X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Hej dziewczyny, ja ruchów nie czuję jeszcze, ale byłam dzisiaj u gina i Mały rośnie jak na drożdżach, waży już 210 gram :) No i gin powiedziała, że mogę nawet urodzić 10.06 😱😱 świętuje właśnie lodami mc flurry 😂 no i dostałam awans na kierownika... więc teraz głupio mi iść na l4 I pewnie pójdę dopiero za 2 miesiące. Ola super, że czujesz ruchy ! Ja czułam wczoraj takie bąbelki, ale to chyba jelita 😅

Ale ten termin może być już 10.06 bo dziecko duże jak na ten moment, czy ze po 37 Tyg bobas gotowy do przyjścia na świat i w każdej chwili może się to zadziać właśnie po 37 tygodniu?

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ale ten termin może być już 10.06 bo dziecko duże jak na ten moment, czy ze po 37 Tyg bobas gotowy do przyjścia na świat i w każdej chwili może się to zadziać właśnie po 37 tygodniu?

Hmm w sensie, że póki co szybko rośnie. Termin z miesiaczki miałam na 24.06, usg prenatalne pokazało, że poród 16.06, a moja gin mówi, że nawet 10.06 może mi się już zacząć akcja. Chociaż póki co jeszcze połowa ciąży przede mną, a dzieci rosną skoskowo więc mozliwe, że w jakimś momencie przystopuje.

age.png

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Hmm w sensie, że póki co szybko rośnie. Termin z miesiaczki miałam na 24.06, usg prenatalne pokazało, że poród 16.06, a moja gin mówi, że nawet 10.06 może mi się już zacząć akcja. Chociaż póki co jeszcze połowa ciąży przede mną, a dzieci rosną skoskowo więc mozliwe, że w jakimś momencie przystopuje.

Oki, rozumiem. To teraz wyobraź sobie, ze ja mam termin z miesiączki na 9.06, ale jak poszłam na usg 17+2 to bobo ważyło 250 gramów :D także tez chyba mnie czeka srogie przesunięcie terminu :)
    Ps. Gratulacje awansu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2024, 20:39

Kaktusowa lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Oki, rozumiem. To teraz wyobraź sobie, ze ja mam termin z miesiączki na 9.06, ale jak poszłam na usg 17+2 to bobo ważyło 250 gramów :D także tez chyba mnie czeka srogie przesunięcie terminu :)
    Ps. Gratulacje awansu!

Dziękuję ❤️ ojaaa to Twój bejbik też rośnie jak szalony 😁

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 17 stycznia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylądowałam dziś na dodatkowej wizycie, bo wczoraj cały dzień podejrzanie bolał mnie brzuch. Nie pomagało ani leżenie na plecach ani spacer ani nic. Nospa przyniosła nieznaczna ulgę. Przeszło mi dziś rano po załatwieniu się ;) ale na wizytę poszłam, bobo oczywiście super, dziewczyna jak się patrzy, 310 gramów :)

Edit: Aha i ponieważ ostatnio miałam takie wrażenie, ze mam bardzo mało śluzu i nawet mnie trochę piec zaczęło to od razu lekarz zrobił badanie czystości pochwy. Wyszły bakterie, ale niegroźne, dostałam globulki i ma być lepiej. Także czadem suchość pochwy w ciąży to nie hormony, jak wszyscy piszą w internecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2024, 12:36

agnieszkallo, Riptide, Domi_95, Kaktusowa, Nowa_Ola, Saimi lubią tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Wylądowałam dziś na dodatkowej wizycie, bo wczoraj cały dzień podejrzanie bolał mnie brzuch. Nie pomagało ani leżenie na plecach ani spacer ani nic. Nospa przyniosła nieznaczna ulgę. Przeszło mi dziś rano po załatwieniu się ;) ale na wizytę poszłam, bobo oczywiście super, dziewczyna jak się patrzy, 310 gramów :)

Edit: Aha i ponieważ ostatnio miałam takie wrażenie, ze mam bardzo mało śluzu i nawet mnie trochę piec zaczęło to od razu lekarz zrobił badanie czystości pochwy. Wyszły bakterie, ale niegroźne, dostałam globulki i ma być lepiej. Także czadem suchość pochwy w ciąży to nie hormony, jak wszyscy piszą w internecie.

Super, że to skontrolowałaś i jesteś teraz spokojna. 310 g to już sporo, ale fajnie!

