Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Emimo wrote:Na mix też mi się coś skurczyło tak, więc uważaj.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Ja używam tylko programu normal i czasem extra do pościeli itd i nigdy mi się nic nie skurczyło.
Z tym że ja nie suszę np swetrów i takich rzeczy które potencjalnie by się mogły skurczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2024, 11:30
-
Dziewczyny, garść info z mojej strony:
- biustonosze z Momcozy - super, ale na teraz 🫣 obawiam się, ze za 2 mies będą za małe, a zwrot niestety jest nieopłacalny…
- ochrona krocza podczas porodu w wannie - zgadza się, ze tkanki są zrelaksowane, a wiec lepiej się rozciągają itp, ale nikt nic nie dotyka. W porodzie na lądzie polozna tak układa dłonie i masuje, uciska czy co tam jeszcze trzeba aby nie doszło do pęknięcia, do uszkodzenia pochwy czy odbytu
- Bujak Babybjorn - polecam rzucać okiem co i rusz na Amazon, ostatnio te siateczkowe widziałam w cenie 640zl. Oczywiście produkt nowy, wysyła Amazon za free, zwroty tez free bez podania przyczyny
- ja planuję prać zgodnie z przepisem, najwyżej zrobię to 2-3 razy a potem jeszcze uprasuję w celu pozbycia się zarazków
Zastanawiam się jednak nad zakupem niani elektronicznej, polecacie coś konkretnego? Bo monitor jakby co to Snuza Hero. Fotelik tez kupujemy w tym tygodniu i w zasadzie będzie wszystko. Jutro mam lekarza, zobaczymy jak tam waga mojego klocuszka i jaki sposób porodu.Coffeebreak, Saimi lubią tę wiadomość
-
Ja juz 3 godziny po szczepieniu na krztusiec , ręka nie boli, jak na tą chwilę, wszystko w najlepszym porządku. Miałam zamiar umyć szafki w kuchni, ale odpuszczam, bo nie będę wiedzieć, czy boli po szczepieniu,czy po sprzątaniu. Dam znać, jak miną z trzy dni, czy odczułam jakieś skutki uboczne.
Nowa_Ola, Coffeebreak, Katt, Saimi, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość
-
Ja od jakichś 5 lat używam suszarki na programie mieszanym i jedyne co się skurczyło, to jakieś najtańsze koszulki. Żaden sweter, żadna koszula, nic normalnego. Oczywiście swetrów z wełny nie wsadzam do suszarki, ale to tyle. Jeśli program delikatne mi nie dosusza, to włączam go jeszcze raz, a suszarka zamiast suszyć kolejne 3 godziny suszy np. godzinkę i kończy, bo ma jakiś tam system, że jeśli już jest suche to kończy. Po prostu trzeba suszyć na temperaturze takiej, jak jest prane. Jeśli na metce mamy 40 stopni, to suszymy w 40 stopniach. Większość programów ma suszenie na 60 i więcej stopni. Wole dwa razy włączyć suszarkę niż prasować 🙈 A takiej suszarki stojącej do rozwieszania to nie mam w domu wcale, oddałam teściowej 😂
Kwiatuszku, my uznaliśmy, że kupimy zwykłą kamerkę i podepniemy ją pod iPada. Będzie taniej i lepiej. Nianie takie lepsze są drogie. Wiadomo, że kamerka podpięta pod tel byłaby niewygodna, bo nie uzyjesz telefonu, ale mamy nieużywanego iPada, to tak rozwiążemy problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2024, 12:09
Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
My już po trzecim USG mamy 1650 chłopaka, pan doktor powiedział że jest w okolicach 60 któregoś centyla więc trzymamy się względnie normy. No ale powinniśmy się zobaczyć jeszcze na jednym USG w 36 tygodniu żeby porozmawiać o szczegółach co do wielkości. Tatuś jest zawiedziony bo liczył na dużego chłopaka, ale najwidoczniej ostatnio musieliśmy załapać się na jakiś skok. Czuje się uspokojona, wszystko w porządku, pan doktor powiedział że ma dobre warunki do siedzenia w brzuszku 😁
I ogłoszenie dla mam z okolic Warszawy - w Świecie Dziecka, tym razem na Okęciu znowu są targi, 5 i 6 kwietnia. Byłam na Woli i uważam że był potencjał, co prawda nie miałam wtedy chęci na większe zakupy ale zastanawiam się czy nie podjechać bo i tak będę 5 w Warszawie więc może w drodze powrotnej ogarnę jakieś zakupy.Domi_95, agnieszkallo, Saimi, Nowa_Ola, Anuska0907, Kfiatuszek666, Emimo lubią tę wiadomość
-
Katt wrote:My już po trzecim USG mamy 1650 chłopaka, pan doktor powiedział że jest w okolicach 60 któregoś centyla więc trzymamy się względnie normy. No ale powinniśmy się zobaczyć jeszcze na jednym USG w 36 tygodniu żeby porozmawiać o szczegółach co do wielkości. Tatuś jest zawiedziony bo liczył na dużego chłopaka, ale najwidoczniej ostatnio musieliśmy załapać się na jakiś skok. Czuje się uspokojona, wszystko w porządku, pan doktor powiedział że ma dobre warunki do siedzenia w brzuszku 😁
I ogłoszenie dla mam z okolic Warszawy - w Świecie Dziecka, tym razem na Okęciu znowu są targi, 5 i 6 kwietnia. Byłam na Woli i uważam że był potencjał, co prawda nie miałam wtedy chęci na większe zakupy ale zastanawiam się czy nie podjechać bo i tak będę 5 w Warszawie więc może w drodze powrotnej ogarnę jakieś zakupy.
