Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Dziewczyny, mi na Tardyferonie hemoglobina i tak leciała w dół, może trzeba zmienić lek? Teraz biorę 200 Sorbiferu, a hemoglobiny mam 11,2, tzn tyle było po weekendzie majowym, nie robiłam ostatnio morfologii już.

Coffee, pionizacja po cc powinna się odbyć 6-8 godzin po operacji, warto zagryźć zęby i wstać, bo podobno im dłużej zwlekasz, tym ciężej potem faktycznie to zrobić 🙈 A wiele kobiet mówi, że już po pionizacji dało się pójść pod prysznic. Ja mam zamiar prócz tej kroplówki z morfiną jeść przeciwbólowe jak cukierki co 4 godziny, nawet jeśli nie będzie bolało. Też mnie trochę przeraża ta cesarka ogólnie, no ale co zrobić :)

Podstawowa moja rada jest taka, że jeszcze długo przed pionizacja jak zaczyna puszczać znieczulenie ruszać najpierw palcami u nóg, potem kręcić kostkami, potem zginać kolana u nóg, przekręcać się na boki na łóżku (to mi nawet położne kazały robić, przychodziły i mówiły że teraz na drugi boczek) i jak się tak powoli powoli porusza na łóżku to pionizacja przyjdzie łatwiej. Choć najpierw usiąść na łóżku to wyczyn, a co dopiero wstać. No i niestety szwy ciągną co nie pomaga, ale grunt to ruch już od momentu pierwszego odzyskania czucia 😊

Domi_95, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i moja dziewczynka, która postanowiła zacząć zachowywać się jak człowiek, witamy się po wizycie :) waży 3600, czyli urosła przez ostatnie 2 tygodnie raptem 300 gramów. 7.06 ostatnia wizyta i jeszcze wtedy zobaczymy, ale na ten moment waga nie jest przerażająca więc ustaliliśmy, że zaczynam SN i najwyżej skończy się cc. Szyjka oczywiście twarda i zamknięta, córka nigdzie się nie szykuje :)

Domi_95, meggie94, Katt, Riptide, Kaatii, Skarbek001, Kaktusowa, Kokosankaa, agnieszkallo, Nowa_Ola, Saimi, Emimo lubią tę wiadomość

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 28 maja, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po KTG. Wszystko jest w porządku. Mam wyznaczony termin indukcji na 16 czerwca.

Skarbek001, meggie94, Riptide, Kaktusowa, Kokosankaa, Nowa_Ola, Katt, Coffeebreak, Domi_95, Saimi, Emimo lubią tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 28 maja, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, też pozamykane wszystko. Czekamy, moczymy nogi w miednicy z zimną wodą (upewniłam się, niesymetryczne puchnięcie stóp jest okej, wszystko przez ułożenie małego) i cieszymy się latem :)

Riptide, Kaktusowa, Kfiatuszek666, Kokosankaa, agnieszkallo, meggie94, Nowa_Ola, Katt, Saimi, Emimo lubią tę wiadomość

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem😀
    Urodziłam o 9:14 Zuzia waży 3360 i 55 cm ma czarne włosy jest przeurocza 🥰
    Ból jest i to dość spory dlatego odezwę się jak będzie trochę lepiej.

Kasia1988, AEGO, Nowa_Ola, Domi_95, Natka9106, Kfiatuszek666, IssGreen, Katt, Skarbek001, agnieszkallo, Kokosankaa, Gosia9, Riptide, meggie94, Kaktusowa, Madzia35, Kaatii, shikaka86, Coffeebreak, Saimi, Emimo, Doris8 lubią tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 28 maja, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy z ciociami

Danielek 11:42 3490g i 54 cm. Poród SN inkdukowany

AEGO, Nowa_Ola, Domi_95, Natka9106, Kfiatuszek666, Katt, IssGreen, Skarbek001, agnieszkallo, Kokosankaa, Gosia9, Riptide, Kaktusowa, Madzia35, Kaatii, shikaka86, Coffeebreak, Anuska0907, Saimi, Emimo, Doris8 lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 maja, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, Kasia, GRATULACJE ❤️❤️❤️ Super, że dzieciątka są już na świecie 💕 Proszę ucałować stópki od cioci 😘 Anuska, daj znać koniecznie jak się czujesz! Kasiu, a u Ciebie jak samopoczucie po indukcji?

Meggie, dzięki, że o tym mówisz ☺️ czytałam właśnie o tym, żeby się jak najwięcej ruszać :)

A ja Wam powiem, że tak sobie w głowie wkręciłam ten 28.05, że na pewno wtedy urodzę, już z dwa/trzy miesiące temu miałam takie myśli, że to na pewno będzie 28.05, bo taka piękna data! Dziś chodzę i przeżywam 🤣 Ale w sumie całą ciążę byłam przekonana, że na pewno zacznie się wcześniej niż w terminie… Chyba większość z nas myśli, że urodzi od razu jak ciąża będzie bezpiecznie donoszona 🤪

Kasia1988, Kaktusowa, Anuska0907 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje! Ucałujcie maluchy! 😘 jak dojdziecie do siebie to koniecznie napiszcie coś więcej.

