X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszkallo wrote:
    Byłam na dodatkowej wizycie. Od tygodnia mam bardzo mocne klócia w podbrzuszu. Lekarka mnie zbadała, zmierzyła szyjkę i wszystko jest w porządku. A powodem moich dolegliwości jest moja córka. Niestety obróciła się i nogami bardzo napiera na szyjkę. Mam nadzieję, że ponownie się obróci. Jeśli nie zrobi tego do 36tc to dostanę skierowanie do szpitala na obrót zewnętrzny. Jeśli się nie uda to będzie CC.
    Jestem teraz 27+3 i młoda waży 1028 g. Jest na 57 centylu.

Trzymam kciuki, żeby się obróciła. Obrót zewnętrzny jest nadal polecany? 😱 Nie znam się na tym, ale kiedyś trafiłam na post na grupie mamowej, że to niebezpieczne i tylko kilku lekarzy go wykonuje. Oby u Ciebie córeczka ładnie się obróciła ❤️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Trzymam kciuki, żeby się obróciła. Obrót zewnętrzny jest nadal polecany? 😱 Nie znam się na tym, ale kiedyś trafiłam na post na grupie mamowej, że to niebezpieczne i tylko kilku lekarzy go wykonuje. Oby u Ciebie córeczka ładnie się obróciła ❤️

Na Żelaznej w Warszawie robią takie obroty i położna mi mówiła, że to jest w pełni bezpieczne - ja tam nie będę rodzić, ale rozmawiałam z położną z tego szpitala.

Co do Vexpi, to ja też dziękuję za polecajke, bo udało mi się kupić wanienkę ze stelażem Stokke w naprawdę atrakcyjnej cenie 🙏🏻🧡

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Nie zagłębiałam się w ten temat. Mamy kilka tygodni i czekamy spokojnie. Ma dużo miejsca więc może jeszcze fikać. Na razie najważniejsze jest dla mnie to, że szyjka dalej długa i zamknięta oraz, że nie nastąpiło rozwarcie wewnętrzne, bo tego się najbardziej obawiałam.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz w szkole rodzenia mówił, że nie jest polecane obracanie dziecka, ponieważ z jakiegoś względu przyjęło taką, a nie inna pozę. Masz jeszcze sporo czasu i może się sama obróci, a jak nie to możesz zgłębić wtedy temat i zasięgnąć opinii innych lekarzy. Moja kuzynka miała mieć cesarkę, ale bardzo chciała rodzić naturalnie i uprosila zeby spróbować obrócić Małego i się udało i wszystko było ok.

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wysyłam linka,gdzie możemy same spróbować, zachęcić bobasa do obrotu.
    https://youtu.be/Z8DYWnPNpTc?si=J5l-eQgZW9pRP8NN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 06:33

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to o obrocie zewnętrznym wiem jedynie, żeby absolutnie nie próbować samemu i próbować tylko w terminie porodu, bo może to wywołać porod.
    Koleżanka 4 lata temu... 5? Chyba 5... miala mieć obrót, ale córka 40tc plus parę dni obróciła się dokładnie tego dnia :)

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj na wizycie bąbelek pierwszy raz główką w dół 🥰 a już myślałam, że nigdy się nie ruszy, bo na każdym USG siedziała w takiej samej pozycji miednicowej 😅 oby już tak została do końca

Kaktusowa, Katt, Saimi, agnieszkallo, Emimo lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki laktator lepszy elektryczny czy ręczny?

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfffiatuszku ja mam szyjkę 2,6 mm. Moja lekarka mówiła że to na granicy jest i zastanawiała się nad założeniem mi pessara ale na tą chwilę się nie decyduje. Kazala mi polegiwać.

Fajnie dziewczyny że foteliki i wózki już wybrane. My mamy Cybexa fotelik bo takie mam adaptery aby do wózka pasował. Kupiłam używany z bazą i dałam do czyszczenia.

