Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuska94 wrote:A kupujecie ciuszki niebieskie dla chłopca i różowe dla dziewczynki czy neutralne kolory?
Ja dla chłopca planuje raczej neutralne plus motyw zwierzątek gdzie się da 😁 na pewno nie chce samochodów, traktorów, dinozaurów itd, tylko gładkie albo zwierzątka, ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie 😜
Ale jakbym miała dziewczynkę to bym na bank szalała z różowym ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 12:54
-
Ja stawiam na neutralne ale tylko dlatego że niebieski nie jest moim ulubionym😅 chce kremowe, brązowe.
Dziewczyny podpowiedzcie mi. Chciałam do tej pory kupić tylko dostawkę do łóżka ale zdaje sobie sprawę ze to jest tylko na pół roku. A i tak później będę musiała kupić łóżko. Jak myślicie? -
Nie lubię różowego. Tak, jak dziewczynki nie ubierałabym w różowe, tak chłopca nie chciałabym ubierać tylko w niebieskie. Dopuszczam różne "chłopięce" kolory, ewentualnie beżowe, neutralne.
Coffeebreak lubi tę wiadomość
-
Domi_95 wrote:Spróbuj saszetki multi-uri
Jest to naprawdę bardzo uciążliwe dla mnie, a lekarz mi nic nie poradzi mówi, że macica i dziecko naciskaja na pęcherz, ale ja to mam co jakiś czas od paru lat i wiem,że nie ciąża jest tego przyczyną. -
Ja jeszcze nie kupuję, chociaż czuję presję, że już powinnam ale jeśli coś dodaję do ulubionych, to skupiam się na kolorach beżowych, szarych, kremowych. Idę w neutralność, chciałabym, aby ta wyprawka została mi też dla drugiego dziecka, jeśli się pojawi na świecie, dlatego nie skupiam się na konkretnej płci. Mam zapisane różne rzeczy z motywem zwierzątek, pand, balonów, coś co pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki.
IssGreen lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja jestem team kolory wiec moja córka będzie miała jasne ubranka, a na nich i dinozaury i sarenki różowe dodatki typu kocyk, otulacz. Wypatrzyłam taki sklep i to tez chyba producent Escallante i bardzo mi ich wzory i komplety pasują. Ja wiem, ze teraz moda na beze i kremy, sama mam tak mieszkanie zrobione, ale dziecko widzę w kolorach
Ja planuję dostawkę, ale teraz mnie faktycznie naszło, ze co zrobię jak wyrosnie? Chciałabym aby łóżeczko miało w swoim pokoju i tam spało, ale do dziecka 6-mies to się chyba jeszcze w nocy wstaje na karmienie, prawda?
A co do zakupów to ja mam listę w excelu, a w niej wszystkie wydatki, włącznie z proszkiem do prania, zawieszka na smoczek i koszula do karmienia. Do tego kolumna z miejscem zakupu, kwota i nazwijmy to miesiącem zakupu, bo jak na koniec marca odbieram auto to fotelik dopiero w kwietniu. Opłata za szpital w maju, artykuły apteczne podobnie. Ale rzeczy do pokoju mogę kupować już, ubranka gdzieś marzec-kwiecień. Tak sobie zaplanowałam wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 15:06
-
Uzupełniłam naszą listę
Kilka dziewczyn nam zniknęło, więc jeśli nie pojawią się w ciągu 1-2 tygodni, to przeklikam je na koniec, wygodniej będzie mi się uzupełniało. Dodałam listę płci, jeśli ktoś ma jeszcze ochotę się dopisać, to piszcie
Kfiatuszku, ja dlatego nie kombinuję i wstawiam od razu łóżeczko. Tak czy siak muszę wywalić swoje biurko z sypialni, kupić sobie mniejszego laptopa, żeby móc ogarniać firmowe i nauczycielskie sprawy, a aktualnie mam biurko z laptopem i dużym monitorem, a obok drapak dla kotów Chcę od razu kłaść dziecko w łóżeczku, będę je mieć i tak obok siebie, więc damy radę.
U mnie plan jest taki, że w styczniu właśnie zrobiliśmy mały remont, odmalowaliśmy całe mieszkanie (farby już tak nie śmierdzą jak kiedyś!), mamy jeszcze kilka rzeczy do ogarnięcia takich remontowych, w lutym zabieram się za wybieranie wszystkiego i tworzenie listy już konkretnej, na początku marca mam okrągle urodziny, więc trochę na tym się skupię, a po urodzinach lecę z kupnem łóżeczka, komody z przewijakiem, wózka, fotelika + wszystko dla dzidziusia i dla mnie. W kwietniu mam baby shower, wiem, że dostanę sporo prezentów, dlatego dokupię tylko to, czego będę jeszcze potrzebować, a w maju już będę czekać
Btw. za tydzień mam dzwonić do szpitala po konkretny termin rozpoczęcia szkoły rodzeniaKfiatuszek666, IssGreen lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Anuska0907 wrote:A stosowałaś może je w ciąży, jeżeli tak to ile saszetek? Bo czytam,że nie ma badań czy są bezpieczne dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Jest to naprawdę bardzo uciążliwe dla mnie, a lekarz mi nic nie poradzi mówi, że macica i dziecko naciskaja na pęcherz, ale ja to mam co jakiś czas od paru lat i wiem,że nie ciąża jest tego przyczyną.
