X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam to najmniejsze łóżeczko stokke ono jest na kołeczkach i będą na dole się nim posiłkować. W sypialni mam klasyczne 60x100 drewniane 😀 miałam dostawkę, ale u mnie się nie sprawdziła dodatkowo ciężko mi się z łóżka wstawało, bo musiałam się wywlec na pół łóżka i dopiero mogłam zejść ( z blizną nic przyjemnego )

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie już przyszedł laktator - Philips Avent ten różowy. Wydaje się bardzo spoko, zobaczymy jak w użytkowaniu.
    Z łóżeczkiem i wszystkimi większymi gabarytami typu wózek i bujaczek się wstrzymuję na ten moment. Im później, tym lepiej. Ale wszystko już mam wybrane.
    Na ten moment kupujemy dostawke z Chicco.
    Dom się buduję i przeprowadzka dopiero w styczniu , także wtedy akurat przyjdzie czas wymiany łóżeczka na większe, jak już bobo będzie miał swój pokoik.
    Ubranek nakupiłam już aż nadto, a i tak ciągle dokupuję.
    Dzisiaj jeszcze w C&A mi kilka rzeczy w oko wpadło, a akurat jest promka -20% przy zakupach za 150zł.

Wy tu już w maju o porodach piszecie, a ja jeszcze mam majówkę nad morzem zarezerwowaną. :D Ale ja to akurat z koncówki czerwca, więc liczę, że majówkę jeszcze uda nam się chwilę odpocząć.

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja zakończyłam kupowanie ubranek, a tak naprawdę nie mam ich zbyt wiele, w dodatku same 62. Mam 7 pajaców, 6 bodziaków na długi, 6 na krótki rękaw, 8 półśpiochów, dwa komplety koszulka i spodenki, dwie czapki, cztery pary skarpetek. Uznałam, że więcej mi nie jest potrzebne na start, bo zobaczę jakie będzie lato i wtedy będę najwyżej domawiać.

A prócz łóżeczka mamy jeszcze Chicco baby hug 5w1, ale czeka u siostry. Będzie na drzemki w ciągu dnia w salonie :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak żyjecie? 😊 Jak samopoczucie? Czujecie już oddech maluchów na karku? 😁

Ola widzę, że na 1 stronie nie ma płci u mnie - chłopak 😊 i zmień mi proszę datę porodu na 19.06, bo tak mi wychodziło z usg i lekarz mówił, że tego terminu się trzymamy 😊

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jak żyjecie? 😊 Jak samopoczucie? Czujecie już oddech maluchów na karku? 😁

Ola widzę, że na 1 stronie nie ma płci u mnie - chłopak 😊 i zmień mi proszę datę porodu na 19.06, bo tak mi wychodziło z usg i lekarz mówił, że tego terminu się trzymamy 😊

Przez te biopsje kochana jestem trochę w tyle ze zmianami, ale postaram się dziś odpalić laptopa i to zrobić 😘

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Przez te biopsje kochana jestem trochę w tyle ze zmianami, ale postaram się dziś odpalić laptopa i to zrobić 😘

O kurczę jaka biopsja? Trochę znowu mnie nie było i jestem w tyle 🙈

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    O kurczę jaka biopsja? Trochę znowu mnie nie było i jestem w tyle 🙈

Zrobiłam USG piersi i mam 9 guzków, z czego 4 do biopsji 🙈 mam ją zrobić jeszcze przed porodem :/ w piątek mam wizytę kwalifikującą u chirurga onkologa i zobaczymy co i jak

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Zrobiłam USG piersi i mam 9 guzków, z czego 4 do biopsji 🙈 mam ją zrobić jeszcze przed porodem :/ w piątek mam wizytę kwalifikującą u chirurga onkologa i zobaczymy co i jak

O kurczę… trzymam bardzo mocne kciuki żeby jednak okazało się, że to nic groźnego ✊🏻❤️

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dorwałam pyszne lody pistacjowe i lindorki pistacjowe 😍 jestem w raju! https://zapodaj.net/plik-NArvUShLHZ

AEGO, Saimi, Andzia2519 lubią tę wiadomość

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie można kupić te lody ? Te uwielbiam pistacje 😋

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    A gdzie można kupić te lody ? Te uwielbiam pistacje 😋

W Kauflandzie dorwałam 😍

Emimo lubi tę wiadomość

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się przejechać do Kauflandu a w Auchan podobno są lody vienetta.
    Czy ktoś kupił lub planuje bujaczek neno ?

