X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Kurka wodna, ja mam za tydzień wizytę, to będzie wg mojego lekarza 38+0 i dopiero wtedy będziemy ustalać termin cc. Licze na jak najszybszy, bo czuje dziecko bardzo nisko i ledwie chodzę. Wczoraj myślałam, że nie pokonam 200m. Nie wiem czy to to pakowanie mnie dodatkowo zmęczyło, czy co.. Naprawdę liczę na cc w następny poniedziałek/wtorek, jeszcze przed Bożym Ciałem. Oby ☹️ Jestem gotowa nawet stawić się dzień po wizycie, za tydzień w czwartek, ale jestem też świadoma, że lekarz może mieć już inne planowane cięcia. Ogólnie chce mi się płakać, jestem taka nieporadna, a to, że nie mogę normalnie iść mnie dołuje totalnie.

Doskonale Cię rozumiem, bo ja już od jakiegoś czasu nie jestem w stanie normalnie funkcjonować z bólami i spięciami brzucha i z potwornym bólem kręgosłupa. Drugi tydzień córa w domu i codziennie ktoś z nami jest, bo ja nie jestem w stanie dłużej sama się nią zająć… wczoraj jak siadłam z nią na matę i próbowałam wstać to prawie płakałam z bólu…:/

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, bo ja już od jakiegoś czasu nie jestem w stanie normalnie funkcjonować z bólami i spięciami brzucha i z potwornym bólem kręgosłupa. Drugi tydzień córa w domu i codziennie ktoś z nami jest, bo ja nie jestem w stanie dłużej sama się nią zająć… wczoraj jak siadłam z nią na matę i próbowałam wstać to prawie płakałam z bólu…:/

Współczuję Ci, ja przynajmniej mogę poleżeć na kanapie i mąż wokół mnie skacze, nie wyobrażam sobie zajmowania się teraz młodszym dzieckiem ☹️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie dobrze, że masz najbliższych do pomocy. Ja dzisiaj wyszłam z mamą i psem na spacer to miałam wrażenie, że się toczę... Mam brzuch jak do porodu, a tu jeszcze miesiąc 🙈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😱😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 12:52

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak młoda chodzi do żłobka to jest ok, a teraz przez tą anginę siedzi jeszcze w domu po antybiotyku, ją roznosi bo też już by poszła do dzieci, ja już nie mam sił za nią latać, ale na szczęście raz mąż bierze wolne, a jak nie to przyjeżdża moja mama lub teściowa i są z nami do przyjazdu męża z pracy i jakoś to ciągniemy … w pierwszej ciąży czułam się identycznie na końcówce, ale wtedy mogłam sobie leżeć całe dnie i nikomu się nie spowiadać, a teraz muszę ciagle prosić o pomoc :(

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie to nie wstyd prosić o pomoc, a babcie to z pewnością potrafią zrozumieć. Dodatkowo spędzają czas z wnuczką. Moi rodzice teraz też mi pomagają, tyle tylko, że z psem. Tata specjalnie rano wstaje żeby z nim wyjść i żebym pospała... ogólnie chodzą z nim na spacery jak mi sił brakuje, a co dopiero jakbym miała w domu 1.5 roczne dziecko 🙈 nie rób sobie żadnych wyrzutów, jesteś już na końcówce ciąży 🙃

meggie94 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny w tym tyg miałam USG mały ma 2700. Ostatnim razem jak byłam czyli w 35 tyg wyliczył mi lekarz na szybko 2900 😅 teraz było bardzo dokładne USG więc ufam temu lekarzowi tym bardziej że to on zawsze robi mi USG. Ja już nie mam wizyty u swojego lekarza. Widzimy się przy porodzie 😱

Kaktusowa, Domi_95, Anuska0907 lubią tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie usg jak nic się nie będzie działo mam we wtorek 🙉 niewiarygodne to jest 🤭

Kasia1988 lubi tę wiadomość

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 27 maja i też mam nadzieję, że to będzie ostatnia 🙈🙈🙈

Kaktusowa, Anuska0907 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 28.05 i zobaczymy, bo termin 22 czerwca, więc może jeszcze jedna wciśniemy.
    A rozbieżności co do rozmiaru i wagi na Usg będą zawsze, ważne, że na tym samym aparacie waga rośnie, a co wyjdzie... I tak trzeba małe wypchnąć :)
    Od mojej mamy się dowiedziałam, że ja ważyłam 3200, jest szansa, że będzie powtórka :) dobrze, może będzie łatwiej xd

