Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa_Ola wrote:Właśnie ja usłyszałam, że l4 to l4, bo ciąża wg medycyny to nie jest choroba, a l4 dostajesz nie na fakt bycia w ciąży, tylko musisz mieć do tego jakieś podstawy - mdłości, bóle kręgosłupa w ciąży etc. L4 to nadal l4 i jedyne co mamy na plus to to, że ciążowe l4 jest chodzące, czyli możemy pójść na spacer, do kawiarni itp., a w przypadku l4 leżącego można zaspokoić tylko podstawowe potrzeby typu pójście do sklepu, apteki i powinno się mieć dowód w postaci paragonu w razie kontroli. Jedyne czym różni się l4 to to, że jest 100%, a nie 80%, na wszystko inne nadal trzeba uważać
Meggie, w punkt! Zgadzam się w 100%. To moja pierwsza ciąża i chętnie poznam opinie innych mam o jakimś produkcie, ale staram się i tak rozważnie wybierać to, co nam będzie potrzebne. Zapewne jak każdy popełnię kilka błędów, ale będę mądrzejsza na przyszłość
No ja dziś pojechałam oglądać wózki. Dobrze, ze zestaw kolorystyczny mam w głowie wybrany od dawna 😂 w związku z tym wybrałam dwa, które podobały mi się wizualnie, okazało się, ze obydwa są podobne i spełniają moje warunki: zwrotne, dobrze składane, lekkie etc. Obydwie firmy dobre i w moim budżecie. Wiec teraz po prostu z dwóch muszę wybrać jeden, bo tak to szło by się zajumac, taki duży wybór!Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Ja wstępnie też wybrałam dwa, ale jeszcze nie byłam pojeździć i sprawdzić 😂 Ja bardzo chciałam czarny wózek, ale chyba odpuszczę, mąż chce inny kolor niż czarny, moja mama panikuje ze czarny to zły 😂 Babcia to tam może panikować, ale pozostanę w zgodzie z mężem i chcę beżowy, będę smutną beżową mamą na maksa, a co mi tam 😆👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ja wstępnie też wybrałam dwa, ale jeszcze nie byłam pojeździć i sprawdzić 😂 Ja bardzo chciałam czarny wózek, ale chyba odpuszczę, mąż chce inny kolor niż czarny, moja mama panikuje ze czarny to zły 😂 Babcia to tam może panikować, ale pozostanę w zgodzie z mężem i chcę beżowy, będę smutną beżową mamą na maksa, a co mi tam 😆
Mi się czarny podoba, jeśli ma złote elementy. Nie to ze cała rama, może być logo firmy. Moja mama dziś z nami pojechała i było to ciekawe przeżycie bo była zachwycona leżaczkiem w żabki 🤣 a wózek koniecznie spodobał jej się morski. W nosie ze wszystkim, kolor najważniejszy! 😅Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Kaatii wrote:Jakie wózki wybrałyście?
My raczej postawimy na któryś model bebetto, bo chce mieć 100% pewności, że będę miała adaptery pasujące do nosidełka Britaxa. Z córka się wściekałam, bo mieliśmy Anex Sport i uniwersalne adaptery, które rzekomo miały pasować a nie pasowały. Bebetto to jedyne wózki w których mam pewność, że są konkretne adaptery do Britaxa, bo uniwersalnym już nie zaufam.. -
Kaatii wrote:Jakie wózki wybrałyście?
Ja myślę nad bebetto flavio premium class lub roan ivi.
Musimy podjechać zobaczyć je na żywo i zdecydujemy. Stawiam na kolor beżowy plus złote dodatki w ramie.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Mi się wyglądowo podobają cybex priam np birds albo taki w kwiaty jak monstera, ale muszę sprawdzić jak się tym jeździ, jak się to składa. Moja kuzynka sobie chwali, ale tak jak mówiłyście, to że komuś się sprawdza to nie znaczy, że nam będzie. Przede wszystkim potrzebujemy wózek z dobrym amortyzatorem, mamy niedaleko fajne tereny zielone więc musi być przystosowany do "jazdy terenowej" 😁 pewnie pod koniec lutego pojedziemy do sklepu testować
-
A nie wydają wam się za płytkie te wózki? Np 20 cm w gondoli to nic praktycznie..
-
A który wózek ma 20 cm w gondoli? Cybex Priam ma bardzo dużą gondolę właśnie 🤔 Chyba, że miałaś na myśli inny
Dziewczyny, a chusty/nosidla? Wiem, że nosidła są bardziej polecane od 6 m-cy, więc to jeszcze chwila, ale chusta wydaje się być fajnym pomysłem. Decydujecie się?👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:A który wózek ma 20 cm w gondoli? Cybex Priam ma bardzo dużą gondolę właśnie 🤔 Chyba, że miałaś na myśli inny
Dziewczyny, a chusty/nosidla? Wiem, że nosidła są bardziej polecane od 6 m-cy, więc to jeszcze chwila, ale chusta wydaje się być fajnym pomysłem. Decydujecie się?
