Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Kurka wodna, ja mam za tydzień wizytę, to będzie wg mojego lekarza 38+0 i dopiero wtedy będziemy ustalać termin cc. Licze na jak najszybszy, bo czuje dziecko bardzo nisko i ledwie chodzę. Wczoraj myślałam, że nie pokonam 200m. Nie wiem czy to to pakowanie mnie dodatkowo zmęczyło, czy co.. Naprawdę liczę na cc w następny poniedziałek/wtorek, jeszcze przed Bożym Ciałem. Oby ☹️ Jestem gotowa nawet stawić się dzień po wizycie, za tydzień w czwartek, ale jestem też świadoma, że lekarz może mieć już inne planowane cięcia. Ogólnie chce mi się płakać, jestem taka nieporadna, a to, że nie mogę normalnie iść mnie dołuje totalnie.

Doskonale Cię rozumiem, bo ja już od jakiegoś czasu nie jestem w stanie normalnie funkcjonować z bólami i spięciami brzucha i z potwornym bólem kręgosłupa. Drugi tydzień córa w domu i codziennie ktoś z nami jest, bo ja nie jestem w stanie dłużej sama się nią zająć… wczoraj jak siadłam z nią na matę i próbowałam wstać to prawie płakałam z bólu…:/

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, bo ja już od jakiegoś czasu nie jestem w stanie normalnie funkcjonować z bólami i spięciami brzucha i z potwornym bólem kręgosłupa. Drugi tydzień córa w domu i codziennie ktoś z nami jest, bo ja nie jestem w stanie dłużej sama się nią zająć… wczoraj jak siadłam z nią na matę i próbowałam wstać to prawie płakałam z bólu…:/

Współczuję Ci, ja przynajmniej mogę poleżeć na kanapie i mąż wokół mnie skacze, nie wyobrażam sobie zajmowania się teraz młodszym dzieckiem ☹️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie dobrze, że masz najbliższych do pomocy. Ja dzisiaj wyszłam z mamą i psem na spacer to miałam wrażenie, że się toczę... Mam brzuch jak do porodu, a tu jeszcze miesiąc 🙈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😱😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:52

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak młoda chodzi do żłobka to jest ok, a teraz przez tą anginę siedzi jeszcze w domu po antybiotyku, ją roznosi bo też już by poszła do dzieci, ja już nie mam sił za nią latać, ale na szczęście raz mąż bierze wolne, a jak nie to przyjeżdża moja mama lub teściowa i są z nami do przyjazdu męża z pracy i jakoś to ciągniemy … w pierwszej ciąży czułam się identycznie na końcówce, ale wtedy mogłam sobie leżeć całe dnie i nikomu się nie spowiadać, a teraz muszę ciagle prosić o pomoc :(

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie to nie wstyd prosić o pomoc, a babcie to z pewnością potrafią zrozumieć. Dodatkowo spędzają czas z wnuczką. Moi rodzice teraz też mi pomagają, tyle tylko, że z psem. Tata specjalnie rano wstaje żeby z nim wyjść i żebym pospała... ogólnie chodzą z nim na spacery jak mi sił brakuje, a co dopiero jakbym miała w domu 1.5 roczne dziecko 🙈 nie rób sobie żadnych wyrzutów, jesteś już na końcówce ciąży 🙃

meggie94 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny w tym tyg miałam USG mały ma 2700. Ostatnim razem jak byłam czyli w 35 tyg wyliczył mi lekarz na szybko 2900 😅 teraz było bardzo dokładne USG więc ufam temu lekarzowi tym bardziej że to on zawsze robi mi USG. Ja już nie mam wizyty u swojego lekarza. Widzimy się przy porodzie 😱

Kaktusowa, Domi_95, Anuska0907 lubią tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 16 maja, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie usg jak nic się nie będzie działo mam we wtorek 🙉 niewiarygodne to jest 🤭

Kasia1988 lubi tę wiadomość

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 27 maja i też mam nadzieję, że to będzie ostatnia 🙈🙈🙈

Kaktusowa, Anuska0907 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 28.05 i zobaczymy, bo termin 22 czerwca, więc może jeszcze jedna wciśniemy.
    A rozbieżności co do rozmiaru i wagi na Usg będą zawsze, ważne, że na tym samym aparacie waga rośnie, a co wyjdzie... I tak trzeba małe wypchnąć :)
    Od mojej mamy się dowiedziałam, że ja ważyłam 3200, jest szansa, że będzie powtórka :) dobrze, może będzie łatwiej xd

