X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2023, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na wadze nie ma zadnej zmiany a mam wrazenie ze brzuch mam jak w czwartym miesiacu w pierwszej ciazy 😆

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy ciąży z córką jadłam słodycze jak opętana, co spowodowało, że przytyłam 21,5 kg 🙈 Było mi bardzo ciężko to zrzucić, a po ciąży jeszcze jak zrobiłam krzywe to wyniki miałam tragiczne. Teraz się cykam, bo nie zdążyłam w 100% uregulować wyników… No i w 1 ciąży już w I trymestrze kilka kg ni wskoczyło, bo jadłam co 1-1,5h bo inaczej miałam potworne mdłości 🙈 tu tez już mam większy apetyt i częściej jem, ale nie aż tak 😅

age.png

age.png
  • monico Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wg lekarki jestem w 5t5d mamy pęcherzyk ciążowy oraz ciałko zoltkowe wszystko w ładnych wymiarach ale niestety noye może być za dobrze. Zarodek jest umiejscowiony za blisko ujścia do jajowodu(wycięty cp) i nie wiadomo w którą stronę to pójdzie. Jeżeli źle mimo że ciąża w macicy będzie traktowana jak pozamaciczna😥 czy któraś z Was spotkała się albo słyszała o pozytywnych rozwiązaniach takich ciąży??

87'ona, on 81'- 5 lat starań
    kariotypy-ok, AHM 4,15
    genotyp heterozygotyczny 4G/5G
    cytokiny-ok
    kir AA😕
    ◾06.2021- ciąża naturalna - ciąża pozamaciczna jajowodowa -wycięcie prawego jajowodu
    ◾09.2022 inseminacja- ciąża pozamaciczna jajowodowa -zostawili jajowód
    ◾17.02.2023 punkcja- 4 zarodki(2 przebadane zdrowe)
    ◾29.03.2023- transfer(embryo glue acard neoparin) 6dpt- 6.5, 9.51 , 5.7 😔
    ◾04.2023 przebadane pozostałe 2 zarodki-zdrowe
    ◾06.2023- histeroskopia- ok
    ◾30.06.2023 transfer (embryo glue +AH neoparin acard) <0,20
    ◾08.2023- biopsja endo+ immunologia= bakteria
    ◾09.2023- Metronizadol+Levofloksacyna
    ◾11.10.2023-transfer 2❄(embryoglue accofil acard neoparin)
    6dpt- 21,30 9dpt-110 13dpt-610 16dpt-1320 23dpt-7116 i mamy 💖
    9tc- poronienie😢
    może kiedyś jeszcze zawalczymy o bąbelka 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monico wrote:
    Hej dziewczyny ja wg lekarki jestem w 5t5d mamy pęcherzyk ciążowy oraz ciałko zoltkowe wszystko w ładnych wymiarach ale niestety noye może być za dobrze. Zarodek jest umiejscowiony za blisko ujścia do jajowodu(wycięty cp) i nie wiadomo w którą stronę to pójdzie. Jeżeli źle mimo że ciąża w macicy będzie traktowana jak pozamaciczna😥 czy któraś z Was spotkała się albo słyszała o pozytywnych rozwiązaniach takich ciąży??
    Hej kochana 😗 ja niestety nie słyszałam o takich przypadkach ani dobrze zakończonych ani źle..
    Mam nadzieję w głębi serca, że tym razem los będzie dla Ciebie łaskawy i pozwoli cieszyć się za 8 miesięcy zdrowym dzieciątkiem ❤ tego Tobie życzę, trzymam kciuki 😊

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monico wrote:

Ja niestety również nigdy nie słyszałam o takiej sytuacji :( ale trzymam kciuki i mocno wierze w to, że wszystko będzie dobrze ✊🏻

age.png

age.png
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z was pisala że z powodów wymiotów leżała w szpitalu jak długo leżałaś? Czy totalnie nic nie mogłaś jest przez wymioty ? Lekarz na ostanie wizycie ostrzegał mnie że jeśli nie będzie poprawy to będę musiała się położyć ale miała nadziej że będzie lepiej a z dnia na dzień mam wrażenie że jest tylko gorzej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z ciążą MONICO;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 21:36

monico lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -88 wrote:
    Dziewczyny któraś z was pisala że z powodów wymiotów leżała w szpitalu jak długo leżałaś? Czy totalnie nic nie mogłaś jest przez wymioty ? Lekarz na ostanie wizycie ostrzegał mnie że jeśli nie będzie poprawy to będę musiała się położyć ale miała nadziej że będzie lepiej a z dnia na dzień mam wrażenie że jest tylko gorzej .

