X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Owu mi podpowiada, że już mogę robić masaż krocza. To chyba jednak trochę zbyt szybko, prawda? Zapytam lekarza w czwartek

Ja się spotkałam z informacją że można już od 34 ale na szkole mówili że od 36 tygodnia. Wiec to chyba zależy od położnej 🤔 W sumie to najlepiej zapytać lekarza bo może są jakieś przeciwwskazania, a przecież on ma na nas podgląd. Daj znać czego się dowiesz, ja osobiście chyba się jeszcze wstrzymam. Pytałam się jedynie o samą ideę jakoś w drugim trymestrze to powiedziała że jeśli robi się regularnie i poprawnie a w trakcie porodu nie dzieje się nic złego to naprawdę może pomóc.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mam potworna zgage… Momentami wróciły mdłości, twardnienia brzucha, kręgosłup nie daje mi normalnie funkcjonować, ciagle parcie na pęcherz i non stop uczucie potwornego zmęczenia 🙈

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    No ja tez mam potworna zgage… Momentami wróciły mdłości, twardnienia brzucha, kręgosłup nie daje mi normalnie funkcjonować, ciagle parcie na pęcherz i non stop uczucie potwornego zmęczenia 🙈

Ja po każdym obiedzie robię sobie drzemkę bo zasypiam na siedząco 😅 twardnienia brzucha jeszcze nie mam, ale za to drętwieje mi noga i w nocy potrafię kilka razy zmieniać bok, na którym śpię. Na kolację zjadłam kanapkę z serem i pomidorem ( wyjątkowo pyszne dzisiaj kupiłam, malinowe) I co? Zgaga 😁 od trzech dni jem mizerię na obiad, tak mi smakuje, najwidoczniej dostałam zachcianki dopiero w 3 trymestrze. No ale najważniejsze, że już niedługo będę mieć swojego synka przy sobie. Poza tym 1 i 2 trymestr był dla mnie łaskawy to nie wypada mi narzekać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2024, 20:44

age.png
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też od kilku dni męczy zgaga po prawie każdym posiłku. Mam też taki ucisk na żołądek, że mało co jem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2024, 21:13

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 12:46

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgagę miałam może z 3/4 razy i to dopiero tak 2 godziny po jedzeniu.
    Za to zaczyna mi coraz bardziej doskwierać ból kręgosłupa lędźwiowego, aż wchodzi w pośladek nawet jak trochę pochodzę lub postoję.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie męczy zgaga.. ostatnio w nocy obudziła mnie taka, jakiej w życiu jeszcze nie miałam. Jakbym się paliła od środka -.-
    Jeszcze wycieki siary na maksa... Muszę w staniku z wkładkami już chodzić, bo mam non stop plamy... W nocy to samo, nie lubię spać w stanikach, a jak nie śpię to budzę się z przemoczoną piżamą. To samo miałam w poprzednich ciążach. 🙈

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wycieków siary nie mam, ale Coffee możemy sobie przybić piątkę z mgłą mózgową. Dzisiaj odbieraliśmy auto od mechanika to zamówiłam ubera pod zły adres, w sensie mogliśmy podjechać pod sam warsztat, a podjechaliśmy dużo dalej. Teraz tankowałam auto i chciałam zapłacić część kartą, a część gotowką i dałam kasjerowi banknoty i nie umiałam policzyć do 100 😅 przeprosiłam go, że mam mgłę ciążową zamiast mózgowej, ale fajny był i kazał jechać do domu odpoczywać 😅 za to dorwałam dzisiaj w Biedrze sos oraz krem pistacjowy i już się nie mogę doczekać aż jutro zjem sobie croissanta z kremem. No i oglądałam dzisiaj wieczorem tiktoka i napatoczył się przepis na młodą kapustę i pojechaliśmy kupić i jutro będziemy robić 🤤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2024, 22:51

