X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 15:08

Kaktusowa lubi tę wiadomość

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kłuje was też na dole brzucha czasami? Ja wczoraj byłam na długim spacerze i na sam koniec mnie zaczęło kłuć, dzisiaj rano było ok, a potem poszłam sobie kupić coś na lunch to mnie znowu mocno kluło i jak wracałam z pracy to znowu ok. I teraz nie wiem czy to normalne czy za długo ten spacer wczoraj czy co

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Dziewczyny a kłuje was też na dole brzucha czasami? Ja wczoraj byłam na długim spacerze i na sam koniec mnie zaczęło kłuć, dzisiaj rano było ok, a potem poszłam sobie kupić coś na lunch to mnie znowu mocno kluło i jak wracałam z pracy to znowu ok. I teraz nie wiem czy to normalne czy za długo ten spacer wczoraj czy co

Mnie kłuje ale w środku jakby w pochwie, lekarz mówi, że to normalne I jeśli mocz wychodzi ok to nie jest to infekcja tylko taka uroda. No ale mi się to dzieje w randomowych momentach, niekoniecznie po wysiłku.

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:

Mnie kłuje, boli i ciągnie, ale lekarz mówi, że to zupełnie normalne. Dopóki nie ma plamień lub skurczy to na spokojnie. Można brać nospe, jeśli bardzo dokucza.

Dziewczyny, co z pasami w samochodzie? Jak jeździcie? Dziś mi ktoś zwrócił uwagę, że nie powinnam zapinać pasów, a do tej pory byłam przekonana, że właśnie powinno się. Słuchałam kiedyś jakiegoś webinaru, że ryzyko przy wypadku bez pasów jest większe, niz z pasami. Z drugiej strony wiem, że za brak pasów ciężarna nie dostanie mandatu.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Mnie kłuje, boli i ciągnie, ale lekarz mówi, że to zupełnie normalne. Dopóki nie ma plamień lub skurczy to na spokojnie. Można brać nospe, jeśli bardzo dokucza.

Dziewczyny, co z pasami w samochodzie? Jak jeździcie? Dziś mi ktoś zwrócił uwagę, że nie powinnam zapinać pasów, a do tej pory byłam przekonana, że właśnie powinno się. Słuchałam kiedyś jakiegoś webinaru, że ryzyko przy wypadku bez pasów jest większe, niz z pasami. Z drugiej strony wiem, że za brak pasów ciężarna nie dostanie mandatu.

Ja kupilam sobie pas dla kobiet w ciąży (nie idzie przez brzuch tylko przez uda) . Nie polecam jeździć bez pasów bo przy wypadku możesz wylecieć przez szybę, a z normalnymi pasami możesz zgnieść dziecko w brzuchu.

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Ja kupilam sobie pas dla kobiet w ciąży (nie idzie przez brzuch tylko przez uda) . Nie polecam jeździć bez pasów bo przy wypadku możesz wylecieć przez szybę, a z normalnymi pasami możesz zgnieść dziecko w brzuchu.

Zapinam pasy i dolny pas wkładam pod brzuch jakby, więc nie mam jak zgnieść tego dziecka, moje auto dociska je odpowiednio po zapięciu, żeby nie były luźne. Pomyślę o tym adapterze, dzięki

Kaatii lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży używam do końca normalnego pasa tylko tak jak piszesz cześć biodrowa układałam pod brzuchem ;) Przejezdzilam tak cała ciąże bez adapterów itp. Nie jestem zwolenniczka jeżdżenia bez pasów. Teraz tez nie kupuje żadnych adapterów.

Co do kłucia tez mam różne kłucia, ciągnięcia itp i tak jak mówi Ola, dopóki jest to znośne, nie zwijamy się z bólu, nie ma plamien i innych niepokojących objawów to naturalne, tam wszystko ciagle się rozciąga 😊

Kokosankaa, Nowa_Ola, Coffeebreak, Kaatii lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłuje, ale lekarz mówi, że to normalne.
    Pasy zapinam, biodrowy wkładam pod brzuch.

