X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 12:55

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Mi się podoba przesąd / powiedzenie, że kobiecie w ciąży się nie odmawia bo Cie myszy zjedzą 😁 to powiedzonko czasem stosowałam 😅

To akurat słyszałam, ale zapomniałam o tym 😁 będę jeszcze na końcówce ciąży używać wobec męża 😜 mi się jeszcze przypomniało że w ciąży nie można ścinać włosów, bo dziecko urodzi się głupie i że jak się czegoś przestraszy i złapie za jakąś część ciała to w tym miejscu dziecko będzie miało znamię. Oczywiście ja w te wszystkie rzeczy nie wierzę, wrzucam to tu tak humorystycznie 😁

Kaktusowa lubi tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    To ja pociągnę bo jak żyje niemal 40 lat tak nie słyszałam o tym.... Co to znaczy przeuroczyć dziecko , kto to robi i po co?? 😅

Ogólnie to kokardkę gdzieś kiedyś widziałam tylko myślałam że tak rodzice sobie zaznaczają dziewczynki 😅

W sensie, że ktoś może się źle spojrzeć na dziecko albo mu źle życzyć, czy się zapatrzeć co też podobno przynosi pecha temu dziecku, a taka czerwona nitka/ wstążka odbija ten urok. Podobno jak nosisz taką nitkę na ręce i ona się rozwiąże to znaczy, że odparlas czyjś zły urok 😁

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie można nosić pasków i łańcuszków w ciąży, bo dziecko owinie się pępowiną 😂 a ze znamieniem to jeśli matka oparzy się w ciąży to w tym samym miejscu dziecko będzie miało ślad - zobaczymy, miałam oparzonego kciuka 🙈😂
    Moją teściowa jest ekspertką od takich zabobonów, ciekawe jakie rewelacje ma naszykowane o niemowlaku 😅

👧❤️ 19.06.24
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    To ja pociągnę bo jak żyje niemal 40 lat tak nie słyszałam o tym.... Co to znaczy przeuroczyć dziecko , kto to robi i po co?? 😅

Ogólnie to kokardkę gdzieś kiedyś widziałam tylko myślałam że tak rodzice sobie zaznaczają dziewczynki 😅

Kochana, jak Ci dziecko będzie płakać cały czas, to przyjdzie jakaś stara baba i powie, że przeuroczyli dziecko 😆 I wtedy masz kilka wyjść. Pierwsze, najpopularniejsze w moich rejonach, to przelewanie nad głową dziecka jajka 🥚 Drugie, popularne u mojego męża, to trzeba splunąć trzy razy za kołyskę/łóżeczko 🤣 I jest jeszcze przeciąganie przez czerwoną spódnicę 😁 Możesz wybierać. Pamiętaj, to nie kolki, to nie high need baby, to UROK 🪄🧙

Kaktusowa, Coffeebreak, Domi_95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem ja pozdrawiam podczas totalnie bezsennej nocy. Nie zmrużyłam oka jeszcze i nie zapowiada się, żebym usnęła 😳

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2024, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie śpię od 2:30. Boli mnie...już sama nie wiem co chyba spojenie i pachwiny. Spojenie zaczęło mnie boleć nagle u teściów jak wstałam z krzesła. Ostatni raz taki ból miałam 3 tyg temu, a potem był spokój.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja macham do Was, bo wybudził mnie bardzo bolesny skurcz kilka minut temu. Czuje, że zbiera się na kolejny, ale zobaczymy. Wczoraj złożyliśmy to łóżeczko, może Maluch na to czekał 😅

IssGreen, Emimo, Kaktusowa, Domi_95, agnieszkallo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alusia pozdrawia e-ciocie :) obyście teraz jeszcze spały dobrze :)

Riptide, meggie94, Nowa_Ola, Kaktusowa, Coffeebreak, Domi_95, agnieszkallo, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    A ja macham do Was, bo wybudził mnie bardzo bolesny skurcz kilka minut temu. Czuje, że zbiera się na kolejny, ale zobaczymy. Wczoraj złożyliśmy to łóżeczko, może Maluch na to czekał 😅

Może się coś zaczyna? Masz dzisiaj konsultacje z ordynatorem? Czy coś pomyliłam?

Ja wyprawie chłopców do szkoły, mąż odwiezie szwagra na lotnisko i jadę do szpitala😬

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2024, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 12:55

Nowa_Ola, agnieszkallo, Emimo lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Może się coś zaczyna? Masz dzisiaj konsultacje z ordynatorem? Czy coś pomyliłam?

