X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka współczuje stresu i strachu! Najważniejsze jednak, że wszystko jest w porządku ❤️

U mnie młody dłuższy czas był posladkowo, teraz nie wiem czy się nie obrócił, bo przestałam odczuwać nieprzyjemne kopniaki w dół, teraz za to czuje wszędzie wiec już nie wiem jak ułożony 😂

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za to ułożony jest poprzecznie i głowę ma z prawej strony pępka a nogi z lewej, ale tak samo czuję go w zasadzie wszędzie bo w dole też 🤣

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki melduje, że młoda po 3 prenatalnych ma 1580 g. Wszystkie pomiary ok, przepływy, ilość wód i inne rzeczy ok.
    Niestety moja szyjka spadła na łeb i szyję i ma 4-5mm z lejkiem. Od razu zarządzony szpital. No i leżę teraz w szpitalu, na ktg zapisały się skurcze w granicach max 25 (ponoć jest ok, nie znam się), tętno dziecka ok. Dostałam leki dodatkowe przeciwskurczowe w kroplówce. Czuję się normalnie, tak jak wcześniej.
    A o młoda się znów odwróciła i uciska szyjkę pupa.
    Proszę trzymajcie za nas kciuki byśmy wytrwały jak najdłużej w dwupaku.
    PS. Jestem w szpitalu 100 km od domu, będzie ciężko psychicznie chyba :(

meggie94, Emimo, Kasia1988 lubią tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, współczuję takich przeżyć :/

Saimi, biedna Ty, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki za Was! Mogę zapytać dlaczego szpital tak daleko od domu?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi jestem z Tobą, wiem, że się bardzo martwisz tą sytuacją, ale pomyśl-wazne, że szybko to zauważyli i że jesteś pod dobrą opieką, obserwacją całą dobę i że już tak daleko w ciąży jesteś. Napewno wam pomogą, dobrze się Wami zaopiekują i obyś mogła przetrwać resztę ciąży spokojnie i urodzić dzieciątko szczęśliwie.

Saimi lubi tę wiadomość

07.2006 r. 💔💔 8/9 tc. Marysia i Franciszek
    12.2009 🩵 Szymek 🥰

39👫38
    Starania od 💒 02.2020 r.
    05.2023 r. Klinika Angelius
    09.2023 r. Inseminacja udana
    06.2024 r. 🩷 Marcia 🥰
    12.2025 r. 💔 7 tc. Natalka 😥
    04.2025 r. 💔 cb
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteśmy z Wami! Patka, współczuję strachu i tego przeżycia, ale najważniejsze, że już jest dobrze 🙏🏻 Saimi, trzymam moooocno kciuki! Niech mała tam siedzi u Ciebie jeszcze trochę ❤️ najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką medyczną!

Saimi lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi trzymamy mocno kciuki za Was. Tak jak napisały dziewczyny, najważniejsze, że jesteś otoczona profesjonalną pomocą. Lekarze maja doświadczenie w prowadzeniu kobiet w ciąży, wiedzą jakie leki podawać, jesteś pod monitoringiem i zobaczysz, że dobrze będzie. Pomyśl w jak zaawansowanej juz ciazy jesteś! Musi być dobrze. Szkoda, że 100km od domu, ale teraz samochodem to w zasadzie godzinka/ półtorej. Głowa do góry ❤️❤️

Saimi lubi tę wiadomość

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dziewczynki melduje, że młoda po 3 prenatalnych ma 1580 g. Wszystkie pomiary ok, przepływy, ilość wód i inne rzeczy ok.
    Niestety moja szyjka spadła na łeb i szyję i ma 4-5mm z lejkiem. Od razu zarządzony szpital. No i leżę teraz w szpitalu, na ktg zapisały się skurcze w granicach max 25 (ponoć jest ok, nie znam się), tętno dziecka ok. Dostałam leki dodatkowe przeciwskurczowe w kroplówce. Czuję się normalnie, tak jak wcześniej.
    A o młoda się znów odwróciła i uciska szyjkę pupa.
    Proszę trzymajcie za nas kciuki byśmy wytrwały jak najdłużej w dwupaku.
    PS. Jestem w szpitalu 100 km od domu, będzie ciężko psychicznie chyba :(

Kurczę polajkowałam po pierwszej części wiadomości :( 4 mm??? Skurcze 25 to przepowiadające raczej, normalne na tym etapie wiec z tym na spokojnie ❤️ Trzymam za Was mocne kciuki ✊🏻✊🏻

Saimi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję szpitala i trzymam kciuki!

A pytanie z tych bardziej blahych:
    Meczy mnie od wczoraj po świętach straszna biegunka. Przed ciaza raczej kończyła się po dniu max, w ciaxy do tej pory raczej zaparcia były... mały kopie, nic mnie nie boli, nie plamie itd. Macie jakieś mądre sposoby? Mam w piątek prenatalne, to może nie będę szukać lekarza na cito... chyba że dzwonić do internisty... czy po prostu dieta i się nawadniać?

Saimi lubi tę wiadomość

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    Współczuję szpitala i trzymam kciuki!

A pytanie z tych bardziej blahych:
    Meczy mnie od wczoraj po świętach straszna biegunka. Przed ciaza raczej kończyła się po dniu max, w ciaxy do tej pory raczej zaparcia były... mały kopie, nic mnie nie boli, nie plamie itd. Macie jakieś mądre sposoby? Mam w piątek prenatalne, to może nie będę szukać lekarza na cito... chyba że dzwonić do internisty... czy po prostu dieta i się nawadniać?

