X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, sauna wejdzie, jak tylko będę mogła, na pewno :) Karmienie przed, oddanie małego mężowi (nie jest fanem saun) i jazda się wygrzać :)

Dobrze kojarzę, że ty z Krakowa jesteś? Mówisz może o tężni na Bagrach?

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
    20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP
    18.09.2025 - 6,77 cm bobo, już bez KP :)

preg.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Tak, ta niebieska strona do dołu.

AEGO, jak tam się czujesz? Jak ogólnie sytuacja? Co mówią lekarze? 💕

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    Oh, sauna wejdzie, jak tylko będę mogła, na pewno :) Karmienie przed, oddanie małego mężowi (nie jest fanem saun) i jazda się wygrzać :)

Dobrze kojarzę, że ty z Krakowa jesteś? Mówisz może o tężni na Bagrach?

Z okolic Krakowa :) tężnia w Wieliczce, polecam, klimatyczne miejsce 😊 mój za to kocha sauny bardziej niż ja 🙈 podobno fajne miejsce jest na Kryspinowie, Nordic Spa, może się nam uda odwiedzić w tym roku 😁

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem bez sił. Miałam iść z małą do kościoła ale stwierdziłam że nie mam sił na tak długa procesje (1.5km)
    Wczoraj byłam na zakupach przed porodem. Niby nie kupiłam dużo a ponad 800zl zapłaciłam, przerażają mnie te ceny wszystkiego.

Cieszę się, że u was wszystko dobrze i ze u świeżo upieczonych mam też wszystko dobrze i u maluszków.
    Ja nie oddawałam malucha na noc w szpitalu i teraz też nie mam zamiaru ale ja rodziłam do południa. Ostatni poród był o 16 ale czułam się po nim świetnie i też nie potrzebowałam odpoczynku a nawet źle się czułam jak jej za długo nie miałam. Ale jeśli ktoś potrzebuje, to jak najbardziej biorą maluszki na noc i wg życzenia przywożą na karmienie lub dokarmiają mm.

• Madzia35 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciala pospacerować, gdzies nad woda najlepiej🫠 Ale ja juz nie daje rady, ledwo chodzę, tylko pod blok albo do sklepu obok. Dobrze, ze mam męża przy sobie.

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety już od jakiegoś czasu nie nadaje się nawet na najkrótsze spacery, bo zaraz mnie łapią bóle brzucha i skurcze :/

age.png

age.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Z okolic Krakowa :) tężnia w Wieliczce, polecam, klimatyczne miejsce 😊 mój za to kocha sauny bardziej niż ja 🙈 podobno fajne miejsce jest na Kryspinowie, Nordic Spa, może się nam uda odwiedzić w tym roku 😁

Z saun to mi się bardzo dobrze saunowało w Termach Krakowskich, z koleżanką byłyśmy na Ladies Night i było suuuuper. A na dłużej to do Czeladzi, ale to jak dziecko będzie mogło zostać z rodzicami, bo tam na krótko nie ma sensu :)

A w Wieliczce tężnię widziałam, wielka jest, ale chyba wolę darmowe krakowskie :)

Kaktusowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    Z saun to mi się bardzo dobrze saunowało w Termach Krakowskich, z koleżanką byłyśmy na Ladies Night i było suuuuper. A na dłużej to do Czeladzi, ale to jak dziecko będzie mogło zostać z rodzicami, bo tam na krótko nie ma sensu :)

A w Wieliczce tężnię widziałam, wielka jest, ale chyba wolę darmowe krakowskie :)

My zazwyczaj jeździliśmy na gorący potok, przy okazji zaliczaliśmy termy 😊 No ale to już dłuższa wyprawa. Na szczęście zawsze można zaangażować dziadków 🙈

age.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z term fajne sauny mają Chochołowskie, tylko to już dalej. Czeladź (Pałac Saturna) to stricte saunarium 18+

Kaktusowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja też niestety już od jakiegoś czasu nie nadaje się nawet na najkrótsze spacery, bo zaraz mnie łapią bóle brzucha i skurcze :/

Ja tak samo, staram się trochę spacerować, ale jest ciężko… zamiast tego bujam sie w domu na piłce żeby mieć chociaż trochę ruchu. I dalej się nudzę 🙈

