Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka współczuje stresu i strachu! Najważniejsze jednak, że wszystko jest w porządku ❤️
U mnie młody dłuższy czas był posladkowo, teraz nie wiem czy się nie obrócił, bo przestałam odczuwać nieprzyjemne kopniaki w dół, teraz za to czuje wszędzie wiec już nie wiem jak ułożony 😂 -
Dziewczynki melduje, że młoda po 3 prenatalnych ma 1580 g. Wszystkie pomiary ok, przepływy, ilość wód i inne rzeczy ok.
Niestety moja szyjka spadła na łeb i szyję i ma 4-5mm z lejkiem. Od razu zarządzony szpital. No i leżę teraz w szpitalu, na ktg zapisały się skurcze w granicach max 25 (ponoć jest ok, nie znam się), tętno dziecka ok. Dostałam leki dodatkowe przeciwskurczowe w kroplówce. Czuję się normalnie, tak jak wcześniej.
A o młoda się znów odwróciła i uciska szyjkę pupa.
Proszę trzymajcie za nas kciuki byśmy wytrwały jak najdłużej w dwupaku.
PS. Jestem w szpitalu 100 km od domu, będzie ciężko psychicznie chybameggie94, Emimo, Kasia1988 lubią tę wiadomość
-
Saimi jestem z Tobą, wiem, że się bardzo martwisz tą sytuacją, ale pomyśl-wazne, że szybko to zauważyli i że jesteś pod dobrą opieką, obserwacją całą dobę i że już tak daleko w ciąży jesteś. Napewno wam pomogą, dobrze się Wami zaopiekują i obyś mogła przetrwać resztę ciąży spokojnie i urodzić dzieciątko szczęśliwie.
Saimi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jesteśmy z Wami! Patka, współczuję strachu i tego przeżycia, ale najważniejsze, że już jest dobrze 🙏🏻 Saimi, trzymam moooocno kciuki! Niech mała tam siedzi u Ciebie jeszcze trochę ❤️ najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką medyczną!
Saimi lubi tę wiadomość
-
Saimi trzymamy mocno kciuki za Was. Tak jak napisały dziewczyny, najważniejsze, że jesteś otoczona profesjonalną pomocą. Lekarze maja doświadczenie w prowadzeniu kobiet w ciąży, wiedzą jakie leki podawać, jesteś pod monitoringiem i zobaczysz, że dobrze będzie. Pomyśl w jak zaawansowanej juz ciazy jesteś! Musi być dobrze. Szkoda, że 100km od domu, ale teraz samochodem to w zasadzie godzinka/ półtorej. Głowa do góry ❤️❤️
Saimi lubi tę wiadomość
-
Saimi wrote:Dziewczynki melduje, że młoda po 3 prenatalnych ma 1580 g. Wszystkie pomiary ok, przepływy, ilość wód i inne rzeczy ok.
Niestety moja szyjka spadła na łeb i szyję i ma 4-5mm z lejkiem. Od razu zarządzony szpital. No i leżę teraz w szpitalu, na ktg zapisały się skurcze w granicach max 25 (ponoć jest ok, nie znam się), tętno dziecka ok. Dostałam leki dodatkowe przeciwskurczowe w kroplówce. Czuję się normalnie, tak jak wcześniej.
A o młoda się znów odwróciła i uciska szyjkę pupa.
Proszę trzymajcie za nas kciuki byśmy wytrwały jak najdłużej w dwupaku.
PS. Jestem w szpitalu 100 km od domu, będzie ciężko psychicznie chyba
Kurczę polajkowałam po pierwszej części wiadomości 4 mm??? Skurcze 25 to przepowiadające raczej, normalne na tym etapie wiec z tym na spokojnie ❤️ Trzymam za Was mocne kciuki ✊🏻✊🏻Saimi lubi tę wiadomość
-
Współczuję szpitala i trzymam kciuki!
A pytanie z tych bardziej blahych:
Meczy mnie od wczoraj po świętach straszna biegunka. Przed ciaza raczej kończyła się po dniu max, w ciaxy do tej pory raczej zaparcia były... mały kopie, nic mnie nie boli, nie plamie itd. Macie jakieś mądre sposoby? Mam w piątek prenatalne, to może nie będę szukać lekarza na cito... chyba że dzwonić do internisty... czy po prostu dieta i się nawadniać?Saimi lubi tę wiadomość
-
Andzia2519 wrote:Współczuję szpitala i trzymam kciuki!
A pytanie z tych bardziej blahych:
Meczy mnie od wczoraj po świętach straszna biegunka. Przed ciaza raczej kończyła się po dniu max, w ciaxy do tej pory raczej zaparcia były... mały kopie, nic mnie nie boli, nie plamie itd. Macie jakieś mądre sposoby? Mam w piątek prenatalne, to może nie będę szukać lekarza na cito... chyba że dzwonić do internisty... czy po prostu dieta i się nawadniać?
