X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2023, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na wadze nie ma zadnej zmiany a mam wrazenie ze brzuch mam jak w czwartym miesiacu w pierwszej ciazy 😆

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy ciąży z córką jadłam słodycze jak opętana, co spowodowało, że przytyłam 21,5 kg 🙈 Było mi bardzo ciężko to zrzucić, a po ciąży jeszcze jak zrobiłam krzywe to wyniki miałam tragiczne. Teraz się cykam, bo nie zdążyłam w 100% uregulować wyników… No i w 1 ciąży już w I trymestrze kilka kg ni wskoczyło, bo jadłam co 1-1,5h bo inaczej miałam potworne mdłości 🙈 tu tez już mam większy apetyt i częściej jem, ale nie aż tak 😅

age.png

age.png
  • monico Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wg lekarki jestem w 5t5d mamy pęcherzyk ciążowy oraz ciałko zoltkowe wszystko w ładnych wymiarach ale niestety noye może być za dobrze. Zarodek jest umiejscowiony za blisko ujścia do jajowodu(wycięty cp) i nie wiadomo w którą stronę to pójdzie. Jeżeli źle mimo że ciąża w macicy będzie traktowana jak pozamaciczna😥 czy któraś z Was spotkała się albo słyszała o pozytywnych rozwiązaniach takich ciąży??

87'ona, on 81'- 5 lat starań
    kariotypy-ok, AHM 4,15
    genotyp heterozygotyczny 4G/5G
    cytokiny-ok
    kir AA😕
    ◾06.2021- ciąża naturalna - ciąża pozamaciczna jajowodowa -wycięcie prawego jajowodu
    ◾09.2022 inseminacja- ciąża pozamaciczna jajowodowa -zostawili jajowód
    ◾17.02.2023 punkcja- 4 zarodki(2 przebadane zdrowe)
    ◾29.03.2023- transfer(embryo glue acard neoparin) 6dpt- 6.5, 9.51 , 5.7 😔
    ◾04.2023 przebadane pozostałe 2 zarodki-zdrowe
    ◾06.2023- histeroskopia- ok
    ◾30.06.2023 transfer (embryo glue +AH neoparin acard) <0,20
    ◾08.2023- biopsja endo+ immunologia= bakteria
    ◾09.2023- Metronizadol+Levofloksacyna
    ◾11.10.2023-transfer 2❄(embryoglue accofil acard neoparin)
    6dpt- 21,30 9dpt-110 13dpt-610 16dpt-1320 23dpt-7116 i mamy 💖
    9tc- poronienie😢
    może kiedyś jeszcze zawalczymy o bąbelka 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monico wrote:
    Hej dziewczyny ja wg lekarki jestem w 5t5d mamy pęcherzyk ciążowy oraz ciałko zoltkowe wszystko w ładnych wymiarach ale niestety noye może być za dobrze. Zarodek jest umiejscowiony za blisko ujścia do jajowodu(wycięty cp) i nie wiadomo w którą stronę to pójdzie. Jeżeli źle mimo że ciąża w macicy będzie traktowana jak pozamaciczna😥 czy któraś z Was spotkała się albo słyszała o pozytywnych rozwiązaniach takich ciąży??
    Hej kochana 😗 ja niestety nie słyszałam o takich przypadkach ani dobrze zakończonych ani źle..
    Mam nadzieję w głębi serca, że tym razem los będzie dla Ciebie łaskawy i pozwoli cieszyć się za 8 miesięcy zdrowym dzieciątkiem ❤ tego Tobie życzę, trzymam kciuki 😊

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monico wrote:

Ja niestety również nigdy nie słyszałam o takiej sytuacji :( ale trzymam kciuki i mocno wierze w to, że wszystko będzie dobrze ✊🏻

age.png

age.png
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z was pisala że z powodów wymiotów leżała w szpitalu jak długo leżałaś? Czy totalnie nic nie mogłaś jest przez wymioty ? Lekarz na ostanie wizycie ostrzegał mnie że jeśli nie będzie poprawy to będę musiała się położyć ale miała nadziej że będzie lepiej a z dnia na dzień mam wrażenie że jest tylko gorzej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z ciążą MONICO;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 21:36

monico lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -88 wrote:
    Dziewczyny któraś z was pisala że z powodów wymiotów leżała w szpitalu jak długo leżałaś? Czy totalnie nic nie mogłaś jest przez wymioty ? Lekarz na ostanie wizycie ostrzegał mnie że jeśli nie będzie poprawy to będę musiała się położyć ale miała nadziej że będzie lepiej a z dnia na dzień mam wrażenie że jest tylko gorzej .

