Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804, gratulacje rok temu byłam w praktycznie takiej samej sytuacji - w czerwcu wychodziłam ze szpitala, we wrześniu dwie kreski zawsze trzeba wierzyć, że będzie lepiej.
A co do porodów dziewczyny to na przykład dla mnie super, że dzielicie się swoimi doświadczeniami i wątpliwościami. Ja się ciągle obawiam o wagę bobasa, a do tego intuicja mi podpowiada, że nie urodzę naturalnie - mam 180cm wzrostu i całe życie słyszałam, że wąskie biodra. Wiem, że nie ma czegoś takiego w położnictwie, ale może to się jakoś przekłada na możliwości miednicy. Bo jeszcze do tego fizjo w szkole rodzenia mi powiedziała, że cała jedna strona mojej miednicy jest zablokowana i się po prostu nie rusza; obawiam się więc, że dziecko nie wstawi się w kanał rodny. Ja to czuję, że będą jakieś jaja choć naprawdę chciałabym SN. Duża waga plus zablokowana połowa miednicy plus pierwszy poród i zaczynam panikować albo odzywają się tzw przeczucia. Stąd też już podjęłam decyzję o zmianie szpitala na ten, w którym dają znieczulenie. A do tego spojenie zaczyna mi się dawać we znaki tak, że nie mogę np wstać z krzesła. Jak staję na jednej nodze to mam wrażenie, że pęknie. Ja wiem, że bobas schodzi coraz niżej ale serio myślę o wizycie u ortopedy albo fizjo i to na gwałt. We wt wizyta u lekarza, pogadam z nim na ostro, bo chyba zaczyna się panika 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 18:25
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Anuska94 wrote:W którym tygodniu ciąży wykonuje się CC?
Musisz zapytać lekarza, kiedy wykonują cc w Twoim szpitalu, bo z tego co czytam, to różnie. Ja będę miała równo w 39 tc. -
Kasia1988 wrote:Ja dziewczyny od wczoraj źle się czuję, jakoś mi słabiej, nagle mam wysokie cukry. Nawet 157 po posiłku. Zawroty głowy.
Sprawdz ciśnienie koniecznie. Ja myślę, że winowajcą mojego ciśnienia były właśnie cukry bo tego dnia jadłam grilla, lody, piłam piwko 0... jeśli będziesz miała wysokie ciśnienie to jedz na IP. -
nick nieaktualny
-
Anuska94 wrote:Mój chłop chce mi wykupić na urodziny kurs na prawko na automat.Ja nie chcę jeździć na kurs gdy mała się urodzi.Wolałabym zostać z dzieckiem w domu.
-
Anuska94 wrote:Tylko że już próbowałam na manualu i nie udało mi się zdać.
Ja zdałam na manual 8 lat temu i potem wsiadłam może 5 razy. W lutym poszłam na jazdy doszkalające z automatu bo kilka mies wcześniej zamówiłam auto bo wiedziałam, że do dziecka samochód to jest mus. Uwierz mi, mówię jako osoba, która bała się całe życie jeździć - automat i nauczenie się teraz jeździć to najlepsza decyzja ostatnich lat -
Zgadnijcie kto w środku nocy na śpiocha próbował wcisnąć na siłę kapsułkę probiotyku zamiast dowcipnie to… w cewkę moczową 🫣🫣🫣🫣🫣🫣 zapomniałam wieczorem wziąć, a biorę Lakcid Intima po infekcji leczonej antybiotykiem, ja nie wiem jak to zrobiłam dziewczyny. Wstałam siku o 2:30, na śpiocha jak zawsze, bo wstaje średnio co godzinę. Przypomniałam sobie o tym, że nie wzięłam kapsułki, chciałam ją włożyć no i coś kuzwa nie szło, bolało jak diabli i tak ciasno, myślę sobie co się dzieje, po czym zrozumiałam gdzie wciskam 🤣 Spanikowałam, nie chciała już wyjść, spanikowałam jeszcze bardziej, z płaczem pobiegłam do męża, ten myślał, że rodzę, no afera na maksa. Podrażniłam sobie całą cewkę, ale na szczęście kapsułka od razu praktycznie się rozpuściła. Teraz się z tego śmieje, ale w nocy nie było mi do śmiechu 🙈
-
Anuska niektórzy zdają prawo jazdy kilka razy, zależy na jakiego trafisz egzaminatora, ale nie ma się co zrażać. Ja zdałam prawko za 2 razem, a jeżdżę już 16 lat. Twój facet ma super pomysł, będziesz bardziej niezależna i możesz ogarnąć dużo więcej niż bez samochodu. Na automacie pewnie będzie Ci łatwiej, chociaż moim zdaniem to kwestia obycia się z autem i nabrania pewności siebie, a to tylko dadzą Ci dodatkowe lekcje.
Coffeebreak lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Zgadnijcie kto w środku nocy na śpiocha próbował wcisnąć na siłę kapsułkę probiotyku zamiast dowcipnie to… w cewkę moczową 🫣🫣🫣🫣🫣🫣 zapomniałam wieczorem wziąć, a biorę Lakcid Intima po infekcji leczonej antybiotykiem, ja nie wiem jak to zrobiłam dziewczyny. Wstałam siku o 2:30, na śpiocha jak zawsze, bo wstaje średnio co godzinę. Przypomniałam sobie o tym, że nie wzięłam kapsułki, chciałam ją włożyć no i coś kuzwa nie szło, bolało jak diabli i tak ciasno, myślę sobie co się dzieje, po czym zrozumiałam gdzie wciskam 🤣 Spanikowałam, nie chciała już wyjść, spanikowałam jeszcze bardziej, z płaczem pobiegłam do męża, ten myślał, że rodzę, no afera na maksa. Podrażniłam sobie całą cewkę, ale na szczęście kapsułka od razu praktycznie się rozpuściła. Teraz się z tego śmieje, ale w nocy nie było mi do śmiechu 🙈
Jejku Ola, współczuję takich nocnych atrakcji ! Mąż to biedny musiał mieć stresik 🙈🙈Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Kaktusowa wrote:Jejku Ola, współczuję takich nocnych atrakcji ! Mąż to biedny musiał mieć stresik 🙈🙈
No chłop nie wiedział co się dzieje 😂 ale chciał mnie chyba pocieszyć i mówi, że nie jestem pierwsza, która tak zrobiła - wygooglowal, że jakaś dziewczyna zrobiła to samo 😂 szukał info, czy może się coś stać 🙈Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:No chłop nie wiedział co się dzieje 😂 ale chciał mnie chyba pocieszyć i mówi, że nie jestem pierwsza, która tak zrobiła - wygooglowal, że jakaś dziewczyna zrobiła to samo 😂 szukał info, czy może się coś stać 🙈
Potwierdzam, nie jesteś pierwsza 😂 🙉Nowa_Ola lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Anuska podpisuję się pod tym co piszą dziewczyny - z małym dzieckiem bez prawa jazdy i auta jesteś jak bez ręki. A wychodzenie na kurs w trakcie macierzyńskiego gwarantuje Ci że dobrze Ci zrobi dla głowy zamiast siedzieć 24/7 z dzieckiem
Nowa Ola aż mnie zabolało 🙈😂 ale szacun nie wiem jak Tys to zrobiła 🙈