Tak stosowałam w trakcie ciąży. Takie miałam zalecenie od mojego dr. Dwie saszetki dziennie.
Teraz profilaktycznie pije jeszcze sok z żurawiny.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Anuska94 wrote:A kupujecie ciuszki niebieskie dla chłopca i różowe dla dziewczynki czy neutralne kolory?
Ja będę stawiać na neutralne kolory (beże, szarości). Oczywiście jak coś spodoba mi się kolorowego to kupię.
Dziś zaszalałam i w pepco pojawiły się piękne body z krótkim rękawkiem w misie i oczywiście je kupiłam. Kupiłam też 3-pak skarpetek i ręcznik.
A w rossmannie udało mi się dorwać rampers za 4,99. Niektóre rzeczy były nawet przecenione na 0,99 ale nic już nie zostało.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
nick nieaktualny
-
U nas na wczorajszej wizycie u prowadzącego potwierdzony chłopiec. ❤️
Pięknie rośnie i wszystko ok.
Połówkowe 7.02.
A ostatnio mnie tu mniej bo kupujemy dom. Trochę z tym oglądania i zamieszania. Dni mi lecą jak szalone i nie nadążam z życiem. 🙈 Ale chociaż tyle, że migreny się wreszcie uspokoiły, także duża ulga.
No za to Synek rusza się już bardzo intensywnie i zaczęły mi się zgagi, więc coś za coś. 😅🤦🏻♀️🤷🏼♀️Kfiatuszek666, Kokosankaa, Kasia1988, Saimi, Katt, Emimo lubią tę wiadomość
-
U nas jeszcze do końca nie wiadomo, kto się kryje w brzuszku. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że "raczej różowe, bo on tam worka żadnego nie widzi", a ja ciągle mialam przeczucie, że chłopak, więc czekamy z niecierpliwością do 30.01 na prenatalne to mamy nadzieję, że już będzie wiadomo napewno.
Ciuszki mamy po 14 letnim synu, ale jak je ostatnio przeglądałam to są uniwersalne- i żółte w zwierzątka czy inne motywy, zielone, niebieskie a i nawet różowe (wszystkie ubrania dostałam i nie przejmowałam się tym, że nosi różowe, ludzie tylko mówili: jaka śliczna dziewczynka). Większość mam komplety spioszki+kaftanik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 17:34
Coffeebreak lubi tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Proszę i mnie dopisać. Chłopiec . Poród 02.06.2024 połówkowe 23.01 następna wizyta walenyynki
Kasiu, byłaś już zapisana z datami i płcią dzidziusia, dopisałam jedynie poród
Shikaka, domyślam się, że już chciałabyś wiedzieć co i jak, to już połowa naszej ciążyKasia1988 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Mnie słuchajcie zadziwia co i jak można zobaczyć na usg. Jak byłam w środę to podjechała ze mną mama wiec akurat nadarzyła się okazja - wbiła ze mną do gabinetu i lekarz jej pokazał wszystko, bo ona nas na usg nigdy nie widziała. No wiec patrzyliśmy jak moja córka połyka wody, otwiera i zamyka oczy, głowę, brzuszek, kręgosłup, płucka, wątrobę, żołądek, jelitka, No wszystko. Najlepsze na koniec czyli dziurka i wargi sromowe. Moja mama była zachwycona, ja w sumie tez, usg zupełnie inaczej się ogląda jak ktoś wszystko opowiada i pokazuje 🩷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 18:19
Domi_95, Nowa_Ola, Saimi, Coffeebreak, agnieszkallo lubią tę wiadomość
-
Tak, chcielibyśmy już wiedzieć, ale dzidziuś zawsze układał się tak, że trudno było cokolwiek zobaczyć. Syn czy córka - niby wszystko jedno, ale jak już się wie, to inaczej się myśli o tym dziecku, już się oswaja z myślą, że jest dziewczynka czy chłopczyk, już można coś w głowie planować, marzyć itd. i to znowu zbliża do dziecka, bo to już nie jest "niewiadomo kto", tylko konkretnie wiesz, że nosisz córkę czy syna. 😘
-
shikaka86 wrote:Tak, chcielibyśmy już wiedzieć, ale dzidziuś zawsze układał się tak, że trudno było cokolwiek zobaczyć. Syn czy córka - niby wszystko jedno, ale jak już się wie, to inaczej się myśli o tym dziecku, już się oswaja z myślą, że jest dziewczynka czy chłopczyk, już można coś w głowie planować, marzyć itd. i to znowu zbliża do dziecka, bo to już nie jest "niewiadomo kto", tylko konkretnie wiesz, że nosisz córkę czy syna. 😘
Zdecydowanie tak, mi dużo pomogło w oswojeniu się to, że zaczęłam nazywać synka wybranym imieniem My w 16tc poznaliśmy płeć, poszliśmy specjalnie na usg żeby się dowiedzieć, akurat mały był ułożony pośladkowo i lekarz powiedział, że żeby poznać płeć muszę zdjąć majtki, w podskokach pobiegłam do przebieralni, a mąż dostal zdjęcie usg pupy i siusiaka na pamiątkę 😂shikaka86 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