Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do kolorów to też myślę żeby iść w neutralne bo zawsze mogą się przydać, jakieś beże zawsze będą w porządku, zwierzątka i inne takie. W sumie pokój który dostał status dziecięcego mamy w szarościach bo na etapie malowania nie było pomysłu co tam można zrobić i kto tam kiedyś może będzie mieszkał więc wszystko się neutralnie układa.
I jeszcze jedna sprawa, taka trochę kompletnie niezwiazana z tematami ciążowymi. Dziewczyny, z racji że mam dziś ciężki dzień za sobą po wycieczce po szpitalach a dodatkowo zbliża się dzień babci mam apel - namawiajcie swoje babcie i mamy (w sumie przyszłe babcie) na badania piersi, USG, mammografie czy co tam trzeba robić. U babci wyszło że jest jakiś guzek, jak się teraz okazało to ten sku**** co chodzi bokiem. Dziś byłyśmy na konsultacji i na szczęście operacyjny i stosunkowo wcześnie ogarnięta diagnostyka, więc jest nadzieja że wszystko będzie dobrze ale stres już jest. A akurat stres to coś co nam najmniej jest potrzebne. -
Jestem po wizycie ✨ niewiele było widać, bo dzidzia… usiadła na głowie i odwróciła się tyłem 😂 więc zabawne spotkanie za nami. Lekarz potwierdził dziewczynkę, waży 240g, serduszko pięknie bije, generalnie wszystko dobrze 💕
Wg OM jestem 17tc+5, wg wagi i rozmiaru córki - 18+3.
Połówkowe mam trochę później niż Wy, będę w w 21-22tc, ale lekarz powiedział, że woli później, żeby lepiej było widać. Termin badania: 16.02
Nie mogę uwierzyć, że już połowa za nami. Dopiero pisałyśmy tu o wzrastających betach i pierwszych objawach 🥹
Saimi, Kokosankaa, Domi_95, Katt, agnieszkallo, Winny_Lis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katt, dużo siły życzę i trzymam kciuki za babcię. Wczesna diagnostyka dobrze rokuje, trzeba być dobrej myśli!
Riptide, chyba to w miarę normalny termin, a nie jakiś późny. Ja będę miała 21+0, to teoretycznie już 22 tc 😁 tak kazał przyjść lekarz. Jutro Cię uzupełnię, gdy będę przy laptopie ❤️Riptide, Katt lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
U nas gdyby nie nifty to nadal byśmy nie znali płci bo na ostatniej wizycie był odwrócony pupą i ani myślał się obrócić 😅 co do kolorów dla dziecka to ja chcę w pokoju zrobić tapetę ze zwierzątkami, a meble będą w kolorze drewna bo takie mamy w całym mieszkaniu, natomiast ubrania to w różnych kolorach i tych stonowanych też. Ogólnie teraz jest moda na beżowe, szare ubranka i są śliczne, ale nie będę się ograniczać i pokupuję po prostu takie jakie mi wpadną w oko. Pierwsze wdzianko ma granatowe z motywem z myszki Miki 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2024, 08:13
-
Riptide wrote:Jestem po wizycie ✨ niewiele było widać, bo dzidzia… usiadła na głowie i odwróciła się tyłem 😂 więc zabawne spotkanie za nami. Lekarz potwierdził dziewczynkę, waży 240g, serduszko pięknie bije, generalnie wszystko dobrze 💕
Wg OM jestem 17tc+5, wg wagi i rozmiaru córki - 18+3.