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 22.05, a termin na 17.06, ale jeżeli mały się nie obróci główka w dół to wyznaczamy termin cc. Więc możliwe że to będzie ostatnia wizyta, a cc na początku czerwca 😁

Od kilku dni mam straszne problemy ze wstawaniem rano. Mogłabym spać i leżeć do 10. A w nocy jak wstaje na siku to jestem nieprzytomna i idę do łazienki praktycznie z zamkniętymi oczami. Mam nadzieję że po porodzie to minie.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wczorajszej wizycie. Mała waży ponad 2400, obróciła się główka do dołu ❤️ ssała sobie kciuka, pierwszy raz to widzieliśmy 🙂 lekarz pobrał mi GBS, kolejna wizyta 4 czerwca. Z ostatniej miesiączki mam termin na 23/06 i na ten termin mam się szykować. Więc jeszcze sporo przede mną 😊 Szyjka się skróciła, ale nadal jest długa, więc mam być aktywna i lekarz już zalecił masaż krocza, więc wczoraj zaczęliśmy - myślałam, że ból będzie większy, a nie jest tak źle 🙂

meggie94, Domi_95, Emimo, Kaktusowa, Coffeebreak, Katt lubią tę wiadomość

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 27.05, dzień później KTG w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda mi się być jeszcze na wizycie 10.06. Termin porodu z USG mam na 22.06, z miesiączki wogole nie jest brany pod uwagę.

Coffeebreak lubi tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszkallo wrote:
    Ja mam wizytę 27.05, dzień później KTG w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda mi się być jeszcze na wizycie 10.06. Termin porodu z USG mam na 22.06, z miesiączki wogole nie jest brany pod uwagę.

To jesteśmy w bardzo zbliżonym terminie 🙂❤️

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, że wszystko dobrze :) Riptide, obróciła się, elegancko! 🥰

U mnie w nocy pojawił się baaaardzo bolesny skurcz, ciężko było mi cokolwiek powiedzieć w jego trakcie 😅 Później całą noc z bólem brzucha jak na turbo okres, nospa nie pomogła. Teraz jest lepiej. Jutro mam spotkanie z położną, w sumie miałam z nią wyplenić plan porodu, ale i tak wypytam ją o kilka rzeczy, może zrobi ktg. Moja ostatnia wizyta jest w środę :)

Riptide, Emimo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Meggie rozumiem cie i dobrze że rozumieją to twoi bliscy. Super że masz pomoc. 1.5 roczne dziecko to przecież to tajfun 😱
    Mój jest sporo starszy a jest trudno bo chce rower, plac zabaw, festyn 😱 no nudzi mi się... Ale z półtoraroczniakiem musi być dużo trudniej.

Zaczęły się u mnie bóle miesiączkowe 😱😱

Często masz bóle miesiączkowe?
    U mnie wystąpiły ok. 5 tyg. temu przez dwa dni w nocy, ok. 1 tyg. też przez dwa dni w nocy i ostatniej nocy. Wcześniej trochę niepokoiłam się, ale one są chyba "normalne" prawda?

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też chciałam się zapytam o te bóle okresowe- to są skurcze przepowiadające, czy coś innego? Bo też je mam od jakiegoś czasu codziennie

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam w nocy o nich, bo nie dały mi spać, do tej pory mnie trzyma, kąpiel nie pomogła :/
    Niektóre kobiety piszą, że te bóle okresowe to u nich były skurcze 🫣 Nie wiem, myślałam, że skurcz to skurcz, ból ciągły to raczej nie jest skurcz. Może szyjka się skraca? Nie wiem. Jutro mam spotkanie z położną, to zapytam. A jeśli dziś będzie tak aż do wieczora, z taką intensywnością, to chyba pojadę na izbę, niech sprawdzą co się dzieje

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na instagramie na profilu zaufajpoloznej jest fajna relacja gdzie położna opowiada jak odróżnić skurcze przepowiadające od porodowych. Może którejś z Was to pomoże.

Coffeebreak, Nowa_Ola, Kokosankaa, Katt lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ostatni raz do mnie zadzwonił diabetolog przed porodem.Wystawił mi skierowanie na badanie cukru do zrobienia między 3 a 6 miesiącem po porodzie.Bedę chciała chyba już w 4 żeby mieć spokój i mam nadzieję nie mieć cukrzycy.

Kasia1988 lubi tę wiadomość

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