Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zacznę od olejku, ale mój mąż ma AZS i obawiam się, że Maluch może po nim odziedziczyć to cholerstwo. U nas 6 tygodni, w poniedziałki wieczorem. Wybrałaś taką przy szpitalu, w którym planujesz poród? W sumie wychodzi na to, że skończymy w tym samym czasie👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ja zacznę od olejku, ale mój mąż ma AZS i obawiam się, że Maluch może po nim odziedziczyć to cholerstwo. U nas 6 tygodni, w poniedziałki wieczorem. Wybrałaś taką przy szpitalu, w którym planujesz poród? W sumie wychodzi na to, że skończymy w tym samym czasie
Mój szpital zawiesił prowadzenie szkoły rodzenia, ale to nie szkodzi, bo u mnie w mieście jedna jest szczególnie polecana, moje koleżanki chodziły/chodzą i chwalą wiec i ja się zapisałam. -
Mi też wizualnie podoba się Cybex Priam 4.0 ale może zaraz wyjdzie jakiś nowy model. Skoro Cybex co roku wydaje 😀
Zależy mi na wentylowanej gondoli i Cybex spełnia te oczekiwania. W razie czego w zapasie mam bugaboo fox 2 😀 -
My planowaliśmy kupić używany wózek z gondolą, a później jakąś lepszą spacerówkę biegową, ale teraz się zastanawiamy od razu nad baby joggerem w zestawie z gondolą. Zobaczymy, w każdym razie 4, 6 czy nawet 8tys za wózek to dla mnie szokująca kwota 🙈👧❤️ 19.06.24
-
Emimo wrote:Ja jestem z lipca , ale termin mam na 2.07 dlatego zaglądam też do Was 😀
Aaaa okej 😁 lipiec piękny miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 18:51
Emimo lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Kaatii wrote:My planowaliśmy kupić używany wózek z gondolą, a później jakąś lepszą spacerówkę biegową, ale teraz się zastanawiamy od razu nad baby joggerem w zestawie z gondolą. Zobaczymy, w każdym razie 4, 6 czy nawet 8tys za wózek to dla mnie szokująca kwota 🙈
Prawda? A z drugiej strony u mnie w bardzo dużym sklepie najtańszy wózek 2w1 kupisz za 2k. No czyli jak najtańszy kosztuje 2k to wiadomo, ze od tych za 4 jakością odbiega, nie mówiąc o tych właśnie po 5,6 czy 8k. -
Emimo wrote:Ja jestem z lipca , ale termin mam na 2.07 dlatego zaglądam też do Was 😀
Ja też z lipca. Termin 01.07 więc może byc też koniec czerwca. Dołączyłam początkowo do Was bo jak się dowiedziałam o ciąży to wątku lipcowego jeszcze nie było. I tak zostałam. 😁😁Na lipcowym też się udzielam ale obecnie tematy poruszane tutaj są mi bliższe i bardziej na czasie. Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko. 😄😄😄😄Kaktusowa, Nowa_Ola, Riptide, Kokosankaa, Emimo, Katt lubią tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Prawda? A z drugiej strony u mnie w bardzo dużym sklepie najtańszy wózek 2w1 kupisz za 2k. No czyli jak najtańszy kosztuje 2k to wiadomo, ze od tych za 4 jakością odbiega, nie mówiąc o tych właśnie po 5,6 czy 8k.
-
Kfiatuszek666 wrote:Prawda? A z drugiej strony u mnie w bardzo dużym sklepie najtańszy wózek 2w1 kupisz za 2k. No czyli jak najtańszy kosztuje 2k to wiadomo, ze od tych za 4 jakością odbiega, nie mówiąc o tych właśnie po 5,6 czy 8k.
Radze zwrocic tez uwagę na torbę pod wózkiem, czy dostep jest łatwy.Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Ja też z lipca. Termin 01.07 więc może byc też koniec czerwca. Dołączyłam początkowo do Was bo jak się dowiedziałam o ciąży to wątku lipcowego jeszcze nie było. I tak zostałam. 😁😁Na lipcowym też się udzielam ale obecnie tematy poruszane tutaj są mi bliższe i bardziej na czasie. Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko. 😄😄😄😄
Pewnie, że nie mamy 😊 w końcu wątek jest po to by się wspierać, a ostateczna data porodu nie jest nam nieznana, raczej szacunkowa 🙃Natka9106, Emimo lubią tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Ja też z lipca. Termin 01.07 więc może byc też koniec czerwca. Dołączyłam początkowo do Was bo jak się dowiedziałam o ciąży to wątku lipcowego jeszcze nie było. I tak zostałam. 😁😁Na lipcowym też się udzielam ale obecnie tematy poruszane tutaj są mi bliższe i bardziej na czasie. Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko. 😄😄😄😄
No coś Ty zapytałam, bo nie miałam wpisanej Emimo i uznałam, że może kogoś przeoczyłam i chciałam naprawić swój błądNatka9106, Emimo lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Natka9106 wrote:No niestety mnie też przerażają ceny wózków. Niestety podczas wykańczania mieszkania nie mam takiego budżetu i kupimy napewno coś tańszego co będzie w miarę ok. Chociaż za każdym razem jak oglądam wózki to moja uwaga zatrzymuje się na tych droższych, taki gust 😅😅 a może któraś z was ma do polecenia coś sensownego z niższej półki cenowej? Chętnie spojrze.
