X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka współczuje stresu i strachu! Najważniejsze jednak, że wszystko jest w porządku ❤️

U mnie młody dłuższy czas był posladkowo, teraz nie wiem czy się nie obrócił, bo przestałam odczuwać nieprzyjemne kopniaki w dół, teraz za to czuje wszędzie wiec już nie wiem jak ułożony 😂

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za to ułożony jest poprzecznie i głowę ma z prawej strony pępka a nogi z lewej, ale tak samo czuję go w zasadzie wszędzie bo w dole też 🤣

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki melduje, że młoda po 3 prenatalnych ma 1580 g. Wszystkie pomiary ok, przepływy, ilość wód i inne rzeczy ok.
    Niestety moja szyjka spadła na łeb i szyję i ma 4-5mm z lejkiem. Od razu zarządzony szpital. No i leżę teraz w szpitalu, na ktg zapisały się skurcze w granicach max 25 (ponoć jest ok, nie znam się), tętno dziecka ok. Dostałam leki dodatkowe przeciwskurczowe w kroplówce. Czuję się normalnie, tak jak wcześniej.
    A o młoda się znów odwróciła i uciska szyjkę pupa.
    Proszę trzymajcie za nas kciuki byśmy wytrwały jak najdłużej w dwupaku.
    PS. Jestem w szpitalu 100 km od domu, będzie ciężko psychicznie chyba :(

meggie94, Emimo, Kasia1988 lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, współczuję takich przeżyć :/

Saimi, biedna Ty, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki za Was! Mogę zapytać dlaczego szpital tak daleko od domu?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi jestem z Tobą, wiem, że się bardzo martwisz tą sytuacją, ale pomyśl-wazne, że szybko to zauważyli i że jesteś pod dobrą opieką, obserwacją całą dobę i że już tak daleko w ciąży jesteś. Napewno wam pomogą, dobrze się Wami zaopiekują i obyś mogła przetrwać resztę ciąży spokojnie i urodzić dzieciątko szczęśliwie.

Saimi lubi tę wiadomość

• Riptide Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteśmy z Wami! Patka, współczuję strachu i tego przeżycia, ale najważniejsze, że już jest dobrze 🙏🏻 Saimi, trzymam moooocno kciuki! Niech mała tam siedzi u Ciebie jeszcze trochę ❤️ najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką medyczną!

Saimi lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi trzymamy mocno kciuki za Was. Tak jak napisały dziewczyny, najważniejsze, że jesteś otoczona profesjonalną pomocą. Lekarze maja doświadczenie w prowadzeniu kobiet w ciąży, wiedzą jakie leki podawać, jesteś pod monitoringiem i zobaczysz, że dobrze będzie. Pomyśl w jak zaawansowanej juz ciazy jesteś! Musi być dobrze. Szkoda, że 100km od domu, ale teraz samochodem to w zasadzie godzinka/ półtorej. Głowa do góry ❤️❤️

Saimi lubi tę wiadomość

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dziewczynki melduje, że młoda po 3 prenatalnych ma 1580 g. Wszystkie pomiary ok, przepływy, ilość wód i inne rzeczy ok.
    Niestety moja szyjka spadła na łeb i szyję i ma 4-5mm z lejkiem. Od razu zarządzony szpital. No i leżę teraz w szpitalu, na ktg zapisały się skurcze w granicach max 25 (ponoć jest ok, nie znam się), tętno dziecka ok. Dostałam leki dodatkowe przeciwskurczowe w kroplówce. Czuję się normalnie, tak jak wcześniej.
    A o młoda się znów odwróciła i uciska szyjkę pupa.
    Proszę trzymajcie za nas kciuki byśmy wytrwały jak najdłużej w dwupaku.
    PS. Jestem w szpitalu 100 km od domu, będzie ciężko psychicznie chyba :(

Kurczę polajkowałam po pierwszej części wiadomości :( 4 mm??? Skurcze 25 to przepowiadające raczej, normalne na tym etapie wiec z tym na spokojnie ❤️ Trzymam za Was mocne kciuki ✊🏻✊🏻

Saimi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję szpitala i trzymam kciuki!

A pytanie z tych bardziej blahych:
    Meczy mnie od wczoraj po świętach straszna biegunka. Przed ciaza raczej kończyła się po dniu max, w ciaxy do tej pory raczej zaparcia były... mały kopie, nic mnie nie boli, nie plamie itd. Macie jakieś mądre sposoby? Mam w piątek prenatalne, to może nie będę szukać lekarza na cito... chyba że dzwonić do internisty... czy po prostu dieta i się nawadniać?

Saimi lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    Współczuję szpitala i trzymam kciuki!

A pytanie z tych bardziej blahych:
    Meczy mnie od wczoraj po świętach straszna biegunka. Przed ciaza raczej kończyła się po dniu max, w ciaxy do tej pory raczej zaparcia były... mały kopie, nic mnie nie boli, nie plamie itd. Macie jakieś mądre sposoby? Mam w piątek prenatalne, to może nie będę szukać lekarza na cito... chyba że dzwonić do internisty... czy po prostu dieta i się nawadniać?