Super 🤩 Czy ja mam największe dziecko aktualnie? 😂😂😂
Ja już wizytę w Świecie Dziecka zaliczyłam ostatnio, ale polecam ze swojej strony targi w Expo Nadarzyn 13-14 kwietnia 5 kwietnia są też targi w arenie Ursynów
Dziewczyny!!! Już kwiecień 😱👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
No właśnie tak ten czas leci... ja idę na wizytę w czwartek to zobaczę ile mój waży 🙈 byłam właśnie na paznokciach to się mu chyba nudziło bo mi się rozpychał w brzuchu 😅 i jedziemy dzisiaj na sesję zdjęciową brzuszkową, także pazurki zrobiłam baby blue tematyczne 😅
Anuska0907, Nowa_Ola, Katt lubią tę wiadomość
-
Ja w 29/30 tyg byłam na USG i ważył 1339 .
Jeśli chodzi o suszenie to ja nie suszyłam w bębnowej tylko normalnie. Nie wiem czy to moja głupota bo tydzień to prałam, suszyłam i prasowałam. W tym tyg mam do zrobienia ostatnie pranie z pieluszkami i kocykami. Dzidziuś już do szpitala jest spakowany oprócz pieluch. Moja połówka w walizce to tylko kosmetyczka i rzeczy na od razu po porodzie.
Macie już skurcze przepowiadające? -
Kaktusowa wrote:No właśnie tak ten czas leci... ja idę na wizytę w czwartek to zobaczę ile mój waży 🙈 byłam właśnie na paznokciach to się mu chyba nudziło bo mi się rozpychał w brzuchu 😅 i jedziemy dzisiaj na sesję zdjęciową brzuszkową, także pazurki zrobiłam baby blue tematyczne 😅
Ale super! Zazdro! Mój mąż nie chce takiej sesji, a ja bym nawet chciała 😁
Mój w 29+0 miał 1623, więc klocuszek. Teraz mam wizytę w następny czwartek, zobaczymy ile będzie. Musialam przesunąć prenatalne, bo lekarza nie ma po świętach, będę mieć dopiero w 31+4, więc tak na ostatni gwizdek trochę.
Kasiu, mi się wydaje, że miałam dwa takie skurcze, ale nie wiem czy to te przepowiadające. Po prostu wieczorem dwa razy zdarzyło mi się, że brzuch się tak mocno spiął, jakby nagle były tam ciężkie kamienie, miałam problem wtedy wstać. Jak wyglądają te przepowiadające? Jakie to odczucia?👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ale super! Zazdro! Mój mąż nie chce takiej sesji, a ja bym nawet chciała 😁
Mój w 29+0 miał 1623, więc klocuszek. Teraz mam wizytę w następny czwartek, zobaczymy ile będzie. Musialam przesunąć prenatalne, bo lekarza nie ma po świętach, będę mieć dopiero w 31+4, więc tak na ostatni gwizdek trochę.
