X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:
    U mnie dzisiaj równe 7, i już od ponad tygodnia... Mam problemy z załatwianiem się. A to dopiero sam początek! Piję dużo, staram się błonnik mieć codziennie w diecie, ale nie wiele to pomaga 😔
    Oprócz tego to też mi się strasznie odbija i nie mogę zgłodnieć, bo właśnie wtedy pojawiają się mdłości 🤦‍♀️ Ból piersi akurat towarzyszy mi od początku, w sumie żyje w staniku żeby biust był cały czas podtrzymany i nie ciągnął 🤷‍♀️
    Miałam tak przez caly pierwszy trymestr, ale potem przeszło. Za to pojawila sie zgaga, ale juz wole to. Tym razem zapowiada sie podobnie.

age.png

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Ja według OM powinnam mieć dzisiaj 6t , ale ze przesunęła mi się owu to wychodzi z moich obliczeń 5t2d a u Was już niektórych jest 8t 🙈 jaka to różnica czasu 😅 i jak wiele innych dolegliwości.. mam nadzieję że mnie nie dopadną na razie mdłości ani wymioty bo nikt w domu nie wie o ciąży na razie oprócz męża 🤭 uznaliśmy że to za szybko by się chwalić , dopiero jak zobaczę zarodek z serduszkiem to wtedy chcemy powiedzieć najbliższym tylko 😊

Ale super, mamy identyczne rozpoczęcie cyklu 🥰 i wizytę w tym samym dniu! Ja jeszcze nie byłam u lekarza, wlasnie w piątek 3-go to będzie pierwszy raz. Lekarz obstawił mnie lekami i nie chciał, żebym przychodziła wcześniej. Różnica jest taka, ze ja 19.10 miałam betę ponad 2700, wiec pewnie inaczej miałyśmy owulacje 😄 trzymam kciuki!!

Patka28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Ale super, mamy identyczne rozpoczęcie cyklu 🥰 i wizytę w tym samym dniu! Ja jeszcze nie byłam u lekarza, wlasnie w piątek 3-go to będzie pierwszy raz. Lekarz obstawił mnie lekami i nie chciał, żebym przychodziła wcześniej. Różnica jest taka, ze ja 19.10 miałam betę ponad 2700, wiec pewnie inaczej miałyśmy owulacje 😄 trzymam kciuki!!
    Hahaha każdy organizm inaczej 😅 ja już zaczynam się gubić 🤣 ale najważniejsze żeby wszystko było dobrze i u nas i u kropeczek 😀😊 to Ty masz z OM 6 t ? 🙂

• Riptide Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Hahaha każdy organizm inaczej 😅 ja już zaczynam się gubić 🤣 ale najważniejsze żeby wszystko było dobrze i u nas i u kropeczek 😀😊 to Ty masz z OM 6 t ? 🙂

Tak, dzisiaj mi wybija 6t 😅 o ciąży wiem od 19.10, a czuje, jakby minęły wieki 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciągle głodna, aż burczy mi w brzuchu 😅 ale zjem troszeczkę i już mam dość 🙈 i tak co 2/3 godziny 🤭

• Kessa Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę się tak po cichu, cichuteńku przyłączyć? Wg ostatniej @ mam dziś 5t5d , okropne ciągnięcia w podbrzuszu, mega mega nisko od wtorku, tak co jakiś czas...a dziś to mam wrażenie,że bolą mnie biodra! 🙈 Pierwszą wizytę mam teraz w poniedziałek 30tego. 🤗

IssGreen, Coffeebreak, Tamiikoo lubią tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę się tak po cichu, cichuteńku przyłączyć? Wg ostatniej @ mam dziś 5t5d , okropne ciągnięcia w podbrzuszu, mega mega nisko od wtorku, tak co jakiś czas...a dziś to mam wrażenie,że bolą mnie biodra! 🙈 Pierwszą wizytę mam teraz w poniedziałek 30tego. 🤗
    No pewnie, witamy 🥰 mam nadzieję że wszystko będzie dobrze po wizycie 😊

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Kurcze dziewczyny, tak czytam o Waszych mdłościach i naprawdę mi Was szkoda, nie wiem co Wam poradzić 😔 wszystkie tak macie ? I nic na to nie pomaga? Ja na razie oprócz bólu piersi (najgorzej gdy śpię) to nie mam żadnych innych dolegliwości. No czasami brzuch mnie pobolewa jak za dużo robię w ciągu dnia.. dzisiaj np. trochę ogarniałam w domu to teraz musiałam się położyć bo zaczyna mnie pobolewać 😬

Ja mam dzisiaj 4t5d ciąży według aplikacji, lekarza dopiero za 2 tygodnie. Na teście 2 grube krechy, bety nie mam jak teraz zrobić bo jestem na wakacjach, na dodatek byłam solidnie przeziębiona z bólem gardła włącznie i trochę się martwię że nie mam praktycznie żadnych objawów. Jedynie taki biało żółty kremowy śluz, 2-3 razy w ciągu dnia złapie mnie jakiś mały skurcz jak na miesiączkę i tyle. No może piersi troszkę większe ale miękkie i nie jakoś mocno bolesne. Powiedzcie dziewczyny czy też któraś tak ma? Zamiast cieszyć się wakacjami to się trochę stresuje czy ciąża jest żywa i czy wszystko dobrze 🥲🥲

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam właśnie delikatne rozowe plamienie i trochę mnie brzuch bolał, było widać na papierze trochę.. nie wiem co mam robić, bardzo się denerwuje 😔

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Dziewczyny miałam właśnie delikatne rozowe plamienie i trochę mnie brzuch bolał, było widać na papierze trochę.. nie wiem co mam robić, bardzo się denerwuje 😔

Ja miałam podobnie 2 dni temu ale było to bezpośrednio po stosunku, tak się z narzeczonym przestraszyliśmy że uznaliśmy koniec z amorami do wizyty u lekarza. Ale to była jednorazowa akcja rano już nic nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już jest jasno brazowe, nie ma różowego.. może to zagnieżdżanie się zarodka ? Ostatnio byl tylko pęcherzyk, może teraz to właśnie od tego.. sama nie wiem , próbuje się pocieszać. To nie było mocne plamienie, ale serce mam w gardle ..