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poczucie, ze wstaje tylko po to, by wytrwać do wieczora, a wieczorem moja rozrywka to obejrzenie serialu z mężem, po czym idę spać, znów wstaje, czekam na wieczór i tak w kółko 🙈 dobrze, że to już koniec. Od dwóch tyg nie wychodzę na spacery już.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Wam mega zazdroszczę tych spacerów bo ja co najwyżej z psem 500 metrów albo po galerii z mężem. Leżę na łóżku albo w ogrodzie i też czekam na koniec. Duzo już bym dała żeby już był przyszły weekend :) w ogóle schudłam 2kg, położna obwinia truskawki w dużej ilości 🥰

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na insta albo tiktoku wyskoczył mi jakiś doktorek, co mówił, że truskawki w dużej ilości w trzecim trymestrze szkodzą. Akurat jadłam truskawki. Posłuchałam, pokiwałam głową, jadłam dalej 😅 Zjadłabym teraz też ;( a przed chwilą jadłam Magnuma!

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem codziennie truskawki i to w kilogramach... do tego borówki i arbuz, na szczęście nie podnoszą mi cukru i mogę jeść sobie bezkarnie 😊 a dzisiaj mąż zrobił taki pyszny obiad: schab z pieczarkami, ziemniaczki z koperkiem i mizerię 😍

Kfiatuszek666, meggie94, Nowa_Ola, Katt, Domi_95, Emimo, Kokosankaa, Madzia35 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ostatnio na insta albo tiktoku wyskoczył mi jakiś doktorek, co mówił, że truskawki w dużej ilości w trzecim trymestrze szkodzą. Akurat jadłam truskawki. Posłuchałam, pokiwałam głową, jadłam dalej 😅 Zjadłabym teraz też ;( a przed chwilą jadłam Magnuma!

Położna powiedziała, że działają moczopędnie. Internet potwierdza, do tego regulują pracę wątroby i woreczka żółciowego, więc zakładam, że te 200-300 gramów dziennie krzywdy nie robi, wręcz przeciwnie 🥰

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo tęsknię za redbullem, zimnym, niezdrowym, pysznym redbullem z cukrem. O matko 🫣 Niczego innego mi nie brakuje, alkoholu i tak nie piję, papierosów nie palę, sushi jem pieczone, ale redbull…… 🥲

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Katt Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja bardzo tęsknię za redbullem, zimnym, niezdrowym, pysznym redbullem z cukrem. O matko 🫣 Niczego innego mi nie brakuje, alkoholu i tak nie piję, papierosów nie palę, sushi jem pieczone, ale redbull…… 🥲

Jak ja rozumiem Twoj ból, co prawda ja jestem raczej fanką Blacka ale problem jest ten sam 😭 a sushi takie z restauracji to bym zjadła bo do tej pory robiłam sama w domu z pieczonej ryby ale to nie to samo. Mąż mi obiecał że to będzie zestaw na pierwszy weekend po porodzie o ile wszystko będzie w porządku

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

• Katt Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymajcie za mnie kciuki, idę się przetoczyć na spacer bo już zaczyna mnie brać nerwica od siedzenia w domu, może coś się w końcu ruszy

meggie94, Kaktusowa, Nowa_Ola, Emimo lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Jak ja rozumiem Twoj ból, co prawda ja jestem raczej fanką Blacka ale problem jest ten sam 😭 a sushi takie z restauracji to bym zjadła bo do tej pory robiłam sama w domu z pieczonej ryby ale to nie to samo. Mąż mi obiecał że to będzie zestaw na pierwszy weekend po porodzie o ile wszystko będzie w porządku

Tak jak mój obiecał mi szybko tatara po porodzie 😂 po pierwszym porodzie też szybko robił mi tatara, bo się zaraz upominałam 😁

Katt, Kaktusowa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez tą cukrzycę póki co nie jadam w knajpach, obecnie chodzi za mną chińskie i big mac z frytkami 🤭 No ale jestem w stanie się powstrzymać byle cukry utrzymać w normie. Na kolację w ramach pocieszenia zrobiłam makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i burratą i powiem Wam, że mniam. Teraz jeszcze idziemy na spacer z psem żebym trochę spaliła cukrów. Co do redbulla to piłam tylko w podróży autem na długich dystansach, ale za to napiłabym się aperolka takiego zimnego albo wina białego 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2024, 20:07

age.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