Kurcze, nie pamietam która to dziewczyna, ale wiem, że na lipcowym lub sierpniowym była dziewczyna, która leżała w szpitalu, ma nick Landrii czy coś takiego

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam, na sierpniowym miesięcznym wątku w zakładce „starając się”, nick Landrii, podpytaj jej :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -88 wrote:
    Ja leżała w 2 ciąży chyba 5x w szpitalu z powodu wymiotow. Nic nie pomagało nic nie przyjmowało. Sprubuj jeść małe ilośći i to tego na co masz ochotę. Jedna znajoma większość ciazy że względu na wymioty była na biszkoptach bo to jej przyjmowała a inna na pomarańczach. Może to być też coś czego w ciąży wogole nie jadłaś. Trzymam kciuki oby obeszlo się bez szpitala ale nawet jeśli nie to pamiętaj że to tylko dla dobra maleństwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -88 mam nadzieję że znajdziesz sposób na wymioty.. I będzie poprawa u Ciebie 😗
    U mnie dzisiaj od rana mdłości.. coś okropnego 😒 Mąż zrobił mi kanapkę z masłem i solą i trochę pomogło.. czyli przed wstaniem z łóżka muszę coś zjeść 😐
    A jak u Was dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 09:41

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż się rozchorował i właśnie mu wyszedł test na covid pozytywny 😞 ja mam póki co negatywny i czuje się dobrze, ale wczoraj jak on już się zle czuł to oglądaliśmy razem film na kanapie pod jednym kocem, potem spaliśmy w jednym łóżku, wiec boje się ze się zarażę… Dzisiaj zaczynam 9 tydzień, martwię się czy to będzie miało jakiś wpływ na dziecko. Czy któraś z was zna kogoś kto chorował na covid w ciąży i wszystko było dobrze?

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    U mnie mąż się rozchorował i właśnie mu wyszedł test na covid pozytywny 😞 ja mam póki co negatywny i czuje się dobrze, ale wczoraj jak on już się zle czuł to oglądaliśmy razem film na kanapie pod jednym kocem, potem spaliśmy w jednym łóżku, wiec boje się ze się zarażę… Dzisiaj zaczynam 9 tydzień, martwię się czy to będzie miało jakiś wpływ na dziecko. Czy któraś z was zna kogoś kto chorował na covid w ciąży i wszystko było dobrze?
    Przyjaciółka..tylko ona jakoś zaczęła chorować 11 tydzień... trzymało chorobsko biedna ze 2 tygodnie, ale wszystko już dobrze 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 10:14

Kokosankaa lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:

Tak, moja koleżanka miała Covida w 2020 roku jesienią w ciąży, tylko był to już drugi trymestr. Wtedy dodatkowo były problemy z dostaniem sie do lekarzy, więc w ogóle kosmos. Wszystko skończyło się dobrze :) Więc mysle, że ty też nie masz sie o co martwić :)

Kokosankaa lubi tę wiadomość

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zaczynają pojawiać się mdłości ale bez rewolucji. Brzuch pobolewa ale poza tym jest ok.

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie, tez mam nadzieje ze wszystko będzie ok, może się jednak wcale nie zarazę 😊 ja dzisiaj mimo stresu z tym covidem czuje się wyjątkowo dobrze, na śniadanie zjadłam 3 kanapki z jajkiem i kawałek ciasta ze śliwkami, nie pamietam kiedy ostatnio tyle zjadłam, aż mnie brzuch boli z przejedzenia 😂 a ledwo wczoraj narzekałam mężowi ze boje się ze ciąża zmieni mnie na zawsze i już nigdy nie będę mieć apetytu i nie będę odczuwać radości z jedzenia 😂

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poleciałam na te wszystkie badania krwi, już po mału pojawiają się wyniki i widzę podwyższone limfocyty i niedojrzałe granulocyty. Jakby infekcja. Zastanawiam się, czy to może być od żołądka, choruję przewlekłe na zapalenie i właśnie mnie boli czwarty dzień :( macie jakieś sprawdzone sposoby na ból żołądka u kobiet w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Moja przyjaciółka była w ciąży jak panował covid, wszyscy w domu mieli i ona pewnie też, ale nie robila testu tylko leżała w domu i urodziła kilka miesięcy później i wszystko było okej. Ale trzeba kontrolować sytuację

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też wychodzą jakieś pryszcze?

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Czy wam też wychodzą jakieś pryszcze?

U mnie wręcz odwrotnie, przed ciążą miałam trądzik, a teraz mi się wszystko goi :)

👧❤️ 19.06.24
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