Kurcze, nie pamietam która to dziewczyna, ale wiem, że na lipcowym lub sierpniowym była dziewczyna, która leżała w szpitalu, ma nick Landrii czy coś takiego

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam, na sierpniowym miesięcznym wątku w zakładce „starając się”, nick Landrii, podpytaj jej :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -88 wrote:
    Ja leżała w 2 ciąży chyba 5x w szpitalu z powodu wymiotow. Nic nie pomagało nic nie przyjmowało. Sprubuj jeść małe ilośći i to tego na co masz ochotę. Jedna znajoma większość ciazy że względu na wymioty była na biszkoptach bo to jej przyjmowała a inna na pomarańczach. Może to być też coś czego w ciąży wogole nie jadłaś. Trzymam kciuki oby obeszlo się bez szpitala ale nawet jeśli nie to pamiętaj że to tylko dla dobra maleństwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -88 mam nadzieję że znajdziesz sposób na wymioty.. I będzie poprawa u Ciebie 😗
    U mnie dzisiaj od rana mdłości.. coś okropnego 😒 Mąż zrobił mi kanapkę z masłem i solą i trochę pomogło.. czyli przed wstaniem z łóżka muszę coś zjeść 😐
    A jak u Was dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 09:41

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż się rozchorował i właśnie mu wyszedł test na covid pozytywny 😞 ja mam póki co negatywny i czuje się dobrze, ale wczoraj jak on już się zle czuł to oglądaliśmy razem film na kanapie pod jednym kocem, potem spaliśmy w jednym łóżku, wiec boje się ze się zarażę… Dzisiaj zaczynam 9 tydzień, martwię się czy to będzie miało jakiś wpływ na dziecko. Czy któraś z was zna kogoś kto chorował na covid w ciąży i wszystko było dobrze?

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    U mnie mąż się rozchorował i właśnie mu wyszedł test na covid pozytywny 😞 ja mam póki co negatywny i czuje się dobrze, ale wczoraj jak on już się zle czuł to oglądaliśmy razem film na kanapie pod jednym kocem, potem spaliśmy w jednym łóżku, wiec boje się ze się zarażę… Dzisiaj zaczynam 9 tydzień, martwię się czy to będzie miało jakiś wpływ na dziecko. Czy któraś z was zna kogoś kto chorował na covid w ciąży i wszystko było dobrze?
    Przyjaciółka..tylko ona jakoś zaczęła chorować 11 tydzień... trzymało chorobsko biedna ze 2 tygodnie, ale wszystko już dobrze 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 10:14

Kokosankaa lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:

Tak, moja koleżanka miała Covida w 2020 roku jesienią w ciąży, tylko był to już drugi trymestr. Wtedy dodatkowo były problemy z dostaniem sie do lekarzy, więc w ogóle kosmos. Wszystko skończyło się dobrze :) Więc mysle, że ty też nie masz sie o co martwić :)

Kokosankaa lubi tę wiadomość

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zaczynają pojawiać się mdłości ale bez rewolucji. Brzuch pobolewa ale poza tym jest ok.

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie, tez mam nadzieje ze wszystko będzie ok, może się jednak wcale nie zarazę 😊 ja dzisiaj mimo stresu z tym covidem czuje się wyjątkowo dobrze, na śniadanie zjadłam 3 kanapki z jajkiem i kawałek ciasta ze śliwkami, nie pamietam kiedy ostatnio tyle zjadłam, aż mnie brzuch boli z przejedzenia 😂 a ledwo wczoraj narzekałam mężowi ze boje się ze ciąża zmieni mnie na zawsze i już nigdy nie będę mieć apetytu i nie będę odczuwać radości z jedzenia 😂

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poleciałam na te wszystkie badania krwi, już po mału pojawiają się wyniki i widzę podwyższone limfocyty i niedojrzałe granulocyty. Jakby infekcja. Zastanawiam się, czy to może być od żołądka, choruję przewlekłe na zapalenie i właśnie mnie boli czwarty dzień :( macie jakieś sprawdzone sposoby na ból żołądka u kobiet w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Moja przyjaciółka była w ciąży jak panował covid, wszyscy w domu mieli i ona pewnie też, ale nie robila testu tylko leżała w domu i urodziła kilka miesięcy później i wszystko było okej. Ale trzeba kontrolować sytuację

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też wychodzą jakieś pryszcze?

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Czy wam też wychodzą jakieś pryszcze?

U mnie wręcz odwrotnie, przed ciążą miałam trądzik, a teraz mi się wszystko goi :)

👧❤️ 19.06.24
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