Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co wiem to możesz zapisać dziecko tam gdzie chcesz. Ja np nie będę zapisywać tam gdzie ja jestem.
Ale ta informacje: imię i nazwisko położnej środowiskowej, nazwę poradni gdzie będzie Twoje dziecko podajesz podczas porodu.
Przysługuje Ci też zmiana położnej i pielęgniarki teraz nie pamiętam 1 albo 2 razy? Wejdź na IKP i tam jest informacja na ten temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 14:10
Katt lubi tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Saimi a jak ogólnie się czujesz? Kiedy masz wizytę aby sprawdzić szyjkę?
Dziękuję, że pytasz. Czuję się bardzo dobrze. Cały czas odpoczywam chociaż strasznie chce mi się chodzić i coś robić pożytecznego.
Położna mówi, że do 32 tyg mam chuchać i dmuchać by nic się nie wydarzyło.
Wizytę u swojej gin (o ile nic się nie będzie działo oraz na III prenatalnych coś złego nie wyjdzie) mam 30.04.
III prenatalne mam 2.04 więc lada moment. Wtedy dowiem się jak moja szyjka.Kasia1988 lubi tę wiadomość
-
Katt wrote:Z tego co się orientuję to skierowanie musi być jedynie wchodzi kwestia przyśpieszonej wizyty.
Ja się bardziej zdenerwowałam na to że zadzwoniłam z zapytaniem jak wygląda procedura to dostałam informację że wszystkie pytania to do lekarza ale nie mam co liczyć na zapisanie na wizytę, a tak w ogóle to chyba pani przeszkodziłam w porannej kawie i jak ja mogę zadawać jej jakiekolwiek pytania. No niestety tak to u mnie w przychodni działa że trudno jest coś załatwić.
A co do przychodni to możecie mi powiedzieć jak to jest z wybraniem poradni dla dziecka, położną środowiskową i ogólnie takimi organizacyjnymi kwestiami? Bo tam gdzie ja jestem zapisana są tragiczni pediatrzy i czy mogę zapisać maluszka gdziekolwiek indziej?
Jasne,że możesz zapisać ,gdzie Tobie się podoba. Warto, może popytać znajomych, może opinie na internecie poczytać, gdzie przyjmują dobrzy pediatrzy. Bo dobry lekarz to skarb. Moje dzieci, mają właśnie taką panią dr, zawsze wytłumaczy co się dzieje ,jak przebiega dana choroba, dane leki jak działają, dosłownie wszystko. Tłumaczy językiem zrozumiałym, nie jak niektórzy lekarze, że człowiek nic nie zrozumie.Jak jest potrzeba, przyjedzie na wizytę domową, poświęca malym pacjentom dużo czasu na wizycie, lekarz z powołania, jest to dr na NFZKatt lubi tę wiadomość
-
Katt wrote:Z tego co się orientuję to skierowanie musi być jedynie wchodzi kwestia przyśpieszonej wizyty.
Ja się bardziej zdenerwowałam na to że zadzwoniłam z zapytaniem jak wygląda procedura to dostałam informację że wszystkie pytania to do lekarza ale nie mam co liczyć na zapisanie na wizytę, a tak w ogóle to chyba pani przeszkodziłam w porannej kawie i jak ja mogę zadawać jej jakiekolwiek pytania. No niestety tak to u mnie w przychodni działa że trudno jest coś załatwić.
A co do przychodni to możecie mi powiedzieć jak to jest z wybraniem poradni dla dziecka, położną środowiskową i ogólnie takimi organizacyjnymi kwestiami? Bo tam gdzie ja jestem zapisana są tragiczni pediatrzy i czy mogę zapisać maluszka gdziekolwiek indziej?
Mnie też wczoraj trochę odprawili z kwitkiem, bo jak zapytałam na wizycie u rodzinnego o szczepienie to usłyszałam, że to do pani Marzenki z zabiegowego, a pani Marzenka ma urlop oczywiście, bo przecież są święta 😅 Mam się wbić do niej w przyszłym tygodniu i ustalić szczegóły.
Położna środowiskowa może być spoza Twojej przychodni, tak samo jak rejestrować dziecko też można do innej niż Twoja. Ja będę zapisywać do innej Przychodni teżKatt lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja właśnie muszę iść się zapisać do rodzinnego i w ogóle to się zameldować bo zmienialiśmy mieszkanie i jakoś tak mi zeszło od sierpnia 😅 na forum osiedlowym znalazłam już polecajki co do środowiskowej i pediatry, więc muszę się za tym ruszyć po świętach. Muszę się pochwalić... udało mi się nagrać dzisiaj kopnięcie Młodego, aż mi cały brzuch podskakiwał 🤭😍
Katt, Anuska0907, Nowa_Ola, Kfiatuszek666, Saimi, Emimo, agnieszkallo, Riptide lubią tę wiadomość
-
Saimi wrote:Dziękuję, że pytasz. Czuję się bardzo dobrze. Cały czas odpoczywam chociaż strasznie chce mi się chodzić i coś robić pożytecznego.
Położna mówi, że do 32 tyg mam chuchać i dmuchać by nic się nie wydarzyło.
Wizytę u swojej gin (o ile nic się nie będzie działo oraz na III prenatalnych coś złego nie wyjdzie) mam 30.04.
III prenatalne mam 2.04 więc lada moment. Wtedy dowiem się jak moja szyjka.
Kochana, a jaka u Ciebie długość? Bo u mnie dziś na wizycie pomiar dwukrotny, najpierw 2,61 a potem 3,12 cm wiec lekarz stwierdził, ze skoro drugi pomiar lepszy to na razie nie będzie mnie straszył masz krótsza niż 2,5cm? -
Pochwalę się, że kupiłam wózek i fotelik 🤩🤩🤩 Będzie najpóźniej za dwa tygodnie u nas 🙈 I polecam ten sklep Vexpi, o którym mówiła Emimio, pani Monika potrafi dawać fajne rabaty Kontakt do niej jest na stronie
Kfiatuszek666, Saimi, Anuska0907, Katt, Kaktusowa, Emimo, agnieszkallo lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Pochwalę się, że kupiłam wózek i fotelik 🤩🤩🤩 Będzie najpóźniej za dwa tygodnie u nas 🙈 I polecam ten sklep Vexpi, o którym mówiła Emimio, pani Monika potrafi dawać fajne rabaty Kontakt do niej jest na stronie
I na co w końcu się zdecydowałaś, szczególnie jaki fotelik, tez Cybex? Ja tez polecam Vexpi, byłam w nim już kilka razy i jeszcze jedna wycieczka niebawem -
Nowa_Ola wrote:Pochwalę się, że kupiłam wózek i fotelik 🤩🤩🤩 Będzie najpóźniej za dwa tygodnie u nas 🙈 I polecam ten sklep Vexpi, o którym mówiła Emimio, pani Monika potrafi dawać fajne rabaty Kontakt do niej jest na stronie
-
Kfiatuszek666 wrote:Kochana, a jaka u Ciebie długość? Bo u mnie dziś na wizycie pomiar dwukrotny, najpierw 2,61 a potem 3,12 cm wiec lekarz stwierdził, ze skoro drugi pomiar lepszy to na razie nie będzie mnie straszył masz krótsza niż 2,5cm?
Tak, mam krótsza, od 20 tyg trzyma się na poziomie 2,1.Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:I na co w końcu się zdecydowałaś, szczególnie jaki fotelik, tez Cybex? Ja tez polecam Vexpi, byłam w nim już kilka razy i jeszcze jedna wycieczka niebawem
Zdecydowaliśmy się na Cybex Balios S Lux 2.0 2w1, bo ta spacerówka bardzo do nas przemawia, składa się z siedziskiem i bez na bardzo niewielki rozmiar, jest lekka, ma regulowane pasy na przycisk jak w foteliku, jest wyższa niż standardowa i super się jeździ. Gondola to wiadomo, większość to to samo
A fotelik dobraliśmy sobie w 8 gwiazdek z Cybexa, po prostu zamówiliśmy w Vexpi, żeby było taniej w zestawie. Wzięliśmy Cybex Cloud T i-size z bazą obrotową podoba nam się, że można go rozkładać na płasko gdy wepniemy go w stelaż wózka, co jest przydatne gdy musimy podejść do sklepu i nie bierzemy całej gondoli. Pasuje do obu naszych samochodów, więc też duży plus. Jestem bardzo zadowolonaAEGO, Anuska0907, Katt, Kaktusowa, Emimo, agnieszkallo, Coffeebreak lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Zdecydowaliśmy się na Cybex Balios S Lux 2.0 2w1, bo ta spacerówka bardzo do nas przemawia, składa się z siedziskiem i bez na bardzo niewielki rozmiar, jest lekka, ma regulowane pasy na przycisk jak w foteliku, jest wyższa niż standardowa i super się jeździ. Gondola to wiadomo, większość to to samo
