Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa_Ola wrote:Kurka wodna, ja mam za tydzień wizytę, to będzie wg mojego lekarza 38+0 i dopiero wtedy będziemy ustalać termin cc. Licze na jak najszybszy, bo czuje dziecko bardzo nisko i ledwie chodzę. Wczoraj myślałam, że nie pokonam 200m. Nie wiem czy to to pakowanie mnie dodatkowo zmęczyło, czy co.. Naprawdę liczę na cc w następny poniedziałek/wtorek, jeszcze przed Bożym Ciałem. Oby ☹️ Jestem gotowa nawet stawić się dzień po wizycie, za tydzień w czwartek, ale jestem też świadoma, że lekarz może mieć już inne planowane cięcia. Ogólnie chce mi się płakać, jestem taka nieporadna, a to, że nie mogę normalnie iść mnie dołuje totalnie.
Doskonale Cię rozumiem, bo ja już od jakiegoś czasu nie jestem w stanie normalnie funkcjonować z bólami i spięciami brzucha i z potwornym bólem kręgosłupa. Drugi tydzień córa w domu i codziennie ktoś z nami jest, bo ja nie jestem w stanie dłużej sama się nią zająć… wczoraj jak siadłam z nią na matę i próbowałam wstać to prawie płakałam z bólu… -
meggie94 wrote:Doskonale Cię rozumiem, bo ja już od jakiegoś czasu nie jestem w stanie normalnie funkcjonować z bólami i spięciami brzucha i z potwornym bólem kręgosłupa. Drugi tydzień córa w domu i codziennie ktoś z nami jest, bo ja nie jestem w stanie dłużej sama się nią zająć… wczoraj jak siadłam z nią na matę i próbowałam wstać to prawie płakałam z bólu…
Współczuję Ci, ja przynajmniej mogę poleżeć na kanapie i mąż wokół mnie skacze, nie wyobrażam sobie zajmowania się teraz młodszym dzieckiem ☹️ -
nick nieaktualny
-
Jak młoda chodzi do żłobka to jest ok, a teraz przez tą anginę siedzi jeszcze w domu po antybiotyku, ją roznosi bo też już by poszła do dzieci, ja już nie mam sił za nią latać, ale na szczęście raz mąż bierze wolne, a jak nie to przyjeżdża moja mama lub teściowa i są z nami do przyjazdu męża z pracy i jakoś to ciągniemy … w pierwszej ciąży czułam się identycznie na końcówce, ale wtedy mogłam sobie leżeć całe dnie i nikomu się nie spowiadać, a teraz muszę ciagle prosić o pomoc
-
Meggie to nie wstyd prosić o pomoc, a babcie to z pewnością potrafią zrozumieć. Dodatkowo spędzają czas z wnuczką. Moi rodzice teraz też mi pomagają, tyle tylko, że z psem. Tata specjalnie rano wstaje żeby z nim wyjść i żebym pospała... ogólnie chodzą z nim na spacery jak mi sił brakuje, a co dopiero jakbym miała w domu 1.5 roczne dziecko 🙈 nie rób sobie żadnych wyrzutów, jesteś już na końcówce ciąży 🙃
meggie94 lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny w tym tyg miałam USG mały ma 2700. Ostatnim razem jak byłam czyli w 35 tyg wyliczył mi lekarz na szybko 2900 😅 teraz było bardzo dokładne USG więc ufam temu lekarzowi tym bardziej że to on zawsze robi mi USG. Ja już nie mam wizyty u swojego lekarza. Widzimy się przy porodzie 😱
Kaktusowa, Domi_95, Anuska0907 lubią tę wiadomość
-
Ja 28.05 i zobaczymy, bo termin 22 czerwca, więc może jeszcze jedna wciśniemy.