Ja bym zadzwoniła do swojego gina albo do internisty. Zawsze to bezpieczniej 😊 -
Patka współczuję takich przeżyć ale położna pewnie miała rację.
Saimi trzymam kciuki za to z żeby szyjka jak najdłużej wytrzymała.
Mam dwie koleżanki, które rodziły w 31 tygodniu i maja super zdrowe dzieci. Tym się pocieszam, bo też mi wychodziła krótsza szyjka oraz przodujące łożysko.Saimi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anuska94 wrote:Jaki płyn do kąpieli,olejek i krem do twarzy i ciała kupujecie maluchom?
Ostatnio oglądałam live na zaufajpoloznej i położna mówiła że jeżeli nic się nie dzieje ze skórą dziecka to przez pierwszy miesiąc kąpać tylko w wodzie, ewentualnie z dodatkiem mleka.
Jeżeli chodzi o późniejsze miesiące to patrzyłam rankingi i dobry skład ma np żel babydream extra sensitive, derma baby, Hipp sensitive.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Ja kupuje płyn do mycia i mleczko do ciała z Musteli, mam olej ze słodkich migdałów ale to w razie co, nie będę nim profilaktycznie smarować dziecka. Kupuje też mleczko uv 50 z Musteli. Najpierw chciałam tak jak dziewczyny mówią kąpać w samej wodzie, ale potem uznałam, że jeśli będę malucha smarować tym uv, a chciałabym żebyśmy dużo przebywali na tarasie czy na spacerach, to muszę mieć jak to zmyć z dziecka. Podobno z niektorymi tymi uv jest problem. Pod pieluszkę kupuje linomag i bepanten i zobaczę który sprawdzi nam się lepiej. Żadnego sudocremu ani octaniseptu nie kupuję, mam w domu microdacyn w razie co.
Dziewczyny, którą lanolinę kupujecie? Mam w koszyku Lanoskin, bo położna mówiła, żeby to była czysta lanolina, to nie trzeba jej zmywać przed podaniem dziecku piersi👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ja kupuje płyn do mycia i mleczko do ciała z Musteli, mam olej ze słodkich migdałów ale to w razie co, nie będę nim profilaktycznie smarować dziecka. Kupuje też mleczko uv 50 z Musteli. Najpierw chciałam tak jak dziewczyny mówią kąpać w samej wodzie, ale potem uznałam, że jeśli będę malucha smarować tym uv, a chciałabym żebyśmy dużo przebywali na tarasie czy na spacerach, to muszę mieć jak to zmyć z dziecka. Podobno z niektorymi tymi uv jest problem. Pod pieluszkę kupuje linomag i bepanten i zobaczę który sprawdzi nam się lepiej. Żadnego sudocremu ani octaniseptu nie kupuję, mam w domu microdacyn w razie co.
Dziewczyny, którą lanolinę kupujecie? Mam w koszyku Lanoskin, bo położna mówiła, żeby to była czysta lanolina, to nie trzeba jej zmywać przed podaniem dziecku piersi
Kupiłam lanolinę z lansinoh i dziś w rossmannie balsam do brodawek z your kaya.Nowa_Ola lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Nowa_Ola wrote:Patka, współczuję takich przeżyć
Saimi, biedna Ty, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki za Was! Mogę zapytać dlaczego szpital tak daleko od domu?
Mam lekarza prowadzącego z tego miasta, plus byłam na 3 prenatalnych też tam i od razu dostałam skierowanie do szpitala z dużą referencyjnoscia, plus jest to szpital z oddziałem dla wcześniaków. Stąd decyzja, że tak daleko od domu.Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Saimi wrote:Mam lekarza prowadzącego z tego miasta, plus byłam na 3 prenatalnych też tam i od razu dostałam skierowanie do szpitala z dużą referencyjnoscia, plus jest to szpital z oddziałem dla wcześniaków. Stąd decyzja, że tak daleko od domu.
Kaktusowa, Domi_95, Saimi, Coffeebreak, Emimo lubią tę wiadomość
-
Saimi, dużo siły życzę, na pewno wszystko będzie dobrze ❤️
A ja byłam u dentysty i dostałam wpis do karty ciąży, mój lekarz bardzo nalegał żebym to jak najszybciej załatwiła. Dodatkowo zapisałam się w końcu na szczepienie na krztusiec i powiem Wam, że lekarz mi mówił, że do 36 tc, a babka z zabiegowego nie była zachwycona, że jutro zaczynam 32 tc i powiedziała, że zaszczepi mnie w środę, to będzie 31+6 i według niej ostatni gwizdek. Niektóre z Was pisały, że do 32 tc, a ja jeszcze dopytywałam lekarza i mówił 36 jutro go o to zapytam👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