Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a kłuje was też na dole brzucha czasami? Ja wczoraj byłam na długim spacerze i na sam koniec mnie zaczęło kłuć, dzisiaj rano było ok, a potem poszłam sobie kupić coś na lunch to mnie znowu mocno kluło i jak wracałam z pracy to znowu ok. I teraz nie wiem czy to normalne czy za długo ten spacer wczoraj czy co
-
Kokosankaa wrote:Dziewczyny a kłuje was też na dole brzucha czasami? Ja wczoraj byłam na długim spacerze i na sam koniec mnie zaczęło kłuć, dzisiaj rano było ok, a potem poszłam sobie kupić coś na lunch to mnie znowu mocno kluło i jak wracałam z pracy to znowu ok. I teraz nie wiem czy to normalne czy za długo ten spacer wczoraj czy co
Mnie kłuje ale w środku jakby w pochwie, lekarz mówi, że to normalne I jeśli mocz wychodzi ok to nie jest to infekcja tylko taka uroda. No ale mi się to dzieje w randomowych momentach, niekoniecznie po wysiłku. -
Kokosankaa wrote:Dziewczyny a kłuje was też na dole brzucha czasami? Ja wczoraj byłam na długim spacerze i na sam koniec mnie zaczęło kłuć, dzisiaj rano było ok, a potem poszłam sobie kupić coś na lunch to mnie znowu mocno kluło i jak wracałam z pracy to znowu ok. I teraz nie wiem czy to normalne czy za długo ten spacer wczoraj czy co
Mnie kłuje, boli i ciągnie, ale lekarz mówi, że to zupełnie normalne. Dopóki nie ma plamień lub skurczy to na spokojnie. Można brać nospe, jeśli bardzo dokucza.
Dziewczyny, co z pasami w samochodzie? Jak jeździcie? Dziś mi ktoś zwrócił uwagę, że nie powinnam zapinać pasów, a do tej pory byłam przekonana, że właśnie powinno się. Słuchałam kiedyś jakiegoś webinaru, że ryzyko przy wypadku bez pasów jest większe, niz z pasami. Z drugiej strony wiem, że za brak pasów ciężarna nie dostanie mandatu.👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Mnie kłuje, boli i ciągnie, ale lekarz mówi, że to zupełnie normalne. Dopóki nie ma plamień lub skurczy to na spokojnie. Można brać nospe, jeśli bardzo dokucza.
Dziewczyny, co z pasami w samochodzie? Jak jeździcie? Dziś mi ktoś zwrócił uwagę, że nie powinnam zapinać pasów, a do tej pory byłam przekonana, że właśnie powinno się. Słuchałam kiedyś jakiegoś webinaru, że ryzyko przy wypadku bez pasów jest większe, niz z pasami. Z drugiej strony wiem, że za brak pasów ciężarna nie dostanie mandatu.
Ja kupilam sobie pas dla kobiet w ciąży (nie idzie przez brzuch tylko przez uda) . Nie polecam jeździć bez pasów bo przy wypadku możesz wylecieć przez szybę, a z normalnymi pasami możesz zgnieść dziecko w brzuchu. -
Kaktusowa wrote:Ja kupilam sobie pas dla kobiet w ciąży (nie idzie przez brzuch tylko przez uda) . Nie polecam jeździć bez pasów bo przy wypadku możesz wylecieć przez szybę, a z normalnymi pasami możesz zgnieść dziecko w brzuchu.
Zapinam pasy i dolny pas wkładam pod brzuch jakby, więc nie mam jak zgnieść tego dziecka, moje auto dociska je odpowiednio po zapięciu, żeby nie były luźne. Pomyślę o tym adapterze, dziękiKaatii lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
W pierwszej ciąży używam do końca normalnego pasa tylko tak jak piszesz cześć biodrowa układałam pod brzuchem Przejezdzilam tak cała ciąże bez adapterów itp. Nie jestem zwolenniczka jeżdżenia bez pasów. Teraz tez nie kupuje żadnych adapterów.
Co do kłucia tez mam różne kłucia, ciągnięcia itp i tak jak mówi Ola, dopóki jest to znośne, nie zwijamy się z bólu, nie ma plamien i innych niepokojących objawów to naturalne, tam wszystko ciagle się rozciąga 😊Kokosankaa, Nowa_Ola, Coffeebreak, Kaatii lubią tę wiadomość
-
Kłuje, ale lekarz mówi, że to normalne.
