Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi wychodzi termin na 22.06, a na pierwszą wizytę idę w przyszłym tygodniu. Chociaż i tak będzie raczej za wcześnie, żeby coś porządnie zobaczyć bo to 5+4. Ale nie mam innego wyjścia bo muszę załatwić ten papier dla ubezpieczalni.
Kropka_93 lubi tę wiadomość
-
To i ja się przywitam to moja 6 ciąża która jest pełnym zaskoczeniem chodz nie planowana to upragniona bo z pozostałych 2 tylko donoszone od dziś zaczynamy 8 tydzień w piątek było widać zarodek z serduszkiem ciało żółte , karta ciąży założona i czekamy na kolejną wizytę do 30 .10 chodz nie ukrywam jest mo ciężko bo codziennie chciała bym poklepania i aby ktoś mi powiedział jest dobrze dzidzia się rozwija . U mnie z miłościami tez bywa różnie raz są bardzo mocne a raz ich praktycznie nie odczuwam chyba że jestem głodna. Tez niestety bardzo obserwuje swój organizm czy coś się zmienia czy nie . Narazie jeszcze pracuje a pracuje w przedszkolu mam lekki stresik ale mamy obecnie mało dzieci i mam nadzieję że nic ni nie przywleka . Zresztą mam 2 w szkole które również mogą mnie poczęstował jakimś wirusem 😪 cytomegalia przesyłam siedzieć z dzieckiem w domu wiec nic nie przewidzimy ☹️a w domu jeszcze bardziej bym się zamartwiała .
-
nick nieaktualny
-
Dziewuszki jestem po pierwszej wizycie widać narazie tylko pęcherzyk.Mam L4 do 7 listopada żeby nie było 30 dni.Nie wiem czy informować swojego kierownika że jestem w ciąży czy poczekać z tym do 7 listopada.Jak myślicie?
Patka28 lubi tę wiadomość
-
Hejka wszystkim zafasolkowanym i nie tylko😍
Ja z miesiączki mam termin na 18 czerwca
Byłam dzisiaj u gina (5 tydzień) I widać piękny pęcherzyk ciążowy a w nim coś co mnie mega zastanowiło... Gin powiedział, że przebija się już pęcherzyk żółtkowy stąd może być widać dwie plamki jedną wyżej drugą niżej a ja zaczęłam się zastanawiać czy to możliwe, żeby były bliźniaki? 🙈To moja 3 ciąża. Koleżanka po bliźniakach mówi, że miała bardzo podobne 1 usg a na 2 już było widać pięknie dwójeczkę...😅Miałyście tak? Chyba już świruję... 😆Kolejną wizytę mam 14 istopada 😊 -
Anuska94 wrote:Dziewuszki jestem po pierwszej wizycie widać narazie tylko pęcherzyk.Mam L4 do 7 listopada żeby nie było 30 dni.Nie wiem czy informować swojego kierownika że jestem w ciąży czy poczekać z tym do 7 listopada.Jak myślicie?
A lekarz nie wpisał Ci kodu B na L4? Bo jak tak to już będzie wiadomo, że jesteś w ciąży
-
nick nieaktualnyAnuska94 wrote:Dziewuszki jestem po pierwszej wizycie widać narazie tylko pęcherzyk.Mam L4 do 7 listopada żeby nie było 30 dni.Nie wiem czy informować swojego kierownika że jestem w ciąży czy poczekać z tym do 7 listopada.Jak myślicie?
Ja bym osobiście poinformowała w pracy że jestem w ciąży, pewnie i tak się dowiedzą z kodu z l4, no chyba że nie jest tam wpisane 🙂 a lekarz mówił który to tydzień? Kiedy masz przyjść znowu na wizytę? -
nick nieaktualnyKlaudek wrote:Hejka wszystkim zafasolkowanym i nie tylko😍
Byłam dzisiaj u gina (5 tydzień) I widać piękny pęcherzyk ciążowy a w nim coś co mnie mega zastanowiło... Gin powiedział, że przebija się już pęcherzyk żółtkowy stąd może być widać dwie plamki jedną wyżej drugą niżej a ja zaczęłam się zastanawiać czy to możliwe, żeby były bliźniaki? 🙈To moja 3 ciąża. Koleżanka po bliźniakach mówi, że miała bardzo podobne 1 usg a na 2 już było widać pięknie dwójeczkę...😅Miałyście tak? Chyba już świruję... 😆Kolejną wizytę mam 14 istopada 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 21:21
-
Patka28 wrote:Ja bym osobiście poinformowała w pracy że jestem w ciąży, pewnie i tak się dowiedzą z kodu z l4, no chyba że nie jest tam wpisane 🙂 a lekarz mówił który to tydzień? Kiedy masz przyjść znowu na wizytę?