Ja bym zadzwoniła do swojego gina albo do internisty. Zawsze to bezpieczniej 😊

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka współczuję takich przeżyć ale położna pewnie miała rację.
    Saimi trzymam kciuki za to z żeby szyjka jak najdłużej wytrzymała.
    Mam dwie koleżanki, które rodziły w 31 tygodniu i maja super zdrowe dzieci. Tym się pocieszam, bo też mi wychodziła krótsza szyjka oraz przodujące łożysko.

Saimi lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki płyn do kąpieli,olejek i krem do twarzy i ciała kupujecie maluchom?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 12:42

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:

Ostatnio oglądałam live na zaufajpoloznej i położna mówiła że jeżeli nic się nie dzieje ze skórą dziecka to przez pierwszy miesiąc kąpać tylko w wodzie, ewentualnie z dodatkiem mleka.
    Jeżeli chodzi o późniejsze miesiące to patrzyłam rankingi i dobry skład ma np żel babydream extra sensitive, derma baby, Hipp sensitive.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje płyn do mycia i mleczko do ciała z Musteli, mam olej ze słodkich migdałów ale to w razie co, nie będę nim profilaktycznie smarować dziecka. Kupuje też mleczko uv 50 z Musteli. Najpierw chciałam tak jak dziewczyny mówią kąpać w samej wodzie, ale potem uznałam, że jeśli będę malucha smarować tym uv, a chciałabym żebyśmy dużo przebywali na tarasie czy na spacerach, to muszę mieć jak to zmyć z dziecka. Podobno z niektorymi tymi uv jest problem. Pod pieluszkę kupuje linomag i bepanten i zobaczę który sprawdzi nam się lepiej. Żadnego sudocremu ani octaniseptu nie kupuję, mam w domu microdacyn w razie co.

Dziewczyny, którą lanolinę kupujecie? Mam w koszyku Lanoskin, bo położna mówiła, żeby to była czysta lanolina, to nie trzeba jej zmywać przed podaniem dziecku piersi

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Hagi baby
    Anuska94 wrote:

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja kupuje płyn do mycia i mleczko do ciała z Musteli, mam olej ze słodkich migdałów ale to w razie co, nie będę nim profilaktycznie smarować dziecka. Kupuje też mleczko uv 50 z Musteli. Najpierw chciałam tak jak dziewczyny mówią kąpać w samej wodzie, ale potem uznałam, że jeśli będę malucha smarować tym uv, a chciałabym żebyśmy dużo przebywali na tarasie czy na spacerach, to muszę mieć jak to zmyć z dziecka. Podobno z niektorymi tymi uv jest problem. Pod pieluszkę kupuje linomag i bepanten i zobaczę który sprawdzi nam się lepiej. Żadnego sudocremu ani octaniseptu nie kupuję, mam w domu microdacyn w razie co.

Dziewczyny, którą lanolinę kupujecie? Mam w koszyku Lanoskin, bo położna mówiła, żeby to była czysta lanolina, to nie trzeba jej zmywać przed podaniem dziecku piersi

Kupiłam lanolinę z lansinoh i dziś w rossmannie balsam do brodawek z your kaya.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Patka, współczuję takich przeżyć :/

Saimi, biedna Ty, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki za Was! Mogę zapytać dlaczego szpital tak daleko od domu?

Mam lekarza prowadzącego z tego miasta, plus byłam na 3 prenatalnych też tam i od razu dostałam skierowanie do szpitala z dużą referencyjnoscia, plus jest to szpital z oddziałem dla wcześniaków. Stąd decyzja, że tak daleko od domu.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Mam lekarza prowadzącego z tego miasta, plus byłam na 3 prenatalnych też tam i od razu dostałam skierowanie do szpitala z dużą referencyjnoscia, plus jest to szpital z oddziałem dla wcześniaków. Stąd decyzja, że tak daleko od domu.
    Oj na pewno to ogromny stres. Mimo, że jestem czerwcowo/lipcowa to trzymam kciuki bardzo mocno! Wiadomo, że każdy dodatkowy dzień w brzuchu dla dziecka jest na wagę złota. Ale też ważne, że jesteś pod dobrą opieką, no i szpitale z tym 3 stopniem ref., aktualnie robią ogromną robotę, bo ostatnio widziałam nawet post o 25tyg wcześniaku! ✊ a po 30 tc to już sytuacja o wiele lepsza, bo sama wiele lat temu właśnie tak przyszłam na świat i jest wszystko dobrze! 😄

Kaktusowa, Domi_95, Saimi, Coffeebreak, Emimo lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi, dużo siły życzę, na pewno wszystko będzie dobrze ❤️

A ja byłam u dentysty i dostałam wpis do karty ciąży, mój lekarz bardzo nalegał żebym to jak najszybciej załatwiła. Dodatkowo zapisałam się w końcu na szczepienie na krztusiec i powiem Wam, że lekarz mi mówił, że do 36 tc, a babka z zabiegowego nie była zachwycona, że jutro zaczynam 32 tc i powiedziała, że zaszczepi mnie w środę, to będzie 31+6 i według niej ostatni gwizdek. Niektóre z Was pisały, że do 32 tc, a ja jeszcze dopytywałam lekarza i mówił 36 :/ jutro go o to zapytam

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