Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:55

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Mi się podoba przesąd / powiedzenie, że kobiecie w ciąży się nie odmawia bo Cie myszy zjedzą 😁 to powiedzonko czasem stosowałam 😅

To akurat słyszałam, ale zapomniałam o tym 😁 będę jeszcze na końcówce ciąży używać wobec męża 😜 mi się jeszcze przypomniało że w ciąży nie można ścinać włosów, bo dziecko urodzi się głupie i że jak się czegoś przestraszy i złapie za jakąś część ciała to w tym miejscu dziecko będzie miało znamię. Oczywiście ja w te wszystkie rzeczy nie wierzę, wrzucam to tu tak humorystycznie 😁

Kaktusowa lubi tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    To ja pociągnę bo jak żyje niemal 40 lat tak nie słyszałam o tym.... Co to znaczy przeuroczyć dziecko , kto to robi i po co?? 😅

Ogólnie to kokardkę gdzieś kiedyś widziałam tylko myślałam że tak rodzice sobie zaznaczają dziewczynki 😅

W sensie, że ktoś może się źle spojrzeć na dziecko albo mu źle życzyć, czy się zapatrzeć co też podobno przynosi pecha temu dziecku, a taka czerwona nitka/ wstążka odbija ten urok. Podobno jak nosisz taką nitkę na ręce i ona się rozwiąże to znaczy, że odparlas czyjś zły urok 😁

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 26 maja, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie można nosić pasków i łańcuszków w ciąży, bo dziecko owinie się pępowiną 😂 a ze znamieniem to jeśli matka oparzy się w ciąży to w tym samym miejscu dziecko będzie miało ślad - zobaczymy, miałam oparzonego kciuka 🙈😂
    Moją teściowa jest ekspertką od takich zabobonów, ciekawe jakie rewelacje ma naszykowane o niemowlaku 😅

👧❤️ 19.06.24
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 26 maja, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    To ja pociągnę bo jak żyje niemal 40 lat tak nie słyszałam o tym.... Co to znaczy przeuroczyć dziecko , kto to robi i po co?? 😅

Ogólnie to kokardkę gdzieś kiedyś widziałam tylko myślałam że tak rodzice sobie zaznaczają dziewczynki 😅

Kochana, jak Ci dziecko będzie płakać cały czas, to przyjdzie jakaś stara baba i powie, że przeuroczyli dziecko 😆 I wtedy masz kilka wyjść. Pierwsze, najpopularniejsze w moich rejonach, to przelewanie nad głową dziecka jajka 🥚 Drugie, popularne u mojego męża, to trzeba splunąć trzy razy za kołyskę/łóżeczko 🤣 I jest jeszcze przeciąganie przez czerwoną spódnicę 😁 Możesz wybierać. Pamiętaj, to nie kolki, to nie high need baby, to UROK 🪄🧙

Kaktusowa, Coffeebreak, Domi_95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 27 maja, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem ja pozdrawiam podczas totalnie bezsennej nocy. Nie zmrużyłam oka jeszcze i nie zapowiada się, żebym usnęła 😳

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie śpię od 2:30. Boli mnie...już sama nie wiem co chyba spojenie i pachwiny. Spojenie zaczęło mnie boleć nagle u teściów jak wstałam z krzesła. Ostatni raz taki ból miałam 3 tyg temu, a potem był spokój.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja macham do Was, bo wybudził mnie bardzo bolesny skurcz kilka minut temu. Czuje, że zbiera się na kolejny, ale zobaczymy. Wczoraj złożyliśmy to łóżeczko, może Maluch na to czekał 😅

IssGreen, Emimo, Kaktusowa, Domi_95, agnieszkallo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 27 maja, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alusia pozdrawia e-ciocie :) obyście teraz jeszcze spały dobrze :)

Riptide, meggie94, Nowa_Ola, Kaktusowa, Coffeebreak, Domi_95, agnieszkallo, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    A ja macham do Was, bo wybudził mnie bardzo bolesny skurcz kilka minut temu. Czuje, że zbiera się na kolejny, ale zobaczymy. Wczoraj złożyliśmy to łóżeczko, może Maluch na to czekał 😅

Może się coś zaczyna? Masz dzisiaj konsultacje z ordynatorem? Czy coś pomyliłam?

Ja wyprawie chłopców do szkoły, mąż odwiezie szwagra na lotnisko i jadę do szpitala😬

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:55

Nowa_Ola, agnieszkallo, Emimo lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Może się coś zaczyna? Masz dzisiaj konsultacje z ordynatorem? Czy coś pomyliłam?