Coffeebreak lubi tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjem cokolwiek i mam zgagę, więc nawet nie szukam przyczyn :D Wczoraj jadłam standardowy obiad - ziemniaki, kotlet i młoda kapusta - zgaga. Dziś zrobiliśmy z mężem domową pizzę - zgaga. :D Siara też mi cieknie bardzo, mam plamy i też wkładam wkładki, żeby jakoś to ogarnąć. Ciekawe jak oni chcą mi usg i biopsję robić, jak w tych piersiach już pewnie nic nie będzie widać :D W nocy budzę się max co 1,5 godziny, więc ja już błagam, dajcie mi tego noworodzia, wiecej z nim pośpię, niż w tej ciąży! Dziś trochę ogarnęłam mieszkanie, to myślałam, że kręgosłup w odcinku lędzwiowym mi pęknie. Zauważyłam, że mam ochotę na jedzenie tego, czego nie lubiłam zbytnio wcześniej - mogłabym jeść łyżeczką kukurydzę z puszki, pić jogurt naturalny (wolę z owocami, nigdy nie sam) itp. :D i KAWA, codziennie chce mi się kawy, więc piję sobie małą kawkę z mlekiem. Zaczęłam jeść więcej magnezu, bo miałam chyba już te słynne skurcze, brzuch mi tak bardzo mocno twardniał, to nie bolało ale było nieprzyjemne, bo nie mogłam się wyprostować. Nad ranem chcą łapać mnie skurcze w łydkach, ciągle spię na czuja i prostuje nogi :D Ale podobnie jak Kaktusowa, ciąża do 20 tygodnia była bardzo łaskawa, do tej pory ani razu nie wymiotowałam czy coś, więc staram się przyjmować to wszystko z godnością :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam wczoraj sypialnie, założyłam, że dam radę poprać wszystkie firanki i zasłony, a finalnie udało się w sypialni i salonie, zostały jeszcze pokoje chłopców 🙄 klęłam pod nosem, jak prasowałam, że mogłam jeszcze 10 metrów na marszczyć tych firanek, a nie 6. Ładnie to wygląda jak wisi na karniszu, ale ja mam wysoko prawie 4m i to wszystko robi kilka metrów tych firanek. Kręgosłup myślałam, że mi pęknie po tym wszystkim. Powiedziałam mężowi, że cieszę się ,że mam już wszystko poprane dla małej i przygotowane, bo szczerze to nie dałabym już rady tego zrobić. Tak mnie teraz ta ciąża ogranicza ,czasem aż płakać się chce. Ja już chcę koniec maja 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2024, 08:27

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola też mam skurcze w nocy. Dziś mnie złapał taki okropny że najpierw łydka, później palce i promieniowało aż do kostki. Myślałam że zwariuję na łóżku.
    Jaką dawkę magnezu teraz bierzesz? Ja 2 rano i 2 wieczorem więc w sumie 400 mg dziennie.
    Musze mojego dr zapytać do którego tygodnia mogę brać ten magnez, bo na jednej stronie wyczytałam żeby odstawić po 35 tygodniu a na innej że po 38.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Posprzątałam wczoraj sypialnie, założyłam, że dam radę poprać wszystkie firanki i zasłony, a finalnie udało się w sypialni i salonie, zostały jeszcze pokoje chłopców 🙄 klęłam pod nosem, jak prasowałam, że mogłam jeszcze 10 metrów na marszczyć tych firanek, a nie 6. Ładnie to wygląda jak wisi na karniszu, ale ja mam wysoko prawie 4m i to wszystko robi kilka metrów tych firanek. Kręgosłup myślałam, że mi pęknie po tym wszystkim. Powiedziałam mężowi, że cieszę się ,że mam już wszystko poprane dla małej i przygotowane, bo szczerze to nie dałabym już rady tego zrobić. Tak mnie teraz ta ciąża ogranicza ,czasem aż płakać się chce. Ja już chcę koniec maja 😭

My wczoraj kupiliśmy zasłony, bo gołe karnisze wiszą :) Przetestujemy, jak kot ma się do zasłon i wtedy dopiero kupimy firanki, ale i tak już pytaliśmy o takie, których nie trzeba prasować. Chyba bym umarła, prasowanie to największe zło świata :)

Mgły mózgowej bardzo nie mam, ale bardzo łatwo łapię zjazdy emocjonalne, zwłaszcza, jak sobie pomyślę, ile mam do zrobienia (ciążowo i niekoniecznie, tak normalnie w życiu). I potrafię dalej tego nie robić i płakać, że mi się nie chce :D W ogóle coraz mniej mi się chce tak po ludzku. Noooo, może poza seksem, tu mam jakiś kosmiczny skok libido i nam fajnie :D :D :D

