Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaktusowa wrote:Super !! 400 gram to już spory chłopaczek 😊 ja zasypiam na boku ale w nocy zdarza mi się obrócić na plecy i tak spać 🙄
Ja czasem celowo się obrócę na plecy, bo tak mnie bolą boki, ale śpię na poduszce ciążowej, więc mam prawą stronę trochę wyżej Teraz będę tak spać bez wyrzutów sumienia👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja też mam dziwne sny, często koszmary, po których budzę się spocona. A dziś pierwszy raz miałam tak bardzo erotyczny sen, że osiągnęłam orgazm, który mnie obudził 🤯
Też mam takie myśli, że chciałabym już urodzić i mieć 2-3 latka od razu, po prostu przeskoczyć ten najtrudniejszy czas, ale chyba tak ma być, bo oswajamy się z wszystkimi emocjami.
Jutro zacznę 20.tydzien i bardzo się martwię, bo od kilku dni mam dość silne, kilka razy dziennie twardnienie macicy, przeważnie całej, a czasem tylko prawej części, jest to nieco bolące. W pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego, niepokoi mnie to, bo myślałam, że to występuje nieco pozniej i z mniejszym nasileniem. Schizuję czy szyjka się nie skraca, czy łożysko się nie odkleja itp. We wtorek mam połówkowe, to o wszystko popytam i mam nadzieję, że nie będę musiała wcześniej jechać na IP. -
Anuska94 wrote:Jakich rozmiarów kupujecie ciuszki dla maluszka? Właśnie tak sie zastanawiam bo nie wiem jak mam wiedzieć jaki rozmiar będzie odpowiedni przynajmniej na początku.
My dzisiaj kupiliśmy body na 62 cm i na 68 cm bo były takie urocze, a najwyżej poczekają aż mały podrośnie I takie piękne spodenki dresowe rozmiar 74.. zakochałam się w nich 🙈 z rozmiarem 56 cm poczekam, najwyżej kupimy jakieś dwie sztuki i się dokupi po porodzie. -
Anuska94 wrote:Jakich rozmiarów kupujecie ciuszki dla maluszka? Właśnie tak sie zastanawiam bo nie wiem jak mam wiedzieć jaki rozmiar będzie odpowiedni przynajmniej na początku.
56 kilka, 62 - na tych się skupiam, potem będę zamawiać kolejne w ramach potrzeby👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Dziewczyny, nie chce was straszyc ale 2-3 latek w domu wcale nie oznacza ze jest latwiej, ok mozna sie juz z nim porozumiec ale cos takiego jak bunt 2-latka to zaden wymysl tylko prawda, to istotka ktora zaczyna miec swoje zdanie i sprawdza granice naszej cierpliwosci, wlasnie moja mloda wkroczyla w ten wiek i powiem Wam ze chetnie cofnelabym sie tak o rok do tylu bo bylo latwiej🤣🤣🤣 wiec przy dzueciach nie ma chyba juz nigdy az tak spokonnego okresu, zawsze cos🤣🤣🤣
shikaka86 lubi tę wiadomość
-
Ja zaopatruje sie głównie w 62, kilka sztuk 56
Ola gratuluje udanej wizyty ❤️ Ja czekam z niecierpliwością na wizytę za tydzień, jestem bardzo ciekawa jak sytuacja z długością mojej szyjki, zwłaszcza, że ciagle dźwigam tego mojego 12 kg klocka … Oby wszystko było ok 😊Nowa_Ola, Magdak-51 lubią tę wiadomość
-
shikaka86 wrote:Jutro zacznę 20.tydzien i bardzo się martwię, bo od kilku dni mam dość silne, kilka razy dziennie twardnienie macicy, przeważnie całej, a czasem tylko prawej części, jest to nieco bolące. W pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego, niepokoi mnie to, bo myślałam, że to występuje nieco pozniej i z mniejszym nasileniem. Schizuję czy szyjka się nie skraca, czy łożysko się nie odkleja itp. We wtorek mam połówkowe, to o wszystko popytam i mam nadzieję, że nie będę musiała wcześniej jechać na IP.
shikaka86 lubi tę wiadomość
-
Kokosankaa wrote:Ja nie wiem co mi się dzisiaj stało, ale ogarnęła mnie panika i takie myśli „czy ja w ogóle chce mieć dziecko?” 😞 to była z naszej strony świadoma decyzja, jesteśmy w dobrym miejscu życiowo, ale dzisiaj mam gorszy dzień i mam wrażenie że wszytko mnie przerasta, a nawet jeszcze nie mam dziecka 😞 poza tym chciałabym żeby się urodziło i od razu miało ze 3 latka, tak żeby się z nim dogadać itd
Odnośnie ciuszków to ja mam na razie kilka sztuk, rozmiar 56 i 62. Jak na razie córka jest mała, 30 centyl, więc jeśli tak się będzie utrzymywało to raczej na takich rozmiarach pozostanę.
A czy planujecie dostawkę do łóżka? Zastanawiam się czy kupować typową dostawkę np Chicco czy jednak kupić standardowe łóżeczko drewniane, które będzie stało obok łóżka ale z założonymi bokami.shikaka86, Kokosankaa lubią tę wiadomość
👧❤️ 19.06.24 -
My kupujemy standardowe łóżeczko, dwupoziomowe, z wyjmowania ścianka. W razie potrzeby będzie dosunięte do łóżka.. Dostawki nie kupujemy, stwierdziliśmy, że na 3msc nie będziemy tracić kasy. Chcemy łóżeczko, ktore będzie na dłużej.
