Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Kokosankaa też myślę o luźnej sukience, tym bardziej jak będzie ciepło. Na pewno będzie nam wygodniej niż w legginsach czy spodniach dresowych jeszcze z tą wielką odznaczającą się podpaską 🫣
    Z tym że ja naszykuję mężowi w domu co ma mi przywieźć do ubrania na wyjście bo mojej walizki już dosunąć nie mogłam 😂

Ja mam taki sam plan :D Luźna kiecka i klapki, naszykuję mężowi i przywiezie :) nawet jakby było chłodniej to wolę tak wyjść, najwyżej dorzucę do zestawu kurtkę jeansową

Domi_95, Kokosankaa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustalone, 3 czerwca cięcie ✂️🥳
    Chyba, że zacznie się wcześniej 🤩

meggie94, Kaktusowa, Skarbek001, AEGO, Riptide, Kokosankaa, Domi_95, Anuska0907, Coffeebreak, Katt, Kfiatuszek666, Kaatii, shikaka86, Gosia9, agnieszkallo, IssGreen, Kasia1988, Saimi, Emimo, Lani lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaa ale super !! Jak mi się już dłuży ! Jeszcze 2 tygodnie czekania 🙄 chyba, że się samo zacznie wcześniej. Ja się dzisiaj właśnie dopakowałam, mogę iść rodzić. No i na wyjście też biorę sukienkę i klapki 😁

Nowa_Ola, Kokosankaa lubią tę wiadomość

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już tuż tuż Ola! 😍

Ja przygotuję na wyjście sobie raczej tunikę i kolarki lub długie legginsy w zależności od pogody, ja nie potrafię przekonać się do sukienki krwawiąc i mając między nogami wielką podpaske, bo mam poczucie że nic poza majtkami tego dobrze nie trzyma, łatwo żeby się obsunęło więc czułabym się niekomfortowo 🙈

Czekam na tą swoją wizytę, mam na 14:30 ale coś czuję że nic nie przyspieszę 🙈

Nowa_Ola, Skarbek001, Kokosankaa, Domi_95, Katt, agnieszkallo lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Jeju to w ten sam dzień co ja ❤️

Nowa_Ola, Anuska0907, agnieszkallo, Lani lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbek001 wrote:
    Jeju to w ten sam dzień co ja ❤️

Oooo super! To będą dwa dzidziusie na wątku z jednego dnia :D Może któraś jeszcze do nas dołączy :D

Skarbek001 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Jaka maść na podrażnienia i odparzenia dla dziecka?
    Halo pomóżcie

• Riptide Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Halo pomóżcie

Ja mam Linomag i Tormentile baby

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Halo pomóżcie

Ja kupiłam Bepanthen Baby i Linomag zielony

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Halo pomóżcie

Jak już za odparzenia to polecam tormentile baby

Do codziennej pielęgnacji i delikatnych zaczerwień alantan zielony albo bepanthen baby

age.png

age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a też na cc macie się wstawić do szpitala dzień wcześniej? Podobno wtedy mam mieć robione jakieś badania z krwi, badanie ginekologiczne, usg i ktg. I zastanawiam się co sobie wziąć na ten dzień do ubrania. Macie jakieś pomysły? Koszul jak już kiedyś pisałam nienawidzę. Biorę je tylko na te dni już po porodzie. Najwygodniej byłoby mi w spodenkach i koszulce, ale czy do badań będzie to praktyczne.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:55

meggie94 lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Dziewczyny a też na cc macie się wstawić do szpitala dzień wcześniej? Podobno wtedy mam mieć robione jakieś badania z krwi, badanie ginekologiczne, usg i ktg. I zastanawiam się co sobie wziąć na ten dzień do ubrania. Macie jakieś pomysły? Koszul jak już kiedyś pisałam nienawidzę. Biorę je tylko na te dni już po porodzie. Najwygodniej byłoby mi w spodenkach i koszulce, ale czy do badań będzie to praktyczne.

Kochana, nie pomogę, bo ja stawiam się około 7 na izbie i tego samego dnia mam cięcie. Na izbę stawię się w legginsach i koszulce, tak myślę. Jeśli będą Cię często badać, to koszula praktyczniejsza, tylko majtki w dół i gotowe, ale jeśli nie lubisz to ubierz się tak, jak Ci będzie wygodniej :)

Domi_95 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już leżę w szpitalu, na sali przedporodowej, jestem z jedną dziewczyną,jutro będę już na sali jednoosobowej. Zrobili mi usg Zuzia waży 3100, będzie moja mała Calineczka, tak jak sobie wymarzyłam ( ja już najmłodszego miałam 4 kg) , zrobili ktg, badania krew, mocz i później ma przyjść anestezjolog.
    Pewnie z 40 osób stało w kolejce do rejestracji na planowe przyjęcia, ale ostatni raz skorzystałam ze swojego przywileju 😉

Domi_95, Kokosankaa, Kfiatuszek666, meggie94, AEGO, agnieszkallo, Nowa_Ola, Katt, IssGreen, Kaktusowa, Kasia1988, Saimi, Emimo lubią tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Super. To już tak psychicznie lepiej jak człowiek wie kiedy to będzie.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja kupiłam Bepanthen Baby i Linomag zielony

Ja tak samo

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:

Ja już jestem w szpitalu. Mam na sobie spodnie od pidżamy i koszulkę, ale jak najbardziej mogą być spodenki, leginsy, najlepiej w czym Tobie wygodnie.

Domi_95, agnieszkallo lubią tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:

Czyli zupełnie odwrotnie niż ja chcesz zrobić 😁 bo ja właśnie koszulę wezmę na ten dzień przed cc żeby wygodniej było rozebrać się do ewentualnego badania no i po cc żeby mnie ubrali w koszulę, bo położnym musi być wygodnie zmieniać podkład zanim mnie spionizują, a po spodenki i koszulki mam zapakowane 🙈 Ale jeśli tak wolisz to śmiało weź sobie spodenki, do ktg po prostu obsuwasz w dół a koszulkę do góry, do krwi w ogóle Cię nie interesuje, a do badania ginekologicznego po prostu ściągniesz spodenki i tyle 😊

Domi_95 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Ja już leżę w szpitalu, na sali przedporodowej, jestem z jedną dziewczyną,jutro będę już na sali jednoosobowej. Zrobili mi usg Zuzia waży 3100, będzie moja mała Calineczka, tak jak sobie wymarzyłam ( ja już najmłodszego miałam 4 kg) , zrobili ktg, badania krew, mocz i później ma przyjść anestezjolog.
    Pewnie z 40 osób stało w kolejce do rejestracji na planowe przyjęcia, ale ostatni raz skorzystałam ze swojego przywileju 😉

Czekamy na maluszka i ogromne kciuki za to żeby wszystko poszło gładko i sprawnie 😍

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:

Trzymam kciuki Kochana! 🤩 Już jutro utulisz swoją Zuzię :)
    Aż tyle osób może być na izbie przyjęć na planowane przyjęcia? W sumie to nigdy nie byłam w szpitalu 😆 To chyba też skorzystam za tydzień :) Pierwszy i ostatni raz :D

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