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie kupować jakieś mleko modyfikowane w razie co? Ogólnie chce spróbować karmić piersią ale nigdy nie wiadomo co z tego będzie i chyba wolałabym mieć w domu coś w zanadrzu w razie problemów. Polecacie coś, która marka najlepsza?

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Dziewczyny będziecie kupować jakieś mleko modyfikowane w razie co? Ogólnie chce spróbować karmić piersią ale nigdy nie wiadomo co z tego będzie i chyba wolałabym mieć w domu coś w zanadrzu w razie problemów. Polecacie coś, która marka najlepsza?

Teraz tak naprawdę wszystkie mleka 1 te pierwsze mają dobre składy, później to się trochę może jeszcze rozjeżdżać. Ja pewnie kupie Bebiko 😊

age.png

age.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    W Kauflandzie dorwałam 😍
    Kurcze kurcze, nie mam kauflanda pod nosem, a pistacje kocham... Ale może to i dobrze, i tak piekę ciasta na święta starczy tego slodkiego

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

Ja będę kupować Capri Care. Kieruję się taką tabelką dość popularną jeśli chodzi o skład mleka, wrzucam :) niby najlepsze jest to, które nie ma żadnego z tych składników. Capri care jest mlekiem kozim, dziewczyny karmiące mm bardzo sobie je chwalą

IMG-0573.jpg

Emimo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja będę kupować Capri Care. Kieruję się taką tabelką dość popularną jeśli chodzi o skład mleka, wrzucam :) niby najlepsze jest to, które nie ma żadnego z tych składników. Capri care jest mlekiem kozim, dziewczyny karmiące mm bardzo sobie je chwalą

IMG-0573.jpg

Olaaaa co ja widzę! 30 tydzień zaczyna Ci lecieć 😱 przyśpieszył jakoś ten czas ostatnio 😅 w sumie ja też już weszłam w 3 trymestr, szaleństwo

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam że mleko kozie najlepsze. Dziękuję NowaOla zapisałam tabelkę w razie czego.

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Hejka! Mnie coś pobolewał pęcherz, zrobiłam badania i mam mnóstwo bakterii 😑 na posiew czekam, no ale lekarz krótko określił, że to infekcja. Kazał brać Żurawit, a jeśli nie pomoże to antybiotyk. No i powiem Wam, że już brałam dwa dni i średnio pomaga, bo przy siusianiu mnie swędzi i piecze. I chyba bez antybiotyku się nie obędzie. Nie chce go brać, a z drugiej strony boję się, że mi to nie zniknie / powróci później.

Poza tym dziś malujemy pokoik małej, właśnie przyszedł kurier z wanienka i mąż mi powiedział, że utoniemy w pudłach zaraz 😂

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Hejka! Mnie coś pobolewał pęcherz, zrobiłam badania i mam mnóstwo bakterii 😑 na posiew czekam, no ale lekarz krótko określił, że to infekcja. Kazał brać Żurawit, a jeśli nie pomoże to antybiotyk. No i powiem Wam, że już brałam dwa dni i średnio pomaga, bo przy siusianiu mnie swędzi i piecze. I chyba bez antybiotyku się nie obędzie. Nie chce go brać, a z drugiej strony boję się, że mi to nie zniknie / powróci później.

Poza tym dziś malujemy pokoik małej, właśnie przyszedł kurier z wanienka i mąż mi powiedział, że utoniemy w pudłach zaraz 😂

Lepiej chyba jednak wziąć antybiotyk. Często to mniejsze zło dla bejbolka. Ja robiłam kolejną biocenozę pochwy i serio polecam każdej bo czasami mamy infekcje bezobjawowe. Mi co prawda nic nie wyszło, ale lepiej dmuchać na zimne.

Riptide lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