A fotelik dobraliśmy sobie w 8 gwiazdek z Cybexa, po prostu zamówiliśmy w Vexpi, żeby było taniej w zestawie. Wzięliśmy Cybex Cloud T i-size z bazą obrotową podoba nam się, że można go rozkładać na płasko gdy wepniemy go w stelaż wózka, co jest przydatne gdy musimy podejść do sklepu i nie bierzemy całej gondoli. Pasuje do obu naszych samochodów, więc też duży plus. Jestem bardzo zadowolona
Nooo i super, ja jutro odbieram auto wiec jak będzie pasił to chciałabym ten sam fotelik Fotelik będzie pasił do auta, nie ze samo auto 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 17:14
Kaktusowa, Nowa_Ola, agnieszkallo lubią tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Nooo i super, ja jutro odbieram auto wiec jak będzie pasił to chciałabym ten sam fotelik Fotelik będzie pasił do auta, nie ze samo auto 😅
Właśnie my mamy na ten moment jedno auto i czekamy na odbiór drugiego, więc Pan dopasował do tego aktualnego i powiedział, że do tego drugiego też będzie dobry, bo to taki dość popularny model samochodu Ale na to drugie czekamy do końca czerwca, więc nie mieliśmy jak inaczej dopasować👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Właśnie my mamy na ten moment jedno auto i czekamy na odbiór drugiego, więc Pan dopasował do tego aktualnego i powiedział, że do tego drugiego też będzie dobry, bo to taki dość popularny model samochodu Ale na to drugie czekamy do końca czerwca, więc nie mieliśmy jak inaczej dopasować
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Nowa Ola na jaki kolor się zdecydowałaś?Nowa_Ola wrote:Właśnie my mamy na ten moment jedno auto i czekamy na odbiór drugiego, więc Pan dopasował do tego aktualnego i powiedział, że do tego drugiego też będzie dobry, bo to taki dość popularny model samochodu Ale na to drugie czekamy do końca czerwca, więc nie mieliśmy jak inaczej dopasować
-
AEGO wrote:O to ja mam tak samo, Bubeusz w czerwcu, drugie auto w czerwcu, a fotelik trzeba mieć. 😂 mam nadzieję, że będzie pasował, bo jednak te Cybexowe chyba do większości pasują.
Pan mówił, że łatwiej na pewno dopasować fotelik z bazą niż taki na pasy. My mamy aktualnie sedana, a będziemy mieć suva, więc kąt nachylenia kanapy jest dość uniwersalny do tych baz, czy jakoś tak. Mąż się bardziej zagłębiał w to 😂AEGO lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Cieszę się, że mogłam pomóc. Moje zamówienie już czeka na mnie, ale poprosiłam o wysyłkę w czerwcu. Nie chce żeby mi gwarancja leciałaNowa_Ola wrote:Czarny. Dziękuję Ci za polecenie tego sklepu ❤️
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Emimo wrote:Cieszę się, że mogłam pomóc. Moje zamówienie już czeka na mnie, ale poprosiłam o wysyłkę w czerwcu. Nie chce żeby mi gwarancja leciała
Ja chcę wysyłkę jak już będzie dostępna gondola, to ma być za około 2 tygodnie. Tylko ja muszę swojego rottka przywyczaić do spacerów z wózkiem, więc czeka mnie kilka rundek zanim Bobuś pojawi się na świecieEmimo lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Byłam na dodatkowej wizycie. Od tygodnia mam bardzo mocne klócia w podbrzuszu. Lekarka mnie zbadała, zmierzyła szyjkę i wszystko jest w porządku. A powodem moich dolegliwości jest moja córka. Niestety obróciła się i nogami bardzo napiera na szyjkę. Mam nadzieję, że ponownie się obróci. Jeśli nie zrobi tego do 36tc to dostanę skierowanie do szpitala na obrót zewnętrzny. Jeśli się nie uda to będzie CC.
Jestem teraz 27+3 i młoda waży 1028 g. Jest na 57 centylu.Kaktusowa, Coffeebreak, Kfiatuszek666, Saimi, Katt lubią tę wiadomość
01.2007🩵
09.2014🩷
04.2017🩵
06.2024🩷