Ja wyprawie chłopców do szkoły, mąż odwiezie szwagra na lotnisko i jadę do szpitala😬

Uspokoiło się :/ A już miałam nadzieję, ale brzuch „boli”. Tak, o 9 mam u niego być :D a Ty o której stawiasz się w szpitalu?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze 2 tygodnie, niby dlugo, niby nie, ale coraz bliżej.. chyba, że się samo zacznie wcześniej. Na szczęście mąż juz dzisiaj wraca i nigdzie się już sam nie wybiera, także jestem spokojna 😁 co do nocy to wstawalam tylko 2 razy na siku więc ok. Młody wczoraj leniwy taki... a od 21 do 1 w nocy się tak rozkręcił, że go czułam w całym brzuchu 😅 chyba upałów nie lubi i czekał na chłodny wieczór🤭

Saimi pozdrowienia! Pisz jak tam !

Anuska trzymam kciuki i troszkę zazdroszczę❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2024, 07:49

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Uspokoiło się :/ A już miałam nadzieję, ale brzuch „boli”. Tak, o 9 mam u niego być :D a Ty o której stawiasz się w szpitalu?

Mąż wraca z lotniska, tak myślę koło 9 będę w szpitalu.

Nowa_Ola, Kokosankaa lubią tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie noce nie są tragiczne albo się do nich przyzwyczaiłam. Ale do WC w nocy nie wstaje ani raz. Przez plwszystkie 4 ciążę może z 5 razy byłam 😊melduje też że jestem po weselu brata i nie urodziłam 🤣 nie potańczyłam za wiele tylko 4 kawałki więc nie do końca jestem w tego zadowolona no ale cóż, nie było z kim kazda pilnowała swego faceta 😄

Domi_95, Kokosankaa, Kasia1988 lubią tę wiadomość

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    A ja jeszcze 2 tygodnie, niby dlugo, niby nie, ale coraz bliżej.. chyba, że się samo zacznie wcześniej. Na szczęście mąż juz dzisiaj wraca i nigdzie się już sam nie wybiera, także jestem spokojna 😁 co do nocy to wstawalam tylko 2 razy na siku więc ok. Młody wczoraj leniwy taki... a od 21 do 1 w nocy się tak rozkręcił, że go czułam w całym brzuchu 😅 chyba upałów nie lubi i czekał na chłodny wieczór🤭

Saimi pozdrowienia! Pisz jak tam !

Anuska trzymam kciuki i troszkę zazdroszczę❤️

Rozumiem. Wiem, bo sama trochę zazdrościłam już majowym, że mają już to za sobą, a ta końcówka jest najgorsza.
    Lato zapowiada się upalne dobrze,że ominie nas lipiec, sierpień. Życzę szybkiego rozwiązania 🥰

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Rozumiem. Wiem, bo sama trochę zazdrościłam już majowym, że mają już to za sobą, a ta końcówka jest najgorsza.
    Lato zapowiada się upalne dobrze,że ominie nas lipiec, sierpień. Życzę szybkiego rozwiązania 🥰
    Ja też zazdroszczę tym co mają termin na początek. A ja dopiero 29 🙈

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pięknie przespałam noc, nawet się nie obudziłam na siku 😁 tutaj jest strasznie beznadziejna pogoda, czytałam artykuł że to jest druga najgorsza wiosna w historii pomiarów, ale mi to akurat w ciąży pasuje, bo w dni jak było ciepło, to byłam spuchnięta jak balon i źle się czułam, a w deszczowe i pochmurne dni normalnie sobie funkcjonuję. Ciekawe kiedy nadejdzie poród, mam nadzieję, że jeszcze nie w tym tygodniu. Dzisiaj już dopakowałam walizkę, udało mi się zmieścić i moje i dzidziusiowe rzeczy w jednej kabinówce. Mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam, pakowałam się z listą ze szpitala, więc powinno być ok, a jak coś to mąż mi dowiezie co tam by było potrzebne 😊

Edit: właśnie się skapnęłam że nie spakowałam ubrania na wyjście ze szpitala. Luźna sukienka będzie ok? Chyba lepiej niż spodnie, jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2024, 09:34

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka maść na podrażnienia i odparzenia dla dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2024, 09:40

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa też myślę o luźnej sukience, tym bardziej jak będzie ciepło. Na pewno będzie nam wygodniej niż w legginsach czy spodniach dresowych jeszcze z tą wielką odznaczającą się podpaską 🫣
    Z tym że ja naszykuję mężowi w domu co ma mi przywieźć do ubrania na wyjście bo mojej walizki już dosunąć nie mogłam 😂

Kokosankaa lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