X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 29 maja, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    O kurde, to ja tydzień temu na zero poleciałam, ale się zacięłam przez ten wielki brzuch już, bo na ślepo :/ mąż się ze mnie śmiał 😆 I pomyślałam, że skoro ma być cc to już nie będę się golić jakoś bardzo, chciałam tylko przejechać tak na linii majtek, bo wolałam zrobić to w domu sama, zawsze to lepiej niż położna która przeleci mnie na sucho

Myślę, że jak tak przejedziesz to się nic nie stanie 😊 niektóre moje koleżanki się goliły na zero do porodu i było ok

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ja dojrzałam do tego aby wreszcie iść i zrobić sobie laser, najlepiej na całym ciele 😂 też czuję się niekomfortowo mając owłosienie gdziekolwiek, ale w chwili obecnej nawet ogolenie łydek to wyczyn 😩 więc jak tylko będę mogła to kupuję karnet i tym razem dotrwam do końca serii zabiegów, nie ma zmiłuj!

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja się ogoliłam w sobotę. Położna pytała przed cc czy jestem ogolona, też bym nie chciała żeby mnie ona goliła.

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od szpitala kartkę co mam zrobić dzień przed CC i jedną z rzeczy jest "usunięcie przed snem owłosienia z okolicy wzgórka łonowego".

IssGreen, Kfiatuszek666, Domi_95, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 29 maja, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jak zawsze można na Was liczyć 💕

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przed swoim porodem byłam ogolona ;) Jak sama tego nie zrobisz to wyżej będą musiały to na sucho zrobić położne przed cc 😊

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 29 maja, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja również przed swoim porodem byłam ogolona ;) Jak sama tego nie zrobisz to wyżej będą musiały to na sucho zrobić położne przed cc 😊

Właśnie dlatego chciałam to zrobić sama, żeby uniknąć takiego golenia na sucho przez położną, ale maszynkę zapakowałam w razie gdyby coś było potrzebne :D

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 29 maja, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu to do dziewczyny, która miała mieć cc przyszła położna i pytała czy jest ogolona i spytała czy może zerknąć i stwierdziła, że jest wystarczająco ogarnięta i nie trzeba "dogalać"😅

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 29 maja, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak mówicie, to i ja się ogole chyba 😅

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja w końcu dziś po powiedzmy 8 msc położyłam się na brzuchu 😅 luksus 😎

Kaktusowa, Riptide, meggie94, Coffeebreak, Katt, Saimi, Domi_95, Nowa_Ola, Andzia2519, Kokosankaa, Emimo lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 29 maja, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do SN to bym się ogoliła pewnie na zero. Tak jak Iss mówi, nie wyobrażam sobie szwy i jakieś włosy tam, to chyba nie byłoby zbyt przyjemne 🫣 A do cc to tak o, z zewnątrz polecę 😅

Riptide lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 29 maja, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Dziewczyny a ja w końcu dziś po powiedzmy 8 msc położyłam się na brzuchu 😅 luksus 😎

To jest moje marzenie 😂

Kasia1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa dni temu zrobiłam ostatnie golenie. Jeśli będzie trzeba więcej to trudno niech goli położna. Nie mam wrażliwej skóry nawet na sucho dobrze zniosę. Ja nie tam nie widzę nie chce się pozacinac (akurat zmieniłam maszynkę na nową)

Dziewczyny pytanie o sn
    Gdyby się samo zaczęło i przyjadę do szpitala w trakcie , to zrobią jeszcze lewatywę? Bo ja sobie nie wyobrażam bez 🙈 przy indukcji to wiadomo było wszystko po kolei, na spoojnie

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym porodzie miałam lewatywę jak przyjechałam ze skurczami.

Coffeebreak lubi tę wiadomość

• Madzia35 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas polozna miała maszynkę elektryczną do golenia i tak do samej skóry nie goliła.

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 29 maja, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Ja dwa dni temu zrobiłam ostatnie golenie. Jeśli będzie trzeba więcej to trudno niech goli położna. Nie mam wrażliwej skóry nawet na sucho dobrze zniosę. Ja nie tam nie widzę nie chce się pozacinac (akurat zmieniłam maszynkę na nową)

Dziewczyny pytanie o sn
    Gdyby się samo zaczęło i przyjadę do szpitala w trakcie , to zrobią jeszcze lewatywę? Bo ja sobie nie wyobrażam bez 🙈 przy indukcji to wiadomo było wszystko po kolei, na spoojnie

Na szkole rodzenia mówili, że nie robią już lewatywy chyba, że na życzenie. Podobno zdrowiej bez lewatywy, bo te bakterie są dobre dla dziecka jeśli zdarzy się 💩

Ja jestem nauczona golenia na czuja po latach bycia grubaskiem 😆😆 jakiś plus!

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 29 maja, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Na szkole rodzenia mówili, że nie robią już lewatywy chyba, że na życzenie. Podobno zdrowiej bez lewatywy, bo te bakterie są dobre dla dziecka jeśli zdarzy się 💩

Ja jestem nauczona golenia na czuja po latach bycia grubaskiem 😆😆 jakiś plus!

Ja na czuja też umiem, jakiś plus bycia kluską w moim przypadku 😅😅

Kurcze chyba bym wolała lewatywę niż przy porodzie zrobić dwójkę 😭

age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może jak jest z lewatywą w przypadku planowanego cc? Mozna o nią poprosić czy lepiej samej sobie zaaplikować czopek glicerynowy np wieczorem przed cc?
    Pewnie pierwsze załatwienie się nie będzie należało do przyjemnych przy ranie na brzuchu więc wolałabym być opróżniona przed żeby zaraz po pionizacji nie lecieć do łazienki jak się zachce.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 29 maja, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki sposób można wykonać lewatywę w szpitalu? Sorry, może to głupie pytanie, ale nigdy nie robiłam.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 29 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    A wiecie może jak jest z lewatywą w przypadku planowanego cc? Mozna o nią poprosić czy lepiej samej sobie zaaplikować czopek glicerynowy np wieczorem przed cc?
    Pewnie pierwsze załatwienie się nie będzie należało do przyjemnych przy ranie na brzuchu więc wolałabym być opróżniona przed żeby zaraz po pionizacji nie lecieć do łazienki jak się zachce.
    Ja bardzo obawiam się pierwszego stolca. Miałam po łyżeczkowaniu, w domu, więc w przyjaznych warunkach, a bolało :/

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