Ja wyprawie chłopców do szkoły, mąż odwiezie szwagra na lotnisko i jadę do szpitala😬

Uspokoiło się :/ A już miałam nadzieję, ale brzuch „boli”. Tak, o 9 mam u niego być :D a Ty o której stawiasz się w szpitalu?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze 2 tygodnie, niby dlugo, niby nie, ale coraz bliżej.. chyba, że się samo zacznie wcześniej. Na szczęście mąż juz dzisiaj wraca i nigdzie się już sam nie wybiera, także jestem spokojna 😁 co do nocy to wstawalam tylko 2 razy na siku więc ok. Młody wczoraj leniwy taki... a od 21 do 1 w nocy się tak rozkręcił, że go czułam w całym brzuchu 😅 chyba upałów nie lubi i czekał na chłodny wieczór🤭

Saimi pozdrowienia! Pisz jak tam !

Anuska trzymam kciuki i troszkę zazdroszczę❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 07:49

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Uspokoiło się :/ A już miałam nadzieję, ale brzuch „boli”. Tak, o 9 mam u niego być :D a Ty o której stawiasz się w szpitalu?

Mąż wraca z lotniska, tak myślę koło 9 będę w szpitalu.

Nowa_Ola, Kokosankaa lubią tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie noce nie są tragiczne albo się do nich przyzwyczaiłam. Ale do WC w nocy nie wstaje ani raz. Przez plwszystkie 4 ciążę może z 5 razy byłam 😊melduje też że jestem po weselu brata i nie urodziłam 🤣 nie potańczyłam za wiele tylko 4 kawałki więc nie do końca jestem w tego zadowolona no ale cóż, nie było z kim kazda pilnowała swego faceta 😄

Domi_95, Kokosankaa, Kasia1988 lubią tę wiadomość

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    A ja jeszcze 2 tygodnie, niby dlugo, niby nie, ale coraz bliżej.. chyba, że się samo zacznie wcześniej. Na szczęście mąż juz dzisiaj wraca i nigdzie się już sam nie wybiera, także jestem spokojna 😁 co do nocy to wstawalam tylko 2 razy na siku więc ok. Młody wczoraj leniwy taki... a od 21 do 1 w nocy się tak rozkręcił, że go czułam w całym brzuchu 😅 chyba upałów nie lubi i czekał na chłodny wieczór🤭

Saimi pozdrowienia! Pisz jak tam !

Anuska trzymam kciuki i troszkę zazdroszczę❤️

Rozumiem. Wiem, bo sama trochę zazdrościłam już majowym, że mają już to za sobą, a ta końcówka jest najgorsza.
    Lato zapowiada się upalne dobrze,że ominie nas lipiec, sierpień. Życzę szybkiego rozwiązania 🥰

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Rozumiem. Wiem, bo sama trochę zazdrościłam już majowym, że mają już to za sobą, a ta końcówka jest najgorsza.
    Lato zapowiada się upalne dobrze,że ominie nas lipiec, sierpień. Życzę szybkiego rozwiązania 🥰
    Ja też zazdroszczę tym co mają termin na początek. A ja dopiero 29 🙈

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pięknie przespałam noc, nawet się nie obudziłam na siku 😁 tutaj jest strasznie beznadziejna pogoda, czytałam artykuł że to jest druga najgorsza wiosna w historii pomiarów, ale mi to akurat w ciąży pasuje, bo w dni jak było ciepło, to byłam spuchnięta jak balon i źle się czułam, a w deszczowe i pochmurne dni normalnie sobie funkcjonuję. Ciekawe kiedy nadejdzie poród, mam nadzieję, że jeszcze nie w tym tygodniu. Dzisiaj już dopakowałam walizkę, udało mi się zmieścić i moje i dzidziusiowe rzeczy w jednej kabinówce. Mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam, pakowałam się z listą ze szpitala, więc powinno być ok, a jak coś to mąż mi dowiezie co tam by było potrzebne 😊

Edit: właśnie się skapnęłam że nie spakowałam ubrania na wyjście ze szpitala. Luźna sukienka będzie ok? Chyba lepiej niż spodnie, jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 09:34

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka maść na podrażnienia i odparzenia dla dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 09:40

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa też myślę o luźnej sukience, tym bardziej jak będzie ciepło. Na pewno będzie nam wygodniej niż w legginsach czy spodniach dresowych jeszcze z tą wielką odznaczającą się podpaską 🫣
    Z tym że ja naszykuję mężowi w domu co ma mi przywieźć do ubrania na wyjście bo mojej walizki już dosunąć nie mogłam 😂

Kokosankaa lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