• Emimo Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam na odwrót do 17 tygodnia koszmarne mdłości później ból pleców a teraz jak nowo narodzona. Nigdy nie miałam zgagi, więc nawet nie wiem jakie to uczucie. Ale też już się nie mogę dzidziulka doczekać. Aczkolwiek jeszcze mam trochę rzeczy do zrobienia 🫣

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja biorę też 400mg Magne b6 forte i to też wychodzi mi 2x2 rano i wieczorem. Zapytam w czwartek mojego kiedy muszę odstawić. Nie wiem jak bez magnezu będę funkcjonować 😅

Andzia, rozumiem co czujesz, emocjonalnie jestem po prostu często rozwalona z błahych powodów. A seks to jedna z nielicznych spraw, która mnie tak pozytywnie zaskoczyła w ciąży 😂 U mnie libido od samego początku bardzo wysoko 😁

Emimo, zazdroszczę tego, że nie znasz uczucia zgagi! ☺️ Też mam trochę do zrobienia jeszcze. W ogóle ten tydzień mam bardzo lekarzowy, usg piersi, onkolog i decyzja o biopsji czy teraz czy po porodzie, ginekolog. Ale skończy się super, bo baby shower 💙 A w majówkę składanie łóżeczka, pranie i pakowanie ☺️

Emimo, w ogóle widziałam, że miałaś urodziny! Wszystkiego najlepszego, kochana! 🎈 spóźnione, ale z serduszka 😁❤️

Emimo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładam się do życzeń Emimo! Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń 😊 co do libido to moje trochę kuleje, w sensie jakoś fakt posiadania tak sporego dziecka w brzuchu, które często daje o sobie znać skutecznie zniechęca mnie do klasycznego seksu. No ale są inne formy bliskości 😅 zgaga dalej trzyma, a w kościele ledwo wysiedziałam przez parcie na pęcherz, chociaż przed wyjściem sikałam. Nie mogę jedynie narzekać na synka bo się często rusza i jestem spokojna 😅

Emimo lubi tę wiadomość

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę dziewczyny libido, bo moje na poziomie
    -1, przytulanki to ostatnie o czym myślę, chociaż marzy mi się taka nocka jak z przed ciąży, ale jeszcze trochę na nią poczekamy 😉

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Zazdroszczę dziewczyny libido, bo moje na poziomie
    -1, przytulanki to ostatnie o czym myślę, chociaż marzy mi się taka nocka jak z przed ciąży, ale jeszcze trochę na nią poczekamy 😉
    U mnie tak samo, czuję się jak kłoda mając ograniczoną ruchomość 🙄

👧❤️ 19.06.24
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola pytałaś ostatnio o oliwkę z Rossmanna, ja w czwartek dostałam wiadomość na aplikacji, że mam do odebrania, a jakieś 2-3 tygodnie temu założyłam konto. Może sprawdź na aplikacji

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wszystkiego najlepszego dużo zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń 🥳💯🎂

Emimo lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Nowa_Ola pytałaś ostatnio o oliwkę z Rossmanna, ja w czwartek dostałam wiadomość na aplikacji, że mam do odebrania, a jakieś 2-3 tygodnie temu założyłam konto. Może sprawdź na aplikacji

Sprawdzałam i nic nie mam. Byłam wczoraj w rossmanie kupić sobie jakieś rzeczy do szpitalnej torby i pytałam pani przy okazji, to powiedziała mi, że tego już nie ma 😁 Że jeśli założyłam konto po wakacjach, to już nie dostanę. Powiedziałam jej, że koleżanki dostają, to uznała, że mam czekać do 39 tc. Oliwka to tam pikuś, te pampersiaki bym przytuliła. Pytałaś ostatnio jak piłka - fajna! Wieczorkiem trochę na niej kręcę miednicą i wydaje się, że daje mi to ulgę. Ciekawe jak się sprawdzi przy skurczach porodowych :)

Anuska0907 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