Kfiatuszek666, agnieszkallo lubią tę wiadomość

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:

Super
    preg.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2024, 14:23

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem po wizycie, mały waży juz 340g i było widać na usg jak ssie kciuka 😁 dzisiaj równo połowa ciąży, szybko zleciało 🙈 z dzidziusiem wszystko ok, 2 lutego jeszcze będę miała dokładne badanie z echem serca, potem chyba będzie można odetchnąć. No i dzisiaj fajnie było go widać na usg, ładnie było widać profil, akurat ssał kciuka 😁 widać że będzie podobny do tatusia, nawet lekarz to zauważył, bo byliśmy na wizycie razem 😁

Kfiatuszek666, Riptide, Nowa_Ola, Domi_95, Saimi, Kaktusowa, meggie94, Kaatii, agnieszkallo, Katt lubią tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Ja też już jestem po wizycie, mały waży juz 340g i było widać na usg jak ssie kciuka 😁 dzisiaj równo połowa ciąży, szybko zleciało 🙈 z dzidziusiem wszystko ok, 2 lutego jeszcze będę miała dokładne badanie z echem serca, potem chyba będzie można odetchnąć. No i dzisiaj fajnie było go widać na usg, ładnie było widać profil, akurat ssał kciuka 😁 widać że będzie podobny do tatusia, nawet lekarz to zauważył, bo byliśmy na wizycie razem 😁

Suuuuper! Dziewczyny, cieszę się, że Wasze wizyty przebiegły pomyślnie i że wszystko jest dobrze. Na pewno u nas wszystkich wszystko będzie w porządku :) Ja mam wizytę w piątek wieczorem i już tak bardzo nie mogę się doczekać! Dziś idę kontrolnie na USG piersi, jutro morfologia, mocz i TSH i czekam na wizytę :)

Kokosankaa, Kfiatuszek666, Kaktusowa, agnieszkallo lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ❤️ Duże te Wasze Maluszki już 😁 Ja dopiero za tydzień mam połówkowe, zabieram ze soba męża i już się nie mogę doczekać 😅

Kokosankaa, Kfiatuszek666, Kaktusowa, agnieszkallo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Wszystko w porządku. Dziś 18+3 i dzidzia waży 230g 🩵
    Za 2 tygodnie (31.01) mam USG połówkowe, a kolejna wizyta u mojego dr 14.02.

Kokosankaa, Nowa_Ola, Saimi, Kfiatuszek666, Kaktusowa, meggie94, Kaatii, agnieszkallo, Katt lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Ja też już po wizycie. Wszystko w porządku. Dziś 18+3 i dzidzia waży 230g 🩵
    Za 2 tygodnie (31.01) mam USG połówkowe, a kolejna wizyta u mojego dr 14.02.

To ja mam połówkowe 30.01 a wizytę u mojej gin 13.02 😅

Domi_95 lubi tę wiadomość

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt! 😍 Ola a może dodać płeć maluchów na pierwszej stronie? 😊

Kokosankaa, agnieszkallo lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    To ja mam połówkowe 30.01 a wizytę u mojej gin 13.02 😅

I widzę że też dziś 18+3 i też chłopiec 😅😁

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś nadrobiłam zaległości na forum. Przez jedna noc w weekend miałam rewolucję żołądkowe w sensie miałam taki naprężony i źle się czułam i rano ledwo dobiegłam do toalety. Nie wiem czy to po siemieniu lnianym.

Dziś byłam na wizycie i przy sprawdzaniu dopochwowym szyjki doktorka zaczęła się śmiać bo mówi że ciągle jej latają jajca synka na ekranie 😂😂

Kolejna wizyta w walentynki a połówkowe w środę.

Hemoglobina mi rośnie więc super ale i tak biorę żelazo. No i na następną wizytę mam dużo badań bo wchodzi też test na glukozę 😅

Bulgotanie w brzuchu mogą też być to ruchy dziecka, któraś z Was napisała że tak czuję.

Gratulacje awansu 🥳🥳

Kaktusowa, Domi_95, meggie94, Riptide, Kokosankaa, agnieszkallo, Katt lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Gratuluje udanych wizyt! 😍 Ola a może dodać płeć maluchów na pierwszej stronie? 😊

Pewnie, możemy dodać i przy okazji zaktualizuje to co tam jest, tylko proszę Was o wypisywanie płci i terminów wizyt 🥰

meggie94 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję dobrych wizyt! Ja mam jutro połówkowe na pakiet, a za tydzień już takie normalne u mojego prowadzącego, idziemy razem z mężem wtedy :)

Nowa Ola, u mnie dziewczynka :)

agnieszkallo lubi tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Pewnie, możemy dodać i przy okazji zaktualizuje to co tam jest, tylko proszę Was o wypisywanie płci i terminów wizyt 🥰

30.01 połówkowe, 13.02 u mojej gin, synek 🙃

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopak, połówkowe 2.02

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie połówkowe 5.02. Na razie wskazanie na córeczkę.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