Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie, przy ręczniku jest dopisek, że potrzebny jest do okrycia dziecka po porodzie. Nie kąpią w moim szpitalu już maluszków po porodzie, chyba, że masz takie życzenie. :) dzięki za info co do cc!

Kati, ja spakowałam się w walizkę kabinową i torbę taką większą Mommy Bag. W torbie mam wszystko co będzie mi potrzebne na samym starcie do porodu i po porodzie - pierwsze ubranko małego, rożek, ręcznik, pampersy, chusteczki, linomag, smoczek, 4 sztuki pampersów, 2 duże podkłady poporodowe dla mnie, koszula po porodzie, klapki, ogólnie wszystko to co jest potrzebne od razu i czego użyje zanim stanę na nogi. Cała reszta, czyli pozostałe ubranka, większa ilość podkładów poporodowych, pampersów, duże ręczniki dla mnie, butelka do podmywania i tego typu rzeczy są w walizce. Tak to wymyśliłam, nie wiem, czy dobrze. Wszystko też spakowałam w woreczki strunowe żeby mężowi było łatwiej, ewentualnie położnej, która będzie mi pomagać. A i przy tym czyściej, bo paczkę pampersów rozbiłam na dwie - żeby mieć te 4 pampersiaki pod ręką w torbie zanim będę taka „na chodzie”, a resztę w walizce, do której ciężej się dostać.

meggie94 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 15 maja, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    A pakujecie do szpitala witaminę d? Bo ja w sumie wzięłam tylko Linomag z takich pielęgnacyjnych
    Nie

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 15 maja, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Nie biorę witaminy d3 do szpitala. A bierzecie sól fizjologiczną i waciki jalowe?
    Nie

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

👩 40
    🧔 39
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 15 maja, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Ja mam to samo spakowane, tylko bez ręcznika dla dziecka - nawet nie mam czegoś takiego kupionego, pieluchy w ilości milion sztuk będą uniwersalne do takich celow.
    Mam spakowane 4 gotowe zestawy ubranek wraz z pieluszką, podpisane jaki to rozmiar i do tego oddzielnie do torby wezmę kilka sztuk już luzem na przebranie. Mąż będzie dowoził w razie czego.
    Wszystkie rzeczy do wyparzenia leżą w jednym miejscu i to też zadanie dla męża by to ogarnąć jak będziemy się zbierać do szpitala. Teraz nie chcę tego robić, bo przecież mogę urodzić za 4 tyg i będą te rzeczy nieświeże.
    Do spakowania mam jeszcze kosmetyczkę, ale to wymaga wycieczki do rossmanna 😅

Pakujecie się do szpitala w walizkę czy torbę? Lepiej jedną dużą walizkę czy np małą walizkę i małą torbę? Jakoś tak nie wiem co będzie łatwiejsze w obsłudze.
    Spakowałam walizkę kabinową i torbę, ale ciężko, by wszystko zmieściło się.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

👩 40
    🧔 39
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla siebie mam torbę, dla dziecka walizkę kabinową. Spakowałam rożek, ubranka, krem pod pieluszkę, pieluszki tetrowe, pampersy, chusteczki nawilżane, płatki kosmetyczne, podkłady, smoczek,laktator ręczny,butelkę 120 ml,ale nie liczę na to ,że się przyda.

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie proszę, co mnie kłuje pod prawym żebrem? Ale tak wysoko, jakby pod mostkiem. Czy to żołądek? Mam to od paru dni plus zgaga wieczorem! Na szczęście zimne mleko pomaga :)

Ja już mam wszystkie badania do szpitala zrobione, a do torby została mi tylko ładowarka i woda do picia. Ja się posługiwałam listą Canpol z internetu żeby nie oszaleć. Więc mały ręcznik dla bobasa, sól i waciki, mokre chusteczki też mam. Plus smoczek i butelka, które dostałam w szkole rodzenia. Do tego taka mała lampka króliczek Neno, żeby nie walić po oczach dziecku światłem znad łóżka, bo jest dość mocne.

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie proszę, co mnie kłuje pod prawym żebrem? Ale tak wysoko, jakby pod mostkiem. Czy to żołądek? Mam to od paru dni plus zgaga wieczorem! Na szczęście zimne mleko pomaga :)

Ja już mam wszystkie badania do szpitala zrobione, a do torby została mi tylko ładowarka i woda do picia. Ja się posługiwałam listą Canpol z internetu żeby nie oszaleć. Więc mały ręcznik dla bobasa, sól i waciki, mokre chusteczki też mam. Plus smoczek i butelka, które dostałam w szkole rodzenia. Do tego taka mała lampka króliczek Neno, żeby nie walić po oczach dziecku światłem znad łóżka, bo jest dość mocne.

