Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam to najmniejsze łóżeczko stokke ono jest na kołeczkach i będą na dole się nim posiłkować. W sypialni mam klasyczne 60x100 drewniane 😀 miałam dostawkę, ale u mnie się nie sprawdziła dodatkowo ciężko mi się z łóżka wstawało, bo musiałam się wywlec na pół łóżka i dopiero mogłam zejść ( z blizną nic przyjemnego )
-
Do mnie już przyszedł laktator - Philips Avent ten różowy. Wydaje się bardzo spoko, zobaczymy jak w użytkowaniu.
Z łóżeczkiem i wszystkimi większymi gabarytami typu wózek i bujaczek się wstrzymuję na ten moment. Im później, tym lepiej. Ale wszystko już mam wybrane.
Na ten moment kupujemy dostawke z Chicco.
Dom się buduję i przeprowadzka dopiero w styczniu , także wtedy akurat przyjdzie czas wymiany łóżeczka na większe, jak już bobo będzie miał swój pokoik.
Ubranek nakupiłam już aż nadto, a i tak ciągle dokupuję.
Dzisiaj jeszcze w C&A mi kilka rzeczy w oko wpadło, a akurat jest promka -20% przy zakupach za 150zł.
Wy tu już w maju o porodach piszecie, a ja jeszcze mam majówkę nad morzem zarezerwowaną. Ale ja to akurat z koncówki czerwca, więc liczę, że majówkę jeszcze uda nam się chwilę odpocząć.Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Kurczę, ja zakończyłam kupowanie ubranek, a tak naprawdę nie mam ich zbyt wiele, w dodatku same 62. Mam 7 pajaców, 6 bodziaków na długi, 6 na krótki rękaw, 8 półśpiochów, dwa komplety koszulka i spodenki, dwie czapki, cztery pary skarpetek. Uznałam, że więcej mi nie jest potrzebne na start, bo zobaczę jakie będzie lato i wtedy będę najwyżej domawiać.
A prócz łóżeczka mamy jeszcze Chicco baby hug 5w1, ale czeka u siostry. Będzie na drzemki w ciągu dnia w salonie👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Cześć dziewczyny! Jak żyjecie? 😊 Jak samopoczucie? Czujecie już oddech maluchów na karku? 😁
Ola widzę, że na 1 stronie nie ma płci u mnie - chłopak 😊 i zmień mi proszę datę porodu na 19.06, bo tak mi wychodziło z usg i lekarz mówił, że tego terminu się trzymamy 😊 -
meggie94 wrote:Cześć dziewczyny! Jak żyjecie? 😊 Jak samopoczucie? Czujecie już oddech maluchów na karku? 😁
Ola widzę, że na 1 stronie nie ma płci u mnie - chłopak 😊 i zmień mi proszę datę porodu na 19.06, bo tak mi wychodziło z usg i lekarz mówił, że tego terminu się trzymamy 😊
Przez te biopsje kochana jestem trochę w tyle ze zmianami, ale postaram się dziś odpalić laptopa i to zrobić 😘👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
meggie94 wrote:O kurczę jaka biopsja? Trochę znowu mnie nie było i jestem w tyle 🙈
Zrobiłam USG piersi i mam 9 guzków, z czego 4 do biopsji 🙈 mam ją zrobić jeszcze przed porodem w piątek mam wizytę kwalifikującą u chirurga onkologa i zobaczymy co i jak👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Zrobiłam USG piersi i mam 9 guzków, z czego 4 do biopsji 🙈 mam ją zrobić jeszcze przed porodem w piątek mam wizytę kwalifikującą u chirurga onkologa i zobaczymy co i jak
O kurczę… trzymam bardzo mocne kciuki żeby jednak okazało się, że to nic groźnego ✊🏻❤️Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Dziewczyny będziecie kupować jakieś mleko modyfikowane w razie co? Ogólnie chce spróbować karmić piersią ale nigdy nie wiadomo co z tego będzie i chyba wolałabym mieć w domu coś w zanadrzu w razie problemów. Polecacie coś, która marka najlepsza?
Teraz tak naprawdę wszystkie mleka 1 te pierwsze mają dobre składy, później to się trochę może jeszcze rozjeżdżać. Ja pewnie kupie Bebiko 😊 -
Natka9106 wrote:Dziewczyny będziecie kupować jakieś mleko modyfikowane w razie co? Ogólnie chce spróbować karmić piersią ale nigdy nie wiadomo co z tego będzie i chyba wolałabym mieć w domu coś w zanadrzu w razie problemów. Polecacie coś, która marka najlepsza?
Ja będę kupować Capri Care. Kieruję się taką tabelką dość popularną jeśli chodzi o skład mleka, wrzucam niby najlepsze jest to, które nie ma żadnego z tych składników. Capri care jest mlekiem kozim, dziewczyny karmiące mm bardzo sobie je chwalą
Emimo lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:
Olaaaa co ja widzę! 30 tydzień zaczyna Ci lecieć 😱 przyśpieszył jakoś ten czas ostatnio 😅 w sumie ja też już weszłam w 3 trymestr, szaleństwoNowa_Ola lubi tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Cześć dziewczyny! Jak żyjecie? 😊 Jak samopoczucie? Czujecie już oddech maluchów na karku? 😁
Ola widzę, że na 1 stronie nie ma płci u mnie - chłopak 😊 i zmień mi proszę datę porodu na 19.06, bo tak mi wychodziło z usg i lekarz mówił, że tego terminu się trzymamy 😊
Hejka! Mnie coś pobolewał pęcherz, zrobiłam badania i mam mnóstwo bakterii 😑 na posiew czekam, no ale lekarz krótko określił, że to infekcja. Kazał brać Żurawit, a jeśli nie pomoże to antybiotyk. No i powiem Wam, że już brałam dwa dni i średnio pomaga, bo przy siusianiu mnie swędzi i piecze. I chyba bez antybiotyku się nie obędzie. Nie chce go brać, a z drugiej strony boję się, że mi to nie zniknie / powróci później.
Poza tym dziś malujemy pokoik małej, właśnie przyszedł kurier z wanienka i mąż mi powiedział, że utoniemy w pudłach zaraz 😂Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Riptide wrote:Hejka! Mnie coś pobolewał pęcherz, zrobiłam badania i mam mnóstwo bakterii 😑 na posiew czekam, no ale lekarz krótko określił, że to infekcja. Kazał brać Żurawit, a jeśli nie pomoże to antybiotyk. No i powiem Wam, że już brałam dwa dni i średnio pomaga, bo przy siusianiu mnie swędzi i piecze. I chyba bez antybiotyku się nie obędzie. Nie chce go brać, a z drugiej strony boję się, że mi to nie zniknie / powróci później.
Poza tym dziś malujemy pokoik małej, właśnie przyszedł kurier z wanienka i mąż mi powiedział, że utoniemy w pudłach zaraz 😂
Lepiej chyba jednak wziąć antybiotyk. Często to mniejsze zło dla bejbolka. Ja robiłam kolejną biocenozę pochwy i serio polecam każdej bo czasami mamy infekcje bezobjawowe. Mi co prawda nic nie wyszło, ale lepiej dmuchać na zimne.Riptide lubi tę wiadomość