A rozbieżności co do rozmiaru i wagi na Usg będą zawsze, ważne, że na tym samym aparacie waga rośnie, a co wyjdzie... I tak trzeba małe wypchnąć
Od mojej mamy się dowiedziałam, że ja ważyłam 3200, jest szansa, że będzie powtórka dobrze, może będzie łatwiej xd -
Ja mam wizytę 22.05, a termin na 17.06, ale jeżeli mały się nie obróci główka w dół to wyznaczamy termin cc. Więc możliwe że to będzie ostatnia wizyta, a cc na początku czerwca 😁
Od kilku dni mam straszne problemy ze wstawaniem rano. Mogłabym spać i leżeć do 10. A w nocy jak wstaje na siku to jestem nieprzytomna i idę do łazienki praktycznie z zamkniętymi oczami. Mam nadzieję że po porodzie to minie.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Melduję się po wczorajszej wizycie. Mała waży ponad 2400, obróciła się główka do dołu ❤️ ssała sobie kciuka, pierwszy raz to widzieliśmy 🙂 lekarz pobrał mi GBS, kolejna wizyta 4 czerwca. Z ostatniej miesiączki mam termin na 23/06 i na ten termin mam się szykować. Więc jeszcze sporo przede mną 😊 Szyjka się skróciła, ale nadal jest długa, więc mam być aktywna i lekarz już zalecił masaż krocza, więc wczoraj zaczęliśmy - myślałam, że ból będzie większy, a nie jest tak źle 🙂
meggie94, Domi_95, Emimo, Kaktusowa, Coffeebreak, Katt lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizytę 27.05, dzień później KTG w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda mi się być jeszcze na wizycie 10.06. Termin porodu z USG mam na 22.06, z miesiączki wogole nie jest brany pod uwagę.
Coffeebreak lubi tę wiadomość
01.2007🩵
09.2014🩷
04.2017🩵
06.2024🩷 -
agnieszkallo wrote:Ja mam wizytę 27.05, dzień później KTG w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda mi się być jeszcze na wizycie 10.06. Termin porodu z USG mam na 22.06, z miesiączki wogole nie jest brany pod uwagę.
To jesteśmy w bardzo zbliżonym terminie 🙂❤️ -
Super dziewczyny, że wszystko dobrze Riptide, obróciła się, elegancko! 🥰
U mnie w nocy pojawił się baaaardzo bolesny skurcz, ciężko było mi cokolwiek powiedzieć w jego trakcie 😅 Później całą noc z bólem brzucha jak na turbo okres, nospa nie pomogła. Teraz jest lepiej. Jutro mam spotkanie z położną, w sumie miałam z nią wyplenić plan porodu, ale i tak wypytam ją o kilka rzeczy, może zrobi ktg. Moja ostatnia wizyta jest w środęRiptide, Emimo lubią tę wiadomość
-
Coffeebreak wrote:Meggie rozumiem cie i dobrze że rozumieją to twoi bliscy. Super że masz pomoc. 1.5 roczne dziecko to przecież to tajfun 😱
Mój jest sporo starszy a jest trudno bo chce rower, plac zabaw, festyn 😱 no nudzi mi się... Ale z półtoraroczniakiem musi być dużo trudniej.
Zaczęły się u mnie bóle miesiączkowe 😱😱
Często masz bóle miesiączkowe?
U mnie wystąpiły ok. 5 tyg. temu przez dwa dni w nocy, ok. 1 tyg. też przez dwa dni w nocy i ostatniej nocy. Wcześniej trochę niepokoiłam się, ale one są chyba "normalne" prawda? -
Czytałam w nocy o nich, bo nie dały mi spać, do tej pory mnie trzyma, kąpiel nie pomogła
Niektóre kobiety piszą, że te bóle okresowe to u nich były skurcze 🫣 Nie wiem, myślałam, że skurcz to skurcz, ból ciągły to raczej nie jest skurcz. Może szyjka się skraca? Nie wiem. Jutro mam spotkanie z położną, to zapytam. A jeśli dziś będzie tak aż do wieczora, z taką intensywnością, to chyba pojadę na izbę, niech sprawdzą co się dzieje -
Dziewczyny na instagramie na profilu zaufajpoloznej jest fajna relacja gdzie położna opowiada jak odróżnić skurcze przepowiadające od porodowych. Może którejś z Was to pomoże.
Coffeebreak, Nowa_Ola, Kokosankaa, Katt lubią tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Dziś ostatni raz do mnie zadzwonił diabetolog przed porodem.Wystawił mi skierowanie na badanie cukru do zrobienia między 3 a 6 miesiącem po porodzie.Bedę chciała chyba już w 4 żeby mieć spokój i mam nadzieję nie mieć cukrzycy.
Kasia1988 lubi tę wiadomość