Ja byłam pewna, że będę używać chusty i jak Wika była malutka miała chyba 3 tyg przyjechała do mnie doradczyni chustonoszenia, ale stwierdziłam, że to totalnie nie dla mnie 🙈 jestem strasznie niecierpliwa, moje zdolności manualne są na poziomie -100, wiec to motanie mnie przerosło osobiście 🙈 jak była troszkę starsza i sztywniejsza kupiliśmy nosidło i super sprawa 😊Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
To ja chyba źle sprawdzam te wymiary..
Gondola wewnątrz (d×s×w) - 70x30x17cm rozumiem, że 70 cm długość, 30 szerokość i 17 głębokość.. Może ja tego nie ogarniam poprostu..Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Saimi wrote:To ja chyba źle sprawdzam te wymiary..
Gondola wewnątrz (d×s×w) - 70x30x17cm rozumiem, że 70 cm długość, 30 szerokość i 17 głębokość.. Może ja tego nie ogarniam poprostu..
Niechcący polubiłam post.
To chyba nie są wymiary tego, o którym ja mówię
Wymiary gondoli LUX CYBEX PRIAM 4.0 wynoszą: 875x480x255-600 mm (dł.xszer.xwys. z podniesioną budką)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 14:21
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Niechcący polubiłam post.
To chyba nie są wymiary tego, o którym ja mówię
Wymiary gondoli LUX CYBEX PRIAM 4.0 wynoszą: 875x480x255-600 mm (dł.xszer.xwys. z podniesioną budką)
A to akurat wzięłam pierwszy, z brzegu wózek
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/baby-jogger-city-select-2-wozek-2w1-2524
Ja wózki to póki co kosmos dla mnie.. -
Saimi wrote:A to akurat wzięłam pierwszy, z brzegu wózek
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/baby-jogger-city-select-2-wozek-2w1-2524
Ja wózki to póki co kosmos dla mnie..
Wiesz co, chyba najlepiej iść do bobowozki lub babyhit, albo innego sklepu z wózkami Ja sobie wybrałam jakieś dwa tylko i wyłącznie ze względu na opinie innych i to, że podobają mi się wizualnie, ale i tak nie nastawiam się na żaden z nich konkretnie. Dopiero jak pojeździmy, zobaczymy na żywo, to wybierzemy I nie przejmuj się, ja też jestem w tym wszystkim zielonaKfiatuszek666, Saimi, Katt lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Wiesz co, chyba najlepiej iść do bobowozki lub babyhit, albo innego sklepu z wózkami Ja sobie wybrałam jakieś dwa tylko i wyłącznie ze względu na opinie innych i to, że podobają mi się wizualnie, ale i tak nie nastawiam się na żaden z nich konkretnie. Dopiero jak pojeździmy, zobaczymy na żywo, to wybierzemy I nie przejmuj się, ja też jestem w tym wszystkim zielona
Ja dlatego zastanawiam się czy nie zacząć od wyprawki aptecznej, to się da jako tako ogarnąć 😂Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Ja dlatego zastanawiam się czy nie zacząć od wyprawki aptecznej, to się da jako tako ogarnąć 😂
Najłatwiejsze podobno, chociaż są spory nt pielęgnacji niemowlaka z tego co zauważyłam 😂 Niektórzy mówią o pielęgnacji tylko olejkiem ze słodkich migdałów, inni kupują dziecięce żele do kąpieli i balsamiki, inni kąpią tylko z dodatkiem mleka. Co jeszcze widzę to spor o Octenisept, sudocrem 😂 Strach ruszać cokolwiek! Ja z apteką poczekam na szkołę rodzenia Zaczynamy z początkiem marca, już nas zapisałam.
U mnie wózek, łóżeczko musi być wcześniej ze względu na zwierzaki, więc powoli będę pewnie kupować👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Najłatwiejsze podobno, chociaż są spory nt pielęgnacji niemowlaka z tego co zauważyłam 😂 Niektórzy mówią o pielęgnacji tylko olejkiem ze słodkich migdałów, inni kupują dziecięce żele do kąpieli i balsamiki, inni kąpią tylko z dodatkiem mleka. Co jeszcze widzę to spor o Octenisept, sudocrem 😂 Strach ruszać cokolwiek! Ja z apteką poczekam na szkołę rodzenia Zaczynamy z początkiem marca, już nas zapisałam.
U mnie wózek, łóżeczko musi być wcześniej ze względu na zwierzaki, więc powoli będę pewnie kupować
Wiem dlatego ja kupiłam i olejek i potem płyn. Doszłam do wniosku, ze olejku będę używać na początku, jak coś nie podejdzie to go przejmę do swojej pielęgnacji.
My szkołę zaczynamy za dwa tygodnie, będzie trwała 9 sobót wiec zejdzie do połowu kwietnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 17:00