X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    A kupujecie ciuszki niebieskie dla chłopca i różowe dla dziewczynki czy neutralne kolory?

Ja dla chłopca planuje raczej neutralne plus motyw zwierzątek gdzie się da 😁 na pewno nie chce samochodów, traktorów, dinozaurów itd, tylko gładkie albo zwierzątka, ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie 😜

Ale jakbym miała dziewczynkę to bym na bank szalała z różowym ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 12:54

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na neutralne ale tylko dlatego że niebieski nie jest moim ulubionym😅 chce kremowe, brązowe.

Dziewczyny podpowiedzcie mi. Chciałam do tej pory kupić tylko dostawkę do łóżka ale zdaje sobie sprawę ze to jest tylko na pół roku. A i tak później będę musiała kupić łóżko. Jak myślicie?

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię różowego. Tak, jak dziewczynki nie ubierałabym w różowe, tak chłopca nie chciałabym ubierać tylko w niebieskie. Dopuszczam różne "chłopięce" kolory, ewentualnie beżowe, neutralne.

Coffeebreak lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Spróbuj saszetki multi-uri
    A stosowałaś może je w ciąży, jeżeli tak to ile saszetek? Bo czytam,że nie ma badań czy są bezpieczne dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
    Jest to naprawdę bardzo uciążliwe dla mnie, a lekarz mi nic nie poradzi mówi, że macica i dziecko naciskaja na pęcherz, ale ja to mam co jakiś czas od paru lat i wiem,że nie ciąża jest tego przyczyną.

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupuję, chociaż czuję presję, że już powinnam :D ale jeśli coś dodaję do ulubionych, to skupiam się na kolorach beżowych, szarych, kremowych. Idę w neutralność, chciałabym, aby ta wyprawka została mi też dla drugiego dziecka, jeśli się pojawi na świecie, dlatego nie skupiam się na konkretnej płci. Mam zapisane różne rzeczy z motywem zwierzątek, pand, balonów, coś co pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki.

IssGreen lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem team kolory wiec moja córka będzie miała jasne ubranka, a na nich i dinozaury i sarenki ;) różowe dodatki typu kocyk, otulacz. Wypatrzyłam taki sklep i to tez chyba producent Escallante i bardzo mi ich wzory i komplety pasują. Ja wiem, ze teraz moda na beze i kremy, sama mam tak mieszkanie zrobione, ale dziecko widzę w kolorach :)

Ja planuję dostawkę, ale teraz mnie faktycznie naszło, ze co zrobię jak wyrosnie? Chciałabym aby łóżeczko miało w swoim pokoju i tam spało, ale do dziecka 6-mies to się chyba jeszcze w nocy wstaje na karmienie, prawda?

A co do zakupów to ja mam listę w excelu, a w niej wszystkie wydatki, włącznie z proszkiem do prania, zawieszka na smoczek i koszula do karmienia. Do tego kolumna z miejscem zakupu, kwota i nazwijmy to miesiącem zakupu, bo jak na koniec marca odbieram auto to fotelik dopiero w kwietniu. Opłata za szpital w maju, artykuły apteczne podobnie. Ale rzeczy do pokoju mogę kupować już, ubranka gdzieś marzec-kwiecień. Tak sobie zaplanowałam wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 15:06

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupełniłam naszą listę :)
    Kilka dziewczyn nam zniknęło, więc jeśli nie pojawią się w ciągu 1-2 tygodni, to przeklikam je na koniec, wygodniej będzie mi się uzupełniało. Dodałam listę płci, jeśli ktoś ma jeszcze ochotę się dopisać, to piszcie :)

Kfiatuszku, ja dlatego nie kombinuję i wstawiam od razu łóżeczko. Tak czy siak muszę wywalić swoje biurko z sypialni, kupić sobie mniejszego laptopa, żeby móc ogarniać firmowe i nauczycielskie sprawy, a aktualnie mam biurko z laptopem i dużym monitorem, a obok drapak dla kotów :D Chcę od razu kłaść dziecko w łóżeczku, będę je mieć i tak obok siebie, więc damy radę.