Kasiu, mi się wydaje, że miałam dwa takie skurcze, ale nie wiem czy to te przepowiadające. Po prostu wieczorem dwa razy zdarzyło mi się, że brzuch się tak mocno spiął, jakby nagle były tam ciężkie kamienie, miałam problem wtedy wstać. Jak wyglądają te przepowiadające? Jakie to odczucia? -
Nowa_Ola wrote:Ale super! Zazdro! Mój mąż nie chce takiej sesji, a ja bym nawet chciała 😁
Kasiu, mi się wydaje, że miałam dwa takie skurcze, ale nie wiem czy to te przepowiadające. Po prostu wieczorem dwa razy zdarzyło mi się, że brzuch się tak mocno spiął, jakby nagle były tam ciężkie kamienie, miałam problem wtedy wstać. Jak wyglądają te przepowiadające? Jakie to odczucia?
Mi się spina cała macica, zaczyna się od góry i schodzi w dół, brzuch jest twardy jak kamień. Nie jest to bolesne, mam tak kilka razy dziennie, czasem jak szybciej wstanę, lub jak się mała rusza, lub jak spokojnie leżę. Trwa to może jakieś 30 sekund. -
Anuska0907 wrote:Mi się spina cała macica, zaczyna się od góry i schodzi w dół, brzuch jest twardy jak kamień. Nie jest to bolesne, mam tak kilka razy dziennie, czasem jak szybciej wstanę, lub jak się mała rusza, lub jak spokojnie leżę. Trwa to może jakieś 30 sekund.
To ja nie miałam jeszcze nigdy czegoś takiego -
Anuska0907 wrote:Mi się spina cała macica, zaczyna się od góry i schodzi w dół, brzuch jest twardy jak kamień. Nie jest to bolesne, mam tak kilka razy dziennie, czasem jak szybciej wstanę, lub jak się mała rusza, lub jak spokojnie leżę. Trwa to może jakieś 30 sekund.
To książkowe skurcze przepowiadające.
Mi się spiął z 2 razy, ale tylko na samej górze po całej szerokości, ale nie przeszedł na dół. -
Ja ostatnio (po dwóch dniach totalnego siedzenia, bo warsztaty kaligrafii) czuje jakby mały był ciezszy i był niżej i uciskal na wszystko. Raczej niemożliwe, żeby chciał się rodzić, pewnie się po prostu inaczej rozpychał, ale to chyba było najbliżej uczucia dyskomfortu przed okresem. Może to też te przepowiadające? Twardnienie brzucha mam od dłuższego czasu, ale bez dyskomfortu, więc może to teraz trochę formę zmieniło.
A, i wreszcie mam bialy slad w głębi brodawek! Produkcja w toku najwyraźniej, ale mleczko nie zamierza jeszcze wypływać, w sumie dobrze -
Ja te skurcze mam już od kilku dobrych tygodni. Ale tak sobie myślę, czy w pierwszej ciąży ,tak szybko je czułam? To wydaje mi się ,że nie. Możliwe , że nie pamiętam, to było 17 lat temu.
-
Kokosankaa wrote:To ja nie miałam jeszcze nigdy czegoś takiego
Spokojnie jeszcze masz dużo czasu, na pewno tego nie przegapisz.Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
Ja też raczej nie miałam takich skurczy. Od wczoraj za to ciągnie mnie w pachwinach 🙃 Ola co do sesji to możesz pokazać mężowi takie zdjęcia gdzie nie musi być go całego widać jeśli się krępuje. Teraz sporo jest zdjęć, że trzyma się ręce na brzuszku itd. Chociaż no nic na siłę. Zawsze możecie znaleźć fajne miejsce i poprosić znajomych/ rodzinę o kilka zdjęć takich brzuszkowych 😊
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaktusowa wrote:Ja też raczej nie miałam takich skurczy. Od wczoraj za to ciągnie mnie w pachwinach 🙃 Ola co do sesji to możesz pokazać mężowi takie zdjęcia gdzie nie musi być go całego widać jeśli się krępuje. Teraz sporo jest zdjęć, że trzyma się ręce na brzuszku itd. Chociaż no nic na siłę. Zawsze możecie znaleźć fajne miejsce i poprosić znajomych/ rodzinę o kilka zdjęć takich brzuszkowych 😊
To nie tak, że się krepuje, tylko nie lubi pozowanych zdjęć. Uważa, że takie, które zrobimy sobie w ciąży spontanicznie są piękniejsze 😂 Tak samo z sesją noworodkową, mówi, że takie dzieci-laleczki to nie dla niego, on woli fotki z życia wzięte. mam nadzieję, że Wasza sesja wyjdzie przepięknie ❤️Anuska0907, Coffeebreak lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