wyrośnie” to jest czysto, a jeśli coś się dzieje to czeka się dłużej, aż zbadają co to za bakteria. U mnie były równe 3 dni czekania, było czysto.👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
A i dodam jeszcze, że ja dostałam zalecenie żeby pić sok z żurawiny 100% taki z apteki, żeby brać witaminę C ale w leku (w aptece Ci dadzą), dodatkowo kupiłam sobie żel do higieny intymnej taki dla kobiet w ciąży z AA w rossmanie i przez 5 dni robiłam sobie takie płukanki tamtych okolic tantum rosa w saszetkach, ginekolog powiedział, że jest bezpieczna w ciąży. Stosuje się do dziś pijąc żurawinę, dużo wody i używając żelu i odpukać każde badanie moczu wychodzi wzorowo👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Natka tak jak dziewczyny mówią głowa do góry i powtórz badanie, będzie dobrze ❤️
Kokosanka każdy z nas ma takie gorsze dni, grunt to sobie na nie pozwolić a potem wracać na dobre tory ❤️
Mnie w w niedziele wieczorem zmiotła jelitówka, wczoraj cały dzień zgotowałam po 8-9h wymiotowania w nocy… Dziś jeszcze dochodzę do siebie 🙄Kokosankaa, Natka9106 lubią tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Dziewczyny, czy tylko ja mam takie erotyczne sny w ciąży? 😂😂 wy tu o spadaniu, a ja czuje się jak nimfomanka. Nie dość ze libido w kosmosie to nawet we śnie 😆
Ja libido na poziomie 1 na 10 w dodatku od kilku dni czuję wysuszenie śluzówki w oczach i mam tez podrażnienie przy wejściu do pochwy i takie wrażenie jakby mi śluz zanikł. Wczoraj dużo piłam, jak sytuacja się nie poprawi to napiszę do położnej, bo to pewnie hormony, z drugiej strony ciekawe czemu tak nagle, skoro w ciąży jestem juz od 20 tygodni
-
Dzięki dziewczyny ❤️❤️ dzisiaj psychicznie mi trochę lepiej, tłumacze sobie że to jest powszechna dolegliwosc w ciąży. Obiecałam sobie że dziś już nic nie będę czytać w internecie na ten temat. Zamówiłam za to sok z żurawiny 100%, tylko za bardzo nie wiem jak go pić, tzn w jakich ilościach żeby pomógł i jak długo? Rozcieńczać?
-
Natka9106 wrote:Dzięki dziewczyny ❤️❤️ dzisiaj psychicznie mi trochę lepiej, tłumacze sobie że to jest powszechna dolegliwosc w ciąży. Obiecałam sobie że dziś już nic nie będę czytać w internecie na ten temat. Zamówiłam za to sok z żurawiny 100%, tylko za bardzo nie wiem jak go pić, tzn w jakich ilościach żeby pomógł i jak długo? Rozcieńczać?
Ja piłam sobie 4 łyżki dziennie. Najpierw dolewałam do pół szklanki wody, ale tak bardzo smakował, że zaczęłam pić taki po prostu, jak syrop Jeśli lubisz cierpkie, kwaśne smaki, to Ci posmakuje, ja uwielbiam👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja rozcieńczam łyżkę stołowa w szklance wody. Są jakieś zalecenia ile pić dziennie, nie pamiętam dokładnie ale wychodzi, że ta moja łyżka wystarczy
A ja nadal walczę z tą afta na dziasle.. I już załamana jestem. Niby jest jakaś minimalna poprawa ale liczyłam, że będzie dużo lepiej już dziś.. Idę dziś zbadać b12, kwas foliowy i d3, ponoć ich niedobór może afty powodować, ale ja zawsze mialam górna granice tych badań..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2024, 10:26
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - A. już na świecie! 🥰💓
-
Saimi wrote:Ja rozcieńczam łyżkę stołowa w szklance wody. Są jakieś zalecenia ile pić dziennie, nie pamiętam dokładnie ale wychodzi, że ta moja łyżka wystarczy
A ja nadal walczę z tą afta na dziasle.. I już załamana jestem. Niby jest jakaś minimalna poprawa ale liczyłam, że będzie dużo lepiej już dziś.. Idę dziś zbadać b12, kwas foliowy i d3, ponoć ich niedobór może afty powodować, ale ja zawsze mialam górna granice tych badań..
Ja na afty znam taki bardzo domowy sposób - sok z cytryny albo plasterek czosnku piecze i szczypie, ale pomaga. Inna sprawa, ze mi jak na początku ciszy zrobiła się jakaś jedna zmiana skórna na ramieniu i jedna na brodzie to choć już dawno ich nie ma, ślad ciagle jest. Jakby dużo gorzej się skóra w ciąży goiła
-
Nie próbowałam, płucze ziołami i propolis em, smaruje miodem i używam tantum verde na podrażnienie. Ponoć jest bezpieczne w ciąży. Zapytam dziś w aptece o ten lek.
Jest lepiej bo mogę już jeść bez wielkiej tragedii no i nie jest tak dookoła podrażnione i czerwone ale sama afta wygląda tak jak wcześniej..