Pytanie jaki masz budżet. Jeśli do 3k to spokojnie rzuć okiem na Adamex. Wyglądają niezle, tak tez podobno się sprawują. Przedział cenowy to właśnie bodajże 2,2-2,9 za nowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 19:46
Natka9106 lubi tę wiadomość
-
Właśnie najgorzej, że do tej pory wpadliśmy na chwilę tylko do jednego sklepu z wózkami i pan nam opowiedział co jest ważne na przykładzie Venicci Upline. I teraz wszystkie inne wózki porównujemy do wózka premium 😅 Zobaczymy, mamy jeszcze czas na taki zakup👧❤️ 19.06.24 -
Madzia35 wrote:Nie koniecznie. Moja kuzynka kupila drogi a ja tani w dodatku z komisu. Pojezdzilam jednym i drugim, nie widze, zadnej roznicy, poza tym, ze jej ładniejszy. W dodatku moj sie jakos latwiej prowadził. Dla mnie było ważne zeby gondola byla duza, bo przewidywalismy duze dziecko i dobrze trafilismy. Z wozka, ktory ogladalismy jako pierwszy wyrosła by chyba w 4 miesiącu.
Radze zwrocic tez uwagę na torbę pod wózkiem, czy dostep jest łatwy.👧❤️ 19.06.24 -
Kaatii wrote:Właśnie najgorzej, że do tej pory wpadliśmy na chwilę tylko do jednego sklepu z wózkami i pan nam opowiedział co jest ważne na przykładzie Venicci Upline. I teraz wszystkie inne wózki porównujemy do wózka premium 😅 Zobaczymy, mamy jeszcze czas na taki zakup
Kurcze, ale wiesz co? Jeździłam wczoraj właśnie Uplinem i do tego Muuvo Quick SE 2.0. Pani zachwalała Venicci, ze to już właściwie ta sama polka co Cybex, bo na nich się wzorują i bardzo ich gonią. Tylko ze M. z gondola wazy 11,2kg a V. 12,8. I to się czuje jak się jedną ręką prowadzi wózek albo szybko pokonuje zakręty. Podobno różnica w wadze wynika z amortyzatorów - w V. lepsze. No więc teraz siedzę i czytam o tych dwóch modelach; M. jest troszkę zgrabniejszy, a ze ja niekoniecznie to bardziej mi leży V. Z kolei przez tę lekkość prowadzenia jednak bardziej M. W internecie piszą tez, ze w V. bardzo rama się rysuje. Kolejna wizyta w sklepie za tydzień, zobaczymy. -
My nie braliśmy w ogóle pod uwagę nowych wózków ani przy młodej ani teraz 🙈 Jutro mąż jedzie obejrzeć na żywo i mam nadzieje kupić od gościa Bebetto Vulcano za 400 zł 😁 Na zdjęciach wózek wyglada prawie jak nowka, widać że bardzo zadbany wiec mam nadzieje, że go jutro przywiezie 😊
Kaatii, Kaktusowa, Anuska0907, Katt lubią tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Kurcze, ale wiesz co? Jeździłam wczoraj właśnie Uplinem i do tego Muuvo Quick SE 2.0. Pani zachwalała Venicci, ze to już właściwie ta sama polka co Cybex, bo na nich się wzorują i bardzo ich gonią. Tylko ze M. z gondola wazy 11,2kg a V. 12,8. I to się czuje jak się jedną ręką prowadzi wózek albo szybko pokonuje zakręty. Podobno różnica w wadze wynika z amortyzatorów - w V. lepsze. No więc teraz siedzę i czytam o tych dwóch modelach; M. jest troszkę zgrabniejszy, a ze ja niekoniecznie to bardziej mi leży V. Z kolei przez tę lekkość prowadzenia jednak bardziej M. W internecie piszą tez, ze w V. bardzo rama się rysuje. Kolejna wizyta w sklepie za tydzień, zobaczymy.👧❤️ 19.06.24
-
Kaatii wrote:A widzisz, to aż tak nie analizowałam. Ale z budowy u rozwiązań to Muuvo Quick wygląda bardzo podobnie do Venicci, ten drugi ma ładniejszą, „bogatszą” tapicerkę
Bo one poza tymi amortyzatorami, kołami i wagą nie różnią się niczym Ok, muuvo ma jeszcze dodatkowy wywietrznik i prawda, ze tapicerka w Venicci bogatsza. Zobaczymy, za tydzień może się już zdecyduję na jeden z nich. -
Właśnie się bawiłam z dzidziusiem chwilę 😁 zauważyłam że z jednej strony mam takie dziwne wybrzuszenie, więc tam lekko nacisnęłam i po chwili mi tam odkopał, aż było widać przez brzuch 😁 i tak jeszcze kilka razy, ale potem przestałam żeby go nie stresować 😁 strasznie to dziwne że u mnie w brzuchu jest mały żywy człowiek 😬
Magdak-51, Kaktusowa, Kfiatuszek666, Nowa_Ola, Saimi, Katt lubią tę wiadomość