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 22.05, a termin na 17.06, ale jeżeli mały się nie obróci główka w dół to wyznaczamy termin cc. Więc możliwe że to będzie ostatnia wizyta, a cc na początku czerwca 😁

Od kilku dni mam straszne problemy ze wstawaniem rano. Mogłabym spać i leżeć do 10. A w nocy jak wstaje na siku to jestem nieprzytomna i idę do łazienki praktycznie z zamkniętymi oczami. Mam nadzieję że po porodzie to minie.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 16 maja, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wczorajszej wizycie. Mała waży ponad 2400, obróciła się główka do dołu ❤️ ssała sobie kciuka, pierwszy raz to widzieliśmy 🙂 lekarz pobrał mi GBS, kolejna wizyta 4 czerwca. Z ostatniej miesiączki mam termin na 23/06 i na ten termin mam się szykować. Więc jeszcze sporo przede mną 😊 Szyjka się skróciła, ale nadal jest długa, więc mam być aktywna i lekarz już zalecił masaż krocza, więc wczoraj zaczęliśmy - myślałam, że ból będzie większy, a nie jest tak źle 🙂

meggie94, Domi_95, Emimo, Kaktusowa, Coffeebreak, Katt lubią tę wiadomość

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 27.05, dzień później KTG w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda mi się być jeszcze na wizycie 10.06. Termin porodu z USG mam na 22.06, z miesiączki wogole nie jest brany pod uwagę.

Coffeebreak lubi tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 16 maja, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszkallo wrote:
    Ja mam wizytę 27.05, dzień później KTG w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda mi się być jeszcze na wizycie 10.06. Termin porodu z USG mam na 22.06, z miesiączki wogole nie jest brany pod uwagę.

To jesteśmy w bardzo zbliżonym terminie 🙂❤️

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 16 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, że wszystko dobrze :) Riptide, obróciła się, elegancko! 🥰

U mnie w nocy pojawił się baaaardzo bolesny skurcz, ciężko było mi cokolwiek powiedzieć w jego trakcie 😅 Później całą noc z bólem brzucha jak na turbo okres, nospa nie pomogła. Teraz jest lepiej. Jutro mam spotkanie z położną, w sumie miałam z nią wyplenić plan porodu, ale i tak wypytam ją o kilka rzeczy, może zrobi ktg. Moja ostatnia wizyta jest w środę :)

Riptide, Emimo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Meggie rozumiem cie i dobrze że rozumieją to twoi bliscy. Super że masz pomoc. 1.5 roczne dziecko to przecież to tajfun 😱
    Mój jest sporo starszy a jest trudno bo chce rower, plac zabaw, festyn 😱 no nudzi mi się... Ale z półtoraroczniakiem musi być dużo trudniej.

Zaczęły się u mnie bóle miesiączkowe 😱😱

Często masz bóle miesiączkowe?
    U mnie wystąpiły ok. 5 tyg. temu przez dwa dni w nocy, ok. 1 tyg. też przez dwa dni w nocy i ostatniej nocy. Wcześniej trochę niepokoiłam się, ale one są chyba "normalne" prawda?

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też chciałam się zapytam o te bóle okresowe- to są skurcze przepowiadające, czy coś innego? Bo też je mam od jakiegoś czasu codziennie

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 16 maja, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam w nocy o nich, bo nie dały mi spać, do tej pory mnie trzyma, kąpiel nie pomogła :/
    Niektóre kobiety piszą, że te bóle okresowe to u nich były skurcze 🫣 Nie wiem, myślałam, że skurcz to skurcz, ból ciągły to raczej nie jest skurcz. Może szyjka się skraca? Nie wiem. Jutro mam spotkanie z położną, to zapytam. A jeśli dziś będzie tak aż do wieczora, z taką intensywnością, to chyba pojadę na izbę, niech sprawdzą co się dzieje

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na instagramie na profilu zaufajpoloznej jest fajna relacja gdzie położna opowiada jak odróżnić skurcze przepowiadające od porodowych. Może którejś z Was to pomoże.

Coffeebreak, Nowa_Ola, Kokosankaa, Katt lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ostatni raz do mnie zadzwonił diabetolog przed porodem.Wystawił mi skierowanie na badanie cukru do zrobienia między 3 a 6 miesiącem po porodzie.Bedę chciała chyba już w 4 żeby mieć spokój i mam nadzieję nie mieć cukrzycy.

Kasia1988 lubi tę wiadomość

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