Połówkowe mam trochę później niż Wy, będę w w 21-22tc, ale lekarz powiedział, że woli później, żeby lepiej było widać. Termin badania: 16.02
Nie mogę uwierzyć, że już połowa za nami. Dopiero pisałyśmy tu o wzrastających betach i pierwszych objawach 🥹Riptide lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mówiąc o kolorach miałam na myśli takie większe rzeczy, które można spokojnie wykorzystywać przy kolejnym dziecku - przewijak, jakiś rożek, śpiworek itp. Ubranka niech sobie będą przeróżne, ale po prostu podobają mi się stonowane przynajmniej te początkowe. Potem jak już Synek będzie mial zajawki na coś, to będziemy kupować w samochody, dinozaury i inne takie 🤣
Kaktusowa, tez mam zamiar przykleić naklejki w kąciku sypialnianym dla Malucha Świetne są w sklepie naklejkomania.eu aż nie mogę się zdecydować 😁👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Też mam w planach praski 😀Katt wrote:A ja dzisiaj po połówkowych, mamy kawał chłopaka jak to pan doktor powiedział. Trzyma się tych górnych wartości wymiarów ale mam się pokazać ok 30 tygodnia temperatura będziemy już bardziej szczegółowo ważyć i mierzyć.
Ogólnie to rusza się jak najęty, aż ciężko było zrobić dobre zdjęcie. Na dodatek dziś przed wizytą mąż po raz pierwszy poczuł że coś mi się tam w brzuchu faktycznie rusza.
Planowałam ogarniać wyprawkę po połówkowych ale przyznam że kompletnie nie mam siły jak wracam po pracy myśleć o czymś więcej więc zacznę od pakowania i ogarniania pokoju. Aż wstyd się przyznać ale nie mam kompletnie nic. A nie, przepraszam! Poduszkę do kamienia bo dostałam w prezencie na urodziny razem z ciążową do spania 😋
I jakiś czas temu był temat szpitali warszawskich - z racji że ja też z tych okolic to ja planuje w praskim, ale jak dziś rozmawiałam z doktorkiem to powiedział że ogólnie warszawskie szpitale są na super poziomie. Jedynie nie poleca Żelaznej bo według niego mają dziwne podejście do medycyny - nie ciągnęłam tematu bo niestety to dla mnie masówka do której nie chce się pchać. Gdyby coś się działo za wcześnie to mówił żeby jechać od razu do IMID bo mają super neonatologie.Katt lubi tę wiadomość
-
My będziemy kleili tapetę na główną ścianę w pokoju dziecka, znalazłam taką spokojną w motyw roślinny z kilkoma zwierzakami. Poza tym meble w kolorze drewna, a akcesoria to co tam wpadnie w oko. Pewnie będzie niemodnie w wielu kolorach, ale nie będę się ograniczać tylko do beży;)👧❤️ 19.06.24
-
My pomalujemy sypialnie. Mamy też szarą tapetę więc może na miętowy? Łóżeczko białe, bo mamy w pokoju meble białe z dodatkami w kolorze brzozy. Ubranka kupuję takie jakie mi się podobają. Ubolewam, że na dziale dla dziewczynek gama odcieni różu więc mamy też ubranka z działu dla chłopców. Wózek planuje kupić szary. Więcej dzieci nie planujemy więc i tak wszystko potem oddam.01.2007🩵
09.2014🩷
04.2017🩵
06.2024🩷 -
A jak łóżeczka to skąd polecacie?
I jeszcze pytanko, słyszałyście, czytaliście jakieś opinie o tym sklepie amc baby??
Tu przykładowy link: https://amc.sklep.pl/pl/p/16-el-Lozeczko%2C-materac%2C-posciel%2C-przewijak/98?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA-62tBhDSARIsAO7twbaiPqhLQaGJmh9pAi3gyhdx6_07j-AjdiHMcW-DDJCCJ1dczEqOrJMaAuWZEALw_wcB 😀2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:A jak łóżeczka to skąd polecacie?
I jeszcze pytanko, słyszałyście, czytaliście jakieś opinie o tym sklepie amc baby??
Tu przykładowy link: https://amc.sklep.pl/pl/p/16-el-Lozeczko%2C-materac%2C-posciel%2C-przewijak/98?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA-62tBhDSARIsAO7twbaiPqhLQaGJmh9pAi3gyhdx6_07j-AjdiHMcW-DDJCCJ1dczEqOrJMaAuWZEALw_wcB 😀
Dobre opinie słyszałam o firmie woodies. Rozważam też łóżeczko z ze strony Krak-wit.