Ja po połówkowym. Wszystko jest w porządku. Wielkoludem nie będzie. Waga 328 gram.
    Uparciuch nie chciał współpracować.
    Będziemy mieli charakterną córeczkę 🥹
    Kolejna wizyta 11 marca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 19:56

IssGreen, Kokosankaa, Kaktusowa, Domi_95, Kfiatuszek666, Nowa_Ola, Emimo, meggie94, Katt, Magdak-51, Saimi, Kaatii, shikaka86 lubią tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapinam normalnie pasy, bo gdzieś czytałam że te adaptery wcale nie są takie bezpieczne. Ogólnie to wiecie, pasy zapina się tylko żeby zadziałały w razie wypadku i groźne dla dziecka by były też tylko w razie wypadku. No a w razie wypadku brak pasów, albo adapter który nie jest jakiś super przebadany mogą decydować o naszym życiu.

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, czyli da się jeździć tak, że wkłada się ten jeden pas pod brzuch. No to dobrze, bo mi tak najwygodniej było do tej pory. Dzięki dziewczyny za wszystkie wypowiedzi 🫶🏼

meggie94 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapinam pasy normalnie i biodrowy kładę pod brzuch. Chyba foteliki. Info na instagramie mieli rolkę z tym, żeby nie używać tych pasów dla kobiet w ciąży. Ja sama osobiście nie interesowałam się tematem. Mało jeżdżę autem 😀

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak dacie ten pas pod brzuch to przecież w razie wypadku i tak się podniesie na brzuch. Tak mi się przynajmniej wydaje.

age.png
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    Ja też zapinam pasy normalnie i biodrowy kładę pod brzuch. Chyba foteliki. Info na instagramie mieli rolkę z tym, żeby nie używać tych pasów dla kobiet w ciąży. Ja sama osobiście nie interesowałam się tematem. Mało jeżdżę autem 😀

Dokładnie tak, fotelik.info - mieli kampanię ze szkoleniami jak prawidłowo zapinać pasy, pokazują filmy z crash testów. Trafiłam na ich stronę bo szukałam informacji właśnie o adapterach. Adaptery więcej krzywdy mogą zrobić - przy uderzenia łamią się kości udowe czy coś takiego. Pasy należy prowadzić pod brzuchem, po kolcach biodrowych i co najważniejsze ścisło poprowadzone żeby dolegały do ciała. I tak jak mówi się że dzieci nie przewozi się w foteliku w kombinezonach tak samo nie powinno się jeździć w kurtkach. Co prawda na takie jeżdżenie po mieście przyznam że jest mi ciężko to ogarniać i tylko się rozpinam żeby mieć lepszy "dostęp" do brzucha tak w dłuższe trasy zawsze się rozbieram.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 15:08

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    No ale jak dacie ten pas pod brzuch to przecież w razie wypadku i tak się podniesie na brzuch. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Jeśli prawidłowo go założysz pod brzuchem na biodra to w razie wypadku zaciśnie się na biodrach ;)

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Jeśli prawidłowo go założysz pod brzuchem na biodra to w razie wypadku zaciśnie się na biodrach ;)

Właśnie jak tak próbowałam to i tak mi się podnosił, ale wtedy nie miałam w sumie takiego brzucha jak teraz 🤣

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:

Tak jak wspomniałam, u mnie po zapięciu pasów samochód automatycznie dociska jeszcze ten pas, żeby nie było luzu, to nie ma szans na to, by pas poszedł wyżej

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Tak jak wspomniałam, u mnie po zapięciu pasów samochód automatycznie dociska jeszcze ten pas, żeby nie było luzu, to nie ma szans na to, by pas poszedł wyżej

Nie wiem to może ja coś źle robiłam albo miałam jeszcze za mały brzuch 😂 bo miałam wrażenie, że podnosi mi się do góry ten dolny pas :/

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Nie wiem to może ja coś źle robiłam albo miałam jeszcze za mały brzuch 😂 bo miałam wrażenie, że podnosi mi się do góry ten dolny pas :/

Może to kwestia wielkości brzuszka właśnie, ja teraz już mam serio spory ten brzuch i pas się trzyma na dole 😁 Wręcz jest tym brzuchem przycisniety do ud

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 23:41

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pas się sam podnosi trochę wyżej, ale w trakcie jazdy staram się go poprawiać na biodra. Może jestem bezduszna, ale w pierwszej kolejności dbam o swoje zdrowie i życie, do tej pory to i tak jakby mi się coś stało podczas wypadku to kropek nie miałby szans 🤷‍♀️

👧❤️ 19.06.24
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