Nie wiem co to, ale mnie też tak boli, szczególnie jak leżę na lewym boku to mam wrażenie, że pod prawą piersią mnie coś strasznie boli 🙈 Młody ma zdecydowanie inne ruchy, teraz widzę juz takie wypychanie np stopą, a wczoraj miałam wypukłą prawą część brzucha i mama się śmiała, że totalnie niesymetrycznie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 12:14

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na ktg zapisały się dwa skurcze na 100, dość długie, ale kompletnie się tym nie przejmuję, bo mam ich z 4 na godzinę, tak od paru tygodni. Nic mnie nie boli, pewnie to przepowiadające. Czekam cierpliwie, ale nie ukrywam, że już bym pojechała do szpitala 😅

Emimo lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się też nie mogę doczekać. Może to głupie, ale cieszę się, że mam ustalony termin przyjęcia do szpitala. Nie obraziłabym się jakby Młody chciał wyjść wcześniej, tak z początkiem czerwca 😅

age.png
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 15 maja, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam w szpitalu na ustaleniu terminu CC i mamą zostanę już 3 czerwca☺️ Wszystko przebiegło szybko, a cięcie wykona mi pani ordynator. Włączył mi się tryb wicia gniazda😅, bo termin z USG miałam na 16 czerwiec, a z miesiączki na 20, więc spodziewałam się, że CC będzie troszkę później ale jednak jest początkiem czerwca, już tak niedługo! 🥹🫢 Ciekawe ile moje maleństwo będzie ważyć, bo w poniedziałek miała 2400 g i w te 2,5 tygodnia mam nadzieję że jeszcze podrośnie 🥺

Coffeebreak, Kaktusowa, Domi_95, Katt, Riptide, meggie94, Emimo, Saimi, shikaka86 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 15 maja, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jak myślicie czy 39 tydzień to dobry tydzień na CC?Bo mój lekarz mówił że prawdopodobnie będę mieć tydzień przed terminem.A wszyscy mi mówią że troszkę tak późno na cięcie.Za tydzień wizyta u lekarza który ma mi wyznaczyć termin.

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Dziewuszki jak myślicie czy 39 tydzień to dobry tydzień na CC?Bo mój lekarz mówił że prawdopodobnie będę mieć tydzień przed terminem.A wszyscy mi mówią że troszkę tak późno na cięcie.Za tydzień wizyta u lekarza który ma mi wyznaczyć termin.

Jak nic się nie dzieje, nie masz nadciśnienia, cukrzycy, bądź innych wskazań do wcześniejszego cc, to robią w 39 tc. Ja też będę miała równo w 39 tc cesarkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 14:23

Coffeebreak lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:52

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 38+2 mam mieć ostatnią wizytę u mojego doktora i wtedy na podstawie wagi albo wystawi zalecenia do cc albo nie. Przy czym mówił, że najłatwiej w tym momencie będzie jak mnie umówi z zaprzyjaźnioną panią psychiatrą 😂 no i mam nadzieję, że tak będzie, bo nawet jak moja córka zwolni ze wzrostem to ja mam do terminu jeszcze 3,5 tygodnia. Zatem 4kg jak w banku, o ile za 2 tyg nie osiągnie takiej wagi, a jeśli utrzyma dotychczasowe tempo wzrostu to osiągnie.

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka wodna, ja mam za tydzień wizytę, to będzie wg mojego lekarza 38+0 i dopiero wtedy będziemy ustalać termin cc. Licze na jak najszybszy, bo czuje dziecko bardzo nisko i ledwie chodzę. Wczoraj myślałam, że nie pokonam 200m. Nie wiem czy to to pakowanie mnie dodatkowo zmęczyło, czy co.. Naprawdę liczę na cc w następny poniedziałek/wtorek, jeszcze przed Bożym Ciałem. Oby ☹️ Jestem gotowa nawet stawić się dzień po wizycie, za tydzień w czwartek, ale jestem też świadoma, że lekarz może mieć już inne planowane cięcia. Ogólnie chce mi się płakać, jestem taka nieporadna, a to, że nie mogę normalnie iść mnie dołuje totalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 15:30

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja to zazdroszczę bo już niedługo będziesz mieć dziecko przy sobie! A ja muszę czekać jeszcze cały miesiąc 😅

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 15 maja, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Ola ja to zazdroszczę bo już niedługo będziesz mieć dziecko przy sobie! A ja muszę czekać jeszcze cały miesiąc 😅

Dokładnie to samo miałam napisać! 😁 ja mam termin z OM na 23/06, zobaczymy, co powie dziś lekarz na wizycie. Ale jeszcze pewnie sporo przede mną.

Kaktusowa lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 15 maja, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jedyne co mnie trzyma, żeby nie oszaleć 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 16:52

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:

Już tu pisałam, że jeśli nic się nie dzieje wcześniej niepokojącego to normą jest cc w ostatnim tygodniu ciąży

age.png

age.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