Ja już wczoraj poprałam ostatnie rzeczy dla małego typu kocyki, ręczniki i pieluchy tetrowe. Mówiłam Wam że ja się szykuje na maj 😅

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

• Katt Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siedzę w przychodni po szczepieniu, czuje się dobrze. Trafiłam (wyjątkowo!) na super panią doktor, o wszystkim pogadałyśmy.
    Wczoraj wieczorem przyjechała paczka z meblami, cały pokój w kartonach, a już byłam taka zadowolona że mam wszystko ogarnięte, ale pocieszam się że to tylko chwilowe.

Anuska0907, agnieszkallo lubią tę wiadomość

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam łóżeczko i materac. Zdecydowałam się na łóżeczko Klupś Iwo i materac Fikimiki sensitive MS11.
    Po komodę jedziemy w piątek do Ikei i planuje kupić komodę Malm i do tego zamówię nakładkę z maskownica.

Pochwalcie się jakie łóżeczka kupiłyście ☺️

Saimi, agnieszkallo lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze z zakupami do pokoiku jesteśmy w tyle, czekam aż nam Pan wytapetuje ścianę, a kiedy to nie wiem bo terminy mają z kosmosu... niby do miesiąca 😅 No i musimy wywieźć biurko z pokoju Małego do moich rodziców bo do teraz to był pokój mojego męża 😅 a w ogóle to mąż teraz jedzie na 2 tygodnie do pracy za granicę, więc pewnie jak wróci w połowie kwietnia to będziemy wszystko ogarniać. Ja za to pojadę w tym czasie do rodziców to będę mieć spokój, piękne widoki na góry i obiadek pod nos podstawiony 😅

Kfiatuszek666, Emimo, agnieszkallo lubią tę wiadomość

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Ja właśnie zamówiłam łóżeczko i materac. Zdecydowałam się na łóżeczko Klupś Iwo i materac Fikimiki sensitive MS11.
    Po komodę jedziemy w piątek do Ikei i planuje kupić komodę Malm i do tego zamówię nakładkę z maskownica.

Pochwalcie się jakie łóżeczka kupiłyście ☺️
    Też oglądałam to łóżeczko, bardzo fajne :) Na razie mamy dostawkę Chicco Magic, łóżeczko kupimy jak już bąbel będzie na świecie, może od razu trochę większe (zakładam, że przez pół roku będziemy korzystali z dostawki).

Co do laktatorów to podobno ręczne to męczarnia, ja właśnie zamówiłam Neno Perfetto z ich strony - aktualnie jest -20%

👧❤️ 19.06.24
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti ja właśnie też zamówiłam ten laktator. Promocja jest do soboty z kodem SANDRA20. Wzięłam jeszcze woreczki do mrożenia.

Ja kupione mam łóżeczko waldin 7w1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 11:55

Katt lubi tę wiadomość

• Katt Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Katti ja właśnie też zamówiłam ten laktator. Promocja jest do soboty z kodem SANDRA20. Wzięłam jeszcze woreczki do mrożenia.

Ja kupione mam łóżeczko waldin 7w1.

Ja też wzięłam to łóżeczko, co prawda zaczęłam mieć teraz rozkminy gdzie będę odkładać maluszka jak będziemy na początku korzystać z dostawki i myślę czy nie dokupić czegoś jak chicco baby hug ale to chyba poczekam żeby zobaczyć jak nam się będzie funkcjonowało 🤔

Też się zastanawiam nad tym laktatorem ale zaczęłam czytać o wielkościach lejków i wskazuje na to że mam jakieś dziwnie niewymiarowe małe cycki 😆 ale spotkałam się z takim stwierdzeniem że do 32 tygodnia jeszcze wszystko się może zdarzyć więc może w te dwa tygodnie mi jeszcze wystrzelą

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Neno Perfetto w domu :)

Ja zamówiłam od razu cały komplet mebli Klupś Noah. Iwo ładne, ale mam ogrzewanie podłogowe wiec ta szuflada mi trochę nie pasowała. Dostawkę Chicco tez mam. Brzydal to nieziemski jest, natomiast nie znalazłam alternatywy. Stwierdziłam, ze do sypialni nikt nie będzie zaglądał 😂 teraz szukam czegoś ładnego do salonu, jakiejś kołyski albo może kosz Mojżesza.