Ja bym zadzwoniła do swojego gina albo do internisty. Zawsze to bezpieczniej 😊

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka współczuję takich przeżyć ale położna pewnie miała rację.
    Saimi trzymam kciuki za to z żeby szyjka jak najdłużej wytrzymała.
    Mam dwie koleżanki, które rodziły w 31 tygodniu i maja super zdrowe dzieci. Tym się pocieszam, bo też mi wychodziła krótsza szyjka oraz przodujące łożysko.

Saimi lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki płyn do kąpieli,olejek i krem do twarzy i ciała kupujecie maluchom?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 12:42

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:

Ostatnio oglądałam live na zaufajpoloznej i położna mówiła że jeżeli nic się nie dzieje ze skórą dziecka to przez pierwszy miesiąc kąpać tylko w wodzie, ewentualnie z dodatkiem mleka.
    Jeżeli chodzi o późniejsze miesiące to patrzyłam rankingi i dobry skład ma np żel babydream extra sensitive, derma baby, Hipp sensitive.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje płyn do mycia i mleczko do ciała z Musteli, mam olej ze słodkich migdałów ale to w razie co, nie będę nim profilaktycznie smarować dziecka. Kupuje też mleczko uv 50 z Musteli. Najpierw chciałam tak jak dziewczyny mówią kąpać w samej wodzie, ale potem uznałam, że jeśli będę malucha smarować tym uv, a chciałabym żebyśmy dużo przebywali na tarasie czy na spacerach, to muszę mieć jak to zmyć z dziecka. Podobno z niektorymi tymi uv jest problem. Pod pieluszkę kupuje linomag i bepanten i zobaczę który sprawdzi nam się lepiej. Żadnego sudocremu ani octaniseptu nie kupuję, mam w domu microdacyn w razie co.

Dziewczyny, którą lanolinę kupujecie? Mam w koszyku Lanoskin, bo położna mówiła, żeby to była czysta lanolina, to nie trzeba jej zmywać przed podaniem dziecku piersi

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Hagi baby
    Anuska94 wrote:

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja kupuje płyn do mycia i mleczko do ciała z Musteli, mam olej ze słodkich migdałów ale to w razie co, nie będę nim profilaktycznie smarować dziecka. Kupuje też mleczko uv 50 z Musteli. Najpierw chciałam tak jak dziewczyny mówią kąpać w samej wodzie, ale potem uznałam, że jeśli będę malucha smarować tym uv, a chciałabym żebyśmy dużo przebywali na tarasie czy na spacerach, to muszę mieć jak to zmyć z dziecka. Podobno z niektorymi tymi uv jest problem. Pod pieluszkę kupuje linomag i bepanten i zobaczę który sprawdzi nam się lepiej. Żadnego sudocremu ani octaniseptu nie kupuję, mam w domu microdacyn w razie co.

Dziewczyny, którą lanolinę kupujecie? Mam w koszyku Lanoskin, bo położna mówiła, żeby to była czysta lanolina, to nie trzeba jej zmywać przed podaniem dziecku piersi

Kupiłam lanolinę z lansinoh i dziś w rossmannie balsam do brodawek z your kaya.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Patka, współczuję takich przeżyć :/

Saimi, biedna Ty, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki za Was! Mogę zapytać dlaczego szpital tak daleko od domu?

Mam lekarza prowadzącego z tego miasta, plus byłam na 3 prenatalnych też tam i od razu dostałam skierowanie do szpitala z dużą referencyjnoscia, plus jest to szpital z oddziałem dla wcześniaków. Stąd decyzja, że tak daleko od domu.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Mam lekarza prowadzącego z tego miasta, plus byłam na 3 prenatalnych też tam i od razu dostałam skierowanie do szpitala z dużą referencyjnoscia, plus jest to szpital z oddziałem dla wcześniaków. Stąd decyzja, że tak daleko od domu.
    Oj na pewno to ogromny stres. Mimo, że jestem czerwcowo/lipcowa to trzymam kciuki bardzo mocno! Wiadomo, że każdy dodatkowy dzień w brzuchu dla dziecka jest na wagę złota. Ale też ważne, że jesteś pod dobrą opieką, no i szpitale z tym 3 stopniem ref., aktualnie robią ogromną robotę, bo ostatnio widziałam nawet post o 25tyg wcześniaku! ✊ a po 30 tc to już sytuacja o wiele lepsza, bo sama wiele lat temu właśnie tak przyszłam na świat i jest wszystko dobrze! 😄

Kaktusowa, Domi_95, Saimi, Coffeebreak, Emimo lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi, dużo siły życzę, na pewno wszystko będzie dobrze ❤️

A ja byłam u dentysty i dostałam wpis do karty ciąży, mój lekarz bardzo nalegał żebym to jak najszybciej załatwiła. Dodatkowo zapisałam się w końcu na szczepienie na krztusiec i powiem Wam, że lekarz mi mówił, że do 36 tc, a babka z zabiegowego nie była zachwycona, że jutro zaczynam 32 tc i powiedziała, że zaszczepi mnie w środę, to będzie 31+6 i według niej ostatni gwizdek. Niektóre z Was pisały, że do 32 tc, a ja jeszcze dopytywałam lekarza i mówił 36 :/ jutro go o to zapytam

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