Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa_Ola wrote:O kurde, to ja tydzień temu na zero poleciałam, ale się zacięłam przez ten wielki brzuch już, bo na ślepo mąż się ze mnie śmiał 😆 I pomyślałam, że skoro ma być cc to już nie będę się golić jakoś bardzo, chciałam tylko przejechać tak na linii majtek, bo wolałam zrobić to w domu sama, zawsze to lepiej niż położna która przeleci mnie na sucho
Myślę, że jak tak przejedziesz to się nic nie stanie 😊 niektóre moje koleżanki się goliły na zero do porodu i było okNowa_Ola lubi tę wiadomość
-
No więc ja dojrzałam do tego aby wreszcie iść i zrobić sobie laser, najlepiej na całym ciele 😂 też czuję się niekomfortowo mając owłosienie gdziekolwiek, ale w chwili obecnej nawet ogolenie łydek to wyczyn 😩 więc jak tylko będę mogła to kupuję karnet i tym razem dotrwam do końca serii zabiegów, nie ma zmiłuj!
-
Ola ja się ogoliłam w sobotę. Położna pytała przed cc czy jestem ogolona, też bym nie chciała żeby mnie ona goliła.
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Ja również przed swoim porodem byłam ogolona Jak sama tego nie zrobisz to wyżej będą musiały to na sucho zrobić położne przed cc 😊
Właśnie dlatego chciałam to zrobić sama, żeby uniknąć takiego golenia na sucho przez położną, ale maszynkę zapakowałam w razie gdyby coś było potrzebne -
Do SN to bym się ogoliła pewnie na zero. Tak jak Iss mówi, nie wyobrażam sobie szwy i jakieś włosy tam, to chyba nie byłoby zbyt przyjemne 🫣 A do cc to tak o, z zewnątrz polecę 😅
Riptide lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dwa dni temu zrobiłam ostatnie golenie. Jeśli będzie trzeba więcej to trudno niech goli położna. Nie mam wrażliwej skóry nawet na sucho dobrze zniosę. Ja nie tam nie widzę nie chce się pozacinac (akurat zmieniłam maszynkę na nową)
Dziewczyny pytanie o sn
Gdyby się samo zaczęło i przyjadę do szpitala w trakcie , to zrobią jeszcze lewatywę? Bo ja sobie nie wyobrażam bez 🙈 przy indukcji to wiadomo było wszystko po kolei, na spoojnie -
Coffeebreak wrote:Ja dwa dni temu zrobiłam ostatnie golenie. Jeśli będzie trzeba więcej to trudno niech goli położna. Nie mam wrażliwej skóry nawet na sucho dobrze zniosę. Ja nie tam nie widzę nie chce się pozacinac (akurat zmieniłam maszynkę na nową)
Dziewczyny pytanie o sn
Gdyby się samo zaczęło i przyjadę do szpitala w trakcie , to zrobią jeszcze lewatywę? Bo ja sobie nie wyobrażam bez 🙈 przy indukcji to wiadomo było wszystko po kolei, na spoojnie
Na szkole rodzenia mówili, że nie robią już lewatywy chyba, że na życzenie. Podobno zdrowiej bez lewatywy, bo te bakterie są dobre dla dziecka jeśli zdarzy się 💩
Ja jestem nauczona golenia na czuja po latach bycia grubaskiem 😆😆 jakiś plus!Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Na szkole rodzenia mówili, że nie robią już lewatywy chyba, że na życzenie. Podobno zdrowiej bez lewatywy, bo te bakterie są dobre dla dziecka jeśli zdarzy się 💩
Ja jestem nauczona golenia na czuja po latach bycia grubaskiem 😆😆 jakiś plus!
Ja na czuja też umiem, jakiś plus bycia kluską w moim przypadku 😅😅
Kurcze chyba bym wolała lewatywę niż przy porodzie zrobić dwójkę 😭 -
A wiecie może jak jest z lewatywą w przypadku planowanego cc? Mozna o nią poprosić czy lepiej samej sobie zaaplikować czopek glicerynowy np wieczorem przed cc?
Pewnie pierwsze załatwienie się nie będzie należało do przyjemnych przy ranie na brzuchu więc wolałabym być opróżniona przed żeby zaraz po pionizacji nie lecieć do łazienki jak się zachce.Nowa_Ola lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
W jaki sposób można wykonać lewatywę w szpitalu? Sorry, może to głupie pytanie, ale nigdy nie robiłam.
-
Domi_95 wrote:A wiecie może jak jest z lewatywą w przypadku planowanego cc? Mozna o nią poprosić czy lepiej samej sobie zaaplikować czopek glicerynowy np wieczorem przed cc?
Pewnie pierwsze załatwienie się nie będzie należało do przyjemnych przy ranie na brzuchu więc wolałabym być opróżniona przed żeby zaraz po pionizacji nie lecieć do łazienki jak się zachce.