-
Klaudek wrote:Hejka wszystkim zafasolkowanym i nie tylko😍
Byłam dzisiaj u gina (5 tydzień) I widać piękny pęcherzyk ciążowy a w nim coś co mnie mega zastanowiło... Gin powiedział, że przebija się już pęcherzyk żółtkowy stąd może być widać dwie plamki jedną wyżej drugą niżej a ja zaczęłam się zastanawiać czy to możliwe, żeby były bliźniaki? 🙈To moja 3 ciąża. Koleżanka po bliźniakach mówi, że miała bardzo podobne 1 usg a na 2 już było widać pięknie dwójeczkę...😅Miałyście tak? Chyba już świruję... 😆Kolejną wizytę mam 14 istopada 😊
Hej! Wiesz co, ja coś podobnego widziałam na usg w czwartek. Był pęcherzyk ciążowy, a w środku pęcherzyk żółtkowy i on wyglądał tak trochę jak C, na upartego mogłabym oddzielić tam dwie kropeczki ale raczej nie spodziewam się bliźniaków w czwartek mam wizytę kolejną, to Ci powiem, jak to się u mnie skończyło -
Anuska94 wrote:Następna 7 listopada L4 nie widziałam bo wysłał komputerowo
Możesz zalogować się na swój portal ZUS PUE poprzez profil zaufany i podejrzeć zwolnienie -
Nowa_Ola wrote:Możesz zalogować się na swój portal ZUS PUE poprzez profil zaufany i podejrzeć zwolnienie
-
Patka28 wrote:Gratulacje 😊 pocieszyłaś mnie ze w piątek może i u mnie będzie coś widać 😀 to moja pierwsza ciąża więc nie wiem jak to z bliźniakami wiec w tej kwestii nie pomogę 😅 ale nawet gdyby to tylko się cieszyć 🙂 a robiłaś testy z krwi przed wizytą?
Trzymam kciuki, żeby tak było! 😊Tak robiłam i to 3 razy co 2 dni bo nie czułam kompletnie objawów ciążowych i nie mogłam uwierzyć 😅Bo przy poprzednich 2 właśnie przez zachcianki i płacz się dowiedziałam, że jestem 😅Patka28 lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Hej! Wiesz co, ja coś podobnego widziałam na usg w czwartek. Był pęcherzyk ciążowy, a w środku pęcherzyk żółtkowy i on wyglądał tak trochę jak C, na upartego mogłabym oddzielić tam dwie kropeczki ale raczej nie spodziewam się bliźniaków w czwartek mam wizytę kolejną, to Ci powiem, jak to się u mnie skończyło
Oki czekam z niecierpliwością 😊😍Ja tylko żałuję, że serduszka nie słyszałam Najchętniej bym poszła za półtora tygodnia znowu na usg, żeby tylko zobaczyć, że jest bije a później mogę spokojnie czekać na następne wizyty... -
Klaudek wrote:Oki czekam z niecierpliwością 😊😍Ja tylko żałuję, że serduszka nie słyszałam Najchętniej bym poszła za półtora tygodnia znowu na usg, żeby tylko zobaczyć, że jest bije a później mogę spokojnie czekać na następne wizyty...
Ja właśnie z tego powodu powtarzam usg po tygodniu, żeby sprawdzić czy jest zarodek z serduszkiemPatka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuska94 wrote:Sprawdziłam jeszcze nie mam jak się logowałam na internetowe konto pacjenta to mi dopiero L4 wyświetlało jak skończyłam L4 może tu też tak jest
-
nick nieaktualnyKlaudek wrote:Trzymam kciuki, żeby tak było! 😊Tak robiłam i to 3 razy co 2 dni bo nie czułam kompletnie objawów ciążowych i nie mogłam uwierzyć 😅Bo przy poprzednich 2 właśnie przez zachcianki i płacz się dowiedziałam, że jestem 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 09:39