Np. Mi się podoba bardzo to:
https://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozeczko-120x6067-dostawne-2w1-Andrzej-szuflada-SOSNA-materac-120x60-Zestaw-/1165?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAnL-sBhBnEiwAJRGigqazWJgGB4L20ilxtqfNc2__FV1tSoiAKoVZQT6O6KpWaSv91cadnRoCbKwQAvD_BwEKaatii, Kaktusowa lubią tę wiadomość
-
U nas na początek będzie dostawka z Chicco. Miałam przy drugiej córce i dla mnie to była mega wygoda w porównaniu z pierwszą, gdzie mieliśmy kołyskę i klasyczne łóżeczko. W nocy tylko spuścić ściankę i już miałam ją pod ręką obok siebie. Do karmienia, pogłaskania. A to podnoszenie się ciągłe, żeby włożyć, wyjąć, uspokoić to był przy moim pierwszym wymagającym egzemplarzu wyczyn. I dlatego później często już po kilku razach nie miałam siły i zostawała z nami w łóżku. No i do innych pokoi mogłam śmiało je przewozić. A fakt taki, że jak wyrosła to łóżeczko sprzedało się ekspresowo na Olx, za niewiele niższą kwotę niż było kupione, bo jeszcze mi się na promocji udało ją kupić. 🙂
-
My planujemy standardowe łóżeczko drewniane, kupujemy takie, które można obniżyć i wyjąć część, aby starczyło na dłużej. Kupujemy też kołyskę Chicco baby hug, abym mogła mieć dziecko pod ręką w salonie czy innej części mieszkania.
Dziewczyny, na stronie Smyka są promocje do -70% i faktycznie to promocje, bo kilka ubranek, ktore wiem, że były droższe, jest teraz w niższej cenieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2024, 01:06
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja najbardziej tęsknię przy mojej 2.5 rocznej córce za tym czasem noworodkowym. Im mniejsze dziecko tym mniej problemów. A moja 12 latka to już potrafi pokazać swoje fochy na całego.
Jak się urodziła najmłodsza córka to nie wpyatrywalam żeby zaczęła siedzieć czy chodzic. Chciałam żeby została taka malutka. Przy starszych czekałam na każdy kolejny krok w rozwoju. 🙈 -
Saimi wrote:My kupujemy standardowe łóżeczko, dwupoziomowe, z wyjmowania ścianka. W razie potrzeby będzie dosunięte do łóżka.. Dostawki nie kupujemy, stwierdziliśmy, że na 3msc nie będziemy tracić kasy. Chcemy łóżeczko, ktore będzie na dłużej.
Np. Mi się podoba bardzo to:
https://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozeczko-120x6067-dostawne-2w1-Andrzej-szuflada-SOSNA-materac-120x60-Zestaw-/1165?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAnL-sBhBnEiwAJRGigqazWJgGB4L20ilxtqfNc2__FV1tSoiAKoVZQT6O6KpWaSv91cadnRoCbKwQAvD_BwESaimi lubi tę wiadomość
👧❤️ 19.06.24 -
Nowa_Ola wrote:My planujemy standardowe łóżeczko drewniane, kupujemy takie, które można obniżyć i wyjąć część, aby starczyło na dłużej. Kupujemy też kołyskę Chicco baby hug, abym mogła mieć dziecko pod ręką w salonie czy innej części mieszkania.
Dziewczyny, na stronie Smyka są promocje do -70% i faktycznie to promocje, bo kilka ubranek, ktore wiem, że były droższe, jest teraz w niższej cenie👧❤️ 19.06.24 -
Łóżeczko kupujemy standardowe drewniane.
Ubranek mam już dużo. Raczej rozmiar 56 i trochę 62. Trójka, którą mam nie była wielkoludami. Córka niby miała 54 cm po urodzeniu, a w rozmiarze 56 się topiła i nosiła go dobry miesiąc jak nie dłużej. Obecny maluch raczej też do mniejszych należy. Niby cukrzyca ciążowa, która może wystąpić może mieć wpływ na to, że dziecko będzie duże, ale u mnie dwie ciąże z cukrzycą i dzieci o normalnej wadze.01.2007🩵
09.2014🩷
04.2017🩵
06.2024🩷 -
My na pewno kupimy drewniane łóżeczko do sypialni, a na dół Chicco baby hug 4w1 (mamy na dole duża przestrzeń więc będzie mi wygodniej jak będę miała coś w stylu łóżeczka na kółkach). Tylko czytałam żeby wymienić materacyk w tym Chicco na porządniejszy i bardziej twardy.
Co do ubranek to myślę żeby kupić kilka sztuk 56, a resztę 62. W razie czego są sklepy na miejscu więc wyślę męża żeby dokupił jeżeli czegoś braknie z tego mniejszego rozmiaru.
Po połówkowych chce się już zabrać za kompletowanie wyprawki.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
meggie94 wrote:My mieliśmy drewniane łóżeczko w sypialni dla córki i turystyczne na dole w salonie i tak zostaje dla jej braciszka 😊
Ja chce identycznie zrobić.
A pytanie z innej kategorii mam. Czy będąc na l4 ciążowym mogę spokojnie studiować online? Czy ZUS się nie doczepi do tego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2024, 12:39
Kaktusowa lubi tę wiadomość