Mam też wrażenie, że moja uśpiona ósemka przy tej afcie zaczęła się odzywać. A z tym już gorzej bo jest tylko do operacyjnego usunięcia chociaż dentysta powiedział, że póki nic się nie odzywa i z nią nie dzieje to nie ruszać bo to skomplikowany zabieg będzie. No i zaczynam panikować coraz bardziej.Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - A. już na świecie! 🥰💓
-
Dziewczyny czuję!!! Czuję ruchy Teraz już jestem pewna. Narzekanie na forum pomogło
Kokosankaa, Kfiatuszek666, mandire, IssGreen, Saimi, Kaatii, agnieszkallo, Magdak-51, meggie94, Emimo, Kaktusowa, shikaka86, Riptide, Madzia35, Katt, Kasia1988 lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Dziewczyny czuję!!! Czuję ruchy Teraz już jestem pewna. Narzekanie na forum pomogło
Taaak? I jakie to uczucie?? Może i mi się niedługo przytrafi, bo przez noc urósł mi brzuch i zaczyna wyglądać jak ciazowy, a nie jak tłusta oponka 😂 -
Kfiatuszek666 wrote:Taaak? I jakie to uczucie?? Może i mi się niedługo przytrafi, bo przez noc urósł mi brzuch i zaczyna wyglądać jak ciazowy, a nie jak tłusta oponka 😂
Takie jakby ktoś Cię łaskotał w podbrzusze 😂 pod pępkiem 😁 Mój też się tak zaokrąglił i to w ciągu dosłownie 2-3 dni, już nie wyglądam jak po zjedzeniu Mcdonaldsa 🤣Kokosankaa, agnieszkallo, Kfiatuszek666, Kaktusowa lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Takie jakby ktoś Cię łaskotał w podbrzusze 😂 pod pępkiem 😁 Mój też się tak zaokrąglił i to w ciągu dosłownie 2-3 dni, już nie wyglądam jak po zjedzeniu Mcdonaldsa 🤣
Nowa_Ola, Kaktusowa lubią tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Cudownie 🤩🤩 ja wciąż czekam. Dzisiaj mam 16+1
To w 16 też jeszcze nie czułam ruchów i nie miałam brzuszka, potem tak jak pisze Ola dosłownie w ciągu kilku dni się pojawił 😊 a ruchy to wydaje mi się pod koniec 18 tc zaczęłam czuć, teraz Leoś już tak kopie, że nawet tatuś kilka razy poczuł. A najbardziej kopie nasze koty jak sie na mnie kładą i mruczą 😂 zostanawiam się czy mu się to podoba, bo wibracje na pewno przechodzą przez brzuch i może tam mieć jak w jacuzzi, czy tego nie lubi i powinnam zacząć zrzucać z siebie koty -
Ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu. A też tak macie że w tym miejscu gdzie poczujecie ruch twardnieje wam brzuch?
Dziś byłam na badaniach i widzę że hemoglobina jest jeszcze w normie, ale z wizyty na wizytę spada, za to erytrocyty mam już poniżej normy. Jutro mam wizytę więc pewnie dr zaleci stosowanie żelaza.
Jakie żelazo stosujecie? W formie chelatowanej? I czy stosujecie dodatkowo laktoferynę?👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Nowa_Ola wrote:Dziewczyny czuję!!! Czuję ruchy Teraz już jestem pewna. Narzekanie na forum pomogło
U mnie nadal nic, mam łożysko z przodu. Wieczorem brzuch jest dziwny i jakby coś mrowiło w środku, ale przykładając rękę nic nie czuję. Ale moje jelita czesto grają takiego marsza, że może zagłuszają bąbelka 😅👧❤️ 19.06.24 -
Domi_95 wrote:Ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu. A też tak macie że w tym miejscu gdzie poczujecie ruch twardnieje wam brzuch?
Dziś byłam na badaniach i widzę że hemoglobina jest jeszcze w normie, ale z wizyty na wizytę spada, za to erytrocyty mam już poniżej normy. Jutro mam wizytę więc pewnie dr zaleci stosowanie żelaza.
Jakie żelazo stosujecie? W formie chelatowanej? I czy stosujecie dodatkowo laktoferynę?
Ja dostałam Tardyferon-Fol 80mg na receptę, nie stosuje laktoferyny. Pierwszy tydzień był fatalny, teraz jest trochę lepiej
Kati, z łożyskiem z przodu później się czuje, wiec na spokojnie ❤️
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Hej dziewczyny, ja ruchów nie czuję jeszcze, ale byłam dzisiaj u gina i Mały rośnie jak na drożdżach, waży już 210 gram No i gin powiedziała, że mogę nawet urodzić 10.06 😱😱 świętuje właśnie lodami mc flurry 😂 no i dostałam awans na kierownika... więc teraz głupio mi iść na l4 I pewnie pójdę dopiero za 2 miesiące. Ola super, że czujesz ruchy ! Ja czułam wczoraj takie bąbelki, ale to chyba jelita 😅
Domi_95, Natka9106, Kokosankaa, Magdak-51, Saimi, meggie94, Nowa_Ola, Kaatii, Katt, agnieszkallo lubią tę wiadomość
-
Ja też czuję od niedawna delikatne ruchy, to tak jakby krótkotrwałe puknięcia od środka, kilka razy w ciągu dnia. Jestem w 19 tyg. Powiem Wam, że to sprawia, że zaczynam czuć jakaś więź z tym dzieckiem, że teraz wiem, że jest tam namacalnie, a nie tylko ze zdjęć USG. Przeważnie czuję te ruchy kiedy leżę lub siedzę i nic nie robię.
Riptide, Saimi, Kaktusowa, Nowa_Ola, Katt, agnieszkallo lubią tę wiadomość