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Teraz już jest jasno brazowe, nie ma różowego.. może to zagnieżdżanie się zarodka ? Ostatnio byl tylko pęcherzyk, może teraz to właśnie od tego.. sama nie wiem , próbuje się pocieszać. To nie było mocne plamienie, ale serce mam w gardle ..
    Czytałam ze plamienia są normalne na początku ciąży, wiec nie martw się na zapas 😊 koleżanka twierdzi ze miała normalny okres w terminie jak powinna mieć okres, wiec bardzo silne krwawienie, a urodziła zdrowa córeczkę

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog napisala że mam zglosic się na sor... chyba tak zrobię i niech sprawdzą czy wszystko dobrze

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:
    U mnie dzisiaj równe 7, i już od ponad tygodnia... Mam problemy z załatwianiem się. A to dopiero sam początek! Piję dużo, staram się błonnik mieć codziennie w diecie, ale nie wiele to pomaga 😔
    Oprócz tego to też mi się strasznie odbija i nie mogę zgłodnieć, bo właśnie wtedy pojawiają się mdłości 🤦‍♀️ Ból piersi akurat towarzyszy mi od początku, w sumie żyje w staniku żeby biust był cały czas podtrzymany i nie ciągnął 🤷‍♀️

Miałam dokładnie to samo, teraz jestem 8t2d i -niezapeszając - chyba mi to przechodzi. Jestem bardziej głodna niż przed ciążą, ale już nie muszę pochłaniać aż tak wielkich ilości jedzenia to i trawienie odżyło 😅

👧❤️ 19.06.24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:39

• Eniana Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Moja ginekolog napisala że mam zglosic się na sor... chyba tak zrobię i niech sprawdzą czy wszystko dobrze
    Daj znać co u Ciebie. 3mm kciuki oby było dobrze!

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:

Miałam to samo, mój ginekolog kazał obserwować i się oszczędzać. Powiedział tez, ze to normalne na początku ciąży. Czytałam, ze powodów może być mnóstwo, zaczawszy od tego, ze to może być stara krew lub pęknięte naczynko. Jeśli to nie żywe krwawienie, to podobno nie ma się co martwić. Dobrze, ze pojechałaś, bo pewnie dadza duphaston albo luteinę i się zatrzyma to plamienie. Ja obstawiam, ze podraznilam środek aplikatorem od luteiny. Dziś rano na papierze miałam baaaaardzo jasny brązowy kolor, wręcz mleczny, nie zmartwiłam się jakoś wybitnie, ale poleciałam na betę dla świetego spokoju. Jest ponad 37tys, a tydzień temu było 5800, wiec jestem spokojna 🙂 tez miałam serce przy gardle, to moja pierwsza ciąża i nie ma się co oszukiwać - denerwuje się, bo tak bardzo chce, żeby było w porządku. I będzie! U Ciebie tez! Daj znać, jak sytuacja 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 17:39

IssGreen lubi tę wiadomość

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:

Kochana, czasem tak się zdarza. Tak po prostu. Jeśli masz siedzieć i się martwic to jedz albo do swojego lekarza, a jak nie przyjmuje to IP!

• NN Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 ja tak miałam dokładnie 2 tygodnie ( 5t2d) temu tylko o 21 i też panika, pojechałam na izbę położniczą dla świetego spokoju i wszystko było Oki, tak czasem bywa, życzę by ucieknie to tez nie było nic poważnego

06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
    07.10.2023 beta 742 (godz15)
    09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
    11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
    14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
    19.10 ♥️ 96 uderzeń
    31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
    21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
    04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
    22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155
    09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
    07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
    22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa, witamy 😍 rozgość się!

Patka28, zarodek zagnieżdża się i dopiero wtedy wydziela betę. Jedz na IP, sprawdzą, czy wszystko dobrze z maluszkiem a i Ty będziesz spokojniejsza 😘

Coffeebreak, ależ oczywiście, że można schudnąć w ciąży i trzymać zdrową dietę w przypadku cukrzycy ciążowej lub skłonności do niej. Ja mam io, więc staram się kontrolować to, co jem, a na wadze o kilogram mniej niż 1,5 tygodnia temu. Nie robię tego celowo, po prostu jeszcze bardziej patrzę na to co jem, niż przed ciążą. Każda z nas jest inna :) oczywiscie nie mówię tu o ostrym odchudzaniu, bo takie osoby są zupełnie niepoważne, ale spadek wagi lub brak przyrostu wagi jest absolutnie normalny w ciąży

U mnie dziś świetny dzień, bez mdłości, bez kręcenia w głowie, nawet zrobiłam jedzonko, bo w końcu mam jakiś większy apetyt. Gdyby nie delikatne skurcze to nie powiedziałabym, że jestem w ciąży 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 19:28

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