Anuska0907 lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 28 maja, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super!!! ❤️❤️❤️ ogromne gratulacje dla dzielnych mamusiek i dzielnych dzieci 💐

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Dziewczyny jestem😀
    Urodziłam o 9:14 Zuzia waży 3360 i 55 cm ma czarne włosy jest przeurocza 🥰
    Ból jest i to dość spory dlatego odezwę się jak będzie trochę lepiej.

Gratulacje kochana! Dużo zdrówka dla Was 😍

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    A my się witamy z ciociami

Danielek 11:42 3490g i 54 cm. Poród SN inkdukowany

Ooooo gratulacje!!! 😍😍😍

age.png

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

A ja Wam powiem, że tak sobie w głowie wkręciłam ten 28.05, że na pewno wtedy urodzę, już z dwa/trzy miesiące temu miałam takie myśli, że to na pewno będzie 28.05, bo taka piękna data! Dziś chodzę i przeżywam 🤣 Ale w sumie całą ciążę byłam przekonana, że na pewno zacznie się wcześniej niż w terminie… Chyba większość z nas myśli, że urodzi od razu jak ciąża będzie bezpiecznie donoszona 🤪

Nic się nie martw, do mnie wszyscy znajomi już piszą jak tam, bo przecież przez to, że moja córka dużo i szybko rosła i usg pokazywało termin 2-3 tygodnie wcześniej to ja wszystkim tłumaczyłam, że urodzi się w drugiej połowie maja. I byłam tego pewna 😅 a tym sposobem może być jednak ten 9.06. Może plus minus 2 dni :)

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 28 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!! ❤️ dużo zdrówka dla mam i dzieciaczków

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 28 maja, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne gratulacje ! Dawajcie nam znać jak dzieciaczki i jak Wy się czujecie ❤️

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 maja, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Nic się nie martw, do mnie wszyscy znajomi już piszą jak tam, bo przecież przez to, że moja córka dużo i szybko rosła i usg pokazywało termin 2-3 tygodnie wcześniej to ja wszystkim tłumaczyłam, że urodzi się w drugiej połowie maja. I byłam tego pewna 😅 a tym sposobem może być jednak ten 9.06. Może plus minus 2 dni :)

A to ja to już mam od dwóch tygodni 🤣 I ciągle po nocy jak się budzę i biorę telefon do ręki to widzę wiadomości w stylu „jak tam?” „Urodzilas?” „Wyszedł w nocy?” „rodzisz????”.. przestałam odpisywać 😂 Czasem jak sobie coś w głowie ułożymy, to potem ciężko się przestawić, szczególnie z takim porodem, kiedy już każda z nas na tej końcówce ledwie zipie 😅

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 28 maja, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, Kasia serdeczne gratulacje ❤️❤️❤️
    Dajcie znać co u Was!

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola może uzupełniaj na bieżąco na pierwszej strony nasze maluchy, bo potem się pogubimy 🙈😂

age.png

age.png
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 28 maja, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje dla Was !

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 28 maja, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się ok, po 2 h zostałam spionizowana i wzięłam prysznic. Chodzę „normalnie”, toaleta normalnie więc o wiele lepiej niż po pierwszy porodzie. Mam skurcze macicy bo się obkurcza.

Co ciekawe dla mnie to na poród dostałam na picie Nutridrinki. Nie wiedziałam że dają. Ale szczerze to od rana wypiłam tylko pół buteleczki przed skurczami partymi bo nie w głowie było mi jedzenie. Po porodzie pozwoliły mi normalnie jeść i wciągnęłam batona proteinowego.

Pytałam się o cukry jak to jest po porodzie to mi mówiły że jem już normalnie i badam cukier na czczo i ma być do 100 i 2 h po posiłkach i ma być max 125. Jeśli przez jakiś czas jest ok mam już nie mierzyć a jak są zawyżone to idę na badanie krzywej.

Nowa_Ola, Katt, Riptide, Coffeebreak, meggie94, Domi_95, agnieszkallo, Kokosankaa lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 maja, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ola może uzupełniaj na bieżąco na pierwszej strony nasze maluchy, bo potem się pogubimy 🙈😂

Kochana problem w tym, że ja zdemontowałam swoj komputer żeby postawić łóżeczko, a na telefonie nie da się edytować tak długiego postu 🙈🙈🙈 dlatego wywaliłam te wizyty, żeby juz nie edytować 😆

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