U mnie plan jest taki, że w styczniu właśnie zrobiliśmy mały remont, odmalowaliśmy całe mieszkanie (farby już tak nie śmierdzą jak kiedyś!), mamy jeszcze kilka rzeczy do ogarnięcia takich remontowych, w lutym zabieram się za wybieranie wszystkiego i tworzenie listy już konkretnej, na początku marca mam okrągle urodziny, więc trochę na tym się skupię, a po urodzinach lecę z kupnem łóżeczka, komody z przewijakiem, wózka, fotelika + wszystko dla dzidziusia i dla mnie. W kwietniu mam baby shower, wiem, że dostanę sporo prezentów, dlatego dokupię tylko to, czego będę jeszcze potrzebować, a w maju już będę czekać :D

Btw. za tydzień mam dzwonić do szpitala po konkretny termin rozpoczęcia szkoły rodzenia :D

Kfiatuszek666, IssGreen lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    A stosowałaś może je w ciąży, jeżeli tak to ile saszetek? Bo czytam,że nie ma badań czy są bezpieczne dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
    Jest to naprawdę bardzo uciążliwe dla mnie, a lekarz mi nic nie poradzi mówi, że macica i dziecko naciskaja na pęcherz, ale ja to mam co jakiś czas od paru lat i wiem,że nie ciąża jest tego przyczyną.

Tak stosowałam w trakcie ciąży. Takie miałam zalecenie od mojego dr. Dwie saszetki dziennie.
    Teraz profilaktycznie pije jeszcze sok z żurawiny.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    A kupujecie ciuszki niebieskie dla chłopca i różowe dla dziewczynki czy neutralne kolory?

Ja będę stawiać na neutralne kolory (beże, szarości). Oczywiście jak coś spodoba mi się kolorowego to kupię.
    Dziś zaszalałam i w pepco pojawiły się piękne body z krótkim rękawkiem w misie i oczywiście je kupiłam. Kupiłam też 3-pak skarpetek i ręcznik.
    A w rossmannie udało mi się dorwać rampers za 4,99. Niektóre rzeczy były nawet przecenione na 0,99 ale nic już nie zostało.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 16:51

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: przeglądam właśnie ubranka h&m dla niemowlaków i przyznaję, coś w sobie mają te stonowane kolory i naturalne odcienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 15:07

• Paatka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na wczorajszej wizycie u prowadzącego potwierdzony chłopiec. ❤️
    Pięknie rośnie i wszystko ok.
    Połówkowe 7.02.

A ostatnio mnie tu mniej bo kupujemy dom. Trochę z tym oglądania i zamieszania. Dni mi lecą jak szalone i nie nadążam z życiem. 🙈 Ale chociaż tyle, że migreny się wreszcie uspokoiły, także duża ulga.
    No za to Synek rusza się już bardzo intensywnie i zaczęły mi się zgagi, więc coś za coś. 😅🤦🏻‍♀️🤷🏼‍♀️

Kfiatuszek666, Kokosankaa, Kasia1988, Saimi, Katt, Emimo lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisałam Cię, Paatka :)
    U mnie zgaga już od początku stycznia, nic nie pomaga :D

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że póki co lekka przewaga chłopców 😉

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę i mnie dopisać. Chłopiec . Poród 02.06.2024 połówkowe 23.01 następna wizyta walenyynki

• shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze do końca nie wiadomo, kto się kryje w brzuszku. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że "raczej różowe, bo on tam worka żadnego nie widzi", a ja ciągle mialam przeczucie, że chłopak, więc czekamy z niecierpliwością do 30.01 na prenatalne to mamy nadzieję, że już będzie wiadomo napewno.

Ciuszki mamy po 14 letnim synu, ale jak je ostatnio przeglądałam to są uniwersalne- i żółte w zwierzątka czy inne motywy, zielone, niebieskie a i nawet różowe (wszystkie ubrania dostałam i nie przejmowałam się tym, że nosi różowe, ludzie tylko mówili: jaka śliczna dziewczynka). Większość mam komplety spioszki+kaftanik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 17:34

Coffeebreak lubi tę wiadomość

07.2006 r. 💔💔 8/9 tc. Marysia i Franciszek
    12.2009 🩵 Szymek 🥰

39👫38
    Starania od 💒 02.2020 r.
    05.2023 r. Klinika Angelius
    09.2023 r. Inseminacja udana
    06.2024 r. 🩷 Marcia 🥰
    12.2025 r. 💔 7 tc. Natalka 😥
    04.2025 r. 💔 cb
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Proszę i mnie dopisać. Chłopiec . Poród 02.06.2024 połówkowe 23.01 następna wizyta walenyynki

Kasiu, byłaś już zapisana z datami i płcią dzidziusia, dopisałam jedynie poród :)

Shikaka, domyślam się, że już chciałabyś wiedzieć co i jak, to już połowa naszej ciąży :)

Kasia1988 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵

Wysłany: 19 stycznia 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie słuchajcie zadziwia co i jak można zobaczyć na usg. Jak byłam w środę to podjechała ze mną mama wiec akurat nadarzyła się okazja - wbiła ze mną do gabinetu i lekarz jej pokazał wszystko, bo ona nas na usg nigdy nie widziała. No wiec patrzyliśmy jak moja córka połyka wody, otwiera i zamyka oczy, głowę, brzuszek, kręgosłup, płucka, wątrobę, żołądek, jelitka, No wszystko. Najlepsze na koniec czyli dziurka i wargi sromowe. Moja mama była zachwycona, ja w sumie tez, usg zupełnie inaczej się ogląda jak ktoś wszystko opowiada i pokazuje 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 18:19

Domi_95, Nowa_Ola, Saimi, Coffeebreak, agnieszkallo lubią tę wiadomość

• shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chcielibyśmy już wiedzieć, ale dzidziuś zawsze układał się tak, że trudno było cokolwiek zobaczyć. Syn czy córka - niby wszystko jedno, ale jak już się wie, to inaczej się myśli o tym dziecku, już się oswaja z myślą, że jest dziewczynka czy chłopczyk, już można coś w głowie planować, marzyć itd. i to znowu zbliża do dziecka, bo to już nie jest "niewiadomo kto", tylko konkretnie wiesz, że nosisz córkę czy syna. 😘

07.2006 r. 💔💔 8/9 tc. Marysia i Franciszek
    12.2009 🩵 Szymek 🥰

39👫38
    Starania od 💒 02.2020 r.
    05.2023 r. Klinika Angelius
    09.2023 r. Inseminacja udana
    06.2024 r. 🩷 Marcia 🥰
    12.2025 r. 💔 7 tc. Natalka 😥
    04.2025 r. 💔 cb
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shikaka86 wrote:
    Tak, chcielibyśmy już wiedzieć, ale dzidziuś zawsze układał się tak, że trudno było cokolwiek zobaczyć. Syn czy córka - niby wszystko jedno, ale jak już się wie, to inaczej się myśli o tym dziecku, już się oswaja z myślą, że jest dziewczynka czy chłopczyk, już można coś w głowie planować, marzyć itd. i to znowu zbliża do dziecka, bo to już nie jest "niewiadomo kto", tylko konkretnie wiesz, że nosisz córkę czy syna. 😘

Zdecydowanie tak, mi dużo pomogło w oswojeniu się to, że zaczęłam nazywać synka wybranym imieniem :) My w 16tc poznaliśmy płeć, poszliśmy specjalnie na usg żeby się dowiedzieć, akurat mały był ułożony pośladkowo i lekarz powiedział, że żeby poznać płeć muszę zdjąć majtki, w podskokach pobiegłam do przebieralni, a mąż dostal zdjęcie usg pupy i siusiaka na pamiątkę 😂

shikaka86 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