Kaktusowa, zazdro widoków na góry i obiadku pod nosem :) zawsze to fajnie trochę zrelaksować się u rodziców (przynajmniej ja zawsze chętnie do swoich wracałam).

Obrót zewnętrzny to nic złego ani strasznego, robi to lekarz w szpitalu, pod kontrolą usg i ktg, sam obrót trwa 2 minuty, ale w szpitalu należy stawić się chyba 1-2 dni przed i potem tak samo zostaje się na obserwacji.

Mnie natomiast moja bobaska tak dziś daje się we znaki, ze ledwo żyję :( boli mnie wzgórek lonowy z jednej strony, co chwila jak leżę, stoję, chodzę. Niby nie rusza się jakoś mocno, ale w efekcie cały brzuch mnie uwiera. Nie mogę sobie miejsca znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 12:07

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My łóżeczko będziemy kupować gdzieś za miesiąc. Chcę zwykle, zwyczajne, proste, drewniane łóżeczko, a do tego dokupimy jakiś bardzo dobry materac. :)

Mój Bobuś już główkowo też ułożony. Mam wizytę za tydzień i wtedy zobaczymy czy przybiera tak dużo. Tego samego dnia mam też wizytę u ortopedy, więc zobaczymy ile to spojenie się rozeszło. Czuję, że to będzie dzień podejmowania decyzji odnośnie cc 🙃 Jeśli będzie cc, to w maju, bo termin mam na 6.06, a lekarz wspominał o 38-39 tc. Może na tegoroczny dzień mamy będę już z maluchem 🤩 Jednak jeśli faktycznie cc, to muszę trochę przyspieszyć z wyprawką 😂

Kaktusowa, Emimo, agnieszkallo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek oj tak, ja do moich uwielbiam jeździć i już się nie mogę doczekać. Myślałam czy nie lecieć z mężem, ale ja to panikara jestem i boję się trochę. Odbijemy sobie jak już Mały będzie na świecie. Co do ruchów to ja bym się dzisiaj z Tobą chętnie zamieniła bo mój miał noc lenia i jak się przebudzalam do łazienki to go nie czułam, rano też prawie w ogóle i już byłam gotowa jechać do lekarza, ale na szczęście zaczął się ruszać. Ja to oszaleję chyba do tego czerwca😅

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Ja też wzięłam to łóżeczko, co prawda zaczęłam mieć teraz rozkminy gdzie będę odkładać maluszka jak będziemy na początku korzystać z dostawki i myślę czy nie dokupić czegoś jak chicco baby hug ale to chyba poczekam żeby zobaczyć jak nam się będzie funkcjonowało 🤔

Też się zastanawiam nad tym laktatorem ale zaczęłam czytać o wielkościach lejków i wskazuje na to że mam jakieś dziwnie niewymiarowe małe cycki 😆 ale spotkałam się z takim stwierdzeniem że do 32 tygodnia jeszcze wszystko się może zdarzyć więc może w te dwa tygodnie mi jeszcze wystrzelą
    My też zobaczymy jak się będzie funkcjonować najwyżej z dostawki zrobimy od razu łóżeczko. Nie chce za dużo kupować gadżetów. W mieszkaniu nawet 67 każdy cm się liczy 😅

• Katt Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    My też zobaczymy jak się będzie funkcjonować najwyżej z dostawki zrobimy od razu łóżeczko. Nie chce za dużo kupować gadżetów. W mieszkaniu nawet 67 każdy cm się liczy 😅

Oj tak, stanowczo, tym bardziej że tu wózek, tu komoda, tu przewijak i nagle nie ma miejsca w mieszkaniu.

Kasia1988 lubi tę wiadomość

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