X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    A kupujecie ciuszki niebieskie dla chłopca i różowe dla dziewczynki czy neutralne kolory?

Ja dla chłopca planuje raczej neutralne plus motyw zwierzątek gdzie się da 😁 na pewno nie chce samochodów, traktorów, dinozaurów itd, tylko gładkie albo zwierzątka, ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie 😜

Ale jakbym miała dziewczynkę to bym na bank szalała z różowym ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 12:54

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na neutralne ale tylko dlatego że niebieski nie jest moim ulubionym😅 chce kremowe, brązowe.

Dziewczyny podpowiedzcie mi. Chciałam do tej pory kupić tylko dostawkę do łóżka ale zdaje sobie sprawę ze to jest tylko na pół roku. A i tak później będę musiała kupić łóżko. Jak myślicie?

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię różowego. Tak, jak dziewczynki nie ubierałabym w różowe, tak chłopca nie chciałabym ubierać tylko w niebieskie. Dopuszczam różne "chłopięce" kolory, ewentualnie beżowe, neutralne.

Coffeebreak lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Spróbuj saszetki multi-uri
    A stosowałaś może je w ciąży, jeżeli tak to ile saszetek? Bo czytam,że nie ma badań czy są bezpieczne dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
    Jest to naprawdę bardzo uciążliwe dla mnie, a lekarz mi nic nie poradzi mówi, że macica i dziecko naciskaja na pęcherz, ale ja to mam co jakiś czas od paru lat i wiem,że nie ciąża jest tego przyczyną.

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupuję, chociaż czuję presję, że już powinnam :D ale jeśli coś dodaję do ulubionych, to skupiam się na kolorach beżowych, szarych, kremowych. Idę w neutralność, chciałabym, aby ta wyprawka została mi też dla drugiego dziecka, jeśli się pojawi na świecie, dlatego nie skupiam się na konkretnej płci. Mam zapisane różne rzeczy z motywem zwierzątek, pand, balonów, coś co pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki.

IssGreen lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem team kolory wiec moja córka będzie miała jasne ubranka, a na nich i dinozaury i sarenki ;) różowe dodatki typu kocyk, otulacz. Wypatrzyłam taki sklep i to tez chyba producent Escallante i bardzo mi ich wzory i komplety pasują. Ja wiem, ze teraz moda na beze i kremy, sama mam tak mieszkanie zrobione, ale dziecko widzę w kolorach :)

Ja planuję dostawkę, ale teraz mnie faktycznie naszło, ze co zrobię jak wyrosnie? Chciałabym aby łóżeczko miało w swoim pokoju i tam spało, ale do dziecka 6-mies to się chyba jeszcze w nocy wstaje na karmienie, prawda?

A co do zakupów to ja mam listę w excelu, a w niej wszystkie wydatki, włącznie z proszkiem do prania, zawieszka na smoczek i koszula do karmienia. Do tego kolumna z miejscem zakupu, kwota i nazwijmy to miesiącem zakupu, bo jak na koniec marca odbieram auto to fotelik dopiero w kwietniu. Opłata za szpital w maju, artykuły apteczne podobnie. Ale rzeczy do pokoju mogę kupować już, ubranka gdzieś marzec-kwiecień. Tak sobie zaplanowałam wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 15:06

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupełniłam naszą listę :)
    Kilka dziewczyn nam zniknęło, więc jeśli nie pojawią się w ciągu 1-2 tygodni, to przeklikam je na koniec, wygodniej będzie mi się uzupełniało. Dodałam listę płci, jeśli ktoś ma jeszcze ochotę się dopisać, to piszcie :)

Kfiatuszku, ja dlatego nie kombinuję i wstawiam od razu łóżeczko. Tak czy siak muszę wywalić swoje biurko z sypialni, kupić sobie mniejszego laptopa, żeby móc ogarniać firmowe i nauczycielskie sprawy, a aktualnie mam biurko z laptopem i dużym monitorem, a obok drapak dla kotów :D Chcę od razu kłaść dziecko w łóżeczku, będę je mieć i tak obok siebie, więc damy radę.

U mnie plan jest taki, że w styczniu właśnie zrobiliśmy mały remont, odmalowaliśmy całe mieszkanie (farby już tak nie śmierdzą jak kiedyś!), mamy jeszcze kilka rzeczy do ogarnięcia takich remontowych, w lutym zabieram się za wybieranie wszystkiego i tworzenie listy już konkretnej, na początku marca mam okrągle urodziny, więc trochę na tym się skupię, a po urodzinach lecę z kupnem łóżeczka, komody z przewijakiem, wózka, fotelika + wszystko dla dzidziusia i dla mnie. W kwietniu mam baby shower, wiem, że dostanę sporo prezentów, dlatego dokupię tylko to, czego będę jeszcze potrzebować, a w maju już będę czekać :D

Btw. za tydzień mam dzwonić do szpitala po konkretny termin rozpoczęcia szkoły rodzenia :D

Kfiatuszek666, IssGreen lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    A stosowałaś może je w ciąży, jeżeli tak to ile saszetek? Bo czytam,że nie ma badań czy są bezpieczne dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
    Jest to naprawdę bardzo uciążliwe dla mnie, a lekarz mi nic nie poradzi mówi, że macica i dziecko naciskaja na pęcherz, ale ja to mam co jakiś czas od paru lat i wiem,że nie ciąża jest tego przyczyną.

Tak stosowałam w trakcie ciąży. Takie miałam zalecenie od mojego dr. Dwie saszetki dziennie.
    Teraz profilaktycznie pije jeszcze sok z żurawiny.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    A kupujecie ciuszki niebieskie dla chłopca i różowe dla dziewczynki czy neutralne kolory?

Ja będę stawiać na neutralne kolory (beże, szarości). Oczywiście jak coś spodoba mi się kolorowego to kupię.
    Dziś zaszalałam i w pepco pojawiły się piękne body z krótkim rękawkiem w misie i oczywiście je kupiłam. Kupiłam też 3-pak skarpetek i ręcznik.
    A w rossmannie udało mi się dorwać rampers za 4,99. Niektóre rzeczy były nawet przecenione na 0,99 ale nic już nie zostało.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 16:51

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: przeglądam właśnie ubranka h&m dla niemowlaków i przyznaję, coś w sobie mają te stonowane kolory i naturalne odcienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 15:07

• Paatka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na wczorajszej wizycie u prowadzącego potwierdzony chłopiec. ❤️
    Pięknie rośnie i wszystko ok.
    Połówkowe 7.02.

A ostatnio mnie tu mniej bo kupujemy dom. Trochę z tym oglądania i zamieszania. Dni mi lecą jak szalone i nie nadążam z życiem. 🙈 Ale chociaż tyle, że migreny się wreszcie uspokoiły, także duża ulga.
    No za to Synek rusza się już bardzo intensywnie i zaczęły mi się zgagi, więc coś za coś. 😅🤦🏻‍♀️🤷🏼‍♀️

Kfiatuszek666, Kokosankaa, Kasia1988, Saimi, Katt, Emimo lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisałam Cię, Paatka :)
    U mnie zgaga już od początku stycznia, nic nie pomaga :D

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że póki co lekka przewaga chłopców 😉

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę i mnie dopisać. Chłopiec . Poród 02.06.2024 połówkowe 23.01 następna wizyta walenyynki

• shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze do końca nie wiadomo, kto się kryje w brzuszku. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że "raczej różowe, bo on tam worka żadnego nie widzi", a ja ciągle mialam przeczucie, że chłopak, więc czekamy z niecierpliwością do 30.01 na prenatalne to mamy nadzieję, że już będzie wiadomo napewno.

Ciuszki mamy po 14 letnim synu, ale jak je ostatnio przeglądałam to są uniwersalne- i żółte w zwierzątka czy inne motywy, zielone, niebieskie a i nawet różowe (wszystkie ubrania dostałam i nie przejmowałam się tym, że nosi różowe, ludzie tylko mówili: jaka śliczna dziewczynka). Większość mam komplety spioszki+kaftanik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 17:34

Coffeebreak lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Proszę i mnie dopisać. Chłopiec . Poród 02.06.2024 połówkowe 23.01 następna wizyta walenyynki

Kasiu, byłaś już zapisana z datami i płcią dzidziusia, dopisałam jedynie poród :)

Shikaka, domyślam się, że już chciałabyś wiedzieć co i jak, to już połowa naszej ciąży :)

Kasia1988 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵

Wysłany: 19 stycznia 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie słuchajcie zadziwia co i jak można zobaczyć na usg. Jak byłam w środę to podjechała ze mną mama wiec akurat nadarzyła się okazja - wbiła ze mną do gabinetu i lekarz jej pokazał wszystko, bo ona nas na usg nigdy nie widziała. No wiec patrzyliśmy jak moja córka połyka wody, otwiera i zamyka oczy, głowę, brzuszek, kręgosłup, płucka, wątrobę, żołądek, jelitka, No wszystko. Najlepsze na koniec czyli dziurka i wargi sromowe. Moja mama była zachwycona, ja w sumie tez, usg zupełnie inaczej się ogląda jak ktoś wszystko opowiada i pokazuje 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 18:19

Domi_95, Nowa_Ola, Saimi, Coffeebreak, agnieszkallo lubią tę wiadomość

• shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chcielibyśmy już wiedzieć, ale dzidziuś zawsze układał się tak, że trudno było cokolwiek zobaczyć. Syn czy córka - niby wszystko jedno, ale jak już się wie, to inaczej się myśli o tym dziecku, już się oswaja z myślą, że jest dziewczynka czy chłopczyk, już można coś w głowie planować, marzyć itd. i to znowu zbliża do dziecka, bo to już nie jest "niewiadomo kto", tylko konkretnie wiesz, że nosisz córkę czy syna. 😘

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shikaka86 wrote:
    Tak, chcielibyśmy już wiedzieć, ale dzidziuś zawsze układał się tak, że trudno było cokolwiek zobaczyć. Syn czy córka - niby wszystko jedno, ale jak już się wie, to inaczej się myśli o tym dziecku, już się oswaja z myślą, że jest dziewczynka czy chłopczyk, już można coś w głowie planować, marzyć itd. i to znowu zbliża do dziecka, bo to już nie jest "niewiadomo kto", tylko konkretnie wiesz, że nosisz córkę czy syna. 😘

Zdecydowanie tak, mi dużo pomogło w oswojeniu się to, że zaczęłam nazywać synka wybranym imieniem :) My w 16tc poznaliśmy płeć, poszliśmy specjalnie na usg żeby się dowiedzieć, akurat mały był ułożony pośladkowo i lekarz powiedział, że żeby poznać płeć muszę zdjąć majtki, w podskokach pobiegłam do przebieralni, a mąż dostal zdjęcie usg pupy i siusiaka na pamiątkę 😂

shikaka86 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