Pasy zapinam, biodrowy wkładam pod brzuch.
Ja po połówkowym. Wszystko jest w porządku. Wielkoludem nie będzie. Waga 328 gram.
Uparciuch nie chciał współpracować.
Będziemy mieli charakterną córeczkę 🥹
Kolejna wizyta 11 marca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 19:56
IssGreen, Kokosankaa, Kaktusowa, Domi_95, Kfiatuszek666, Nowa_Ola, Emimo, meggie94, Katt, Magdak-51, Saimi, Kaatii, shikaka86 lubią tę wiadomość
01.2007🩵
09.2014🩷
04.2017🩵
06.2024🩷 -
Ja też zapinam normalnie pasy, bo gdzieś czytałam że te adaptery wcale nie są takie bezpieczne. Ogólnie to wiecie, pasy zapina się tylko żeby zadziałały w razie wypadku i groźne dla dziecka by były też tylko w razie wypadku. No a w razie wypadku brak pasów, albo adapter który nie jest jakiś super przebadany mogą decydować o naszym życiu.
-
Ja też zapinam pasy normalnie i biodrowy kładę pod brzuch. Chyba foteliki. Info na instagramie mieli rolkę z tym, żeby nie używać tych pasów dla kobiet w ciąży. Ja sama osobiście nie interesowałam się tematem. Mało jeżdżę autem 😀
-
Emimo wrote:Ja też zapinam pasy normalnie i biodrowy kładę pod brzuch. Chyba foteliki. Info na instagramie mieli rolkę z tym, żeby nie używać tych pasów dla kobiet w ciąży. Ja sama osobiście nie interesowałam się tematem. Mało jeżdżę autem 😀
Dokładnie tak, fotelik.info - mieli kampanię ze szkoleniami jak prawidłowo zapinać pasy, pokazują filmy z crash testów. Trafiłam na ich stronę bo szukałam informacji właśnie o adapterach. Adaptery więcej krzywdy mogą zrobić - przy uderzenia łamią się kości udowe czy coś takiego. Pasy należy prowadzić pod brzuchem, po kolcach biodrowych i co najważniejsze ścisło poprowadzone żeby dolegały do ciała. I tak jak mówi się że dzieci nie przewozi się w foteliku w kombinezonach tak samo nie powinno się jeździć w kurtkach. Co prawda na takie jeżdżenie po mieście przyznam że jest mi ciężko to ogarniać i tylko się rozpinam żeby mieć lepszy "dostęp" do brzucha tak w dłuższe trasy zawsze się rozbieram. -
nick nieaktualny
-
Kaktusowa wrote:No ale jak dacie ten pas pod brzuch to przecież w razie wypadku i tak się podniesie na brzuch. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Tak jak wspomniałam, u mnie po zapięciu pasów samochód automatycznie dociska jeszcze ten pas, żeby nie było luzu, to nie ma szans na to, by pas poszedł wyżej👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Tak jak wspomniałam, u mnie po zapięciu pasów samochód automatycznie dociska jeszcze ten pas, żeby nie było luzu, to nie ma szans na to, by pas poszedł wyżej
Nie wiem to może ja coś źle robiłam albo miałam jeszcze za mały brzuch 😂 bo miałam wrażenie, że podnosi mi się do góry ten dolny pas -
Kaktusowa wrote:Nie wiem to może ja coś źle robiłam albo miałam jeszcze za mały brzuch 😂 bo miałam wrażenie, że podnosi mi się do góry ten dolny pas
Może to kwestia wielkości brzuszka właśnie, ja teraz już mam serio spory ten brzuch i pas się trzyma na dole 😁 Wręcz jest tym brzuchem przycisniety do udWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 23:41
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
U mnie też pas się sam podnosi trochę wyżej, ale w trakcie jazdy staram się go poprawiać na biodra. Może jestem bezduszna, ale w pierwszej kolejności dbam o swoje zdrowie i życie, do tej pory to i tak jakby mi się coś stało podczas wypadku to kropek nie miałby szans 🤷♀️👧❤️ 19.06.24