Dziś mi się pojawiła reklama tego sklepu amc baby więc też chętnie poznam opinie 😁👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Dziewczyny, szczególnie te z doświadczeniem wytłumaczcie mi proszę - jeśli dziecko urodzi mi się 56cm to mam kupować ubranka na 56cm i liczyć, ze jakoś czerwiec, lipiec i sierpień przejedziemy (zakładam, ze od września wjedzie cieplejsza garderoba) czy od razu lecieć w 62? Bo czytam w necie, ze 56 to w ogóle na pierwszy miesiąc życia jest tylko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2024, 21:45
Natka9106 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kfiatuszek666 wrote:Dziewczyny, szczególnie te z doświadczeniem wytłumaczcie mi proszę - jeśli dziecko urodzi mi się 56cm to mam kupować ubranka na 56cm i liczyć, ze jakoś czerwiec, lipiec i sierpień przejedziemy (zakładam, ze od września wjedzie cieplejsza garderoba) czy od razu lecieć w 62? Bo czytam w necie, ze 56 to w ogóle na pierwszy miesiąc życia jest tylko.
A tak wogole to jak się czujecie?
Ja czuję lekki stresik przed poniedziałkową wizytą, mam sobie wypisane listę dolegliwosci które chcę skonsultować, mam nadzieję że wizyta mnie uspokoi i że poznam płeć🥰🥰🥰 -
Kfiatuszek666 wrote:Dziewczyny, szczególnie te z doświadczeniem wytłumaczcie mi proszę - jeśli dziecko urodzi mi się 56cm to mam kupować ubranka na 56cm i liczyć, ze jakoś czerwiec, lipiec i sierpień przejedziemy (zakładam, ze od września wjedzie cieplejsza garderoba) czy od razu lecieć w 62? Bo czytam w necie, ze 56 to w ogóle na pierwszy miesiąc życia jest tylko.
Ja mam ubranka na 56, z mojego doświadczenia mi się przydały dla dwóch synów, pierwszy miał 49 cm 2600, ale jego urodziłam 3 tygodnie wcześniej,drugi 53 i waga 3600,na trzeciego niestety nie bo 59 cm i 4100. Ja kupiłam ubranka używane, ale jak bym miała kupić nowe to 56 może parę sztuk,lub poczekać z tym rozmiarem bliżej porodu, bo lekarz Tobie powie z USG ile dziecko waży i czy jest duże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2024, 22:04
Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Bo właśnie patrzę na wyprzedaż w Zarze i kusi mnie żeby zaszaleć 😂 i właśnie takie wątpliwości mi się zrodziły.
Na jednej z list wyprawkowych dla letniego noworodka czytam: pajacyk 56 3 szt, 62 5 szt. Body długi rękaw 2 i 4 szt. Body krótki 4 i 6. Połśpiochy roz tylko 62 4 szt. Bluza 62 1szt. Kombinezon polarkowy miś rozmiar 62-68 - na ciul dzieciakowi w lecie kombinezon polarkowy? Jeszcze ten polarek wieje poliestrem, serio to trzeba kupić?? Czapeczka bawełniana - tez nie wiem, czapeczka na plus 30? Rozumiem chustka muślinowa, ale czapka?? I to jeszcze 2 sztuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2024, 22:44
-
Te czapeczki to po porodzie w szpitalu zakładają 🤔
Ja tych 56 ubranek chyba kupować nie będę... Tylko 62 tak myślę. Plus koleżanka niedawno urodziła 5kg, 65 długiego chłopaka i trochę tych ciuszków dla mnie będzie miała na te 62,bo nie synek od razu był za duży na nie 😅
Ewentualnie, jeśli naprawdę dziecię z USG będzie wychodziło maleńkie, to dokupie kilka sztuk takich małych, głównie do szpitala.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualny